
Mikluščák i Čejka dají do placu prémii
Nymbursko – Velké derby je tady. V neděli od 17 hodin začne fotbalové utkání krajského přeboru mezi Semicemi a Polabanem Nymburk. Fotbaloví příznivci jsou v pozoru, hráči začínají být nervózní.
Nymbursko – Velké derby je tady. V neděli od 17 hodin začne fotbalové utkání krajského přeboru mezi Semicemi a Polabanem Nymburk. Fotbaloví příznivci jsou v pozoru, hráči začínají být nervózní.
Břeclav - Před třemi lety začal devětadvacetiletý Břeclavan Petr Sůkal pěstovat pálivé papričky. Ne však ledajaké. Učarovaly mu ty nejpálivější na světě. Dnes už je na jejich chuti závislý a chystá se je nabízet do obchodů a restaurací.
Ostružno – V Ostružně se sešli milovníci netradiční zeleniny, aby ochutnali například dýňový džus.
Kladno – Ladění motoru se stále ještě nedaří zcela optimálně. Kladenští hokejoví Rytíři střídají lepší dny s horšími a po čtvrteční jasné výhře nad Pískem na dalšího prvoligového protivníka – Ústecké Lvy – nenašly recept. S výjimkou někdejšího Severočecha Hovorky. Jeho výborný výkon a dvě branky nestačily, Kladno v páteční přípravě podlehlo doma 3:4.
Londýn - Pokud mladí muži každý den snědí přibližně dvě hrsti vlašských ořechů, udělají něco prospěšného pro zdraví svých spermií. Na svých internetových stránkách o tom s odvoláním na studii v odborném časopise Biology of Reproduction informuje britská zpravodajská stanice BBC. Vědci zjistili, že u mužů, kteří do jídelníčku na dobu dvanácti týdnů zařadili vlašské ořechy, se tvar, pohyb i vitalita spermií zlepšily.
Čerstvě vymačkaná šťáva z citrusů. Zaručený zdroj vitamínů, součást řady receptů, například na zeleninové saláty, míchané nápoje, dressingy, marinády, dezerty, pro někoho nezbytnost při dochucování dozlatova usmaženého telecího řízku nebo ryb…
Pardubice - Divize C: Trenér pardubické juniorky Jaroslav Míchal vyžaduje v Ústí kvalitnější koncovku
Praha /ROZHOVOR/ – Nabídka na moderování kuchařské show MasterChef zastihla světově proslulou modelku a milovnici vaření Danielu Peštovou při plnění pracovních povinností v New Yorku. „Přiznám se, že jsem byla velmi překvapená, protože moderování, navzdory mým několika zkušenostem s kamerou a mikrofonem, pro mě není běžnou záležitostí. Chvíli jsem váhala, ale zaměření této show je mou srdeční záležitostí a to v podstatě rozhodlo," říká Daniela Peštová. Světově proslulá modelka a milovnice vaření Daniela Peštová vypráví o své úloze v nové show, kterou na podzim uvedou televize Nova a Markíza…
Jižní Čechy - Informace v předchozím dílu seriálu Krabičkový tým Deníku o druhém vydání knihy Domácí krabičková dieta z českobudějovického nakladatelství DONA vzbudila velký ohlas
Mnichov /ROZHOVOR/ - Poprvé v kariéře vyhrajete kultovní seriál freestyle motokrosu před třiceti tisíci diváků. Jaký prožíváte pocit? „Neuvěřitelný," popisuje francouzský jezdec Thomas Pages, který triumfoval na Red Bull X-Fighters v Mnichově.
Břeclav - Před třemi lety začal devětadvacetiletý Břeclavan Petr Sůkal pěstovat pálivé papričky. Ne však ledajaké. Učarovaly mu ty nejpálivější na světě. Dnes už je na jejich chuti závislý a chystá se je nabízet do obchodů a restaurací.
