Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Sehnat letní brigádu je v tomto období malý zázrak

Jičínsko – U největších výrobců je šance minimální. Štěstí lze zkusit v hypermarketech. Děti přinesly domů svá vysvědčení a těší se na prázdniny. Každý má jistě na léto své plány, při kterých chce zapomenout na všední povinnosti a hodlá si užít trochu zábavy.

Sehnat letní brigádu je v tomto období malý zázrak

Jičínsko – U největších výrobců je šance minimální. Štěstí lze zkusit v hypermarketech. Děti přinesly domů svá vysvědčení a těší se na prázdniny. Každý má jistě na léto své plány, při kterých chce zapomenout na všední povinnosti a hodlá si užít trochu zábavy.

Léky v malých baleních: nově z vlastního

Praha – Byli jste zvyklí s sebou všude nosit kapesní balení léků na alergii? Od neděle si buď budete muset připlatit, nebo přejít na balení větší. Pojišťovny už totiž nebudou hradit léky, které si dosud šlo pořídit ve volném prodeji i na recept. Vedle menších balení přípravků proti alergii jde například o léky na bolest, problémy se zažíváním nebo kožní potíže.

Do města přijde další lékař. Ordinace bude poblíž lékárny

Dubí -  Vypadá to, že problém se zajištěním zdravotní péče v Dubí je zažehnán. Ke dvěma současným praktickým lékařům by měl přibýt třetí Ivo Tukinski. Ordinaci by měl otevřít v nově zrekonstruovaných prostorách po městské policii v Krušnohorské ulici.

Vyzkoušejte letní recept: cuketovou nádivku

K přípravě potřebujete: 5 cuket, 4 mrkve, 1 cibule, 400 g šunky, 4 stroužky česneku, 400 g tvrdého sýra, 5 vajec, 100 ml olivového oleje, polohrubá mouka, 1 kypřicí prášek, oregano, sůl, pepř.

Rezerva Devils si na Hané zastřílela a v I. lize je čtvrtá

Zlín – Z poloviny úspěšná byla při loučení s prvoligovou sezonou in-line hokejová rezerva Devils Zlín. Ďáblové z krajského města v 11. a 12. kole nejprve prohráli s Novým Jičínem a I. ligu zakončili výhrou nad týmem Caesars Olomouc. V soutěži tak Zlín obsadil čtvrté místo.

Jan Becher Muzeum a tajemství výroby likéru

Karlovarsko - Až si uděláte výlet do Karlovarského kraje, a to v jakémkoli ročním období, nezapomeňte se zastavit v Jan Becher Muzeu, jehož expozice vám nabídne neotřelý pohled do více než 200 let dlouhé historie i současnosti proslulého bylinného likéru Becherovky.

MUDr. Štěpán Svačina: Život prodlužuje nižší příjem kalorií

Severní Čechy - Je maso exotických zvířat zdravé? A pomůže nám na klouby víc ovar, nebo potravinové doplňky? Na tyto a další otázky odpovídal odborník na metabolické poruchy MUDr. Štěpán Svačina, DrSc., přednosta 3. interní kliniky Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

Kozáci i kováři: houby na Vyškovsku už rostou

Vyškovsko – Podle počasí, které v posledních týdnech panovalo, by se mohlo zdát, že houbařská sezona je v plném proudu. Deště se střídaly s teplými dny, z lesů stoupala pára. Z lesů se přesto lidé s plnými košíky nevrací.

Ani zrcadlo osud tovaryše nezvrátilo

Horní Vltavice –  Sklářský tovaryš Petrlík šel z průšvihu do průšvihu. Co nezvoral, to se samo pokazilo, a přestože do všeho šel s předobrým úmyslem, vždy se to nakonec nějak zvrtlo.

Muž naletěl léčiteli, dal mu 130 tisíc

Chotěboř, Jablunkov – O sto třicet tisíc korun přišel muž z Chotěboře poté, co uvěřil slibům „léčitele s rentgenovýma očima" z Jablunkova na Frýdeckomístecku.

Pozemní hokejistky znají nové mistryně

Praha – Senzace, tak lze jedním slovem popsat prvenství pozemních hokejistek HC Praga v české nejvyšší soutěži. Podceňovaný celek, oslabený odchody Karoliny Paterson a Barbory Haklové, sužovaný zraněními a psychicky deptaný neúspěchy na evropském poli, dokázal ve finále extraligy porazit hegemona českého pozemního hokeje, pražskou Slavii.

