Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Bomba rafkoule

Recept nám poslala Kateřina Trávníčková z Dobré Vody.

Nejlepší recept na husu byl z Dolní Bečvy

Frenštát pod Radhoštěm - Korespondenční soutěž o nejlepší recept na frenštátskou svatomartinskou husu už má vítěze. V pátek 8. listopadu se o něm rozhodlo na půdě Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm.

Volejbalisté si ze Zruče vezou pět bodů a nyní je čeká lídr

Dvůr Králové - Los pátého hracího víkendu zavedl nováčka druhé ligy na palubovku posledního celku tabulky. Leč podcenit situaci si Dvoráci dovolit nemohli. Jejich soupeř totiž do dvojzápasu šel s vizitkou týmu, který před týdnem jako první dokázal porazit lídra tabulky z Hrotovic. Navíc na jeho půdě!

Jiskra se rozešla s Pustou Polomí smírně

Rýmařov - Kvalitně složený tým Pusté Polomi přivítali před svými příznivci v sobotním popoledni fotbalisté Jiskry Rýmařov v dalším utkání krajského přeboru, po vyrovnaném a bojovném průběhu se oba týmy rozešly s nerozhodným výsledkem 2:2 a ziskem jednoho bodu.

Martinská husa? Šest hodin pečená a připravená s medem

Hradec Králové – Se svátkem Martina je toho spojováno mnoho příjemného. Například při pondělku Martin přijede na bílém koni pod hradeckou Bílou věž. Sníh asi nepřiveze, ale určitě přivítá zimní sezonu a zahájí trhy plné dobrot.

Martinská husa? Šest hodin pečená a připravená s medem

Hradec Králové – Se svátkem Martina je toho spojováno mnoho příjemného. Například při pondělku Martin přijede na bílém koni pod hradeckou Bílou věž. Sníh asi nepřiveze, ale určitě přivítá zimní sezonu a zahájí trhy plné dobrot.

Podvodníci se vydávají za pracovníky zdravotní pojišťovny

Staňkov - „Dobrý den, jsme ze Všeobecné zdravotní pojišťovny a jdeme za vámi kvůli výměně kartičky," to je jedna z verzí, jíž se představují seriozně vypadající podvodníci, jejichž hlavním cílem je přetáhnout klienty VZP k jiným pojišťovnám.

Recept na vítězný jablečný závin

Absolutní vítězkou, a to jak podle hodnocení laické, tak i odborné poroty se v sobotu v Rokytnici stala teprve patnáctiletá Denisa Fricová. Vyhrála kategorii jablečných závinů s receptem po svojí babičce. Podle úspěšné pekařky však není ničím zcela výjimečný, ale je spíš jednoduchý. Právě v tom a v pečlivosti a lásce, se kterou štrúdl pekla, může být kouzlo jeho úspěchu. Denisa Fricová nakonec popsala alespoň postup, ačkoli zprvu váhala a nechtěla rodinné tajemství ani trochu poodkrýt.  

„Muži se experimentů nebojí“

Rokytnice v Orl. h. – Nejen amatérští kuchaři, ale také profesionál z luxusního pražského hotelu Mandarin Oriental hodnotili v sobotu večer úroveň salátů a závinů. PETR MAREK musí mít pořádně vytříbený jazýček a jídlo pro něj znamená hodně. Nejen o tom se při netradiční soutěži rozpovídal .

Nejlepší recept na husu byl prý z Dolní Bečvy

Frenštát pod Radhoštěm – Korespondenční soutěž o nejlepší recept na frenštátskou svatomartinskou husu už má vítěze. V pátek 8. listopadu se o něm rozhodlo na půdě Hotelové školy Frenštát pod Radhoštěm.

Rafaelo

Recept nám poslala Irena Olivová z Jindřichova Hradce.

Ledovky

Recept nám poslala Libuše Nečesaná z Nové Skřeněře.

Myšáky

Recept nám poslala Bohumila Ermanová ze Sezimova Ústí.

Kolín padl v prodloužení

Praha – Jestliže jsou v Mattoni NBL některé taháky, patří mezi ně určitě duely Kolína a USK Praha. Vzájemné měření sil se většinou rozhoduje v dramatické koncovce, nebo dokonce v prodloužení. Výjimkou nebyl ani poslední vzájemný zápas. V normální hrací době skončilo utkání na Folimance 83:83, o vítězi tak muselo rozhodnout až prodloužení. A v něm měli větší štěstí Pražané, kteří nakonec vyhráli 93:90.

Brambory: dříve okrasa, dnes lahůdka

V tomto ročním období se sklízejí brambory, které jsou nedílnou součástí našeho jídelníčku. Do Evropy dorazily relativně pozdě, až v 16. století poté, co je roku 1536 objevili španělští dobyvatelé v jedné jihoamerické indiánské vesnici. Do českých zemí se brambory dostaly v 17. století.

Ledovky

Recept nám poslala Romana Hadysová z Vysokého Mýta.

VIDEO: Na slavnostech husy kejhaly i dobře chutnaly

Velká Bystřice – Pečené husí stehno s červeným zelím a bramborovým knedlíkem, čerstvý chléb se sádlem a husími játry nebo sladké martinské rohlíčky. Takové speciality v sobotu ochutnávali návštěvníci Svatomartinských slavností ve Velké Bystřici. Popíjeli k nim mladá moravská vína.

Hříbečky

Recept nám poslala Dagmar Hrušáková ze Zlobic

Medové pacle

Recept nám poslala Alena Černá z Chlumce nad Cidlinou.