Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Řepomňamka

Recept nám poslala Markéta Adámková, Kobylí.

Se sportem končí mladí na Vyškovsku v patnácti letech. Je to škoda, hlásí kluby

Vyškovsko - Do oddílu vstoupí v šesti nebo sedmi letech. Když ale mají základy zdárně za sebou, začíná teprve ten hlavní boj. Trenéři a vedoucí totiž mají před sebou možná nejtěžší úkol vůbec. Přesvědčit je, ať v oddíle zůstanou. Své o tom ví třeba na vyškovském ledě. „Je to začarovaný kruh. Momentálně nemáme ani starší žáky, je problém si v téhle kategorii odchovance udržet," potvrdil za Městský bruslařský klub ve Vyškově Jan Nizner.

Peču, pečeš, pečeme

Krakov /NÁZOR/ - Když manžel chodil na podnikové kurzy angličtiny, učila ho jedna Češka, která žila dlouhá léta v Kanadě. Jak se při hodinách postupně seznamovali, přišla řeč na ledacos, nejen na angličtinu.

Se sportem končí mladí na Vyškovsku v patnácti letech. Je to škoda, hlásí kluby

Vyškovsko - Do oddílu vstoupí v šesti nebo sedmi letech. Když ale mají základy zdárně za sebou, začíná teprve ten hlavní boj. Trenéři a vedoucí totiž mají před sebou možná nejtěžší úkol vůbec. Přesvědčit je, ať v oddíle zůstanou. Své o tom ví třeba na vyškovském ledě. „Je to začarovaný kruh. Momentálně nemáme ani starší žáky, je problém si v téhle kategorii odchovance udržet," potvrdil za Městský bruslařský klub ve Vyškově Jan Nizner.

Madlafous

Recept nám poslal Miroslav Mašek, Plzeň.

Plecovník

Recept nám poslal Václav Michalski, Pletený Újezd.

Recept na Horvátha a spol.? Nesmíme být zalezlí, nabádá Šumulikoski

Uherské Hradiště – Tak trochu ve stínu jediného střelce zápasu proti Bohemians 1905 Libora Doška zůstal i přes svůj skvělý výkon Veliče Šumulikoski. Byl to on, kdo nejvíc eliminoval nájezdy Pražanů, v defenzivě téměř nechyboval a jeho přihrávka na Doška v první půlce byla jednou z mála lahůdek jinak spíš průměrného duelu.

Plšek chce i čtvrtý skalp Gumáren

Zlín – Zranění prstu odeznívá a s tím začíná v pravý čas gradovat jeho forma. Zkušený házenkář Robert Plšek v posledním kole základní části střelecky zabral a i díky jeho deseti brankám do sítě Kopřivnice se bude extraligovému nováčkovi v nadstavbové části lépe dýchat.

Uvařme si o víkendu: Slepička na divoko se šalvějí pomalu dušená

Chrudimsko - Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu. Dnes už potřetí připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin Dejme Pavlovi slovo:

Dobrý den, Slovácko

Máte originální recept na netradiční jídlo? Umíte speciální pochutinu, na kterou se těší každá návštěva? Pečete buchtu, po níž se vždy jen zapráší? Máte jedinečnou příležitost získat za svůj recept nejen pochvalu svých blízkých, ale i hodnotnou cenu.