 
			
		Ryba z grilu potěší každého gurmána
V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.
 
			
		V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.
 
			
		Šternberk, Medlov – Fotbalisté Šternberku prohráli podruhé v řadě nejtěsnějším rozdílem, bez vstřelené branky. V sobotu svěřenci trenéra Milana Schmidta nestačili na Medlov, kterému na zisk plného počtu bodů zajistil gól Ondřeje Müllera.
 
			
		Svitavy - O to, aby se dětem dostalo na stůl jen to nejlepší, se starají také ve školních jídelnách. Kde vaří nejlépe? Už popáté se kuchaři a kuchařky z celé České republiky utkali v soutěži o Nejlepší školní oběd. Tentokrát v Brně.
 
			
		Plné košíky hříbků, ale co s nimi? Najednou se vše sníst nedá. Navíc v zimních měsících přijde teplá houbová polévka nebo dobrý gulášek vhod víc než v závěru léta. Na to, abychom si na těchto dobrotách mohli pochutnat i po sezoně, naštěstí existuje mnoho lahodných receptů.
 
			
		Brno /REPORTÁŽ/ – Když chtějí Jihomoravané rychle na ulici zahnat hlad, obvykle musí volit mezi levným párkem v rohlíku nebo smaženým sýrem v bulce. O tom že i pouliční jídlo může být na úrovni, se lidé přesvědčili na nedělním Street food festivalu v Brně.
 
			
		Brno /REPORTÁŽ/ – Když chtějí Jihomoravané rychle na ulici zahnat hlad, obvykle musí volit mezi levným párkem v rohlíku nebo smaženým sýrem v bulce. O tom že i pouliční jídlo může být na úrovni, se lidé přesvědčili na nedělním Street food festivalu v Brně.
 
			
		Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.
 
			
		Svitavy – V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.
 
			
		Praha - Za doplatky na léky a volně prodejné léčivé přípravky dali loni Češi v lékárnách přes 17 miliard korun, téměř o tři procenta méně než rok předtím. Tržby lékáren za léčiva a zdravotnické prostředky loni činily 73,9 miliardy korun, což je proti roku předchozímu pokles o 2,2 procenta. Uvedli to zdravotničtí statistici na webu s tím, že ubylo i receptů a klesly tržby lékáren od zdravotních pojišťoven.
 
			
		Zlínský kraj - Plné košíky hříbků, ale co s nimi? Najednou se vše sníst nedá. Navíc v zimních měsících přijde teplá houbová polévka nebo dobrý gulášek vhod víc než v závěru léta. Na to, abychom si na těchto dobrotách mohli pochutnat i po sezoně, naštěstí existuje mnoho lahodných receptů.
 
			
		Svitavy - O to, aby se dětem dostalo na stůl jen to nejlepší, se starají také ve školních jídelnách. Kde vaří nejlépe? Už popáté se kuchaři a kuchařky z celé České republiky utkali v soutěži o Nejlepší školní oběd. Tentokrát v Brně.
 
			
		Uherské Hradiště – Po obrovském zklamání, které v modrobílém táboře zavládlo po porážce v Hradci Králové, se fotbalisté 1. FC Slovácko pokusí o reparát v domácím utkání s Příbramí. Trenéra, hráče i fanoušky uspokojí jedině tři body, nic jiného.
 
			
		Polička /VIDEO/ - V Poličce si lidé připomínali pětapadesát let od úmrtí slavného rodáka a skladatele.
 
			
		Plzeň – Gurmáni se mohou už příští týden vypravit na louky u sv. Jiří v Plzni na Doubravce na festival českého jídla. Letošní třetí ročník Vařečky rytíře Žumbery má pro návštěvníky zajímavé novinky. Svůj um předvedou například známí šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi.
 
			
		Rozvadov - Ve čtvrtém kole hostí Rozvadov exdivizní ZČE Plzeň.
 
			
		Brno – Na tuto kvízovou otázku nejspíš mnoho lidí odpověď nezná. Co mají společného Boskovice a španělská Granada? Střelnici. Právě kvůli podobnosti obou sportovišť se tak brokoví střelci brněnské Komety připravují na mistrovství světa ve Španělsku právě v Boskovicích. „Stejně jako v Granadě tam terče lítají do obzoru, blíž takovou střelnici nemáme," vysvětluje trenér Petr Hrdlička.
 
			
		Jiřina Dousková, která se zabývá zdravou výživou, dnes připravila dýňovou omáčku s kostičkami tofu.
 
