Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Další bistro v Příbrami platí pokutu za hygienu

Příbram - Při nákupech často lidé uvítají možnost rychlého občerstvení v asijských bistrech. Při nahlédnutí do „zákulisí" by ale i toho nejotrlejšího strávníka zřejmě přešla chuť, jak v uplynulých dnech zjistili kontroloři z krajské hygienické stanice u obou asijských bister v Obchodním centru Stavus na Zdaboři v Příbrami.

OBRAZEM: Charita nabízí polévku lidem bez domova. Do jara

Znojmo – Zahřát se teplou polévkou mohou lidé bez domova, kteří zavítají v pondělí, středu nebo pátek do průchodu v znojemské ulici Horní Česká, do sídla charitní služby Osobní asistence. „Polévku nabízíme třikrát týdně od dvanácti do jedné. Budeme ji vydávat do konce března. Poprvé jsme polévku nabízeli loni, kdy v průměru přicházelo každý den devatenáct lidí," řekla vedoucí charitní poradny a krizové pomoci Lucie Tomášková. Polévku charitě poskytuje restaurace v sousedství.

Do Ostravy se vrací přehlídka designu Meat Design

Od čtvrtka do neděle se v Dolu Hlubina návštěvníkům představí množství českých, slovenských i polských designérů a značek spjatých s interiérovým designem. Mezi hlavní domácí účastníky patří například tradiční český výrobce židlí TON, designér Roman Šedina nebo značka NANOVO.

Pizzerie v Olomouci, nová vína i fondy. Církev investuje a podniká

Olomouc – Přijde doba, kdy církve nedostanou od státu ani korunu, ale budou muset hospodařit samostatně. I když odluka nastane až za patnáct let, olomoucké arcibiskupství už nějakou dobu plánuje, jak zajistit stovky milionů korun na provoz diecéze a činnost pro věřící i celou společnost v budoucnu.

Hotel benešovského zimního stadionu chtějí mít celoročně plný

Benešov - Jako dynamicky se rozvíjející společnost označil při poslední tiskové konferenci radnice starosta města Petr Hostek (ČSSD) Městská sportovní zařízení Benešov.„Ředitel MSZ Petr Kotouč (na snímku před zastupiteli s detailním rozpisem položek žádosti o příspěvek) šlape do rekonstrukcí zásadních částí podniku s nesmírnou vehemencí," konstatoval před novináři starosta s tím, že aktivity kolem MSZ jsou vlastně pouze doháněním dluhů, které městská firma směrem ke svým zákazníkům, tedy sportovcům a jejich příznivcům, za čtyřiadvacet let spáchala. A kvůli tomu prý bude také potřeba jeho příspěvek v budoucnu navýšit. Na zimním stadionu brzy skončí obnova zázemí pro sportovce, ale také hotelové a restaurační části objektu.

V restauracích bylo nabito po revoluci, pak zájem postupně utichal

Beroun - Na Husově náměstí v Berouně provozuje už dvě desítky let restauraci Arabadzis Lambros. Jak už jeho jméno napovídá, rodina pochází z Řecka. Přestože pivo v této zemi není tradičním nápojem, Arabadzis Lambros se za ta desetiletí se zlatavou tekutinou i s hosty, kteří pivu holdují, naprosto sžil.

V noci si chodil pro cigarety rozbitým oknem, a neplatil

Ústí n. O. – Policisté zadrželi cizince, který se pokusil vloupat do jednoho z restauračních zařízení v Ústí nad Orlicí. „Prověřováním přečinu krádež vloupáním ve stádiu pokusu vyšlo najevo, že zadržený šestadvacetiletý cizinec má na svědomí již dvě zdařilé předešlé krádeže do stejného podniku," uvedla tisková mluvčí policie Lenka Vilímková.

Běžeckou bitvu na sněhu rozhodl v závěru Váchal

Capartice – Již pošesté byla závěrečným závodem seriálu Běžec Chodska Capartická osma. U restaurace Sport, kde bylo zázemí, se sešlo sedmapadesát běžců a šest vyznavačů nordic walkingu, čímž byl vytvořen účastnický rekord závodu. Den před závodem v Caparticích sněžilo, takže závodníky čekaly na více než osmi kilometrech náročné podmínky.

