Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Plšek chce i čtvrtý skalp Gumáren

Zlín – Zranění prstu odeznívá a s tím začíná v pravý čas gradovat jeho forma. Zkušený házenkář Robert Plšek v posledním kole základní části střelecky zabral a i díky jeho deseti brankám do sítě Kopřivnice se bude extraligovému nováčkovi v nadstavbové části lépe dýchat.

Uvařme si o víkendu: Slepička na divoko se šalvějí pomalu dušená

Chrudimsko - Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu. Dnes už potřetí připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin Dejme Pavlovi slovo:

Dobrý den, Slovácko

Máte originální recept na netradiční jídlo? Umíte speciální pochutinu, na kterou se těší každá návštěva? Pečete buchtu, po níž se vždy jen zapráší? Máte jedinečnou příležitost získat za svůj recept nejen pochvalu svých blízkých, ale i hodnotnou cenu.

Hotovo! Basketbalisté si zahrají Final four

Česká Třebová – Dvě velmi dramatická utkání sehráli basketbalisté České Třebové v oblastním přeboru. Před samotnými zápasy se spekulovalo, za jakých okolností mohou, ale i nemusí Třebovští nakouknout do Final four. Nyní už je jisté, že hráči si vstupenku vybojovali.

Slováckou čeká tuhý boj o udržení

Uherské Hradiště - Ještě velmi perný boj o záchranu ve druhé lize čeká volejbalistky Slovácké Slavie Uherské Hradiště. Ze soutěže mohou padat až tři celky, takže v závěrečných kolech se ve dvojzápasech v Palkovicích a doma s Bílovcem musí pokusit urvat co nejvíce výher.

Nezvyklá pásma v Budějovicích to Rakovníku vůbec neusnadnila

České Budějovice – První pokus o baráž do II. hokejové ligy si Rakovničtí za rámeček nedají, ale mohou se z něj poučit. Domácí David servis Č. Budějovice vyhrál dost vysoko, ale ve středu v Rakovníku to může vypadat úplně jinak, protože každý led i stadion je úplně jiný…

PRÁZDNÉ MISKY A ZDRAVÉ BŘÍŠKO, TO JE ZÁKLAD!

Váháte nad tím, zda svému čtyřnohému kamarádovi dopřát dobrý pamlsek nebo raději něco zdravého? Nyní již nemusíte! Naservírujte mu chutnou a vyváženou stravu a věřte, že již žádná miska nezůstane prázdná. Recept na lepší život si totiž zasloužíte nejen vy!

Tip z Vizovic: Tajemství správné kyselice

Vizovice – Základ každé správné kyselice je všude stejný. Kysané zelí, brambory a většinou i kousek klobásky. Právě drobné rozdíly v jednotlivých recepturách však dělají z této polévky královnu variant. Na koštu kyselic ve Vizovicích se sešlo hned 25 vzorků kyselic a každá byla skutečně jiná.

Ochránci zvířat burcují proti kuchařce k výstavě

Pasov - V restauraci Starý pivovar v Pasově byla zlatým hřebem období svátečních tzv. silných piv soutěž v pojídání pečených kolen, tradiční bavorské pochoutky. Králem se nakonec stal 28letý „přespolní" host, Johannes Hoffmann (28) z Karlsruhe, nedávný absolvent právnické fakulty.

Debakl stvrdil poslední příčku Starého Města

Staré Město – V předposledním kole základní části volejbalové extraligy volejbalisté VSK Szaré Město neuspěli a zápas jednoznačně prohráli. Debakl, při němž uhráli pouhých 41 bodů, potvrdil poslední místo v soutěži a účast v baráži o udržení s vítězem 1. ligy.

Jihostroj Staré Město sestřelil za hodinu, už se blíží play off

České Budějovice - Volejbalisté českobudějovického Jihostroje už jsou v plné přípravě na play off, do kterého vstoupí v domácím prostředí 19. a 20. března. Staré Město doma rozdrtili za hodinu. Hlasy trenérů po utkání najdete v pondělním tištěném vydání Deníku.

Recept? Nepřipouštím si prohru, tvrdí šermíř Choupenitch

Brno /ROZHOVOR/ - Věkové kategorie mají tu nevýhodu, že v nich soupeříte pouze pár let. A jen v tak krátké době se musíte na novou konkurenci adaptovat, prosadit se mezi ní a porážet ji, než vás nabíhající roky vyženou zase o kategorii výš. Své o tom ví i devatenáctiletý brněnský šermíř Alexander Choupenitch. Po dvou druhých místech na juniorském mistrovství Evropy měl letos v Jeruzalémě poslední šanci na vystoupání až na vrchol. Nabídnutou šancí nepohrdl a při své evropské derniéře mezi juniorskými fleretisty se rozloučil parádně titulem.

Uvařme si o víkendu: Mrkvová polévka s hlívou a drobením

Chrudimsko - Kulinářské rubriky patří k nejoblíbenějším, vždyť Češi jsou pověstni svou náklonností k dobrému jídlu. Dnes už podruhé připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a co je hlavní jsou připraveny z poctivých surovin Dejme Pavlovi slovo:

Čína vyrobila tramvaj podle receptu z Plzně

Plzeň – Po Praze a lotyšské Rize budou plzeňské nízkopodlažní tramvaje ForCity jezdit i v Číně. V červnu loňského roku podepsala Škoda Transportation kontrakt s čínskou firmou CSR Sifang Quingdao Co. Ltd. a Plzeňané tak Číňanům poskytli licenci k technologiím na výrobu těchto vozů.

Devadesáté narozeniny slavili při obědě

Tachov – V neděli tomu bylo přesně devadesát let, co se narodila Milada Podhrázká z Tachova. Již deset let bydlí v Domově pro seniory v Panenské ulici v Tachově, kde se jí moc líbí.

Těch 6:0 podle mě průběhu neodpovídá," říká Hrbas

Olomouc - Tři čtvrtě hodiny pátého duelu čtvrtfinále hokejového play off na ledě Olomouce se Kališníci drželi.V průběhu posledních patnácti minut však Hanáci nasypali do sítě Litoměřic pět branek a z vyrovnaného duelu se stal debakl.

Zábavné italské vaření pobavilo a chutnalo

Česká Třebová – První letošní akce sdružení Lingvia Group se vydařila. V neděli 23. února odpoledne se konalo v Národním domě „Zábavné italské vaření". Prostory malého sálu byly vyzdobeny v italském duchu – po stěnách visely recepty na italské speciality, nechyběla ani italská vlajka.

Každý obrázek Inky Delevové v sobě ukrývá jiný příběh

Rakovník – Až do čtrnáctého března můžete zhlédnout v Galerii Samson Cafeé obrázky malířky Inky Delevové a vklouznout tak trochu do dětského světa. Malířka tu představuje především ilustrace pro děti, které vytvořila ke knihám o indiánech.

„Vypečené“ recepty aneb jak odstoupit od distanční smlouvy

Ostrava - Paní Malinová je vášnivá kuchařka. Když ji jednoho dne telefonicky oslovila společnost Naběračka s. r. o. a její zaměstnankyně jí nabídla zakoupení unikátní kolekce receptů s názvem „Tradiční poctivé vařeníčko", řekla si, že by to mohla být příležitost, jak překvapit manžela nějakou novou kulinářskou dobrotou.