Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Studio České televize v Běhounské ulici nahradí kavárna, restaurace a kanceláře

Brno – V přízemí restaurace a kavárna s výhledem na Jakubské náměstí, od třetího patra kanceláře. Majitel domu v Běhounské ulici v Brně, který loni opustila Česká televize, plánuje první úpravy. „Chceme nabízet administrativní prostory pro mladé kreativní a technologické firmy," sdělil jednatel firmy Swantonfield, která dům vlastní, Josef Vojta.

Požárníci jeli k ohni v restauraci

Kolín - Požár digestoře v restauraci přivolal požárníky jak z Kolína, tak i z Parama. Do Rubešovy ulice přijeli také dobrovolní hasiči ze Starého Kolína.

Praha 1 chce dál prosazovat jednotnou zavírací dobu restaurací

Praha - Městská část Praha 1 chce dál prosazovat jednotnou zavírací dobu restaurací. Návrh Prahy 2 na omezení provozní doby vedení hlavního města minulý týden zamítlo. Zastupitelstvo Prahy 1 proto žádá magistrát, aby ho informoval, jak chce v příštích letech rušení pořádku a nočního klidu řešit. Radnice o stanovení otevírací doby vyhláškou požádala v roce 2014.

Znojemský městský pivovar uvařil v prvním roce dva tisíce hektolitrů piva

Znojmo – Znojemský městský pivovar uvařil v prvním roce své existence 2143 hektolitrů piva. Letos chce produkci zdvojnásobit, sdělil v úterý podnik. Nová firma slavnostně otevřela svůj pivovar v areálu někdejšího Hostanu v listopadu 2015. Loňský rok pro ni byl první, kdy podnik vařil celoročně. „Šedesát procent našeho výstavu tvořila jedenáctka, 21 procent dvanáctka a zbytek speciály. Potvrzuje se, že nejoblíbenějším produktem je pivo plzeňského typu, které se na objemu naší produkce podílelo 82 procenty," uvedl ředitel pivovaru Miroslav Harašta.

Praštil s mužem o automat

Litovel – Čtyřiadvacetiletý mladík, který byl pod vlivem alkoholu, chtěl od padesátiletého muže v pátek večer v jedné z restaurací v Litovli peníze.

ZOO bude do pavilonů a restaurace investovat přes 70 milionů

Dvůr Králové - Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem má letos v plánu investice za více než 70 milionů korun. Hlavními budou výstavba krytého výběhu pro žirafy, modernizace tří pavilonů a přestavba restaurace Lemur. Informovala o tom mluvčí zoo Andrea Jiroušová.

ZOO bude do pavilonů a restaurace investovat přes 70 milionů

Dvůr Králové - Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem má letos v plánu investice za více než 70 milionů korun. Hlavními budou výstavba krytého výběhu pro žirafy, modernizace tří pavilonů a přestavba restaurace Lemur. Informovala o tom mluvčí zoo Andrea Jiroušová.

Účastník televizní soutěže Masterchef připravil v restauraci Zážitkový den

Rakovník /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Jan Šulc z Rakovníka, účastník televizní soutěže Masterchef, kytarista a zpěvák kapely Falešná Ozvěna připravil pro Rakovničany Zážitkový den v restauraci Šalanda Královského pivovaru Krušovice. Hostům připravil spolu s kolegy Vlastimilem Růžičkou a Zdeňkem Šorsákem dvě originální menu. Jedno bílé, druhé červené.

Aneta Tranová: Vietnamci si v Česku žijí malý Vietnam

/ROZHOVOR/ Páteční večer v Gastrocentru Slezské univerzity patřil vietnamské gastronomii. V rámci své bakalářské práce ho připravila třiadvacetiletá studentka oboru Lázeňství a turismus Aneta Tranová z Bohumína.

Muž přišel o svou peněženku

Horní Cerekev – Sedmačtyřicetiletý muž přišel v pátek v Horní Cerekvi o peněženku, ve které měl kromě finanční hotovosti i osobní doklady, doklady k vozidlu a platební kartu.

