Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Až odveta přinesla dva body

Ervěnice /FOTOGALERIE/ – V úvodním zápase v Ervěnicích Netoličtí ve II. volejbalové lize doslova vyhořeli, po zlepšeném výkonu brali dva body v odvetě.

Orli opět zaváhali. TOP 6 se vzdálila

Znojmo – Situace znojemských Orlů v mezinárodní EBEL se výrazně komplikuje. Z trojice domácích zápasů ukořistilo Znojmo jen tři body. Naposledy kvůli tradičně zbabrané třetí třetině nestačil vicemistr na předposlední Dornbirn 3:4.

Do hospody se má chodit pro radost!

Jižní Čechy - Do čerstvého roku vstoupil Martin Svatek s čerstvými vavříny: prestižní Maurerův seznam Grand Restaurant zařadil hotelovou restauraci Goldie, kterou vede, na 10. místo v celé republice!

Do hospody se má chodit pro radost!

Tábor - Do čerstvého roku vstoupil Martin Svatek s čerstvými vavříny: prestižní Maurerův seznam Grand Restaurant zařadil hotelovou restauraci Gold, kterou vede, na 10. místo v celé republice!

Recept jak ve finále přehrát Lagunu se najít nepodařilo

Tachov – Ani popáté v řadě se nepodařilo získat ve finále skalp dosavadního čtyřnásobného – a v podstatě doposud jediného – vítěze turnaje O zašmodrchanou tkaničku, který se stává futsalovou tradicí přelomu roku v Tachově.

Do hospody se má chodit pro radost!

Tábor - Do čerstvého roku vstoupil Martin Svatek s čerstvými vavříny: prestižní Maurerův seznam Grand Restaurant zařadil hotelovou restauraci Goldie, kterou vede, na 10. místo v celé republice!

Chřipku prověří návrat dětí do škol

Berounsko - Teploty, bolest hlavy, kašel, únava. Takový stav zná každý z nás a mnozí s tím bojují právě v těchto dnech. Chřipková sezóna totiž právě nastupuje. Situace na Berounsku zatím není příliš vážná. Ale to se za několik dnů může změnit. Důležitým faktorem je totiž poprázdninový návrat dětí do školních lavic.

Chřipku prověří návrat dětí do škol

Berounsko - Teploty, bolest hlavy, kašel, únava. Takový stav zná každý z nás a mnozí s tím bojují právě v těchto dnech. Chřipková sezóna totiž právě nastupuje.

Začala vařit kvůli dětem. Nyní patří mezi nejúspěšnější blogerky

Senetářov – Osmadvacetiletá Gabriela Sedláková ze Senetářova kdysi tvrdila, že vařit nikdy nebude. Měla v plánu najít si manžela, který se v kuchyni o všechno postará. Dnes nejen výborně vaří, ale provozuje na internetu také blog, kde radí ostatním. A to natolik dobře, že se letos i loni umístila mezi deseti nejlepšími blogery v republice zaměřenými na přípravu jídel.

Jan Falař: Nepostup do play off by pro mě byl zklamání

Nové Strašecí – Loňská sezona druhé nejvyšší hokejbalové soutěže se Novostrašeckým vůbec nepovedla, když se až do poslední chvíle strachovali o záchranu. Do letošní však svěřenci hrajícího kouče Jana Falaře vletěli jako svěží vítr a po devíti odehraných kolech figurovali na pátém místě. Poté se sice trochu zasekli, přesto je zisk 23 bodů nad očekávání.

Ani senioři nechtějí být o Vánocích sami

Milíčeves – Říká se, že Vánoce jsou nejkrásnější svátky v roce. Bohužel ne každý má tu možnost oslavit je se svými blízkými. A to třeba i z důvodu, že už mu to jeho věk ani zdravotní stav nedovolují. Rozhodně to ale nemusí být důvod ke smutku.

Vánoce jsou plné lákadel. Odborníci na výživu: Všeho by mělo být s mírou

Kolín - Těšíte se na bohatý štědrovečerní stůl? Měli byste však zvážit, co všechno přes svátky sníte. A důvodem není pouze obava o linii, ale také prevence před zdravotními problémy. Odborníci na výživu upozorňují na to, že Vánoce jsou plné lákadel. Doporučují však všeho užívat s mírou.

Na kaprovi si pochutnají i chrudimští bezdomovci

Chrudim – Smažený vánoční kapr i s bramborovým salátem zavoní na Štědrý den také v noclehárně a denním nízkoprahovém centru, které v Chrudimi vede obecně prospěšná společnost Sopre.

Tradice Zuzana Koubková nepřerušila navzdory životním útrapám

Louňovice pod Blaníkem - Místo sváteční pohody, která by se dala v závěrečné fázi roku očekávat, prožila spisovatelka z Podblanicka Zuzana Koubková minulé Vánoce těžké chvíle. Životní útrapy jí ale naštěstí pohled na svátky nezměnily. Proto rodinné tradice stále dodržuje. „Před rokem během Vánoc volala maminka, že mi pomůže s výrobou cukroví, na který máme recept od pratety Petronily," vzpomíná paní Zuzana. Kvůli času se ale nakonec ženy domluvily, že se sejdou až na společné večeři. Než se tak mohlo stát, mamince se udělalo špatně.

