Kreativ

ŠTÍTEK: půjčka

Ilustrační foto

Lidé řeší exekuce v poradnách stále častěji

Přes deset tisíc obyvatel Novojičínska v současné době tíží exekuce. Jejich přesný počet mapuje server mapaexekuci.cz a procentuálně na počet obyvatel se řadí v rámci Moravskoslezské kraje k průměru.

Ilustrační foto.

Na poštu jako do banky. Zařídíte tam půjčku či pojistku

Balíky, složenky, doporučené dopisy? Už nejenom to. Pobočky České pošty se v příštích měsících a letech ještě více změní ve finanční centra, kde vám zařídí půjčku, stavební spoření nebo vás pojistí před cestou na dovolenou.

Mladší žáci FK Čáslav E jako okresní přeborníci v sezoně 2016/2017.

Kraje s hejtmany za ANO dají sportovním klubům bezúročnou půjčku

Kraje, v jejichž čele stojí hejtmani za hnutí ANO, poskytnou sportovním klubům a oddílům bezúročnou půjčku do 200.000 korun, aby překonaly potíže způsobené s pozastavením dotačním programů pro sport na ministerstvu školství. Česká unie sportu následně vyzvala hejtmany v dalších krajích, aby pomoc sportovcům také zvážili. Hejtmani za ANO stojí v čele pěti krajů.

Ilustrační foto.

Češi nesplácejí své dluhy. Nejhůře se vymáhají na Ústecku

Ve splácení půjček spojených s provozem a financováním domácnosti patří Češi mezi nejhorší v Evropě a jen třetina dlužníků v Česku své dluhy nakonec uhradí. Největší šanci na získání dlužné částky mají věřitelé ve Středočeském kraji, v Praze a na Vysočině. Naopak nejhůře se dluhy vymáhají na Ústecku.

KE STŘEDNĚDOBÝM plánům města patří v Chrudimi rovněž rekonstrukce a revitalizace prostoru před tamějším železničním nádražím.

Chrudim zvažuje přijetí až stopadesátimilionového úvěru

Chrudim - Město Chrudim by si mohlo v příštím roce nebo v roce 2019 nabrat nové úvěry v celkové výši až 150 milionů korun. Uvedlo to vedení radnice po jednání zastupitelstva, na kterém byl v tomto týdnu projednán a schválen střednědobý výhled města do roku 2021.

Adnan Džafič.

Džafič: Na zápisné si asi budu muset vzít půjčku!

ROZHOVOR / Ještě před osmi lety chtěl ukončit svou fotbalovou kariéru. Rodina však tehdy osmnáctiletého Adnana Džafiče přemluvila, aby po nevydařeném přestupu do Dinama Záhřeb zkusil angažmá v zahraničí.

Lidé si asi budou moci sami zvolit, zda budou mít v budoucích elektronických občanských průkazech údaje o rodinném stavu a místě bydliště a rodné číslo. Vyplývá to z novely zákona, kterou schválila sněmovna.

Nový zákon o platebním styku může ohrozit bezpečnost osobních dat

/INFOGRAFIKA/ Co se týče ochrany dat, věří Češi nejvíce bankám (v 89 procentech). Největší únik dat podle veřejnosti hrozí v nezabezpečeném e-shopu (51 procent) a u nebankovních poskytovatelů půjček (45 procent). Vyplynulo to z průzkumu agentury SC&C pro Českou bankovní asociaci (ČBA).

Ilustrační foto

Krimi zprávy ze Strakonicka

Strakonice - Na parkovišti v ulici Nádražní ve Strakonicích 15. června neznámý pachatel poškodil dvě zaparkovaná vozidla.

Ilustrační foto

Bondster. První online investiční tržiště přichází do Česka

Revoluci při zhodnocování peněz přinese v tuzemsku zcela nová možnost investování, kterou nabízí online tržiště Bondster. To propojí investory z řad veřejnosti s poskytovateli úvěrů. Vedení společnosti očekává, že Bondster do konce roku 2017 získá přes sedm tisíc registrovaných investorů, kteří zde investují přes čtvrtmiliardy korun.