Muž naletěl léčiteli, dal mu 130 tisíc

Chotěboř, Jablunkov – O sto třicet tisíc korun přišel muž z Chotěboře poté, co uvěřil slibům „léčitele s rentgenovýma očima" z Jablunkova na Frýdeckomístecku.

Šváb? Ten chutná jako škvarky

Chrastava /ROZHOVOR/ - Petr Ocknecht začal vařit šestinohé potvory před 9 lety, když ho zaujala přednáška docentky Mendelovy univerzity v Brně, Marie Borkovcové. Od té doby se věnuje přípravě hmyzích dobrot a entomofágii (hmyzožroutství, pozn. red).

Radek Kühweg: Dobrou týmovou práci stavím na první místo

Třebíč /ROZHOVOR/ - Když přijde řečna vaření, ožije. Přestože vařením a přípravou jídelníčku či sháněním surovin se zabývá od rána dlouho do večera. Šéfkuchař Radek Kühweg z Třebíče se rozhodl zúročit své bohaté zkušenosti s vařením nejen v místních, ale i brněnských, jihlavských a zahraničních podnicích.

Muž naletěl léčiteli, dal mu 130 tisíc

Chotěboř, Jablunkov – O sto třicet tisíc korun přišel muž z Chotěboře poté, co uvěřil slibům „léčitele s rentgenovýma očima" z Jablunkova na Frýdeckomístecku.

Muž naletěl léčiteli, dal mu 130 tisíc

Chotěboř, Jablunkov – O sto třicet tisíc korun přišel muž z Chotěboře poté, co uvěřil slibům „léčitele s rentgenovýma očima" z Jablunkova na Frýdeckomístecku.

Šváb? Ten chutná jako škvarky

Chrastava /ROZHOVOR/ - Petr Ocknecht začal vařit šestinohé potvory před 9 lety, když ho zaujala přednáška docentky Mendelovy univerzity v Brně, Marie Borkovcové. Od té doby se věnuje přípravě hmyzích dobrot a entomofágii (hmyzožroutství, pozn. red).

RECEPT DENÍKU: Kotlety byly krásně nazdobené

Ústí nad Labem - „Tu veku je lepší rozkrájet na menší kousky. Dříve se rozvaří," radí mistr kuchař Vladimír Hrouda. „Jinak jde o jednoduchý recept," dodává. Tak jako každý čtvrtek se i tento týden vařilo v restauraci Sport Pub Zlatopramen na Zimním stadionu podle čtenářů Ústeckého deníku.

PODÍVEJTE SE: Deset statečných se nevzdalo

Luby AKTUALIZOVÁNO – Přestože soupeř hrál v právě skončeném fotbalovém soutěžním ročníku krajský přebor a i přesto, že hráli od 64. minuty o deseti, ukázali fotbalisté Startu Luby, proč se během jara dostali z 13. místa až do baráže o postup z 1. A třídy.

Buršovi scházela jediná trefa

Všemina – Antonín Burša toho stihl v dresu Všemimy opravdu hodně. Svůj tým táhl za postupem, do sítě soupeřů nasázel plných 29 branek a navrch si plnil roli hrajícího trenéra. O jeho vytíženosti tedy nebylo sporu.

Lidé mohou opět ochutnávat Jeseníky

Jeseníky - Tradiční jídla podle receptů z historických kuchařek mohou až do konce září ochutnávat návštěvníci i obyvatelé jesenických hor. Ve čtvrtek 14. června odstartoval druhý ročník festivalu Chuť Jeseníků.

Skokani podruhé v sezoně porazili Draky, lídra soutěže

Olomouc – Již podruhé v letošní extraligové sezoně dokázali olomoučtí baseballisté najít recept na brněnské Draky. Skokani dokázali v úterý večer zvítězit na půdě šestnáctinásobného českého mistra 6:1 a zvedli si tak sebevědomí před dalšími extraligovými boji.

Sněz, co můžeš, lákají pořadatelé Chuti Jeseníků

Šumperk – Degustační mejdan připravili na středu 20. června pořadatelé gastronomického festivalu Chuť Jeseníků. V šumperské kavárně PředMěstí budou moci hosté ochutnávat desítky historických pokrmů, které v minulosti jedli obyvatelé jesenických hor. Akce příznačně nazvaná Sněz, co můžeš začíná v 17 hodin.