EET odrazuje od zakládání nových firem

Praha - V letošním roce v oboru stravování pravděpodobně vznikne nejméně firem za poslední čtyři roky. Vyplývá to z analýzy poradenské společnosti Bisnode. Důvodem má být mimo jiné zavedení elektronické evidence tržeb (EET) od letošního prosince. Podle zjištění Bisnode však zároveň nelze potvrdit spekulace, že by firmy masově ukončovaly svoji činnost, nebo že by podnikatelé zakládali nové firmy s cílem zakrýt kvůli zavedení EET nápadné skokové výkyvy v tržbách.

V restauracích bylo nabito po revoluci, pak zájem postupně utichal

Beroun – Na berounském Husově náměstí provozuje už dvě desítky let restauraci Arabadzis Lambros. Jak už jeho jméno napovídá, rodina pochází z Řecka. Přestože pivo v této zemi není tradičním nápojem, Arabadzis Lambros se za ta desetiletí se zlatavou tekutinou i s hosty, kteří pivu holdují, naprosto sžil. Propojení došlo až tak daleko, že když má žízeň, zahání ji také pivem.

Nymburk omezí herny v blízkosti škol

Nymburk - Vedení města se rozhodlo úplně zakázat provozování hazardních her v ulicích Karla Čapka a Zbožská. Obě herny se totiž nacházejí v místě, kde jsou často děti

Obec bude mít další muzeum

Kunín bude mít v příštím roce nové lákadlo pro turisty. Čestný občan obce, jenž žije v Německu, věnoval Kunínu expozici kunwaldského muzea.

Hostinec není? Nevadí, pivo vám načepují i v hasičské klubovně

Táborsko -  Pokud se na vesnice na Táborsku podíváme „pivní" nebo „hospodskou" optikou, zjistíme, že se dělí do třech skupin. Na ty, které hospodu mají, co ji nemají a třetí skupinu tvoří vesnice, kde sice pravá hospoda chybí, ale její funkci supluje například hasičská klubovna, kde je možné některé dny v týdnu (nejen) na pivo zajít.

Pražané vybírají hospodu podle značky piva, jukebox je nezajímá

Praha /INFOGRAFIKA/ - V Hlavním městě jsou stovky hospod, hospůdek, pivnic, barů a restaurací, kde dostanete pivo. Co je však pro obyvatele metropole rozhodující, když vybírají, kam vyrazit? Z průzkumu agentury Perfect Crowd vyplývá, že pro muže i ženy je to zpravidla oblíbená značka zlatavého moku.

Hotelovka opět obslouží prezidenta

Teplice - Žáci Hotelové školy Teplice budou opět asistovat u návštěvy prezidenta v Ústeckém kraji, která je naplánovaná na tento týden. Nejdříve Miloše Zemana ve středu obslouží při obědě v teplickém hotelu Prince de Ligne, a pak ještě při večeři, tentokráte ale už v ústeckém hotelu Clarion.

Restaurace Na Hvížďalce končí, je naděje, že ji koupí obec

Čimelice – Konalo se čimelické zastupitelstvo 10. listopadu v restauraci Na Hvížďalce naposledy? Byla tu Hubertská zábava v sobotu už opravdu poslední? Takové a podobné otázky kolují mezi návštěvníky oblíbené restaurace Na Hvížďalce. Jak již uvedl Písecký deník před časem, obavy místních jsou na místě, protože se majitelé restaurace manželé Pavelkovi rozhodli zdejší činnost ukončit ze zdravotních důvodů a celý objekt prodat.

Na půdě hořelo

Na sedm desítek osob muselo být evakuováno v noci ze soboty na neděli z prostor domu v centru města, kde začala hořet půda.

V Plzni vyrostl druhý největší pivovar s druhou největší hospodou

Plzeň - V Plzni vyrostl po Prazdroji druhý největší pivovar Beer Factory s druhou největší restaurací. Postavili je poblíž centra místní podnikatelé v pivovarnictví a gastronomii. Roční kapacita minipivovaru je 2000 hektolitrů, otevře se v úterý, řekli majitelé Josef Krýsl a Viktor Starý. V Plzni jsou ještě další čtyři minipivovary.

Adrenalinový zážitek? Brzy na nové bobové dráze

Brno /FOTOGALERIE/ – Pohledy lidí, kteří si vyšli na procházku do Mariánského údolí v brněnské Líšni, v posledních dnech poutá rozestavěná konstrukce v lese nedaleko Kadlcova Mlýna. Po dokončení stavby si tam také užijí adrenalinovou zábavu. Podle zjištění Brněnského deníku Rovnost se tam otevře bobová dráha.