Novohradské hory - Spisovatel David Jan Žák a jeho žena Lenka tráví volný čas v maringotce v Novohradských horách. Musí se tak obejít bez některých výdobytků civilizace
Dubice - V posledním přípravném zápase na I. B třídu si Dubice pozvala celek ze Sloupu. Domácí si s hostujícím celkem poradili s naprostým přehledem
Ostrava – Jaké jídlo je typické pro Moravskoslezský kraj a zároveň nejlépe chutná? Lidé posílali do druhého ročníku soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko recepty, odborná porota a novináři hodnotili. Po loňské polévce bigos letos vyhrály kančí pečeně a podmáslový chlebík.
Nové Hrady – První Zámecké slavnosti se konaly na zámku v Nových Hradech. Nabídly skleněné šperky, projížďku na koni, historické tance nebo dobroty vytvořené podle starých receptů.
Liberec – Jejich lásku a chuť do života jim můžou závidět i generace o desítky let mladší. Trojice manželských párů se v pátek a sobotu sešla na liberecké radnici, aby si řekli své ano v rámci zlaté a diamantové svatby.
Slavkov u Brna – V prvním utkání nového ročníku I.A třídy fotbalistům Slavkova nepomohla ani přesilovka.
Ústí nad Labem – Znojemským fotbalistům se podařilo ukořistit skalp jednoho z nejobávanějších celků ligy. A to na jeho trávníku. Velkou senzaci si hosté vybojovali až ve druhém poločase, kdy vsítili oba góly. Vyhráli 2:1.
Domažlicko – Zemědělcům z domažlicka se letos neurodilo ani dost oliv
Domažlicko – Zemědělcům z domažlicka se letos neurodilo ani dost oliv
Nakládání plodů lesa do kyselého láku je oblíbený způsob jejich uchovávání. Jsou ale i jiné.
České Budějovice – Ve skvělé kondici je stoletý Budějčák Josef Tolar. Prokázal to třeba i v pátek, když vlastnoručně zasadil v areálu Domova pro seniory Máj, kde nyní žije, okrasný buk. Josef Tolar se narodil 11. srpna 2012 v Kališti u Lipí.
Stará Role – V generálce před startem podzimní části krajského přeboru fotbalisté Staré Role pokořili nováčka krajské I. B třídy 10:2, ale v sobotu 11. srpna je čeká o poznání těžší souboj.
Hradec Králové - Přes vysoký věk vaří, pere, žehlí a uklízí. Do domácích prací si podle syna nedá mluvit.
Šebetov – Až příště pacienti z Vanovic a dalších okolních obcí přijedou do Šebetova k lékaři, už nebudou muset třeba s horečkou pokračovat do Boskovic či do Velkých Opatovic s receptem. Ulehčit jim má nová výdejna léků, která na podzim vznikne v tamním zdravotním středisku.
Hradec Králové - Přes vysoký věk vaří, pere, žehlí a uklízí. Do domácích prací si podle syna nedá mluvit.
Trutnov - Město má dalšího stoletého občana. Stal se jím Jiří Vysoudil, který narozeniny oslavil ve čtvrtek.
České Budějovice - V polovině září by na pulty knihkupectví mělo dorazit již druhé vydání Domácí krabičkové diety od autorky Aleny Doležalové z českobudějovického vydavatelství DONA.
Jindřichův Hradec - Historická kuchařka okořeněná zajímavostmi a vtipem vzešla z pera Sabiny Langerové a nedávno byla pokřtěna v Černé kuchyni jindřichohradeckého zámku.
Náchodsko - Určitě znáte ty nepříjemné pocity úporného svědění či bolesti, které vám způsobil dotěrný komár. Nezbývá než potírat místo rozkrojeným citronem či cibulí, chladit kostkou ledu nebo potírat levandulovým olejem, který utišuje bolest. Ranku je možné po bodnutí vydezinfikovat a přetřít Fenistilem, aby místo nepálilo. A pokud máte v lednici tvaroh či bílý jogurt, obojí je vhodné na otoky.
Královéhradecko - Co radí zkušená basketbalistka Eva Němcová českým reprezentantkám pro utkání s Francií a jak hodnotí vystoupení své dcery v triatlonovém závodě Eliška Frintová?
Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš, říká se. Pánové ze studia Saber Interactive podle všeho na pořekadla moc nedají a rozhodli se znovu uvařit podle jednoduchého receptu, díky kterému se jim podařilo vysoupit z davu už jednou. TimeShift byla stěží revoluční sci-fi střílečka. Vlastně to byla béčková záležitost jako řemen.
