Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Senát schválil zákaz kouření v restauracích. Zbývá podpis prezidenta

Senátem prošel beze změn takzvaný protikuřácký zákon. Od konce května si tak lidé ve vnitřních prostorách restaurací, divadel či kin nezapálí. Má totiž platit absolutní zákaz kouření. Horní komora o přijetí normy dnes rozhodla po téměř pětihodinovém maratonu argumentů pro a proti přijetí navržených opatření. Zákon o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek bude čekat na podpis prezidenta Miloše Zemana.

Ilustrační foto.

Do druhé etapy EET se zatím zaregistrovala desetina obchodníků

Olomouc - Do systému elektronické evidence tržeb (EET) se zatím zaregistrovala jen zhruba desetina obchodníků, na které se bude tato nová povinnost vztahovat od 1. března. Na konferenci k zavedení EET to ve středu v Olomouci řekl generální ředitel Finanční správy Martin Janeček.

Do druhé etapy EET se zatím zaregistrovala desetina obchodníků

Olomouc - Do systému elektronické evidence tržeb (EET) se zatím zaregistrovala jen zhruba desetina obchodníků, na které se bude tato nová povinnost vztahovat od 1. března. Na konferenci k zavedení EET to ve středu v Olomouci řekl generální ředitel Finanční správy Martin Janeček.

Podle Babiše po zavedení EET víc restaurací vzniklo než zaniklo

Olomouc - Po zavedení elektronické evidence tržeb (EET) podle ministra financí Andreje Babiše (ANO) počet restaurací neklesl. Otevřeno bylo loni v prosinci víc restaurací, než jich bylo zavřeno, řekl dnes Babiš na kongresu tradičního maloobchodního trhu Samoška v Olomouci. Prohlásil, že restauracím loni v prosinci meziročně vzrostly tržby o sto procent. Konkrétní čísla neuvedl.

Pekárna Petra Kohna funguje v ulici 5. května v Litoměřicích už desátý rok

Litoměřice – Přestože lidé chodí nakupovat základní potraviny na další týden či měsíc do supermarketů, za čerstvým zbožím denní spotřeby chodí do svého obchůdku. K těm nejvíce oblíbeným patří litoměřické Pekařství Kohn. Letos už desátým rokem nabízí jeho majitel Petr Kohn pečivo v ulici 5. května, v roce 1990 začínal u svého otce na nedalekém Mírovém náměstí.

FC Chomutov: První trénink byl pořádně mrazivý

Chomutov - Už začali zimní přípravu! A nečekalo je žádné příjemné počasí. Na umělce tréninkového hřiště u restaurace Monika se v pondělí od 17 hodin proháněla většina hráčů FC Chomutov, kteří nastoupili do zimní přípravy.

Sezona honů vrcholí, myslivci nyní bilancují a hlavně tančí

Kladensko - Stejně jako jinde v republice, také na Kladensku a Slánsku sezona honů vrcholí. Přestože je povolené některou zvěř lovit až do března, nejvíce kusů už odstřelili myslivci na naháňkách v závěru roku. Nyní přicházejí ke slovu spíše už myslivecké bály, kde se nimrodi pochlubí svými kapitálními kousky ve velmi žádané tombole.

Studio České televize v Běhounské ulici nahradí kavárna, restaurace a kanceláře

Brno – V přízemí restaurace a kavárna s výhledem na Jakubské náměstí, od třetího patra kanceláře. Majitel domu v Běhounské ulici v Brně, který loni opustila Česká televize, plánuje první úpravy. „Chceme nabízet administrativní prostory pro mladé kreativní a technologické firmy," sdělil jednatel firmy Swantonfield, která dům vlastní, Josef Vojta.

Požárníci jeli k ohni v restauraci

Kolín - Požár digestoře v restauraci přivolal požárníky jak z Kolína, tak i z Parama. Do Rubešovy ulice přijeli také dobrovolní hasiči ze Starého Kolína.

Praha 1 chce dál prosazovat jednotnou zavírací dobu restaurací

Praha - Městská část Praha 1 chce dál prosazovat jednotnou zavírací dobu restaurací. Návrh Prahy 2 na omezení provozní doby vedení hlavního města minulý týden zamítlo. Zastupitelstvo Prahy 1 proto žádá magistrát, aby ho informoval, jak chce v příštích letech rušení pořádku a nočního klidu řešit. Radnice o stanovení otevírací doby vyhláškou požádala v roce 2014.

