Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

Kraj se pustil do přemlouvání řidičů, aby se alkoholu vyhnuli

Liberecký kraj – Opilí nebo zfetovaní řidiči jsou podle statistik nejčastější příčinou tragických dopravních nehod. Proto Liberecký kraj tento týden odstartoval v restauracích a barech svou preventivní kampaň, nazvanou Neber druhým budoucnost. Kampaň potrvá celé léto.

Kraj se pustil do přemlouvání řidičů, aby se alkoholu vyhnuli

Liberecký kraj – Opilí nebo zfetovaní řidiči jsou podle statistik nejčastější příčinou tragických dopravních nehod. Proto Liberecký kraj tento týden odstartoval v restauracích a barech svou preventivní kampaň, nazvanou Neber druhým budoucnost. Kampaň potrvá celé léto.

Tradiční ústecká pouť se blíží

Ústí n. O. - Milovníci pouťového veselí se mají na co těšit, v Ústí nad Orlicí se od 12. do 14. srpna bude konat už 86. Ústecká staročeská pouť.

Pivaři experimentují, pijí višňové i kokosové

Plzeň - Experimentátoři se v poslední době stali z plzeňských pivařů. Neholdují už pouze světlé desítce, jako tomu bylo ještě před nedávnem, ale dopřávají si klidně pivo višňové, pšeničné nebo kokosové.

Označení potravin bude srozumitelnější a obsažnější

Praha - Aby se spotřebitelé mohli rozhodovat uváženě, měli by mít k dispozici více informací o kupovaných potravinách. Tak lze charakterizovat odkaz, který výrobcům potravin poslali začátkem tohoto měsíce poslanci Evropského parlamentu, když hlasovali o nových pravidlech označovaní potravin.

ČR patří v hygieně k nejbezpečnějším státům Evropy

Praha - Česká republika je z hlediska hygieny jednou z nejbezpečnějších destinací v Evropě. Je to mimo jiné díky přísnějším hygienickým normám než v některých okolních zemích. Z hlediska turistiky jsou důležitými ukazateli kvalita kohoutkové pitné vody a úroveň hygienických podmínek v restauracích.

Vítězové mariáše si rozdělili třináct tisíc

Pardubice - Téměř šedesát hráčů a čtrnáct družstev se zúčastnilo dalšího ročníku Českého poháru v soutěžním míchaném licitovaném mariáši, který se konal v restauraci Signal v Pardubicích.

1.FK začíná prodávat permanentky

Příbram - Ve čtvrtek 28. července od 18 zahajuje fotbalový klub 1.FK Příbram prodej permanentek na tuto sezónu Gambrinus ligy. Prodej bude v restauraci v areálu Adidas arény. Součástí prodeje bude i setkání pro příznivce 1.FK za účasti vedení klubu a hráčů.

Nejen filmaři, ale také muzikanti zaplavili Hradiště

Uherské Hradiště /FOTOGALERIE/ – Letní filmová škola svým návštěvníkům nenabízí jen příběhy na stříbrném plátně, ale také dostatečné hudební vyžití. A v úterý večer to v Hradišti skutečně vypadalo spíše jako na hudebním festivalu.

Stavba bez povolení? S tím si v La Gondole hlavu nelámou

Karviná – Vykácené stromy v ulici Jaroslava Vrchlického a ´na černo´ postavený minigolf v restauraci La Gondola. To jsou mimo jiné problémy, které trápí obyvatele této lokality. Majitel restaurace si s tím však hlavu nedělá.

Označování potravin bude srozumitelnější a obsažnější

Aby se spotřebitelé mohli rozhodovat uváženě, měli by mít k dispozici více informací o kupovaných potravinách. Tak lze charakterizovat odkaz, který výrobcům potravin poslali začátkem tohoto měsíce poslanci Evropského parlamentu, když hlasovali o nových pravidlech označovaní potravin.

Pivaři experimentují. Pijí višňové i kokosové

Plzeň – Experimentátoři se v poslední době stali z plzeňských pivařů. Neholdují už pouze světlé desítce, jako tomu bylo ještě před nedávnem, ale dopřávají si klidně pivo višňové, pšeničné nebo kokosové.