Staronový předseda Okresního fotbalového svazu Radek Zima si prodloužil mandát

Třebíč – Zima vládne dál. To platí nejen o současném ročním období, ale i o vedení Okresního fotbalového svazu Třebíč. Staronovým předsedou byl totiž na sobotní valné hromadě konané v třebíčské restauraci Molekula opět zvolen Radek Zima. Stejně jako před čtyřmi lety se jednalo o jediného kandidáta, a tak mohla volba proběhnout veřejně.

Elektronická evidence: Zatím větší poprask než dopady

Vysočina - Některé venkovské hostince jsou zavřené, jiné se změnily v kluby. Restaurace zvedly ceny jídel i nápojů. I takové jsou leckde v zemi důsledky povinnosti elektronické evidence tržeb. Nová povinnost platí pro hostinské, restauratéry a hoteliéry od začátku prosince. Přímo na Vysočině však její důsledky tak jednoznačné nejsou.

Pivovar Zubr po zavedení EET přišel o dvě desítky restaurací

Přerov - Vedení přerovského Pivovaru Zubr se letos kvůli zavedení elektronické evidence tržeb (EET) i chystanému zákazu kouření v pohostinstvích obává citelného úbytku odběratelů z řad provozovatelů restaurací. Od prosincového zavedení EET pivovar zatím přišel zhruba o 25 provozoven, řekl ředitel Pivovaru Zubr Tomáš Pluháček.

Restaurace nabízí do konce února v rámci festivalu zvláštní menu

Praha - Od neděle do konce února budou moci zájemci chodit do 93 prestižních restaurací po celé republice, kde dostanou za zvýhodněnou cenu degustační menu. Osmý ročníku Grand Restaurant Festivalu, který je letos zastřešený tématem Baroko na talíři, nabídne pokrmy ze surovin, které byly v 17. a 18. století typické pro urozenou společnost. Cena degustačního menu se pohybuje podle počtu chodů mezi 250 a 600 Kč.

Elektronická evidence: zatím větší poprask než dopady

Vysočina - Některé venkovské hostince jsou zavřené, jiné se změnily v kluby. Restaurace zvedly ceny jídel i nápojů. I takové jsou leckde v zemi důsledky povinnosti elektronické evidence tržeb. Nová povinnost platí pro hostinské, restauratéry a hoteliéry od začátku prosince. Přímo na Vysočině však její důsledky tak jednoznačné nejsou.

Za „žraločí spoj" na Moldavu zaplatíte jako za normální vlak

Teplicko - Výletníci budou mít ojedinělou možnost dostat se na vrcholky Krušných hor přímým spojem z Ústí nad Labem přes Teplice, Osek a Dubí. Na Moldavě bude i letos právě pro tuto příležitost otevřen vestibul a prostory restaurace tamějšího nádraží. Tento speciální vlak pojede v období pololetních a jarních prázdnin, konkrétně 3., 4., 27. a 28. února 2017. Z Ústí nad Labem hlavního nádraží vyjede vždy v 8:24 hod, zpět z Moldavy pak v 15:57.

Čeští kuchaři jedou soutěžit v cateringu do Lyonu, už tam uspěli

Praha - Čeští kuchaři pojedou příští týden soutěžit do francouzského Lyonu. Zúčastní se soutěže International catering cup, své pokrmy vytvořené podle zadání poroty tedy budou předvádět v podobě občerstvení na společenské události, informoval manažer českého národního týmu Tomáš Popp. Kuchaři Radek David a Jan Horký, kteří jsou letos opět součástí týmu, se již soutěže v Lyonu třikrát zúčastnili, před dvěma lety získali čtvrté místo.

Fotbalisté budou volit šéfa svazu

Kladensko – V neděli v deset hodin se sejdou v restauraci na zimním stadionu ve Slaném zástupci klubů, jejichž týmy hrají okresní fotbalové soutěže.

Zruinuje podnikatele úřední chyba? Restaurace U Pospěcha musela zavřít

Uherské Hradiště – Ještě před revolucí působil dnes padesátiletý Zdeněk Pospěch jako číšník v restauraci Corso v Uherském Hradišti. Po devětaosmdesátém se však rozhodl přestoupit do manažerských pozic, z nichž během své bohaté kariéry nasbíral cenné zkušenosti třeba i z pražské Spiritky, tedy Zařízení služeb ministerstva vnitra.

