Kreativ

ŠTÍTEK: rýže

Nejstarší občan Příbora rád vyřezával betlémy

Příbor – Mnoho lidí může závidět kondici a čipernost Antonína Jařabáče zPříbora. Je to zdejší nejstarší občan a ve čtvrtek 4. prosince oslavil již své devadesáté osmé narozeniny. Co víc, ještě před nedávnem vyráběl překrásné dřevěné betlémky, kterých za celý svůj život vyrobil 272.

Jak vypadá trénink na život?

Rychnov nad Kněžnou - Na stole voní čerstvě upečené perníčky pod vánoční výzdobou. Dívka v pokoji hbitě žehlí jednu utěrku za druhou. Z kuchyně se ozývá smích, nad vařením brambor se baví dva mladíci.

Sváčková dokázala obhájit

Plzeň - Sportovní hala v západočeské Plzni patřila o víkendu světovému šampionátu juniorů a masters v kulturistice a fitness. Loňský titul tam obhájila i vyslankyně Vyškovska Eva Sváčková.

VÍTE, ŽE... O ptáky by se v zimě měli postarat lidé

Kutnohorsko - Krátký den, nízká teplota, zmrzlá půda, a málo energetické potravy, to všechno ovlivňuje schopnost ptáků přežít zimu. Proto je dobré přikrmovat pravidelně. Takové sýkory musejí věnovat shánění potravy podle ornitologů téměř celý den, kos musí pozřít různých bobulí asi dvakrát více než sám váží.

Vražda podnikatele Rajtmajera

České Budějovice: Důležitá svědkyně volala policii, napsala též dopis předsedovi senátu, ale bojí se vypovídat.

Psy v Plzni trápí chřipka a průjem

PLZEŇ - Prášky, klid a na týden do pelíšku. To známe při podzimních nachlazeních a zánětech všichni. Naši čtyřnozí miláčkové na tom nejsou jinak. Stejně jako každý rok i letos už zase řádí psí střevní chřipky a záněty dýchacích cest. Veterináři nasazují pro rychlejší uzdravení antibiotika, které jdou v těchto dnech na odbyt.

Thajské a laoské speciality umí v Sabaidy

Brno - Bambusové výhonky, citrónovou trávu, kokosové mléko pro přípravu specialit laosko-thajské kuchyně přiváží do brněnské restaurace Sabaidy z Laosu přes prestižní dodavatele ve Vídni.

Zenová meditace

Meditace zajímala a zajímá mnichy, dále lidi, kteří hledají duševní úlevu a posilu. Posléze – nepočítám-li mračna podvodných svatých mužů a žen, kteří mají svou poustevnu hned vedle Hollywoodu, mračna snobů, podivínů a redaktorek bulvárních časopisů – zaujala psychology a nakonec neurovědce.

Mamut Pub se v poledne mění v továrnu na jídlo

Brno - Za továrnu na jídlo označil brněnskou restauraci Mamut Pub zástupce šéfkuchaře z Bobycentra Jan Seibert při svém premiérovém testu pro Deník Rovnost. Přestože má podnik z ulice Bašty informacemi nabité internetové stránky i vývěsní štít, zásadní údaj se testovací tým dozvěděl až u stolu od číšníka. Z jídelního lístku se totiž nedá v poledne nic objednat. Kuchyně vydává pouze menu.

V Olbramově se komise nenudí

OLBRAMOV - Eva Viačková právě kolegyním radí, jak se pletou teplé zimní ponožky. Před chvílí skončila prezentace cestovatelských fotografií z Balkánu. Na stole talířek se sladkým pečivem. I tak vypadá volební atmosféra v Olbramově, vesnici se šestapadesáti voliči

Vybírejte sladkosti bez náplně

Také si rádi občas osladíte život? To nemusí být na škodu. Mějte však na paměti, že sladkosti nenahradí pestrou a plnohodnotnou stravu. Dejte přednost kvalitním pamlskům před množstvím levných a nekvalitních sladkostí.

OBRAZEM: V kostele jsou obrazce z plodů přírody

STŘÍBRO - Šest lidí ozdobilo oltář podzimními plody. Výtvory z ovoce, zeleniny, ořechů, obilí a dalších přírodnin budou až do neděle 18. října k vidění v kostele Všech Svatých ve Stříbře

Češi a Mexičané ochutnávali svá národní jídla

Jeseník - Ochutnat vůni dálek a přitom nemuset přemýšlet, kde vzít na drahou letenku. Tento luxus si lze užít díky kulinářskému umění. Kuchyně Potravinářského učiliště v Jeseníku se proto v úterý odpoledne rozdělila na dva tábory.

VIDEO: Hokejistům oběd od manažera chutnal

Zlín - [FOTOGALERIE, VIDEO] V šéfkuchaře se ve středu 8. říjnadopoledne proměnil generální manažer extraligových hokejistů Zlína Miroslav Michalovský. Vlastnoručně nachytaným obědem v podobě číny totiž vyplácel motivační prémie, které před pondělním duelem s Mladou Boleslaví slíbil hráčům v případě vítězství o více než dvě branky.

Nákupní košík Deníku 6.10

Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech v pondělí 6. října. Nejlevněji bylo v součtu v Albertu.

OBRAZEM: Berani si vystříleli oběd od manažera

Zlín - [FOTOGALERIE, VIDEO] V exhibičním tempu porazili hokejisté Zlína nováčka z Mladé Boleslavi. Berani ve včerejším 12. kole drželi od úvodních minut taktovku zápasu pevně ve svých rukou a soupeře přestříleli o tři góly. Zlín tak vyhrál pět ze šesti domácích zápasů.

Restauraci Rebio si užije ten, kdo nejí maso

Brno - Poprvé a naposled byl podle svých slov v Restauraci zdravého životního stylu Rebio v brněnském Velkém Špalíčku šéfkuchař restaurace U královny Elišky Jiří Vařílek. „Člověk, co nejí maso si tu ale užije. A to já bohužel nejsem,“ konstatoval u dalšího Testu restaurací šéfkuchař, který má nejvíce rád sekanou a z vegetariánské restaurace měl strach.