Vánoce 1989 vs. 2016 aneb Čeho dnes pořídíme víc?

/INTERAKTIVNÍ INFOGRAFIKA/ Které Vánoce byly štědřejší – ty na sklonku normalizace pod dohledem Dědy Mráze, nebo v době kapitalismu s neodbytným Santa Clausem? Deník srovnal náklady na štědrovečerní pohoštění i ceny typických českých dárků, které bez ohledu na režim v českých domácnostech nejčastěji nosí Ježíšek – například ponožek.

Lidé kupují nejen kapra, ale klidně i pstruha

Volarsko /FOTOGALERIE/ - Ryby na vánoční stůl jdou už od čtvrtka 22. prosince na dračku. Ve Strážném prodávají ryby v rybárně, nejvíce jde na odbyt kapr a potom Amur, místní i sousedé z nedalekého Bavorska kupují hlavně kapry a pstruhy.

Libor Velan: Fotografování jídla je často složitější, než jídlo samotné uvařit

Bystřice pod Lopeníkem /ROZHOVOR/ - Před nedávnem vydal již svou třetí knihu regionálních receptů a pomalu připravuje další. Libor Velan z Bystřice pod Lopeníkem zatím uvařil všechny recepty, které vyšly v jeho knihách. „V pořadí čtvrtou knížku provařit nestihnu. Tam bude totiž 420 receptů," nechal se slyšet fotograf a spisovatel.

Uvařte si punč podle mistra světa!

Chrudim – Týdenní kurz šestinásobného barmana roku, mistra světa a dnes významného lektora barmanství Karla Zapalače se uskutečnil na Hotelové škole Bohemia v Chrudimi.

Na Štědrý den do kina Mír

Kino Mír má už několik let recept na problém, co podniknout s nedočkavými dětmi na Štědrý den, aby jim čekání na Ježíška rychleji uteklo. Vždy ve 14 hodin promítá film a tato představení bývají pravidelně vyprodaná.

Polská krize

Polský recept na společenskou krizi je vcelku prostý. Postačí namixovat vládu, jež vyznává myšlenku, že vítěz bere vše plus bývalé mocné, co se v opozici neumějí smířit s porážkou a výbušný koktejl je na světě. Polsko sotva může být ryze konzervativní a tím méně ryze liberální, proto spor o politické směřování země nemůže mít správné řešení, pokud nepůjde o kompromis.

Legata chce na jaře zabojovat o postup

Hustopeče – Pohled na druholigovou tabulku je naplňuje radostí. Házenkáři Legaty Hustopeče po první polovině sezony vévodí druhé lize Jihomoravského kraje, když v jedenácti zápasech nasbírali osmnáct bodů.

Nejlepší linecké peče Eva Poštová z Prachatic

Prachatice /FOTOGALERIE/ - Třetí ročník soutěže O nejlepší vánoční cukroví, kterou vyhlašuje společnost KreBul a Prachatický deník, už zná svého vítěze. Letos pětičlenná porota ochutnávala linecké. Vybírala z devíti různých vzorků a rozhodování bylo těžké.

Perníkářka Irena Burdová: Podle povrchu perníku poznáte dobře zpracované těsto

Jalubí /ROZHOVOR/ - Za své perníčky dostala ocenění Tradiční výrobek Slovácka. Irena Burdová z Jalubí začala ve větším péct po narození prvního dítěte. Teď, ve svých sedmačtyřiceti letech, peče celoročně a zdobí kornoutkovou technikou. Postupem času se začala zajímat i o historii perníku a perníkářství. Nejcennější informace získala z knih.

Globální bankou roku 2016 se stala ING Bank

ING Bank získala prestižní titul Global Bank of the Year 2016/Globální banka roku 2016. Toto významné ocenění bankovních institucí Best Bank Awards uděluje každoročně časopis The Banker.

Svačina roku: student poděbradské hotelové školy získal třetí místo

Poděbrady - Student hotelové školy v Poděbradech na Nymbursku Pavel Carhoun má na svém kontě krásný výsledek. V gastrosoutěži Svačina roku získal krásné třetí místo. Do soutěže se přihlásilo celkem 37 škol ze všech krajů České republiky a do pražského finále postoupilo 15 kuchařů a kuchařek.

Dennis Linhart chce jednou vařit ve Francii

Tábor - Čtrnáctiletý žák Základní školy Bernarda Bolzana v Táboře Dennis Linhart se možná brzy stane velkou kuchařskou hvězdou. O tom, že má talent, přesvědčil v listopadu porotu na 11. ročníku soutěže Český kapr.

Třeťáci připravovali chutné svačiny

Hradec Králové - Již druhým rokem probíhají v hradecké ZŠ Milady Horákové dva zajímavé dny pro děti třetích ročníků v rámci projektu „Pestrá strava bez zbytečné chemie".

Gastronomickou soutěž ovládl student litoměřické střední školy

Litoměřice - Vítězem 4. ročníku celostátní gastronomické soutěže Svačina roku s Rio mare se stal student Střední školy pedagogické, hotelnictví a služeb Dominik Nedoma. Se svým receptem Smažená rizolka s tuňákem Rio Mare a sušenými rajčaty získal ceny v hodnotě sedm tisíc korun.