Kreativ

ŠTÍTEK: regulace

Radnice Prahy 6. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Šestka chce regulovat zástavbu Šárce

Praha - Radnice Prahy 6 rozhodla o vypracování územní studie s regulačními principy pro lokalitu tzv. Dolní Šárky, tedy části šáreckého údolí od Jenerálky po viadukt v Podbabě.

Ilustrační foto.

Nad pozemkem mu létal dron, pilota nenašli

Česká Lípa – Přísné regulace nedbal pilot dronu v České Lípě. S dálkově ovládanou helikoptérou přelétával nad soukromým pozemkem, jehož majitel následně zavolal městskou policii. Podobný přestupek řešili v České Lípě poprvé.

Jana Švirgová.

Kdyby voda stoupla až k hokejkám, zaplaví půlku Slovenska, vzpomíná na povodně

Lanžhot - V těsné blízkosti Kyjovka. O něco dále koryto Moravy. Majitelé firmy Passvilan vyrábějící hokejky v Lanžhotě na Břeclavsku žijí s neustálým výhledem na vodu. Po většinu času spokojeně. Rok 1997 však mají manželé Jana a Pavel Švirgovi pevně spjatý s přípravami na chvíli, kdy jim zaplaví majetek.

Generální ředitel TTD Cukrovary a lihovary Oldřich Reinbergr.

Řepná kampaň je za dveřmi, cukrovar v Dobrovici finišuje

Dobrovice /ROZHOVOR/ - Obyvatele Dobrovice už by neměl obtěžovat zápach z místního cukrovaru. Vedle přípravy na ukončení regulace trhu s cukrem ladí totiž firma před cukrovarnickou kampaní provoz čistírny lihovarnických výpalků a připravuje i další velký projekt, který ukončí využívání sedimentačních rybníků. O co půjde, přiblížil Boleslavskému deníku předseda představenstva společnosti Tereos TTD Oldřich Reinbergr.

Ani po kolena vody nemají opraváři koryta českolipského toku Ploučnice. Řady pískovcových kvádrů na 180 metrů dlouhém obezděném úseku řeky odplavila voda.

Sto let staré koryto řeky se rozpadalo

Česká Lípa - Miliony hektolitrů vody v některých případech doslova odplavily kameny z obezdívky Ploučnice v České Lípě. Povodí Ohře začalo s náročnou opravou opatření proti povodním, dostavěného v roce 1916.

Finanční prostředky ze stavebního spoření byly použity na rekonstrukci místnosti, kde se bude nacházet kuchyň a obývací pokoj.

Stoupá zájem o úvěry od stavebních spořitelen. Hlavně kvůli rekonstrukcím

Českomoravská stavební spořitelna (ČMSS) předpokládá, že zájem o úvěry od stavebních spořitelen bude letos největší od roku 2010. „Očekáváme, že zájem vzroste minimálně o 10 procent. Stavební spořitelny tak zvýší objem poskytnutých úvěrů už čtvrtým rokem v řadě a poskytnou největší objem úvěrů za posledních sedm let," uvedl předseda představenstva Českomoravské stavební spořitelny (ČMSS) Vladimír Staňura.

Ilustrační foto.

Jak zlepšit ovzduší? Ekologové navrhují i změnu kotlíkových dotací

Změna „kotlíkových dotací", která by odstranila staré kotle a kamna na uhlí, vyšší poplatky pro velké znečišťovatele, závazný plán odstavování uhelných elektráren, zvýšení a rozšíření mýtného pro automobilovou nákladní dopravu a posílení pravomocí měst při regulaci dopravy v období smogových situací.

Vizualizace budoucí podoby krytého bazénu v Karviné.

Město chce modernizovat krytý bazén

Krytý bazén v Karviné-Hranicích čeká modernizace celé budovy, interiéru i exteriéru, včetně bazénových technologií. A bude se také přistavovat - objekt s rekreačním bazénem a chybět nebude ani tobogán.

Ilustrační foto.

Na Kutnohorsku se chystají další uzavírky

Kutnohorsko - Dopravní omezení a uzavírky na Kutnohorsku neberou konce. V současné době trápí řidiče ulice Československých legionářů, která je známá jako „Nová silnice". Opravy povrchu silnice jsou naplánovany až do 25. června. „Plynulost provozu je zajištěna regulací, případně světelnou signalizací," uvedla mluvčí Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) Nina Ledvinová.

Společnost ČEPS staví tyto ochranné transformátory v rozvodně Hradec u Kadaně. Právě na propojení s Německem totiž vzniká nejvíc neočekávaných přetoků elektrické energie.

