Kreativ

ŠTÍTEK: Richard Müller

Festival Hrady.cz v Hradci nad Moravicí.

Moravské hrady.cz aneb Festivalový Hradec je v plném proudu

/DOPLNĚNÁ FOTOGALERIE/ V pátek začal na prostranství vedle hotelu Belaria jeden z největších festivalů v opavském okrese, a sice Moravské hrady.cz. Areál pod zámkem se pro návštěvníky otevřel úderem šestnácté hodiny, o hodinu později už se na pódiu představil letošní první účinkující, a tím byla rocková kapela Smrtislav.

Hrady CZ. Atmosféra na hradě Veveří.

Fanoušky odveze na festival kyvadlovka z Opavy

Další zastávka festivalu Moravské hrady.cz bude v Hradci nad Moravicí. Na prostranství pod zámkem u hotelu Belaria už dnes vyroste stanové městečko, VIP kemp a také dvě pódia, na kterých se během pátku a soboty 19. srpna vystřídá celá řada jak českých, tak i slovenských interpretů.

Olympic

Hradec nad Moravicí opět hostí festival Moravské hrady.cz

/POZVÁNKA, SOUTĚŽ/ Festivalová jízda na Opavsku pokračuje. Po Holbě Rock na Grilu a Štěrkovně Open Music se na prostranství pod zámkem v Hradci nad Moravicí v pátek 18. a v sobotu 19. srpna vrací festival Moravské hrady.cz. 

Vašo Patejdl zazpíval v Hradišti hit Po schodoch, který složil Richardovi Müllerovi

Vašo Patejdl zazpíval v Hradišti hit Po schodoch

Dalším hudebním bonbónkem pokračoval v pondělí 3. července večer v Uherském Hradišti sportovně kulturní open air festival Slovácké léto. Pozornost stovek posluchačů si jako magnet přitáhla slovenská hudební legenda Vašo Patejdl.

Zpěvák Tomáš Klus.

KRÁTCE: Bezděz bude opět hostit Hrady.cz

Bezděz - Zatímco na hradě Točník u Berouna se festival České Hrady.cz odehraje už za dva týdny, na Bezděz, který bude jeho poslední letošní zastávkou, se vrátí o prvním zářijovém víkendu.

Dvoudenní akce se koná v rozsáhlém areálu vodáckého kempu Sázavský ostrov – Kemp Sázava.

Festival Slunovrat v Sázavě u Benešova startuje již tento pátek!

Střední Čechy - Již v pátek 23. června odstartuje nultý ročník zcela nového hudebního festivalu česko-slovenských písničkářů a populárních interpretů – Slunovrat 2017. Dvoudenní akce se koná v rozsáhlém areálu vodáckého kempu Sázavský ostrov – Kemp Sázava. Festivalové brány se otevřou v pátek v 16 hodin a bohatý hudební program potrvá téměř do sobotní půlnoci. Jako hlavní účinkující se představí populární slovenský zpěvák Richard Müller, česká „zlatá Slavice"Aneta Langerová, písničkář Xindl X a nebude chybět ani František Nedvěd nebo Ivan Mládek se svým Banjo Bandem.

František Nedvěd.

František Nedvěd: Řeka Sázava je můj život

Praha - K řece Sázavě neodmyslitelně patří písně legendárního folkového zpěváka a písničkáře Františka Nedvěda. Na břehu řeky Sázavy žije již skoro 70 let. Co pro něj řeka Sázava znamená a jaké písně zazpívá a zahraje v pátek 23. června 2017 na nultém ročníku festivalu Slunovrat?

Aneta Langerová.

Nový festival Slunovrat na břehu řeky Sázavy se uskuteční již za 10 dní!

Střední Čechy - 23. a 24. června 2017 se uskuteční nultý ročník nového hudebního festivalu písničkářů a populárních interpretů s příznačným názvem Slunovrat. Akce je vlajkovou lodí vodáckého kempu Sázavský ostrov – Kemp Sázava, který kromě restaurací a ubytování láká návštěvníky i na další letní kulturní akce.

Zájemci se vypravili poznat proslulé ústecké ghetto Předlice s rodákem Karlem Punčochářem

FOTO: Předlice kdysi bývaly ústecké Beverly Hills. Dnes chátrají

Předlice - Dvacítka nadšenců se v pátek odpoledne sešla v proslulém ústeckém ghettu. Rodák z Předlic Karel Punčochář připomněl historii i současnosti zdevastované čtvrti během dvouhodinové procházky. Nechyběly dobové fotografie, veselé vzpomínky, romská muzika i vtípky místních obyvatel.

