Modlíkov – Když se řekne myslivost, většina lidí si vybaví statného muže v zeleném oděvu, klobouku a s flintou na zádech, kráčejícího hustým lesnatým porostem, popřípadě číhajícího na posedu.
Háj ve Slezsku /POZVÁNKA/ – Michelinská hvězdička je v gastronomickém světě jako Oscar ve světě filmovém. Špičkový a vyhlášený šéfkuchař Gabriele Feliciani z Itálie, který je právě totuto hvězdičkou oceněn, představí své menu v restauraci U vodníka Slámy v Háji ve Slezsku.
Deník ve spolupráci se svými partnery připravil obsáhlou 24stránkovou přílohu k jubilejním 60. Chodským slavnostem, které se budou konat od 8. do 10. srpna.
Český Krumlov - K poslednímu testu letní přípravy si fotbalisté divizního áčka krumlovského Slavoje pozvali na svůj trávník předního účastníka krajského přeboru z Jankova.
Východní Čechy, Pardubice - Mnoho lidí má s létem spojené koktejly. Jak je správně podávat? Které koktejly nyní letí a jak si je připravit doma? Na tyto otázky bude v seriálu Deníku odpovídat barman Petr Hurta. V tomto díle naleznete také recepty na dva oblíbené koktejly z prosseca - italského šumivého vína.
Okříšky - Sokolovny nejen na Třebíčsku chátrají. Sokolové nemají peníze na opravy, obcím se zase do cizího majetku investovat nechce. Recept, jak z této neřešitelné situace ven, vymysleli v Okříškách.
Rožmitál – V sobotu 26. července se hrál třetí turnaj 2. ročníku Rožmitálského volejbalového léta (RVL) smíšených družstev. Stejně, jako v předchozích dvou kláních, i tentokrát byl nejlepší tým Buchtičky a zajistil si tak před závěrečným turnajem celkové prvenství.
Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním. Připravit skvělé jídlo na ohni zvládnou i ti, kteří si u plotny či trouby příliš nevěří.
Radkova Lhota – Zapomínání, dezorientace v čase i prostoru, problém s řečí či vykonáváním běžných činností. To jsou jen některé z prvotních příznaků Alzheimerovy choroby, či jiných typů nemoci, projevujících se demencí.
Mladá Boleslav - Fotbalová Mladá Boleslav se těší na čtvrteční utkání třetího předkola Evropské ligy, v němž vyzve francouzský Olympique Lyon. Zápas začne na mladoboleslavském městském stadionu úderem 19. hodiny.
Tokio – Restaurace řetězce rychlého občerstvení McDonald's v Japonsku se rozhodly sáhnout po alternativě masa a nabídnout zákazníkům „tofu nugety". Snaží se tak minimalizovat škody, které způsobil skandál se zkaženým masem v Číně, které se používalo na výrobu tradičních nugetů Mc'Donalds. Informovala o tom agentura AFP.
Šelmberk - O víkendu se uskuteční v Historicko – řemeslném centru Šelmberk třetí ročník Festivalu dobové kuchyně. V rámci této ojedinělé akce pro veřejnost budou mít návštěvníci možnost nahlédnout pod ruce kuchařů z několika dobových kuchyní, ochutnat pokrmy připravené podle dochovaných historických receptů od antiky po novověk nebo se zúčastnit šlechtické renesanční hostiny. Akci pořádá sdružení Danar.
Východní Čechy, Pardubice - Mnoho lidí má s létem spojené koktejly. Jak je správně podávat? Které koktejly nyní letí a jak si je připravit doma? Na tyto otázky bude v seriálu Deníku odpovídat barman Petr Hurta. V tomto díle naleznete také recepty na dva oblíbené koktejly z prosseca - italského šumivého vína.