Ilustrační fotografie.

Splátky nejvíc zatěžují chudé rodiny, ukusují jim třetinu rozpočtu

Nejvyšší poměr splátek a čistých měsíčních příjmů mají rodiny s příjmy od deseti do sedmnácti tisíc korun měsíčně. V průměru u nich totiž splátky představují až 32 procent příjmů. Zjištění přinesla analýza šestnácti tisíc rodinných rozpočtů, kterou zpracovala poradenská společnost Broker Consulting.

Ilustrační foto.

Vykutálená dvojice obrala handicapovaného muže o 90 tisíc

Česká Skalice - Zkrácené přípravné řízení proti vykutálené dvojici, ženě ve věku 38 a muži ve věku 43 let, zahájili tento týden policisté z náchodského oddělení hospodářské kriminality. Na základě shromážděných důkazů je viní z toho, že oklamali svého známého, 64letého invalidního důchodce a z jeho účtu mu od února do dubna 2017 bez jeho souhlasu vybrali přes devadesát tisíc korun.

Ilustrační foto

Manželskou smlouvu může sepsat jen notář

Nymbursko - Manželství berou české páry čím dál méně vážně. Je stále víc těch, kteří nechtějí, aby byl jejich majetek včleněn přímo do společného jmění manželů (SJM), které vzniká automaticky při uzavření sňatku.

Ilustrační foto

Manželskou smlouvu může sepsat jen notář

Boleslavsko - Manželství berou české páry čím dál méně vážně. Je stále víc těch, kteří nechtějí, aby byl jejich majetek včleněn přímo do společného jmění manželů (SJM), které vzniká automaticky při uzavření sňatku.

Ilustrační foto

Manželskou smlouvu může sepsat jen notář

Mělnicko - Manželství berou české páry čím dál méně vážně. Je stále víc těch, kteří nechtějí, aby byl jejich majetek včleněn přímo do společného jmění manželů (SJM), které vzniká automaticky při uzavření sňatku.

Exstarostka Tašova Zdeňka Košvancová se přiznala ke zpronevěře

Za zpronevěru obecních peněz dostala exstarostka podmínku

Tašov – Za zpronevěru obecních peněz odnětí svobody na 28 měsíců s podmínkou na 3 a půl roku, zákaz činnosti a povinnost uhradit škodu. Takový trest si v pondělí od Okresního soudu v Ústí odnesla bývalá starostka Tašova Zdeňka Košvancová.

Ilustrační foto

Domácnosti utrácejí stále více peněz za kulturu, podniky naopak méně

Podíl podniků na financování kultury v Česku klesá, přesto zůstává nejvyšším zdrojem peněz. Na finanční i nefinanční podniky připadají téměř dvě třetiny zdrojů financování kultury. V roce 2015 činily veškeré zdroje více než 226,6 miliard korun. Meziročně to bylo o 800 milionů, tedy o přibližně 0,4 procenta více.

Hokejbalové utkání Mistrovství světa mezi Českou republikou a Švýcarskem v pardubické Tipsport Aréně.

Pořadatelům mistrovství chybí miliony. Kvůli Peltově aféře

Pardubice – Sáhnutí hluboko do finančních rezerv, zadlužení, paralýza dalších sportovních aktivit. S takovými problémy se potýká Českomoravský svaz hokejbalu, který v Pardubicích pořádá hokejbalové mistrovství světa, jež včera začalo. Důvod? Peltova aféra.

Hokejbalové utkání Mistrovství světa mezi Českou republikou a Švýcarskem v pardubické Tipsport Aréně.

Pořadatelům mistrovství chybí miliony. Kvůli Peltově aféře

Pardubice – Sáhnutí hluboko do finančních rezerv, zadlužení, paralýza dalších sportovních aktivit. S takovými problémy se potýká Českomoravský svaz hokejbalu, který v Pardubicích pořádá hokejbalové mistrovství světa, jež včera začalo. Důvod? Peltova aféra.