Krňovice /FOTOGALERIE/ – Na sto padesát turistů se obvykle vystřídá během víkendu ve zdejším Podorlickém skanzenu. „Záleží na počasí," řekli nám tu.
Veselí nad Moravou – Jedni je milují, druzí jim nemohou přijít na jméno. Ti, kteří na ně nedají dopustit, jim ve Veselí nad Moravou uspořádali košt. V Černohorské pivnici Zákristie se již po deváté konala soutěž o nejlepší kvašák.
Krňovice /FOTOGALERIE/ – Na sto padesát turistů se obvykle vystřídá během víkendu ve zdejším Podorlickém skanzenu. „Záleží na počasí," řekli nám tu.
Vřesovice - Láska mezi frajérem a galánkou nebo velebení Moravy a vínečka. To byla témata, která se slévala v mohutný proud dechovky v zahradě vřesovického zámku.
Bačov – Sté narozeniny oslavil druhého srpna Josef Ambros z Bačova. Jeho receptem na dlouhověkost je sport.
Kozlany – „Opečená makrela výborná, mrzí mě, že musím běžet domů. Mám ale nemocného syna, takže jsem tu byla jen na skok," volá sympatická žena v modro-bíle laděném outfitu několik desítek metrů od kozlanského rybníka. Sobotní tradiční opékání makrel v Kozlanech začíná.
Ostrov – Do českých luhů a hájů zve výstava Jaroslavy Beerové, která má recept, jak uchovat něžnost léta nebo vzpomínku prostřednictvím vazeb ze suchých bylin a plevelných rostlin. Vidět ji můžete na Staré radnici v Ostrově na Karlovarsku.
Příbram – Město chce pořídit další přenosný defibrilátor, v pořadí už pátý za poslední dva roky. Neocenitelného pomocníka, který dokáže v případě zástavy srdce zachránit lidský život, má tentokrát dostat některé z příbramských sportovišť. Přístroj už mají v Příbrami k dispozici strážníci, policisté, pečovatelská služba a dobrovolní hasiči.
Bačov – Sté narozeniny oslavil druhého srpna Josef Ambros z Bačova. Jeho receptem na dlouhověkost je sport.
Chlumec nad Cidlinou - Každý, kdo na chlumecké koupaliště zavítá, zažije recesi. Návštěvníci rozhodnou o vítězi Chlumeckého kotlíku.
Olomoucký kraj – Nejlepší možnou zprávu mají pro milovníky zmrzliny krajští hygienici: dosavadní prázdninové kontroly v Olomouckém kraji dopadly pro prodejce chladivé pochoutky na výbornou.
Chlumec nad Cidlinou - Každý, kdo na chlumecké koupaliště zavítá, zažije recesi. Návštěvníci rozhodnou o vítězi Chlumeckého kotlíku.
Ostrava – Hlasování veřejnosti ve třech nových kategoriích kulinářské soutěže Jak šmakuje Moravskoslezsko, která má objevit původní recepty typické pro Moravskoslezský kraj, skončilo.
Ostrov – Do českých luhů a hájů zve výstava Jaroslavy Beerové, která má recept, jak uchovat něžnost léta nebo vzpomínku prostřednictvím vazeb ze suchých bylin a plevelných rostlin. Vidět ji můžete na Staré radnici v Ostrově na Karlovarsku.
Chrudimsko - Léto je v plném proudu, někdo plní sklep či spíž skleničkami marmelád a ovocnými kompoty, zavařenými okurkami a houbami, někdo jde radši k vodě.
Orlickoústecko – Zavařování ovoce a zeleniny je pro řadu českých hospodyněk stejnou samozřejmostí jako servírovat ke svíčkové houskový knedlík a brusinky nebo, když rostou, vařit i z hub.
Královéhradecko - V minulosti, kdy některé zboží v pultech obchodů chybělo, se vařil kečup, připravovaly se ďábelské tousty nebo šťávy i džemy
Plzeň – Uvařit dneska dobré pivo není vůbec jednoduché. Ale uvařit pivo tak, jak ho vařili naši předci před sedmi a půl tisíci lety, to už je takřka umění.