Richard Müller

Richard Müller: Mám rád české pesničky

Nový hudební festival písničkářů a populárních interpretů Slunovrat, vytahuje velké eso z rukávu. V rámci svého nultého ročníku nabídne návštěvníkům hudební vystoupení slovenské popové hvězdy Richarda Müllera. Festival Slunovrat startuje již příští měsíc o víkendu 23. – 24. června 2017 v nově zrekonstruovaném areálu rozlehlého vodáckého kempu Sázavský ostrov ve středočeské Sázavě u Benešova. Divákům představí kromě bohatého doprovodného programu pro celou rodinu také koncerty Xindla X, Anety Langerové, Ivana Mládka, Bratrů Ebenů a dalších písničkářů. Hudební žánr písničkářství se stále rozrůstá a popularizuje, proto pořadatelé nového hudebního festivalu oslovili nejoblíbenější české písničkáře a pozvali je k táborovému ohni do magického prostředí vodáckého kempu k řece Sázavě.

Richard Müller.

Richard Müller vystoupí na novém festivalu Slunovrat v Sázavě u Benešova

Sázava - Nový hudební festival písničkářů a populárních interpretů Slunovrat, vytahuje velké eso z rukávu. V rámci svého nultého ročníku nabídne návštěvníkům hudební vystoupení slovenské popové hvězdy Richarda Müllera. Festival Slunovrat startuje již příští měsíc o víkendu 23. – 24. června 2017 v nově zrekonstruovaném areálu rozlehlého vodáckého kempu Sázavský ostrov ve středočeské Sázavě u Benešova. Divákům představí kromě bohatého doprovodného programu pro celou rodinu také koncerty Xindla X, Anety Langerové, Ivana Mládka, Bratrů Ebenů a dalších písničkářů.

Richard Müller.

Richard Müller vystoupí na novém festivalu Slunovrat v Sázavě u Benešova

Nový hudební festival písničkářů a populárních interpretů Slunovrat, vytahuje velké eso z rukávu. V rámci svého nultého ročníku nabídne návštěvníkům hudební vystoupení slovenské popové hvězdy Richarda Müllera. Festival Slunovrat startuje již příští měsíc o víkendu 23. – 24. června 2017 v nově zrekonstruovaném areálu rozlehlého vodáckého kempu Sázavský ostrov ve středočeské Sázavě u Benešova. Divákům představí kromě bohatého doprovodného programu pro celou rodinu také koncerty Xindla X, Anety Langerové, Ivana Mládka, Bratrů Ebenů a dalších písničkářů.

Martin Stropnický

Vybrané události, které nás na jihu čekají

Jižní Čechy - V úterý přijede do Tábora ministr obrany Martin Stropnický, aby zahájil putovní výstavu fotografií. Ty pořídili vojáci při mezinárodních misích. Výstava v expozici Táborského pokladu začne ve středu.

Martin Stropnický

Vybrané události, které nás na jihu čekají

Jižní Čechy - V úterý přijede do Tábora ministr obrany Martin Stropnický, aby zahájil putovní výstavu fotografií. Ty pořídili vojáci při mezinárodních misích. Výstava v expozici Táborského pokladu začne ve středu.

Richard Müller vystoupí v Písku.

Richard Müller vystoupí v píseckém Divadle Fráni Šrámka

Písek - Název turné To najlepšie tour napovídá, z jakých písní je složen program koncertu Richarda Müllera, se kterým přijíždí koncertovat do České republiky. A Písek je jedním z mála měst, kam na svém českém turné zavítá.

V Sokolově má Zdeněk Troška i příbuzné. Na jeho vystoupení ho doprovodili Stanislav Vogl st. (zcela vpravo) a jeho syn Stanislav (třetí zprava).

Obložený knížkami jsem nejšťastnější Troška na světě, říká známý režisér

Březová – Slunce, seno, jahody, Babovřesky anebo Princezna ze mlejna či Z pekla štěstí. Všechny tyto filmy mají jedno společné, natočil je režisér Zdeněk Troška. Moderátor jeho pořadu v Březové řekl, že uvádět pořad pana režiséra je strašně jednoduché. Položíte mu otázku, on se nadechne a 45 minut v kuse mluví. Měl pravdu.

Michal Horáček v Ostravě.

Horáček připomene Hapku, Müllera i Čtyřicítku zpěvačky Lenky Nové

Plzeň – V poslední době objíždí zemi hlavně jako prezidentský kandidát. Mezitím ale občas vyrazí Michal Horáček po České republice i jako textař, básník a hudební producent. V novém pořadu Na cestě 2017 připomíná s pětičlenným orchestrem Petra Maláska a třemi rozličnými zpěváky své společné dílo se skladatelem Petrem Hapkou, ale představuje i novější projekty. V Měšťanské besedě se zastaví koncem května.

