Britská legenda Uriah Heep vystoupí ve Strakonicích
Strakonice - Spoustu diskoték, sportovních zápasů, pravidelné taneční večery v Melodii, s těmito akcemi je velmi často spojován po mnoho let především DJ – František Mareš.
Strakonice - Spoustu diskoték, sportovních zápasů, pravidelné taneční večery v Melodii, s těmito akcemi je velmi často spojován po mnoho let především DJ – František Mareš.
Vimperk - První srpnový víkend se v zámeckých zahradách na Státním zámku Vimperk rozřinčí meče, sekery a posedmé zde proběhne inscenovaná bitva.
Do uzavření kandidátek pro sněmovní klání zbývají dva týdny. Ve stranických kuchyních teď horečně hledají nejvoňavější ingredience, aby přilákali co nejvíce voličů. Je zřejmé, že letos spíš než skvělé recepty vyhrají přitažliví kuchaři. Kdo nabídne zajímavé, důvěryhodné a schopné lidi, má šanci umístit se v první pětce.
Pardubický kraj, Orlickoústecko /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - Houbaři vyrážejí do lesů a nevracejí se s prázdnou.
Kladno - Úterní první srpnový den je podle meteorologů nejteplejším dnem letošním prázdnin. Kdo může, dává přednost koupeli v průzračné vodě či chlazení tím nejdostupnějším způsobem. Lahodné nápoje a relaxace v přírodní nebo umělé nádrži jsou asi tím nejlepším receptem.
Loket – Mrkev a dort? Že to nejde dohromady? Omyl. Mrkváč je toho důkazem.
Ani na domácím hřišti nenašel frýdecko-místecký Klasik recept na extraligové hráče pražského Tempa.
České Budějovice - Jak připravit bramborový krém s liškami?
Státní zámek ve Velkých Losinách dal v sobotu návštěvníkům okusit éru renesance. Večer, na němž nechyběla šermířská vystoupení, divadlo i hudební produkce, přilákal řadu lidí.
Strážnice – V neděli mohli návštěvníci skanzenu ve Strážnici zhlédnout oslavu sklizně obilí s tradičním dožínkovým průvodem v podání folklórního souboru Hanák z Troubek. „Pěstování obilnin bylo základem zemědělského hospodaření a sklizeň obilí – žně, se tak stala vyvrcholením celého zemědělského roku,“ informovala autorka programu Lucie Baňařová.
Brno /VIDEO, REPORTÁŽ/ – Mít pořádně natrénováno a zvolit správnou taktiku. Takový je podle nejlepších závodníků recept na vítězství v Bosonožském Sudovale. Soutěži, při které běžci před sebou valí do kopce prázdný sedmnáctikilový sud od piva. V sobotu odpoledne v unikátní disciplíně už popětadvacáté změřili síly u bosonožské myslivecké chaty závodníci v několika kategoricích.
Pardubice - Bratrovražedný souboj a Gopal střídá Guptu v čele.
K přátelskému utkání si v pátek večer pozvali prachatičtí hokejbalisté vimperské hokejisty.
Pavel Šaradín z Katedry politologie a evropských studií Univerzity Palackého v Olomouci se může pochlubit zajímavým nálezem.
Místo papíru se za rok a půl začne z ordinací posílat hlášení přes internet. Firmy online uvidí, že zaměstnanec je nemocný.
Lounky - Vítězem už 37. ročníku fotbalového Memoriálu Mirka Berana na hřišti FK Lounky - Chodouny se podle očekávání stal výběr FK Jiskra Velké Březno z I. A třídy.
Vracov /FOTOGALERIE/ – Pohár starosty města Vracova se stěhuje do Milotic. Tamní hasiči totiž podle porotců uvařili nejlepší kotlíkový guláš čtvrtého ročníku oblíbené týmové soutěže kuchařů. „Vítězství jsme nečekali, ale jsme spokojení. Řada lidí náš guláš chválila, a kvůli nim sem také jezdíme,“ řekl mluvčí vítězného družstva milotických dobrovolných hasičů Jiří Sochor.
Vysočina – Komise z necelé stovky uchazečů o značku Regionální potravina na Vysočině vybrala pět ze Žďárska. Kromě chuti hodnotila i historii výrobků a kvalitu receptů.
