Jarní část Tip ligy opanoval Michal Řípa
Kolín /FOTOGALERIE/ – Pět let se pokoušel prosadit mezi nejlepší. Marně. Letos ale tvrdě zaútočil a stal se mistrem. Michal Řípa se s celkovým počtem 141 bodů stal vítězem jarní části Tip ligy.
Kolín /FOTOGALERIE/ – Pět let se pokoušel prosadit mezi nejlepší. Marně. Letos ale tvrdě zaútočil a stal se mistrem. Michal Řípa se s celkovým počtem 141 bodů stal vítězem jarní části Tip ligy.
Praha /INFOGRAFIKA/ – Gastronomie je to nejlepší, co může země turistům nabídnout, domnívá se kuchař Ondřej Slanina. Podle něj jsou ale Češi v ochutnávání konzervativní.
Cheb - Při nákupu by mohlo dojít k úsporám v jednotkách až desítkách procent.
Milí čtenáři, jistě ani během letních prázdnin se ve vašich domácnostech nezastaví sporáky, trouby, pece či grily. A jistě se také často ptáte v kruhu rodinném: Co mám(e) uvařit? Naše redakce vám s tímto nelehkým úkolem trochu pomůže. Sepsali jsme originální Prázdninovou kuchařku Deníku, kterou bude provázet logo se sluncem a kuchařskou čepicí.
Blanensko /ROZHOVOR/ – Jednička, kříž, nebo dvojka? V tomhle kole musí padnout alespoň čtyřicet branek. Více než sto čtenářů z Blanenska opět tipovalo výsledky fotbalových utkání. V tradiční soutěži Blanenského deníku Rovnost, E.ON Tipliga. Jarní tipovačku nakonec vyhrál Michal Vlach z Vilémovic.
Vratislavice nad Nisou – Vratislavický pivovar Konrad slaví 15 let. O víkendu uspořádal nejen pro své příznivce již tradiční slavnosti, kterým přálo i počasí.
Milí čtenáři, jistě ani během letních prázdnin se ve vašich domácnostech nezastaví sporáky, trouby, pece či grily. A jistě se také často ptáte v kruhu rodinném: Co mám(e) uvařit? Naše redakce vám s tímto nelehkým úkolem trochu pomůže. Sepsali jsme originální Prázdninovou kuchařku Deníku, kterou bude provázet logo se sluncem a kuchařskou čepicí.
Český Krumlov - Pro sportovní veřejnost, zejména fotbalovou, a to nejen na území krumlovského regionu rozhodně není jméno Gerharda Procházky staršího z Českého Krumlova neznámou.
SUMCOLOVEC. 29letý Roman Jellbauer ze Schnaitsee v okrese Traunstein vytáhl z jezera Weit dva kapitální sumce: jeden měl 177 cm a 33 kg, druhý 175 a 27, píše PNP. Šťastný lovec je přitom členem zdejšího spolku rybářů teprve tři měsíce. Obě ryby prý kompletně zpracoval, i při své velikosti měly velmi chutné maso. Hodně zamrazil a rozdělil mezi přátele, ale stejně si při zpracování pro vlastní potřebu musel dávat záležet, aby volil různé recepty, jinak by se přejedl… Životní „double" mu bude připomínat hlava menšího z úlovků, kterou si nechal preparovat na zeď.
Svitavsko – Dnes opět připravujeme jídlo s kuchařem Pavlem Míčkem. Jeho pokrmy vycházejí především z české tradice a hlavně jsou připraveny z poctivých surovin.
Brno /ANKETA/ – Jaké bylo poslední jídlo Františka Ferdinanda d'Este? Rozhodně to nebylo vejce v rosolu, pstruh na másle, ani rýžový nákyp. K tomuto menu, které na 28. června 1914 připravili kuchaři v Sarajevu, už totiž následník trůnu se svou chotí neusedli. Zemřeli rukou atentátníka Gavrilo Principa. Po sto letech kuchaři vaří desetichodové menu znova. Hostům ho nabízejí v restauraci Forhaus v Pekařské ulici.
Kutná Hora - Házenkáři Sparty Kutná Hora skončili v právě uplynulé sezoně na pátém místě Společné regionální ligy. Sezonu zhodnotil v rozhovoru pro Deník trenér mužstva Vít Šnajdr.