Pivaři experimentují. Pijí višňové i kokosové

Plzeň – Experimentátoři se v poslední době stali z plzeňských pivařů. Neholdují už pouze světlé desítce, jako tomu bylo ještě před nedávnem, ale dopřávají si klidně pivo višňové, pšeničné nebo kokosové.

Borný: Máchovo jezero neztratilo pro turisty svoje kouzlo

Staré Splavy /DENÍK MAPUJE KOUPALIŠTĚ/ – Jak místní, tak i lidé z daleka už o tomto významném rekreačním středisku, které se nachází uprostřed nádherné přírody Máchova kraje, rozhodně slyšeli a určitě i nejednou navštívili.

Na počasí si lidé v autokempu Hájovna ve Kdyni nestěžují

Kdyně – „Pěkná dovolená se dá strávit, i když není zrovna horko. Nám osobně tohle počasí maximálně vyhovuje. Byli jsme se podívat na Korábu, Rýzmberku a udělali jsme si výlet na kolech,“ říkají s úsměvem současní obyvatelé autokempu Hájovna ve Kdyni, kteří zde tráví dovolenou.

Brigádu si užívá i s jednou zásuvkou

Vyškov - Docházka lidí do práce v Řecku? Prostě jak to vyjde. Právě nedochvilnost zřejmě nejvíc překvapila Vyškovana Ondřeje Horku, který si pro letní brigádu nevybral nějakou vyškovskou továrnu a ani nezamířil do oblíbených zemí brigádníků, jako je Anglie nebo Irsko.

Hotely a restaurace zaznamenaly nárůst tržeb

Praha - Tržby v pohostinství a ubytovacích zařízeních v prvním čtvrtletí letošního roku vzrostly meziročně o tři procenta. Výrazněji se zvyšovaly tržby ve stravování a pohostinství, které se ve sledovaném období zvýšily o 652 milionů korun, tedy o 3,2 procenta na 21 miliard korun.

Patro zimního stadionu chátrá

Uherské Hradiště – Nevyužité prostory v patře zimního stadionu v Uherském Hradišti připravily městskou pokladnu v posledních deseti letech o spoustu peněz. Alespoň si to myslí někteří zastupitelé uherskohradišťské radnice a obyvatelé města.

Čeká se, až dlaždice někoho zabije?

Jablonec n. N. – „To byla rána. Jak mi křuplo v hlavě, myslela jsem, že je konec,“ líčila své pocity paní Zdena, které měla při pádu jednoho červencového dopoledne na pěší zóně v Jablonci.

Restaurace Na Vidličce

Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 30 - Restaurace Na Vidličce

Restaurace a Music bar Pod Hradem

Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 31 - Restaurace a Music bar Pod Hradem.

BOWLING CLUB PASÁŽ

Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 33 - BOWLING CLUB PASÁŽ.

Irská restaurace a penzion

Trutnov - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Krkonošský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 34 - Irská restaurace a penzion.

Zoo má nové občerstvení v přírodním stylu

Olomouc – Gastronomie v olomoucké zoo na Svatém Kopečku má novou podobu. Bistro pod vyhlídkovou věží, stejně jako stánky s občerstvením, jsou ve stejném přírodním stylu ze dřeva, jako posezení u výběhů, informační prvky a orientační směrovky.

Brutální útok v nádražní restauraci jde k soudu

Přerov – Přerovský soud začne už v polovině září rozplétat případ brutálního napadení sedmadvacetiletého muže, ke kterému došlo v březnu v místní nádražní restauraci. Ze zločinu těžké ublížení na zdraví a přečinu výtržnictví jsou obžalováni dva muži ve věku 32 a 26 let.

Tenis klub

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 36 -Tenis klub

LUKA BOWLING

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 35 - LUKA BOWLING

Penzion Na Krétě

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 34 - Penzion Na Krétě

Hotel V+M

Přelouč - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 33 - Hotel V+M

Česká hospoda

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 32 - Česká hospoda

Zachrání puzzle miroslavský zámek?

Miroslav – 7. července jsme na webu www.ceskobudejovicky.denik.cz/odsousedu napsali o Konradu Steinerovi (43) z Pasova, který jako první na světě složil největší sériově vyráběné puzzle.