„Děti recepty testovaly a společně jsme je zkoušeli vařit,“ vysvětluje vznik super knížky Vaříme s dětmi pro děti její autorka Petra Novotná - máma, kuchařka, fotografka…
Karlovarský kraj – Klienti Mateřídoušky vystupují na veřejnosti, prezentují se na různých akcích, na výstavách, vyrábějí krásné věci, které je možné zakoupit. Výčet aktivit je velmi široký, přesto veřejnost o činnosti tohoto zařízení často moc neví.
České Budějovice - Jak připravit kuřecí supreme se salátem z pečených paprik?
Kolotoče, houpačky, střelnice, jarmark s dobovými řemesly, ale hlavně spousta prodejních stánků. Zkrátka vše, co patří k pouti, nechybělo o víkendu v Drahotuších na Hranicku. Konala se tam tradiční Anenská pouť, která má tak letitou tradici, že už ani mnozí místní obyvatelé nepamatují, kdy byla tato významná kulturně společenská akce v obci založena. Každoročně ji však provází nabitý dvoudenní program.
Bojovný výkon přinesl v pohárovém duelu s Frýdkem-Místkem fotbalistům HFK Olomouc ovoce. Třetiligový celek z Hané se radoval z výhry 2:0, soupeř z FNL na obranu Holice nenašel recept a do pořádného tempa se dostal jen na kratší úsek zápasu. Útočné snahy Valcířů se však domácím dařilo eliminovat.
Bojovný výkon přinesl v pohárovém duelu s Frýdkem-Místkem fotbalistům HFK Olomouc ovoce. Třetiligový celek z Hané se radoval z výhry 2:0, soupeř z FNL na obranu Holice nenašel recept a do pořádného tempa se dostal jen na kratší úsek zápasu. Útočné snahy Valcířů se však domácím dařilo eliminovat.
Kynšperk nad Ohří – Zelenina v hlavní roli bude na pikniku s názvem Vegget´17. Jeho organizátorky věří, že by to mohla být dobrá cesta, jak ukázat lidem, kteří tento druh stravování zrovna nepreferují, že zeleninové pokrmy mohou být dobrým ekvivalentem třeba i masa.
Benešov /FOTOGALERIE/ - Chleba s máslem. Snad každý má tuto českou klasiku rád. Jenže poslední dobou část obyvatel nahrazuje máslo margarínem. Chutě se lidem nezměnily. Jen máslo zdražilo.
Děčínsko - Děčínská zoo plná dobrodružství, speciální prohlídky v Loretě Rumburk nebo vegepiknik v Krásné Lípě. Přečtěte si přehled událostí na Děčínsku.
Chomutov – Začínající i pokročilí kuchaři se sejdou už tuto neděli. Tématem budou zdánlivě obyčejné brambory. O týden později budou v hlavní roli bylinky.
Mrákov /ROZHOVOR/ – Fotbalistům Sokola Mrákov asi postupové oslavy zachutnaly. Během dvou sezon totiž slavili dva postupy, letos coby nováčci soutěže vyhráli I. B třídu a míří do I. A třídy. Nejen o tom jsme hovořili s trenérem Vladimírem Duffkem.
Orlickoústecko – Houbaři vyrážejí do lesů a nevracejí se s prázdnou. Pochlubte se svým houbařským úlovkem. Přidat můžete i recept, jak houby upravujete.
Brno /ROZHOVOR/ – Odklopí stříbrné víko a v okolí růžového zmrzlinového stánku zavoní čerstvé broskve. Další rozmanité vůně se skrývají pod jinými víky chladicího pultu, ze kterého nabírá Radim Řezáč zmrzlinu. Vyrábí ji v rodinné cukrárně Větrník v brněnských Řečkovicích. „Zmrzlina se dá vyrobit téměř ze všeho. Lidé rádi zkouší netradiční chutě. Nedá se ale říct, že by se kvůli nim vraceli. Vanilková je jistota,“ tvrdí Řezáč.
Milovice – Další pokračování pořadu Herbář natáčela Česká televize v rezervaci velkých kopytníků v Milovicích. Průvodkyní pořadu se tentokrát stala herečka Kateřina Winterová.
U Krajského soudu v Ostravě padly v pátek tresty za kšeftování s medikamenty. Šest a půl roku by měl za mřížemi strávit jedenačtyřicetiletý muž, který prodával léky na předpis.
Žďársko – Na Žďársku začínají houbové žně. Milovníci pokrmů z hub už mohou vyhledávat houbové recepty, chystat dřevěné rámy se silikonovým pletivem nebo sušičky na sušení hřibů, holubinek a dalších jedlých druhů či zavařovací sklenice pro jejich následnou konzervaci.