Muže ze Slaného našli v bytě mrtvého

Slaný - Muže středního věku ze Slaného na Kladensku sháněli jeho přátelé už několik dní. Zhruba čtyři dny jim nebral telefon a ani do své oblíbené restaurace se nedostavil, stejně jako na smluvenou schůzku. Vzhledem k tomu, že v poslední době vedl podivné řeči, dostali o něj kamarádi strach.

Muže ze Slaného našli v bytě mrtvého

Slaný - Muže středního věku ze Slaného sháněli jeho přátelé už několik dní. Zhruba čtyři dny jim nebral telefon a ani do své oblíbené restaurace se nedostavil, stejně jako na smluvenou schůzku. Vzhledem k tomu, že v poslední době vedl podivné řeči, dostali o něj kamarádi strach. Nepříjemné podezření se potvrdilo v pátek před devatenáctou hodinou. Muž na výzvy nereagoval a policistům neotevíral. Po vstupu do bytu ho našli policisté doma. Nejevil známky života. Přivolaný lékař konstatoval smrt.

Ve starém domě vzniknou byty. Malby, které zdobí průčelí, se dočkají restaurace

Veselí nad Moravou /FOTOGALERIE/ - Až čtyřiačtyřicet nových bytů a čtyři komunitní jednotky nabídne bydlení pro staré lidi v Tyršově ulici ve Veselí nad Moravou. Jejich domovem se stane původně zemský dům s číslem popisným 712, kde sídlil do roku 2011 finanční úřad. „Hledali jsme chátrající, větší objekt v okrese Hodonín. Společně s městem se nám daří uskutečnit projekt, který poslouží penzistům a osobám v horší situaci, a to nejen finanční," uvedl Martin Lejsal z firmy Odex Group, která má přestavbu na starosti.

Opilý mladík dělal scény v restauraci a vyhrožoval servírce. Skončil v cele

Brno - Rozbíjel sklenice a chtěl zbít servírku. K opilému pětadvacetiletému muži vyjela ve čtvrtek policejní hlídka do restaurace v Černých polích. Po příjezdu policistů se mladík zklidnil, zaplatil útratu a rozbité sklenice a odešel. „V podniku se mu zřejmě zalíbilo, přibližně za čtvrt hodiny se totiž na místo vrátil," uvedla policejní mluvčí Andrea Cejnková. Při návratu mu policisté naměřili dvě promile alkoholu a chtěli ho převézt na záchytku. Muž začal být agresivní, snažil se z místa odejít. Za užití donucovacích prostředků ho nakonec hlídka zpacifikovala a zavřela do policejní cely, aby vystřízlivěl.

Finanční úřady rozšíří kvůli evidenci tržeb úřední hodiny

Praha - Finanční správa rozšíří od příštího týdne úřední hodiny na finančních úřadech. Chce tak umožnit snadnější získání autentizačních údajů k elektronické evidenci tržeb (EET), která pro hotely a restaurace začne platit od 1. prosince. V tiskové zprávě o tom dnes informovala Finanční správa. V první vlně by se EET měla týkat zhruba 40.000 podnikatelů, autentizační údaje si dosud vyzvedlo více než 36.000 podnikatelů.

Strážníci bojovali o mužův život

Skuteč – Strážníci Městské policie Skuteč spolu s tamějšími záchranáři bojovali v pondělí tohoto týdne o život muže ve středním věku, jehož postihl infarkt spojený se zástavou srdce.

Češi se vrací ke zvěřině, zájem posiluje móda sezonních potravin

Praha - Zájem Čechů o zvěřinu v posledních letech roste. Podle restauratérů, které ČTK oslovila, se zvěřinové hody stávají módní spolu s vlnou zájmu o sezonní pokrmy. Větší množství zkonzumovaného masa se odráží i na množství porážek, které potravinářské firmy v Česku uskuteční. Například společnost Bidvest, která se zaměřuje na prodej téměř výhradně do restaurací, letos očekává, že zpracuje 800 tun zvěře, loni to bylo zhruba o sto tun méně. Informoval o tom vedoucí divize zvěřiny ve firmě Lukáš Volf.