Vernířovice – Renata Čechová již déle než rok šéfuje Středisku ekologické výchovy Švagrov ve Vernířovicích. Termín ekologie ale příliš ráda nemá. „Je to těžká věda, ale dá se lidem přiblížit populárně. Vztah k přírodě se dá přenášet kamkoliv a kdykoliv," říká Renata Čechová, která se zvláště v letních měsících na Švagrově nezastaví. Kurzy zaměřené na ekologii, ať už je absolvují děti z mateřinek, žáci základních škol či vysokoškoláci, se zde konají celoročně. Renata Čechová a další zaměstnanci Švagrova pro účastníky připravují výukové programy.
Pardubicko - Tady je nám fajn aneb Dejte hlas místu, kde je vám dobře. Hledáme spolu nejoblíbenější lokalitu. Redakce vašeho regionálního Deníku opět po roce přichází s již tradičním projektem.
Uhlířské Janovice – Fotbalisté Červených Peček sehráli další přípravné utkání na půdě Uhlířských Janovic. Mužstvo I.A třídy na soupeře nestačilo a podlehlo mu dvoubrankovým rozdílem.
Praha - Když vedl norskou reprezentaci, prohrál s českým týmem oba barážové zápasy o postup na mistrovství světa v roce 2006. Teď trenér Äge Hareide přijel s fotbalisty Malmö do Prahy k úvodnímu utkání 3. předkola Ligy mistrů a věří, že přes Spartu postoupí do závěrečného play off.
Jaroměřice – Padesátilitrový sud z pardubického pivovaru Pernštejn, který byl slíbený za vítězství v jarní fotbalové Tip lize čtenářů Svitavského deníku, převzal jeho právoplatný držitel.
Karlovy Vary - Téměř metráková busta císaře Františka Josefa a mnohé další historické předměty tu dlouhé roky navozovaly atmosféru tak typickou pro kavárny, jimiž je proslulá rakouská metropole. Někdejší majitel známé karlovarské kavárny Emil Chovančík se snažil navázat na stoletou rodinnou tradici s kořeny právě ve Vídni.
Kynuté olevance, jidáše, bránečkové nebo krajanec – to jsou některé z dobrot, které si už brzy budete moci připravit podle receptů z knihy Kuchařka tradičních pokrmů na Slovácku II. Ta právě vzniká v informačním centru v Uherském Hradišti jako druhý díl stejnojmenné publikace z roku 2010, která se za pár měsíců beznadějně vyprodala, a potvrdila tak velký zájem veřejnosti o tradiční regionální gastronomii.
Litomyšl - Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním.
Velký Týnec – Hovězí, zvěřinový i maďarský guláš provoněl v sobotu Zámeckou zahradu ve Velkém Týnci. Milovníci dobrého jídla a pití se zde sešli na sedmém ročníku Pivních a gulášových slavností. Během celého dne mohou ochutnávat různé druhy tohoto oblíbeného pokrmu, který soutěžící připravují tradičně v kotlíku na ohni.
Východní Čechy, Litomyšl - Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním. Připravit skvělé jídlo na ohni zvládnou i ti, kteří si u plotny či trouby příliš nevěří.
Východní Čechy, Litomyšl - Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním. Připravit skvělé jídlo na ohni zvládnou i ti, kteří si u plotny či trouby příliš nevěří.
Opava – Vítěz jarní části Tip ligy Opavského a Hlučínského deníku se začal pomalu ale jistě rýsovat až v jedenáctém kole. Tehdy se na špici vyšvihl Emil Benek z Opavy a svůj náskok si už pohlídal. V minulém týdnu tak mohl v prodejně Sundance v Těšínské ulici převzít hlavní cenu – zbrusu nové kolo.
Brno – Chovem šneků a jejich zpracováváním se zabývá už třiadvacet let. Dorota Součková je majitelkou brněnské farmy Delicatessen Snailex. V úterý šnečí pochoutky představili i na festivalu Jídlo z blízka.
Metylovice - Narodila se 24. července 1914, přesně čtyři dny před začátkem první světové války. Přestože dnes slaví sto let, recept na dlouhověkost nemá.