Ilustrační foto.

Dluh chtěla splatit podvodem

Do těžké finanční situace se dostala sedmačtyřicetiletá žena z Prostějova. A rozhodla se ji řešit půjčkou. Jenže za cenu podvodu.

Řečtí důchodci musejí vyjít s čím dál menšími penzemi.

Těžký život řeckého penzisty. Důchod mu snížili už jedenáctkrát

Představte si, že jste před osmi lety pobírali důchod deset tisíc korun. A teď vám stát vyměřil pouhých šest tisíc a přitom ceny základních životních potřeb nebo nájmy šly o desítky procent nahoru. Takové pocity zažívají současní řečtí důchodci. Jejich penze už stát ořezal jedenáctkrát a chystá se k dalším redukcím.

Zaměstnanci řeckých železnic protestují i proti zastaralé infrastruktuře.

Řecko jde od stávky ke stávce. Od úterka nepojedou vlaky

Jen si Řekové, kteří nestávkovali, vydechli od nepracování novinářů, MHD a některých dalších profesí předminulý týden, čekají je další pauzy. V úterý přestanou v Řecku jezdit vlaky. Předtím několik dní nejezdily mezi pevninou a řeckými ostrovy v Egejském moři trajekty.

Ilustrační foto.

Na poštách zbude jen Poštovní spořitelna, ostatní finanční produkty zmizí

Bezmála dva miliony lidí, kteří jsou dnes klienty Poštovní spořitelny (PS), patrně nepřijdou o možnost spravovat své finance na poštách. Dohoda mezi Českou poštou a ČSOB, která je mateřskou bankou PS, je na spadnutí. Na dotaz Deníku to ve čtvrtek potvrdil Petr Hutla, člen představenstva ČSOB odpovědný za řízení PS.

Česká národní banka v Praze.

Finanční závazky po splatnosti mívají nejčastěji Němci, Rumuni a Češi

„Češi se aktivně zajímají o finanční záležitosti, s penězi vycházejí převážně dobře a deklarují, že se zadlužují s rozmyslem. Platební morálka dlužníků je ale spíše podprůměrná – skoro pětina má nějaký závazek po splatnosti. Hůře na tom jsou jen Němci a Rumuni," říká mluvčí společnosti KRUK Markéta Kolářová. 

Ilustrační foto

Exekucí přibývá. Na Svitavsku se týkají více než šesti tisíc lidí

Svitavsko, Orlickoústecko – Exekuce i přes změny, které přinesly legislativní úpravy, dnes představují stále velmi výnosný byznys. Lidí, kteří se s problémem potýkají rok od roku přibývá. Na vině jsou většinou finanční půjčky, ať už jde o bankovní či nebankovní spotřebitelské úvěry nebo kreditní karty.

Nová hedvábná stezka

Nová hedvábná stezka Zemana fascinuje, Čínu posiluje

Jedním z hlavních témat návštěvy českého prezidenta Miloše Zemana v Pekingu byla Nová hedvábná stezka. Ambiciózní plán čínské zahraniční politiky má propojit Čínu s Asií, Evropou a Afrikou po souši i po vodě. Do projektu, který má především symbolický význam, Čína láká firmy nízkoúročnými půjčkami. Pro Česko podle ekonomů zásadní význam nemá.

Výstava Slovanské epopeje v Japonsku.

Epopej vidělo v Tokiu přes 400 tisíc návštěvníků

Praha - Výstavu Muchovy Slovanské epopeje v Tokiu vidělo již 437.754 diváků. Návštěvnost v posledních šesti dnech neklesla pod 7000 lidí denně. Ve středu to sdělil pražský radní Jan Wolf (KDU-ČSL/Trojkoalice). Epopej je v Tokiu vystavena od 8. března a bude tam do 5. června.