The Lazy Bones.

Finalisté talentové soutěže Slunovratu se utkali o hraní na festivalu!

Ve středu 15. března 2017 se v hudebním klubu Slušnej kanál uskutečnilo finále talentové soutěže hudebního festivalu Slunovrat. V minulém týdnu vybrala odborná porota účinkující, kteří postoupili do finálového kola. Přestože původní počet finalistů měl být 5, po nerozhodném počtu hlasů posledních 2 postupujících se nakonec porotci rozhodli, že do finále postoupí 6 soutěžících.

Dvacet pět let od otevření hudebního klubu v Krnově
-Kostelci si připomeneme 
17. března. Přes změny názvu a provozovatelů klub funguje nepřetržitě dodnes. Známe ho jako Kofola Music Club.

Čtvrtstoletí hudebního klubu v Kostelci

/HISTORIE/ Dvacet pět let od otevření hudebního klubu v Krnově-Kostelci si připomeneme 17. března. Přes změny názvu a provozovatelů klub funguje nepřetržitě dodnes. Známe ho jako Kofola Music Club.

Jindra Polák, frontman a zpěvák skupiny Jelen.

Festival Slunovrat uzavírá soutěž nadaných písničkářů a kapel

Sázava - Talentovou soutěž písničkářů a kapel brzy uzavře festival Slunovrat. Skladby lze zaslat do konce února. Následně v pátek 3. března zveřejní pořadatelé seznam deseti soutěžících, jenž postoupí do druhého kola soutěže, ze kterých odborná porota vybere pět nejzajímavějších interpretů, z nichž tři soutěžící dostanou možnost vystoupit v červnu na festivalu Slunovrat.

Jindra Polák, frontman a zpěvák skupiny Jelen.

Festival Slunovrat uzavírá soutěž nadaných písničkářů

Praha - Dne 28. února 2017 uzavírá festival Slunovrat talentovou soutěž písničkářů a kapel. Do konce února 2017 mají písničkáři a kapely poslední možnost zaslat dramaturgii festivalu své písně. Již v pátek 3. března zveřejní pořadatelé festivalu na webových stránkách www.slunovratfest.cz a oficiálním Facebooku akce, seznam 10 soutěžících, jenž postoupí do druhého kola soutěže, ze kterých odborná porota vybere 5 nejzajímavějších interpretů, z nichž 3 soutěžící dostanou možnost vystoupit v červnu 2017 na hudebním festivalu Slunovrat.

Sázavský ostrov.

Festival Slunovrat vyhlašuje soutěž pro talentované písničkáře

Sázava /FOTOGALERIE/ - Pořadatelé nového hudebního festivalu Slunovrat v Sázavě vyhlašují novoroční soutěž pro mladé i starší talentované písničkáře s autorskou tvorbou. Právě teď se mohou zájemci přihlašovat na webových stránkách www.slunovratfest.cz nebo na oficiálním Facebooku akce. Podmínka přihlášky je zaslání tří vlastních nahrávek dramaturgii Slunovratu.

Sázavský ostrov.

Festival Slunovrat vyhlašuje soutěž pro talentované písničkáře

Praha /FOTOGALERIE/ - Pořadatelé nového hudebního festivalu Slunovrat vyhlašují novoroční soutěž pro mladé i starší talentované písničkáře s autorskou tvorbou. Právě teď se mohou zájemci přihlašovat na webových stránkách www.slunovratfest.cz nebo na oficiálním Facebooku akce. Podmínka přihlášky je zaslání 3 vlastních nahrávek dramaturgii Slunovratu. Začátkem měsíce března 5 vybraných autorů postoupí do druhého kola, kde odborná porota, složená z hudebních publicistů a známých osobností ze světa písničkářů, na speciálním akustickém koncertě v Praze, vybere vítěze, který v létě v Sázavském ostrově zahraje na Malé scéně nového hudebního festivalu.

Ondřej Brzobohatý.

Ondřej Brzobohatý: Na Universum Tour nabídnu, co se mi honí hlavou

Praha - V kinech mají za sebou premiéru filmy Krycí jméno Holec i Anděl Páně 2 s jeho hudbou. Nedávno vyšlo album 55 Richarda Müllera, pro které Ondřej Brzobohatý zhudebnil patnáct textů Petra Uličného a pod kterým je podepsaný také jako producent. Album už si vysloužilo platinu za prodej.