Brno – Chovem šneků a jejich zpracováváním se zabývá už třiadvacet let. Dorota Součková je majitelkou brněnské farmy Delicatessen Snailex. V úterý šnečí pochoutky představili i na festivalu Jídlo z blízka.
Brno - Angína, nachlazení, bolesti zad. To jsou nejčastější důvody, proč lidé míří do ordinací. A při každé návštěvě lékaře musejí do peněženky sáhnout pro třicet korun. Další potom zaplatí v lékárně za recept. To se ale příští rok změní. Vláda poplatky zrušila. Brňané to vítají, někteří lékaři se ale bojí, že je zdrží i lidé, kterým nic není, ale chtějí si jen popovídat.
Litomyšl - Dlouhé a teplé večery svádějí k posezení s rodinou a přáteli. Nemusí zůstat jen u skleničky. Je na čase vytáhnout gril a pochlubit se kuchařským uměním.
Brno - Angína, nachlazení, bolesti zad. To jsou nejčastější důvody, proč lidé míří do ordinací. A při každé návštěvě lékaře musejí do peněženky sáhnout pro třicet korun. Další potom zaplatí v lékárně za recept. To se ale příští rok změní. Vláda poplatky zrušila. Brňané to vítají, někteří lékaři se ale bojí, že je zdrží i lidé, kterým nic není, ale chtějí si jen popovídat.
Kladno - Narodil se dva roky před první světovou válkou a stejně jako tu i druhou v pořadí ve zdraví přežil. Přestože celý život hodně pracoval, nejprve jako prodavač a vedoucí prodejny, později provozech v hutích, i ve svých 102 letech se těší dobrému zdraví, má veselou mysl, milý úsměv a a radost ze života.
Ostrava - Projekt Senior slevenka funguje už déle než rok. Lidem nad padesát pět let a těžce postiženým nabízí slevy z oblasti zdravotnictví, lázeňství, cestování, ubytování, kultury, volného času a dalších aktivit.
Projekt Senior slevenka funguje už déle než rok. Lidem nad padesát pět let a těžce postiženým nabízí slevy z oblasti zdravotnictví, lázeňství, cestování, ubytování, kultury, volného času a dalších aktivit.
Sedlec u Mikulova /FOTOGALERIE/ – Fotbalová příprava proti sobě svedla na nepřipraveném trávníku v Sedleci I.B třídu hrající Mikulov a o soutěž výš bojující Bořetice. Mikulov sice z první a jediné střely na branku Celticu v první půli vedl, hosté však ještě do poločasu skóre dvěma brankami zvrátili.
Vracov /FOTOGALERIE/ – Historicky poprvé hostilo duel o nejlepší kotlíkový guláš vracovské Březíčko. O pohár starosty města vařilo dvanáct týmů. „Soutěž jsme uspořádali, aby se lidé zabavili. Uvidíme, s jakým zájmem se setká," řekl krátce po tom, co trojice a čtveřice začaly smažit cibuli na sádle, hlavní organizátor Pavel Raiskup z Sboru dobrovolných hasičů Vracov.
Bogotá - Nebyl daleko. Ale finále se nedočkal. Radek Štěpánek podlehl v semifinále turnaje v Bogotě Chorvatovi Ivu Karlovičovi 4:6, 6:3 a 4:6. Těsně mu tak unikla možnost postoupit do prvního finále na okruhu ATP od zisku titulu ve Washingtonu v srpnu 2011.
V parných letních dnech většina z nás hledá nějaký zdroj osvěžení. Pro ty, kteří nemají poblíž rybník nebo bazén, do něhož by skočili, není k zahození osvěžení v podobě drinků.
Region /ROZHOVOR/ - Moderní gastronomie je pořádná dřina. Šéfkuchaři chtějí podávat jídla chutnám dostupná a z kvalitních surovin. Nároky zákazníků se neustále zvyšují a kuchaři se pak musí pořádně otáčet. Své o tom ví Martin Jaša, šéfkuchař Hotelu Vyhlídka**** Luhačovice.