Kreativ

ŠTÍTEK: recept

Ryba z grilu potěší každého gurmána

V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.

Šternberk se střelecky trápí, doma padl s Medlovem

Šternberk, Medlov – Fotbalisté Šternberku prohráli podruhé v řadě nejtěsnějším rozdílem, bez vstřelené branky. V sobotu svěřenci trenéra Milana Schmidta nestačili na Medlov, kterému na zisk plného počtu bodů zajistil gól Ondřeje Müllera.

Kuchaři si z republiky dovezli čtvrté místo

Svitavy - O to, aby se dětem dostalo na stůl jen to nejlepší, se starají také ve školních jídelnách. Kde vaří nejlépe? Už popáté se kuchaři a kuchařky z celé České republiky utkali v soutěži o Nejlepší školní oběd. Tentokrát v Brně.

Podušené hřiby vydrží v mrazáku i dva roky

Plné košíky hříbků, ale co s nimi? Najednou se vše sníst nedá. Navíc v zimních měsících přijde teplá houbová polévka nebo dobrý gulášek vhod víc než v závěru léta. Na to, abychom si na těchto dobrotách mohli pochutnat i po sezoně, naštěstí existuje mnoho lahodných receptů.

Dochucovadla jídla pouze kazí

Domažlice/ NÁŠ LETNÍ RECEPT/ – Doslova gastronomickým zážitkem bylo ochutnat kuřecí roládu plněnou čerstvým špenátem a nádivkou podávanou s dýňovým pyré a vařenou červenou řepou.

Ryba z grilu potěší každého gurmána

Svitavy – V seriálu o vaření a grilovaní kuchař Vladimír Klofanda prozradí recepty na lehká jídla. I rybí speciality jsou velmi snadné na přípravu a navíc chutné.

Češi dali loni za léky méně, klesly také tržby lékáren

Praha - Za doplatky na léky a volně prodejné léčivé přípravky dali loni Češi v lékárnách přes 17 miliard korun, téměř o tři procenta méně než rok předtím. Tržby lékáren za léčiva a zdravotnické prostředky loni činily 73,9 miliardy korun, což je proti roku předchozímu pokles o 2,2 procenta. Uvedli to zdravotničtí statistici na webu s tím, že ubylo i receptů a klesly tržby lékáren od zdravotních pojišťoven.

Podušené hřiby vydrží v mrazáku i dva roky

Zlínský kraj - Plné košíky hříbků, ale co s nimi? Najednou se vše sníst nedá. Navíc v zimních měsících přijde teplá houbová polévka nebo dobrý gulášek vhod víc než v závěru léta. Na to, abychom si na těchto dobrotách mohli pochutnat i po sezoně, naštěstí existuje mnoho lahodných receptů.

Kuchaři si z republiky dovezli čtvrté místo

Svitavy - O to, aby se dětem dostalo na stůl jen to nejlepší, se starají také ve školních jídelnách. Kde vaří nejlépe? Už popáté se kuchaři a kuchařky z celé České republiky utkali v soutěži o Nejlepší školní oběd. Tentokrát v Brně.

Habancův recept na Příbram? Důraz a jednoduchost

Uherské Hradiště – Po obrovském zklamání, které v modrobílém táboře zavládlo po porážce v Hradci Králové, se fotbalisté 1. FC Slovácko pokusí o reparát v domácím utkání s Příbramí. Trenéra, hráče i fanoušky uspokojí jedině tři body, nic jiného.

Město ožilo dobou Martinů

Polička /VIDEO/ - V Poličce si lidé připomínali pětapadesát let od úmrtí slavného rodáka a skladatele.

Žumberova vařečka láká na české dobroty

Plzeň – Gurmáni se mohou už příští týden vypravit na louky u sv. Jiří v Plzni na Doubravce na festival českého jídla. Letošní třetí ročník Vařečky rytíře Žumbery má pro návštěvníky zajímavé novinky. Svůj um předvedou například známí šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi.

Recept střelců na úspěch? Trénink v Boskovicích, dobře se vyspat a najíst

Brno – Na tuto kvízovou otázku nejspíš mnoho lidí odpověď nezná. Co mají společného Boskovice a španělská Granada? Střelnici. Právě kvůli podobnosti obou sportovišť se tak brokoví střelci brněnské Komety připravují na mistrovství světa ve Španělsku právě v Boskovicích. „Stejně jako v Granadě tam terče lítají do obzoru, blíž takovou střelnici nemáme," vysvětluje trenér Petr Hrdlička.

Likérce Jan Becher vzrostl za rok zisk více než dvojnásobně

Karlovy Vary/Paříž - Likérce Jan Becher - Karlovarská Becherovka a.s. (JBKB) ve finančním roce končícím v červnu 2014 vzrostl zisk před zdaněním více než dvojnásobně. Dosáhl 392 milionů korun oproti předchozím 171 milionům. Tržby se zvýšily o devět procent na 1,317 miliardy korun. Výsledky se tak vrátily na úroveň před prohibicí. Auditované výsledky poskytl mediální zástupce společnosti Pavel Tesař. JBKB je součástí francouzské společnosti Pernod Ricard, které zisk za uplynulý finanční rok ale klesl.