Brno /ANKETA/ – Jaké bylo poslední jídlo Františka Ferdinanda d'Este? Rozhodně to nebylo vejce v rosolu, pstruh na másle, ani rýžový nákyp. K tomuto menu, které na 28. června 1914 připravili kuchaři v Sarajevu, už totiž následník trůnu se svou chotí neusedli. Zemřeli rukou atentátníka Gavrilo Principa. Po sto letech kuchaři vaří desetichodové menu znova. Hostům ho nabízejí v restauraci Forhaus v Pekařské ulici.
Nýřany – Narodila se dva dny před vypuknutím první světové války, ve čtvrtek oslavila stovku. Se sluchem a zrakem na tom jubilantka Božena Pešková z Nýřan sice není nejlépe, ale jinak elánem přímo překypuje.
Jablonec n. N. - Poctivá zvěřinová polévka se vaří dvanáct hodin a deset prvních hostů s Deníkem v ruce si na ní pochutná gratis
Hluk – Vařit česky, čerstvě, zdravě a podle starodávných receptů, to je heslo devětasedmdesátileté kuchařské mistryně z Hluku Marie Lekešové. Ačkoliv v jednadvacátém století vychází spousta kuchařských knih spojených s různými zvučnými jmény českých a zahraničních kuchařů, s jejím jménem a vzpomínkami je spojena jen jediná.
Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou připravil seriál Vaříme s deníkem.
Máte originální rodinný recept? Tak neváhejte, pošlete nám jej a vyhrajte exkluzivní cenu od Resortu Luhačovice.
Svitavy – Houbaříte nebo se jen tak touláte po lesích a čerpáte energii na čerstvém vzduchu? Ať už vyrazíte s košíkem nebo bez něj, určitě na svých toulkách narazíte na spoustu zajímavých hub jak těch jedlých, tak třeba prašivek.
Východní Čechy - Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení.
Ratíškovice - Asi osmdesát stránek, na sto osmašedesát druhů hub a řada receptů. Tak vypadá nový atlas, který vyšel v těchto dnech v Ratíškovicích. Na jeho přípravě se společně podíleli předseda místního mykologického kroužku Václav Koplík a dvorní fotograf sdružení Ladislav Špeta.
Východní Čechy - Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení. Jedna zakazuje tuky, druhá zase jíst po páté hodině večer. Diet je opravdu hodně.
Východní Čechy - Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení. Jedna zakazuje tuky, druhá zase jíst po páté hodině večer. Diet je opravdu hodně.
Východní Čechy – Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení. Jedna zakazuje tuky, druhá zase jíst po páté hodině večer. Diet je opravdu hodně. V rámci hubnutí s Deníkem je však jedna dieta velmi oblíbená a často doporučovaná. Omezuje však veškeré sacharidy a lidé se často ptají: „Co máme a co nemáme jíst?"
Východní Čechy - Jedním z nejdůležitějších pomocníků při hubnutí je dieta. Jenže každá redukční dieta znamená pro tělo určitá omezení.
Litomyšl – Jak přilákat mladé lidi na koncert klasické hudby? Recept našli pořadatelé festivalu Smetanova Litomyšl.
Liberk - Už při příjezdu do vesnice je každému jasné, že sobotní den se tu ponese ve znamení dobrého jídla. Čichové buňky jsou v pozoru – z návsi se line vůně soutěžních gulášů.
Český Krumlov - Hlavní trenér prvního divizního týmu českokrumlovského Slavoje Jiří Svoboda se zamýšlí nad uplynulou nevyrovnanou sezonou v podání zelenobílých.
Kroměříž – Zvýšit komfort a vyjít vstříc pacientům při využívání některých služeb se rozhodlo vedení Kroměřížské nemocnice: zrušilo proto některé z poplatků, které se za služby v nemocnici vybírají a od čtvrtka je po pacientech nevyžadují.
Liberk – Už při příjezdu do vesnice je každému jasné, že sobotní den se tu ponese ve znamení dobrého jídla. Čichové buňky jsou v pozoru – z návsi se line vůně soutěžních gulášů.
Město Bílovec nejspíš založilo novou tradici, a to pečení chleba. Účast na druhém ročníku soutěže Bílovecký bochník potvrdil, že pečení vlastního pečiva je mezi lidmi čím dál tím oblíbenější.
Recife - Fotbalisté Kostariky si po senzační výhře 1:0 nad Itálií na mistrovství světa pochvalovali, jak jim vyšla taktika na zastavení tvůrce hry soupeře Andrey Pirla. Italský špílmachr sice v první půli vyslal několik nebezpečných přihrávek, ale po změně stran už se nedokázal prosadit.