			
		Karlovy Vary/Paříž - Likérce Jan Becher - Karlovarská Becherovka a.s. (JBKB) ve finančním roce končícím v červnu 2014 vzrostl zisk před zdaněním více než dvojnásobně. Dosáhl 392 milionů korun oproti předchozím 171 milionům. Tržby se zvýšily o devět procent na 1,317 miliardy korun. Výsledky se tak vrátily na úroveň před prohibicí. Auditované výsledky poskytl mediální zástupce společnosti Pavel Tesař. JBKB je součástí francouzské společnosti Pernod Ricard, které zisk za uplynulý finanční rok ale klesl.
 
			
		Karlovarský kraj – Pochlubte se i vy svými houbařskými úlovky, stačí zaslat příspěvky do redakce Deníku
 
			
		Každý, kdo se dožije sta let, má mít připravenu odpověď, jak se mu to podařilo. Má se totiž za to, že století mají na svůj věk nějaký fígl, recept, rafinované know-how a jsou bráni za experty na životní běh na dlouhé trati. Vyzvídá se, co jedí a pijí, v jakém žijí prostředí anebo jaké práci a aktivitám se v životě věnovali. Zjišťuje se, zda mají dlouhověkost v rodině, zkoumá se, co dělali jinak než ostatní.
 
			
		Snížení DPH i zrušení třicetikorunového poplatku zlevní pro lidi přípravky na recept. U těch volně prodejných bude záležet na výrobci.
 
			
		Svitavy – /KOMENTÁŘ/ Další pokračování mistrovské fotbalové sezony bylo odehráno a s ním se opět objevila další várka zajímavých a za zmínku stojících momentů.
 
			
		Ústecký kraj - Sta a více let se v Ústeckém kraji dožilo 47 lidí. Nejstaršímu seniorovi je úctyhodných 104 let.
 
			
		Ústecký kraj - Sta a více let se v Ústeckém kraji dožilo 47 lidí. Nejstaršímu seniorovi je úctyhodných 104 let.
 
			
		Jiřina Dousková, která se zabývá zdravou výživou, dnes připravila jídlo quinoa.
 
			
		Jindřichův Hradec – Hodiny strávené v ordinační čekárně nebo dlouhé dny na nemocničním lůžku patří k těm, které se vlečou zdánlivě nekonečně. Alespoň trochu zpestřit tyto nelehké chvíle se svým pacientům rozhodla jindřichohradecká nemocnice, která jim umožnila bezplatné připojení k internetu pomocí sítě wifi.
 
			
		Praha - Snížení DPH i zrušení třicetikorunového poplatku zlevní pro lidi přípravky na recept. U těch volně prodejných bude záležet na výrobci.
 
			
		Havířov - Velkou oslavu připravili v úterý po poledni zaměstnanci Domova seniorů Helios pro svého obyvatele Leo Matouška.
 
			
		Karlovy Vary - Pohledávky pacientů v Karlovarské krajské nemocnici činily k 30. červnu přes dva miliony
 
			
		Praha /VIDEO/ – Do kin vstoupí už 4. září novinka z amerických studií – film Láska na kari.
 
			
		Pěstovat květiny pro radost z jejich krásy a pak si je utrhnout do vázičky. To známe všichni. Ale co takhle si je naservírovat na talíř? Jana Vlková květiny sbírá už řadu let proto, aby si z nich v kuchyni posléze udělala nějakou dobrotu.
 
			
		Opava - Když si řekli své „ano", bylo teprve devět let po válce. Byla těžká doba a Věra Toufarová, před onou slavnou chvílí ještě Konečná, se nevdávala v šatech, ale v kostýmku, a hudbu na oslavě obstarával její vyvolený Jaroslav Toufar hrou na harmoniku.
 
			
		Praha – Ve svém posvátném území mezi třemi tyčemi dělal co mohl. Zlikvidoval penaltu, vychytal domácí Viktorce další vyložené šance.
 
			
		Brno - Před půl rokem ochutnal čokoládu až ze vzdálené středoamerické Guatemaly. Její chuť ho zaujala natolik, že se rozhodl podobnou pochoutku vyrobit i doma. Jedenatřicetiletý Filip Teplý proto s dalšími dvěma přáteli několik měsíců studoval, jak na to. Pak si v Brně založili manufakturu, ve které vyrábějí čokoládu podle staré tradiční receptury z 18. století jen z kakaových bobů z Peru a cukrové třtiny.
 