Znojemský městský pivovar uvařil v prvním roce dva tisíce hektolitrů piva

Znojmo – Znojemský městský pivovar uvařil v prvním roce své existence 2143 hektolitrů piva. Letos chce produkci zdvojnásobit, sdělil v úterý podnik. Nová firma slavnostně otevřela svůj pivovar v areálu někdejšího Hostanu v listopadu 2015. Loňský rok pro ni byl první, kdy podnik vařil celoročně. „Šedesát procent našeho výstavu tvořila jedenáctka, 21 procent dvanáctka a zbytek speciály. Potvrzuje se, že nejoblíbenějším produktem je pivo plzeňského typu, které se na objemu naší produkce podílelo 82 procenty," uvedl ředitel pivovaru Miroslav Harašta.

Praštil s mužem o automat

Litovel – Čtyřiadvacetiletý mladík, který byl pod vlivem alkoholu, chtěl od padesátiletého muže v pátek večer v jedné z restaurací v Litovli peníze.

ZOO bude do pavilonů a restaurace investovat přes 70 milionů

Dvůr Králové - Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem má letos v plánu investice za více než 70 milionů korun. Hlavními budou výstavba krytého výběhu pro žirafy, modernizace tří pavilonů a přestavba restaurace Lemur. Informovala o tom mluvčí zoo Andrea Jiroušová.

ZOO bude do pavilonů a restaurace investovat přes 70 milionů

Dvůr Králové - Zoologická zahrada ve Dvoře Králové nad Labem má letos v plánu investice za více než 70 milionů korun. Hlavními budou výstavba krytého výběhu pro žirafy, modernizace tří pavilonů a přestavba restaurace Lemur. Informovala o tom mluvčí zoo Andrea Jiroušová.

Účastník televizní soutěže Masterchef připravil v restauraci Zážitkový den

Rakovník /FOTOGALERIE, ROZHOVOR/ - Jan Šulc z Rakovníka, účastník televizní soutěže Masterchef, kytarista a zpěvák kapely Falešná Ozvěna připravil pro Rakovničany Zážitkový den v restauraci Šalanda Královského pivovaru Krušovice. Hostům připravil spolu s kolegy Vlastimilem Růžičkou a Zdeňkem Šorsákem dvě originální menu. Jedno bílé, druhé červené.

Aneta Tranová: Vietnamci si v Česku žijí malý Vietnam

/ROZHOVOR/ Páteční večer v Gastrocentru Slezské univerzity patřil vietnamské gastronomii. V rámci své bakalářské práce ho připravila třiadvacetiletá studentka oboru Lázeňství a turismus Aneta Tranová z Bohumína.

Muž přišel o svou peněženku

Horní Cerekev – Sedmačtyřicetiletý muž přišel v pátek v Horní Cerekvi o peněženku, ve které měl kromě finanční hotovosti i osobní doklady, doklady k vozidlu a platební kartu.

Staronový předseda Okresního fotbalového svazu Radek Zima si prodloužil mandát

Třebíč – Zima vládne dál. To platí nejen o současném ročním období, ale i o vedení Okresního fotbalového svazu Třebíč. Staronovým předsedou byl totiž na sobotní valné hromadě konané v třebíčské restauraci Molekula opět zvolen Radek Zima. Stejně jako před čtyřmi lety se jednalo o jediného kandidáta, a tak mohla volba proběhnout veřejně.

Elektronická evidence: Zatím větší poprask než dopady

Vysočina - Některé venkovské hostince jsou zavřené, jiné se změnily v kluby. Restaurace zvedly ceny jídel i nápojů. I takové jsou leckde v zemi důsledky povinnosti elektronické evidence tržeb. Nová povinnost platí pro hostinské, restauratéry a hoteliéry od začátku prosince. Přímo na Vysočině však její důsledky tak jednoznačné nejsou.