ČEPS obrnil přenosovou soustavu proti přelivům elektřiny z Německa

Během chladného úterního odpoledne 24. ledna zaznamenali dispečeři ČEPS historické maximum zatížení domácí elektrizační soustavy. Vystoupalo na hodnotu 11 769 MW. Česká přenosová soustava dlouhodobě čelí zejména mocným tokům energie od našeho západního souseda. Od letoška jim vzdorují také dva nové regulátory typu PST.

Holub. Ilustrační foto.

Jaroslav Šimek odchytává holuby přes čtvrt století

Tmaň - Počet holubů ve městech se snaží vedení radnic podle zákonných možností usměrňovat. O eliminaci holubů v berounském regionu se už přes dvacet let stará Jaroslav Šimek ze Tmaně. Jejich regulaci zajišťuje jak pro město Hořovice, tak i Beroun.

Holub. Ilustrační foto.

Holubi stojí města ročně sta tisíce korun

Region - Holubi. Pro děti roztomilí ptáci, pro města pohroma. V posledních letech s nimi bojují všechna větší města. Ne nadarmo se jim říká létající krysy. Stahují se do blízkosti lidských obydlí, velmi rychle se množí a svými výkaly škodí a přenášejí nemoci.

Kouření před hospodou.

Praha zatím o zákazu kouření venku neuvažuje

Praha - V New Yorku to kuřáci nemají snadné. Už šest let tam platí zákaz kouření na veřejných otevřených prostranstvích, jako jsou parky nebo pláže. A také slavné náměstí Times Square. Podle vedení města regulace chrání občany před pasivním kouřením a přispívá k čistotě newyorských ulic.

Ilustrační foto.

Miliardy z hazardu. Připraví se o ně města?

Česká republika, Východní Čechy - Česko, jako hazardní ráj uprostřed Evropy. Smutné přízvisko „zdobí" naši zemi už léta. Podle dat z minulého týdne je nyní v Česku přesně 59 033 různých herních automatů. Jen v Praze je tolik „beden" jako v celém Německu (cca 5500).

Ilustrační fotografie.

Audit Deníku: Miliardy z hazardu. Připraví se o ně města?

Region - Česko, jako hazardní ráj uprostřed Evropy. Smutné přízvisko „zdobí" naši zemi už léta. Podle dat z minulého týdne je nyní v Česku přesně 59 033 různých herních automatů. Jen v Praze je tolik „beden" jako v celém Německu (cca 5500).

Automaty. Ilustrační foto.

Audit Deníku: Miliardy z hazardu. Připraví se o ně města?

/INFOGRAFIKA, ANKETA/- Česko, jako hazardní ráj uprostřed Evropy. Smutné přízvisko „zdobí" naši zemi už léta. Podle dat z minulého týdne je nyní v Česku přesně 59 033 různých herních automatů. Jen v Praze je tolik „beden" jako v celém Německu (cca 5500).

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: České prvenství

Neziskové organizaci Epicenter vděčíme za kuriózní evropské prvenství. Česká republika je podle jejího zjištění nejsvobodnějším, respektive nejméně pečovatelským státem v EU, neboť se minimálně plete lidem do života. Konkrétně, pokud jde o regulaci cigaret, alkoholu a potravin. Všude kolem nás je hůř a úplně nejvíc trpí státní šikanou kuřáci a alkoholici ve Finsku.

Romantika města na laguně. Dnes už často jenom na upravených fotografiích.

Zapomeňte na kebaby. Benátky zakázaly nové fastfoody

Perla na laguně. Součást světového kulturního dědictví. To jsou důvody, proč benátská radnice rozhodla zakázat nové restaurace a bufety s rychlým občerstvením. Jako jeden z kroků proti nekončícímu proudu turistů, kteří přinášejí nejen peníze, ale také problémy a pomalou zkázu.

Bažinu zatím spíše připomíná Zámecký rybník v mimoňském parku. To by se mělo ještě letos změnit.

Ze zámecké bažiny bude perla

Mimoň - Rybník v městském parku v Mimoni by měl být ještě letos zachráněn. Stát to bude přes deset milionů korun.

Elektrokoloběžky pro turisty, Praha, 2.5.2017

Praha 1 chce v centru omezit nástupce segwayů

Praha - Po letech bojů se podařilo Praze 1 prosadit zákaz vozítek segway v centru. Místo nich však přišly koloběžky s motorem, které sice nemohou jezdit po chodníku, ale v pěší zóně způsobují problémy. Městská část chce proto potíže vyřešit zákazem bicyklů v centru, proti čemuž protestují cyklisté.