			
		Bedrč – Při dvanáctém ročníku soutěže Zlatá husa Bedrčská nestanul na stupni nejvyšším nikdo. Vyhráli všichni členové čtyřiadvaceti týmů, jejichž úkolem bylo připravit z nafasované husy deset porcí voňavé pečínky, jež měla zaujmout nejen hodnotící porotu, ale především návštěvníky sobotního odpoledne.
 
			
		Brno - Před půl rokem ochutnal čokoládu až ze vzdálené středoamerické Guatemaly. Její chuť ho zaujala natolik, že se rozhodl podobnou pochoutku vyrobit i doma. Jedenatřicetiletý Filip Teplý proto s dalšími dvěma přáteli několik měsíců studoval, jak na to. Pak si v Brně založili manufakturu, ve které vyrábějí čokoládu podle staré tradiční receptury z 18. století jen z kakaových bobů z Peru a cukrové třtiny.
 
			
		Praha - Pěstovat květiny pro radost z jejich krásy a pak si je utrhnout do vázičky. To známe všichni. Ale co takhle si je naservírovat na talíř? Jana Vlková květiny sbírá už řadu let proto, aby si z nich v kuchyni posléze udělala nějakou dobrotu.
 
			
		Velký Týnec – Po buchtách to v sobotu 23. srpna vonělo v Zámecké zahradě ve Velkém Týnci. Konalo se tam Týnecké Buchtobraní. Kynutých a pečených sladkostí se nakonec sešlo několik desítek.
 
			
		Díky teplému počasí, občasným bouřkám a přeháňkám začaly růst houby. A protože houbaři hlásí bohaté úlovky z různých koutů Čech a Moravy, nabízíme jim pro inspiraci zajímavé recepty.
 
			
		Albrechtice – Deset let! Tak dlouho už se pohybují albrechtičtí kuželkáři v Podorlické první lize neregistrovaných hráčů.
 
			
		Příbram /DENÍK HOUBAŘE/ – Houbaři stále plní košíky rozmanitými druhy hub. Stále rostou pravé hřiby a pokračuje tak jejich první růstová vlna.
 
			
		Hlučín /POZVÁNKA/ – Na hlučínském trávníku se představí v sobotu nováček MSFL z Vyškova. Tým kouče Miloslava Machálka zatím překvapuje, vyhrál vysoko V Břeclavi, šest gólů dal doma Prostějovu. Tučným písmem se pod tyto dvě výhry podepsal kanonýr Josef Čtvrtníček, jenž si do statistik připsal ze dvou zápasů sedm branek.
 
			
		Velmi si vážíme Vaší přízně, a proto pro Vás čas od času připravíme nějaký ten dárek. Jeden z nich dostanete do rukou už příští týden. Přichystali jsme pro Vás speciální přílohu plnou zajímavých receptů, která se jmenuje Šikovná kuchařka.
 
			
		Velmi si vážíme Vaší přízně, a proto pro Vás čas od času připravíme nějaký ten dárek. Jeden z nich dostanete do rukou už příští týden. Přichystali jsme pro Vás speciální přílohu plnou zajímavých receptů, která se jmenuje Šikovná kuchařka.
 
			
		Ústí n. L. – V jarní části loňské sezony ztratili dlouhou sérii neporazitelnosti. Fotbalisté Ústí nad Labem prohráli v Mostě 1:2 a se svým rivalem tak padli v soutěžním klání po dlouhých devíti letech! V pátek od 16.30 hodin se oba soupeři na Městském stadionu střetnou znovu a Ústečané prahnou po nastartování nové série.
 
			
		Představujeme podnik, který se účastní soutěže Deníku Vychutnejte si léto 2014. Hledáme místo s výborným jídlem, posezením, pivkem, kávou či zábavou.
 
			
		Praha - Kopretina, begónie nebo maceška. Ve váze vypadají krásně a co potom na talíři! Nejenže vytváří nepřehlédnutelnou okrasu jídla, ale dokonce mohou pokrm i skvěle dochutit. Bioložka Jana Vlková dala Deníku nahlédnout do své kulinářské laboratoře.
 
			
		Velký Týnec – Po buchtách to bude v sobotu 23. srpna náramně vonět v Zámecké zahradě ve Velkém Týnci.
 
			
		Tetín – Božena Ernestová rozená Vydrová a Josef Ernest si své ano řekli na radnici v Králově Dvoře, a to 14. srpna 1954.
 
			
		Litomyšl/Petrovice – Nedaleko polských hranic se konal pátý závod mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu. V Petrovicích u Karviné zažil litomyšlský Orion Team povedený den a nebýt technických problémů Petra Bartoše, mohlo to být ještě lepší.