Pivovar Zubr po zavedení EET přišel o dvě desítky restaurací

Přerov - Vedení přerovského Pivovaru Zubr se letos kvůli zavedení elektronické evidence tržeb (EET) i chystanému zákazu kouření v pohostinstvích obává citelného úbytku odběratelů z řad provozovatelů restaurací. Od prosincového zavedení EET pivovar zatím přišel zhruba o 25 provozoven, řekl ředitel Pivovaru Zubr Tomáš Pluháček.

Restaurace nabízí do konce února v rámci festivalu zvláštní menu

Praha - Od neděle do konce února budou moci zájemci chodit do 93 prestižních restaurací po celé republice, kde dostanou za zvýhodněnou cenu degustační menu. Osmý ročníku Grand Restaurant Festivalu, který je letos zastřešený tématem Baroko na talíři, nabídne pokrmy ze surovin, které byly v 17. a 18. století typické pro urozenou společnost. Cena degustačního menu se pohybuje podle počtu chodů mezi 250 a 600 Kč.

Elektronická evidence: zatím větší poprask než dopady

Vysočina - Některé venkovské hostince jsou zavřené, jiné se změnily v kluby. Restaurace zvedly ceny jídel i nápojů. I takové jsou leckde v zemi důsledky povinnosti elektronické evidence tržeb. Nová povinnost platí pro hostinské, restauratéry a hoteliéry od začátku prosince. Přímo na Vysočině však její důsledky tak jednoznačné nejsou.

Za „žraločí spoj" na Moldavu zaplatíte jako za normální vlak

Teplicko - Výletníci budou mít ojedinělou možnost dostat se na vrcholky Krušných hor přímým spojem z Ústí nad Labem přes Teplice, Osek a Dubí. Na Moldavě bude i letos právě pro tuto příležitost otevřen vestibul a prostory restaurace tamějšího nádraží. Tento speciální vlak pojede v období pololetních a jarních prázdnin, konkrétně 3., 4., 27. a 28. února 2017. Z Ústí nad Labem hlavního nádraží vyjede vždy v 8:24 hod, zpět z Moldavy pak v 15:57.

Čeští kuchaři jedou soutěžit v cateringu do Lyonu, už tam uspěli

Praha - Čeští kuchaři pojedou příští týden soutěžit do francouzského Lyonu. Zúčastní se soutěže International catering cup, své pokrmy vytvořené podle zadání poroty tedy budou předvádět v podobě občerstvení na společenské události, informoval manažer českého národního týmu Tomáš Popp. Kuchaři Radek David a Jan Horký, kteří jsou letos opět součástí týmu, se již soutěže v Lyonu třikrát zúčastnili, před dvěma lety získali čtvrté místo.

Fotbalisté budou volit šéfa svazu

Kladensko – V neděli v deset hodin se sejdou v restauraci na zimním stadionu ve Slaném zástupci klubů, jejichž týmy hrají okresní fotbalové soutěže.

Zruinuje podnikatele úřední chyba? Restaurace U Pospěcha musela zavřít

Uherské Hradiště – Ještě před revolucí působil dnes padesátiletý Zdeněk Pospěch jako číšník v restauraci Corso v Uherském Hradišti. Po devětaosmdesátém se však rozhodl přestoupit do manažerských pozic, z nichž během své bohaté kariéry nasbíral cenné zkušenosti třeba i z pražské Spiritky, tedy Zařízení služeb ministerstva vnitra.

Zruinuje podnikatele úřední chyba? Restaurace U Pospěcha musela zavřít

Uherské Hradiště – Ještě před revolucí působil dnes padesátiletý Zdeněk Pospěch jako číšník v restauraci Corso v Uherském Hradišti. Po devětaosmdesátém se však rozhodl přestoupit do manažerských pozic, z nichž během své bohaté kariéry nasbíral cenné zkušenosti třeba i z pražské Spiritky, tedy Zařízení služeb ministerstva vnitra.

Kam vyrazit za sněhem? Lyžařské areály lákají

Region - Zima jak má být a na horách to žije. Ať už jste majitelé snowboardů, lyží, běžek, sáněk či bobů, určitě vyrazíte ve svém volnu za aktivním sportem. Připravili jsme pro vás v sobotním regionálním Deníku velký přehled zimních středisek, včetně cen vleků, délky a upravenosti běžeckých tras, ubytování, půjčovny sportovního nářadí, provozní doby na svahu nebo restaurace, bufetu.