Kreativ

ŠTÍTEK: restaurace

V části města si už asi brzy v noci pivo nedáte

Kladno - Ve všední dny bude otevřeno maximálně do 22 hodin, v pátek a sobotu do půlnoci. Omezení provozní doby vybraných podniků nařizuje nová vyhláška Kladna, kterou budou v úterý schvalovat zastupitelé města. Pokud ji odsouhlasí, platit by měla už od začátku července.

Den blbec

Zlín /BLOG/ - Znáte to? Někdy se to sejde všechno najednou. Prostě „den blbec”. Člověk si pak říká, co se to děje, a snaží se jednotlivé zážitky zevšeobecňovat a dělat unáhlené závěry. Ale včas jsem se zarazil. Z pudu sebezáchovy.

I ve školní jídelně se dají vařit speciality

Šumperk /FOTOGALERIE/ – Jídelníček plný specialit připravily na tento týden pro své strávníky kuchařky jídelny 5. základní školy ve Vrchlického ulici v Šumperku. Žáci školy i ostatní strávníci budou moci ochutnat svíčkovou nadivoko od Jelení studánky, pradědovu pečenou kachnu s jablky nebo hovězí maso s rejvízským křenem.

Restaurace Řáholec, Jičín

Jičín- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to restauraci Řáholec.

Restaurant Staré časy, Hořice

Hořice- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to restaurant Staré časy.

Restaurace U Sehnalů, Lázně Bělohrad

Lázně Bělohrad- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Jičínský deník, představujeme další hospůdku, a to restauraci U Sehnalů.

Nabídl policistům svou škodovku

Opava – Celkem třikrát museli stavět opavští městští strážníci řidiče, který si opilý sedl za volant. Nakonec jim opilec nabídl svou starou škodovku výměnou za své propuštění.

Restaurace Anežka

Sezemice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 15 - Restaurace Anežka

Restaurace Zámek Choltice

Choltice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Restaurace Zámek Choltice

Pizzerie U Dušičků

Pardubice - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Pardubický deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 12 - Pizzerie U Dušičků

Motorest Lucky Luck

Police nad Metují- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem15 - Motorest Lucky Luck.

Staročeská hospůdka

Velké Poříčí- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem 14 - Staročeská hospůdka.

Hotel Javor

Adršpach- V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem13 - Hotel Javor.

Hostinec u Hanušů

Velké Poříčí - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem12 - Hostinec u Hanušů..

Hotel Na Mýtě

Bezděkov nad Metují - V rámci soutěže Hospůdka roku 2011, kterou pro čtenáře připravil Náchodský deník, představujeme hospůdku s pořadovým číslem11 - Hotel Na Mýtě.

Muž mířil pistolí na hosty restaurace

Brno – Pistolí mířil opilý dvaačtyřicetiletý muž na hosty v restauraci na Pálavském náměstí v brněnských Vinohradech v sobotu večer. Skončil v policejní cele.

Michal? Práce všeho druhu

Tuchlovice – Na Dni Kozla bylo oceněno za poctivou práci 10 fachmanů, dnes vám přinášíme příběh prvního z nich.

V Hovězí je nejlepším sekáčem František Koňařík

Hovězí /FOTOGALERIE/ – Mám já kosu, kosičku, mám já kosu ostrú. Slova této známé lidové písně jistě nejsou cizí účastníkům druhého ročníku Hovězského kosení neboli soutěže o nejlepšího sekáča hovězských lúk, která se uskutečnila v sobotu na louce nad restaurací U Mrázů v místní části Hořansko.

Svátky města: jak se vám letos líbily? ANKETA

Olomouc - Pestrý a bohatý program nabídly Svátky města, kterými od pátku až do neděle žila Olomouc. Zábava, jarmarky, koncerty, festival dobrot, historická bitva a velký bežecký festival přilákaly do centra tisíce lidí. Jak se vám letošní Svátky líbily?

Posilovali, pak se pustili do podnikání

Znojmo /PODNIKÁNÍ NA ZNOJEMSKU/ - Ještě zhruba před rokem byli manželé Lucie a Tomáš Volfovi obchodními zástupci, prodávajícími produkty jedné velké potravinářské firmy. Volný čas pak trávili ve fitness centru a zajímal je i zdravý životní styl. A v obou případech se setkávali se stejnou potíží. Obtížně sháněli zdravé, energeticky vyvážené a svým složením komplexní a navíc chutné jídlo.