Zruinuje podnikatele úřední chyba? Restaurace U Pospěcha musela zavřít

Uherské Hradiště – Ještě před revolucí působil dnes padesátiletý Zdeněk Pospěch jako číšník v restauraci Corso v Uherském Hradišti. Po devětaosmdesátém se však rozhodl přestoupit do manažerských pozic, z nichž během své bohaté kariéry nasbíral cenné zkušenosti třeba i z pražské Spiritky, tedy Zařízení služeb ministerstva vnitra.

Kam vyrazit za sněhem? Lyžařské areály lákají

Region - Zima jak má být a na horách to žije. Ať už jste majitelé snowboardů, lyží, běžek, sáněk či bobů, určitě vyrazíte ve svém volnu za aktivním sportem. Připravili jsme pro vás v sobotním regionálním Deníku velký přehled zimních středisek, včetně cen vleků, délky a upravenosti běžeckých tras, ubytování, půjčovny sportovního nářadí, provozní doby na svahu nebo restaurace, bufetu. 

Hostinští na Prostějovsku se bouří proti zákazu kouření

Prostějovsko – Nesouhlas a vztek. Takové jsou reakce řady provozovatelů hostinců a restaurací na úplný zákaz kouření, který se v květnu dotkne podniků po celé zemi. Výjimku v názorech hostinců netvoří ani Prostějovsko. oslovení majitelé a provozovatelé mluví o finančních ztrátách, které je čekají, další rovnou o zavření lokálu.

Gurmány lákají na barokní menu. Festival nabídne jelení kýtu i perličku

Jižní Morava /TIPY NA VÍKEND/ – Jelení kýta s dýňovým pyré a bramborovou kroketou v mandlích jako hlavní chod, čokoládový dort s domácí borůvkovou zmrzlinou jako dezert. I tak může vypadat nedělní oběd. Právě v neděli totiž začíná letošní Grand Restaurant Festival. Speciální menu v deseti jihomoravských luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za zvýhodněné ceny.

Festival potěší gurmány, recesisté se utkají v žehlingu

Jižní Morava /TIPY NA VÍKEND/ – Jelení kýta s dýňovým pyré a bramborovou kroketou v mandlích jako hlavní chod, čokoládový dort s domácí borůvkovou zmrzlinou jako dezert. I tak může vypadat nedělní oběd. Právě v neděli totiž začíná letošní Grand Restaurant Festival. Speciální menu v deseti jihomoravských luxusních restauracích si lidé mohou dopřát za zvýhodněné ceny. Deník Rovnost přináší i další tipy na víkendové akce z celé jižní Moravy.

Kam o víkendu? Na poprock, degustaci nebo plesy

Zlínský kraj - Kam se vypravit během víkendu? I zasněžený kraj skýtá mnoho možností, kam vyrazit za zábavou. Nabídka je pestrá - vernisáže, koncerty i degustace. Podívejte se na tipy našich zpravodajů.

Cestu na Everest stopla lavina. Horolezec Štrba pomáhal oslepenému parťákovi

Hodonín – Vladimír Štrba od malička miluje hory. Už ve třinácti letech zdolal hřeben Západních Tater v létě i v zimě. Loni měl na dosah splnění snu všech horolezců, nejvyšší vrchol světa Mount Everest. A to náročnou Boningtonovou cestou zvanou Hard Way. Kóta ve výšce 8 848 metrů nad mořem ale Štrbovi odolala. Doprovázel totiž oslepeného kolegu Zoltána Pála na cestě za pomocí. Cestu chtějí dokončit v příštím roce.

Zlatá podkova už zase žije a vaří

Velešín - Město má pro Velešínské dobrou zprávu. Restaurace U Zlaté podkovy, která jediná disponuje společenským sálem, v úterý opět zahájila provoz

Do tendru na účtenkovou loterii se přihlásila pouze Sazka

Praha - Do výběrového řízení na zajištění účtenkové loterie se přihlásila pouze společnost Sazka. Informoval o tom dnes server Euro.cz. Ministerstvo financí chce spustit účtenkovou loterii v souvislosti s elektronickou evidencí tržeb v polovině roku. Lhůta pro podání přihlášky do tendru vypršela v úterý.