Janov, Praha, Liberec – Před třemi lety založili pekárnu, teď z Janova na Jablonecku dodávají pečivo do měst po celé republice a jejich žitný bio chleba celozrnný se stal regionální potravinou Libereckého kraje.
Borovany /VIDEO/ - Borůvkobraní lákalo na tradiční koláče i zmrzlinu.
Doupě – Návštěvníci hradu Roštejn na Telčsku se o druhém červencovém víkendu přenesou do čtrnáctého století. V té době byl hrad založen, podle pověsti ho za jedinou noc postavil sám čert.
Vyškov /ROZHOVOR/ – Zakysaná smetana a borůvky z jižní Moravy. To jsou hlavní ingredience nového zákusku vyškovské Cukrárny Janský, s nímž majitelka Zdeňka Eywo Janská vyrazila na letošní soutěž Regionální potravina Jihomoravského kraje. Po loňském úspěchu s Máničkou minulý týden sklidila další. A pyšní se druhým výrobkem, který značku získal. „Měli jsme přihlášené tři. Na borůvkový jsme nevsázeli,“ usmívá se majitelka podniku.
Vyškov /ROZHOVOR/ – Zakysaná smetana a borůvky z jižní Moravy. To jsou hlavní ingredience nového zákusku vyškovské Cukrárny Janský, s nímž majitelka Zdeňka Eywo Janská vyrazila na letošní soutěž Regionální potravina Jihomoravského kraje. Po loňském úspěchu s Máničkou minulý týden sklidila další. A pyšní se druhým výrobkem, který značku získal. „Měli jsme přihlášené tři. Na borůvkový jsme nevsázeli,“ usmívá se majitelka podniku.
/FOTOGALERIE/ Penalty na Hukvaldech mají staronového vládce. Potřetí během osmi ročníků akce vyhrál titul penaltového krále Moravskoslezského kraje domácí střelec Adam Rimel, který v dramatickém souboji až ve 34. kole porazil Petra Nesrstu i třetího Jana Smolarčíka a získal tak hlavní odměnu v podobě deseti tisíc korun.
Třeboň - K vloupání do gynekologické ambulance došlo na konci června v Třeboni.
Jižní Čechy - Kuřecí burger s avokádovým guacamole.
Mikulčice /FOTOGALERIE/ – Čtrnáct druhů buchet z kynutého těsta mohlo ochutnat a ohodnotit téměř sedmdesát návštěvníků, kteří přišli v sobotu na fotbalové hřiště v Mikulčicích. Již podruhé se zde konala akce s názvem Buchto upeč buchtu, kterou pořádá sdružení …pro děti z.s..
Třicet kilo mouky a kilo a čtvrt droždí. Zamísit na osmačtyřicet bochníků domácího chleba tak, aby byly čerstvě vytaženy z pece z osmnáctého století hodinu po poledni se přitom musí už v osm ráno.
Orlickoústecko - Víkendová porota Deníku:
Praha - Sny se mají plnit. To si asi řekl Jan Mužátko, majitel sítě restaurací Pizza Coloseum. Bylo to ve chvíli, kdy jeho restaurace prosperovaly, a on se už nějakou dobu zabýval myšlenkou otevřít si vlastní obchod s italskými potravinami.
Královéhradecko, Poniklá - Školáci z Poniklé se před prázdninami zapojili do projektu Připrav si zdravou svačinku. Mladší kuchtili doma s maminkami a hotový pokrm přinesli k prezentaci, žáci druhého stupně se pustili do příprav přímo ve škole.
Prachatice - Jedenáctý ročník Prachatické buchty mají z sebou místní senioři. Ti se ve středu odpoledne sešli ve sklepích Staré radnice, kde se devět z nich pokusilo ohromit mlsné jazýčky porotců.
Nejnovější generace ostrého japonského hatchbacku konečně vstupuje na český trh a odhaluje své ceny. Nabídka je velmi jednoduchá a Type-R přichází s dvojicí výbav, přičemž s příplatky si také určitě neuděláte vítr na kontě.
/ROZHOVOR/ Čtyřikrát „D". Tak žertuje Dagmar Dušková o názvu svého projektu. Dvakrát jde o iniciály jejího jména, zatímco třetí a čtvrté „D" označují „Dančiny dobroty", což je projekt výroby zdravých potravin z mléka.