Jak chutnají Jeseníky? No přece báječně!

Paštička s brusinkami, starohorská čočková polévka, králík z pohraničí načerno, hovězí jazyk s chlebovou omáčkou, jesenické masové knedlíčky v nudlovém těstě, zlatokopecké brambory, sacher dort z Gräfenbergu. Tak přesně takto chutnají Jeseníky. Nejde však jen o pokrmy pro „vyvolené“ takto si mohou až do konce září pochutnávat návštěvníci v restauracích na Šumpersku, Jesenicku i Rýmařovsku. Právě byl totiž odstartován unikátní projekt Chuť Jeseníků.

Vesnice vyměnila božské jméno za název portálu

Dillí - Obyvatelé odlehlé osady v severní Indii mají jen málo spojení s okolním světem. Žijí v hliněných chatrčích s doškovými střechami. Elektřinu mají k dispozici jen dvě hodiny denně. A internet? Co to je? Přesto se tento týden vesnice Šiv Nagar, pojmenovaná podle hinduistického boha Šivy, přejmenovala na SnapDeal.com Nagar (nagar znamená město) podle indického internetového obchodního portálu.

OBRAZEM: Symboly Ameriky ve Futuru

Ostrava -Amerika. Tak se jmenuje výstava, která probíhá v prostorách Obchodního centra Futurum Ostrava. Vévodí jí zmenšená kopie sochy Svobody či naopak obří busta slavného filmového Oscara.

TÉMA: Koupání na Opavsku a Hlučínsku

Vzhledem k tropickým teplotám posledních dní a týdnů byla zahájena neoficiálně koupací sezona roku 2011. Opavsko a jeho okolí nabízí pestrou škálu možností, kde se v parném letním dni zchladit, ať už se jedná o přírodní nebo umělá koupaliště.

Kouzelné fotografie Joseba Seiberta

Rakovník -Výstavu zdařilých fotografií Josefa Seiberta v restauraci U Zlatého hroznu v Rakovníku zahájil se šarmem sobě vlastním známý český herec, taneční mistr, choreograf a pedagog Vlastimil Harapes.

Nejlepším výčepním na Moravě je Jakub Šrubař

Brno, Frýdek-Místek – Šestý ročník soutěže Pilsner Urquell Master Bartender završil sérii čtyř regionálních kol. Barmani a výčepní plzeňského ležáku z celé Moravy v pátek změřili své dovednosti v brněnské restauraci Tuřanská Beseda.

V PUXpubu vědí, jak správně ochutit vepřové

Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Jednoduše, ale příjemně zařízený interiér. Přehledný jídelní lístek bez rádoby originálních názvů pokrmů. A k tomu skvělá práce kuchaře, který šetří kořením. Méně je někdy více. Tak se dá shrnout zážitek z návštěvy brněnské restaurace PUXpub v Jaselské ulici.

Dnes je Den otců. Oslavíte ho?

Opava - Svět ho ale zná už více než sto let. V České republice se ale Den otců, zjevně inspirovaný Dnem matek, zatím do kalendáře nezapsal. Tyto návrhy Ligy otevřených mužů nebyly v České republice vyslyšeny.

Zaujaté mládí

Komentář - Pohlreich, nebo Babica? Gordon Ramsay, či Jamie Oliver? Nikoliv, vařečku do ruky a dobré nápady si tentokrát v Brně připravili žáci základních škol. A svými výkony porotu příjemně překvapili. Jejich jídla zatím nedosahují kvalit televizních kuchařských hvězd, ale základ mají dobrý.

V části Kladna si už asi brzy v noci pivo nedáte

Kladno – Ve všední dny bude otevřeno maximálně do 22 hodin, v pátek a sobotu do půlnoci. Omezení provozní doby vybraných podniků nařizuje nová vyhláška Kladna, kterou budou v úterý schvalovat zastupitelé města. Pokud ji odsouhlasí, platit by měla už od začátku července.