Veselá - Touha probudit k životu Veselou u Mnichova Hradiště přiměla před třemi lety Ondřeje Lochmana a Katarzynu Szajdu k založení Veselé Vesnice
Ratboř /FOTOGALERIE/ – Spanilá jízda. Jinak ani nejde nazvat vystoupení mladých fotbalistů Ratboře. Ti v letošním ročníku Okresní soutěže starších přípravek ani jednou neprohráli. Z šestatřiceti zápasů pouze dvakrát remizovali, ve zbylých odešli jako vítězové.
Pelhřimov - Jaroslava Oumarová z Pelhřimova, vítězka vysočinského kola jarní soutěže s Deníkem Česko na talíři, získala v celostátním kole soutěže celkové třetí místo a s ním i dárkový poukaz na tři noci v hotelu v Třeboni.
Opava - Pes je nejlepší přítel člověka a když se mu pán trochu věnuje, královsky mu to oplatí. Takovým příkladem by mohlo být umístění na chvályhodných příčkách Border Colií z Katmaje na Mistrovstí České republiky v agilitách ve Strážnici, které se odehrálo minulý týden.
Polička – In-line hokejisté Spartaku bojovali o uplynulém víkendu o postup na finálový turnaj první ligy. Neúspěšně, protože ve dvojzápase nestačili na družstvo Uherského Brodu.
Benešov – Dosud nejtěžší porážku utrpěl na své půdě Šacung Benešov, když ve dvanáctém kole nohejbalové Witte Automotive extraligy mužů podlehl krajskému rivalovi z Čelákovic.
Praha /INFOGRAFIKA/ - Tendr na výběr firmy je v plném proudu, k pacientům se ale zatím rostlina nedostala. Kvůli nefunkčnímu registru.
Poříčí /FOTO/ - Vysoká tráva na veřejném prostranství je noční můrou každého starosty. V obci u Litomyšle je tomu naopak.
Poříčí – Vysoká tráva na veřejném prostranství je noční můrou každého starosty. V obci u Litomyšle je tomu naopak.
Novojičínsko /FOTOGALERIE/ Soutěže dětí i dospělých, kolotoče, vystoupení místních souborů i profesionálních zpěváků a kapel a stovky návštěvníků. Tak vypadaly sobotní oslavy měst a obcí na Novojičínsku.
První pivní slavnosti na vejprtsko-bärensteinském souměstí nabídly soutěže, muziku i ochutnávku zapomenutých krušnohorských pochutin.
Brasília - Legendární argentinský kanonýr Diego Maradona zkritizoval fotbal, který Španělé prezentují. Jejich způsob hry je podle něj přežitý a soupeři už na něj našli recept. To se ukázalo v úvodním duelu světového šampionátu, v němž obhájci titulu Španělé podlehli Nizozemsku vysoko 1:5.
Prostějov – Stoletým oslavám prostějovské radnice přispěla svým hlasem zpěvačka Marie Rottrová s kapelou Neřež. Na její koncert, který odstartoval v pátek krátce po sedmé, se vydaly davy diváků.
Želnava – Nejlepší brizil dělali dycinky v bavorském Perlesreutu.
Manaus - Kokosové mléko a rotopedy v sauně. Italští fotbalisté přípravu na zápasy mistrovství světa uprostřed dusné a horké amazonské džungle nepodceňují. Odpovídá tomu i jejich jídelníček, který pro ně poprvé na světovém nebo evropském šampionátu nesestavuje týmový kuchař, ale lékaři a odborníci na výživu.
Přerov, Hranice – Záchrana či pád? Sobotní střetnutí závěrečného 30. kola divize definitivně rozhodne o tom, zda-li fotbalisté Přerova setrvají v soutěži i pro příští sezonu nebo se budou hlásit do krajského přeboru.
Praha - Barmani z celého světa navštíví o víkendu 21. a 22. června Prahu, aby se utkali o nejlepší koktejl ve čtvrtém ročníku Mistrovství světa v míchání nealkoholických koktejlů Mattoni Grand Drink 2014.
Lidí, kteří si doma pečou chleba, stále přibývá. Důvody jsou různé, ekonomické, zdravotní nebo třeba i chuťové. Tak proč se se svým chlebem nepochlubit, třeba právě na soutěži v Bílovci?