Sto a více

Každý, kdo se dožije sta let, má mít připravenu odpověď, jak se mu to podařilo. Má se totiž za to, že století mají na svůj věk nějaký fígl, recept, rafinované know-how a jsou bráni za experty na životní běh na dlouhé trati. Vyzvídá se, co jedí a pijí, v jakém žijí prostředí anebo jaké práci a aktivitám se v životě věnovali. Zjišťuje se, zda mají dlouhověkost v rodině, zkoumá se, co dělali jinak než ostatní.

Hradečtí pacienti jsou i v nemocnici online

Jindřichův Hradec – Hodiny strávené v ordinační čekárně nebo dlouhé dny na nemocničním lůžku patří k těm, které se vlečou zdánlivě nekonečně. Alespoň trochu zpestřit tyto nelehké chvíle se svým pacientům rozhodla jindřichohradecká nemocnice, která jim umožnila bezplatné připojení k internetu pomocí sítě wifi.  

Láska jako diamant

Opava - Když si řekli své „ano", bylo teprve devět let po válce. Byla těžká doba a Věra Toufarová, před onou slavnou chvílí ještě Konečná, se nevdávala v šatech, ale v kostýmku, a hudbu na oslavě obstarával její vyvolený Jaroslav Toufar hrou na harmoniku.

Čokoládu vaří podle dávného receptu ve své manufaktuře

Brno - Před půl rokem ochutnal čokoládu až ze vzdálené středoamerické Guatemaly. Její chuť ho zaujala natolik, že se rozhodl podobnou pochoutku vyrobit i doma. Jedenatřicetiletý Filip Teplý proto s dalšími dvěma přáteli několik měsíců studoval, jak na to. Pak si v Brně založili manufakturu, ve které vyrábějí čokoládu podle staré tradiční receptury z 18. století jen z kakaových bobů z Peru a cukrové třtiny.

Zlatá husa Bedrčská nemá vítěze, skvělé byly všechny pečínky

Bedrč – Při dvanáctém ročníku soutěže Zlatá husa Bedrčská nestanul na stupni nejvyšším nikdo.  Vyhráli všichni členové čtyřiadvaceti týmů, jejichž úkolem bylo připravit z nafasované husy deset porcí voňavé pečínky, jež měla zaujmout nejen hodnotící porotu, ale především návštěvníky sobotního odpoledne.

Čokoládu vaří podle dávného receptu

Brno - Před půl rokem ochutnal čokoládu až ze vzdálené středoamerické Guatemaly. Její chuť ho zaujala natolik, že se rozhodl podobnou pochoutku vyrobit i doma. Jedenatřicetiletý Filip Teplý proto s dalšími dvěma přáteli několik měsíců studoval, jak na to. Pak si v Brně založili manufakturu, ve které vyrábějí čokoládu podle staré tradiční receptury z 18. století jen z kakaových bobů z Peru a cukrové třtiny.

Houbové hody

Díky teplému počasí, občasným bouřkám a přeháňkám začaly růst houby. A protože houbaři hlásí bohaté úlovky z různých koutů Čech a Moravy, nabízíme jim pro inspiraci zajímavé recepty.

Hlučín musí zastavit Josefa Čtvrtníčka

Hlučín /POZVÁNKA/ – Na hlučínském trávníku se představí v sobotu nováček MSFL z Vyškova. Tým kouče Miloslava Machálka zatím překvapuje, vyhrál vysoko V Břeclavi, šest gólů dal doma Prostějovu. Tučným písmem se pod tyto dvě výhry podepsal kanonýr Josef Čtvrtníček, jenž si do statistik připsal ze dvou zápasů sedm branek.

Milí čtenáři Valašského deníku

Velmi si vážíme Vaší přízně, a proto pro Vás čas od času připravíme nějaký ten dárek. Jeden z nich dostanete do rukou už příští týden. Přichystali jsme pro Vás speciální přílohu plnou zajímavých receptů, která se jmenuje Šikovná kuchařka.

Milí čtenáři Slováckého deníku

Velmi si vážíme Vaší přízně, a proto pro Vás čas od času připravíme nějaký ten dárek. Jeden z nich dostanete do rukou už příští týden. Přichystali jsme pro Vás speciální přílohu plnou zajímavých receptů, která se jmenuje Šikovná kuchařka.

Arma hostí Most. Načne novou vítěznou sérii?

Ústí n. L. – V jarní části loňské sezony ztratili dlouhou sérii neporazitelnosti. Fotbalisté Ústí nad Labem prohráli v Mostě 1:2 a se svým rivalem tak padli v soutěžním klání po dlouhých devíti letech! V pátek od 16.30 hodin se oba soupeři na Městském stadionu střetnou znovu a Ústečané prahnou po nastartování nové série.

Květiny na talíři? Proč ne, jídlo zkrášlí a dají mu chuť

Praha - Kopretina, begónie nebo maceška. Ve váze vypadají krásně a co potom na talíři! Nejenže vytváří nepřehlédnutelnou okrasu jídla, ale dokonce mohou pokrm i skvěle dochutit. Bioložka Jana Vlková dala Deníku nahlédnout do své kulinářské laboratoře.

Motokrosaři Orionu bojovali na špici

Litomyšl/Petrovice – Nedaleko polských hranic se konal pátý závod mezinárodního mistrovství České republiky v motokrosu. V Petrovicích u Karviné zažil litomyšlský Orion Team povedený den a nebýt technických problémů Petra Bartoše, mohlo to být ještě lepší.