Třebíč - „Aby zlo bylo úspěšné, stačí, aby slušný lidský tvor nic nedělal,“ citát britského politika osmnáctého století Edmunda Burkeho má na svých webových stránkách třebíčský útulek. Je to jakési memento solidárnosti s těmi, kteří to potřebují.
Ústí nad Labem /HLASUJTE, FOTOGALERIE/ – Vítězem třetího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Naďa Chodovská s receptem Kuřecí stehýnka po myslivecku.
Ústí nad Labem /FOTO,HLASOVÁNÍ UKONČÍME V 11.00/ – Vítězem třetího čtenářského kola o nejlepší recept se stala Marie Šímová s receptem „Kuře s hlívou ústřičnou“.
Sedlčany - Předvánoční prodejní výstavy mají v sedlčanském Kulturním domě Josefa Suka dlouholetou tradici. Letos v koncertním sále vystavuje své obrazy místní výtvarník Petr Sůsa. Potrvá až do 21. prosince a zájemci si mohou Sůsova díla prohlédnout a objednat ve všední dny od 9 do 16 hodin a před každým večerním pořadem.
Ústí nad Labem /FOTO, HLASOVÁNÍ DO 12.00/ – Vítězem druhého čtenářského kola o nejlepší recept se stala Eva Drobná s receptem „Kuřecí játra se šťávičkou“. Restaurace Zlatopramen Sport – Pub společně s Ústeckým deníkem si pro vítězku připravily jako odměnu šek v hodnotě tři sta korun na konzumaci přímo v restauraci.
Zlín - Hned dvakrát v sobotu 21. listopadu odpoledne se vypravil do supermarketu v obchodním centru Zlaté jablko ve Zlíně na nákup osmačtyřicetiletý muž.
Ústí nad Labem /HLASUJTE DO 11.00/ – Vítězem prvního čtenářského kola o nejlepší recept se stala Jaroslava Faiglová s receptem „zapečené řízky se sýrem“.
Kolín /FOTO/ – Na dvě hodiny se více jak dvě stovky Kolíňáků podívaly prostřednictvím cestovatele Jiřího Kolbaby na ostrov Bali, a to ve velkém sále kolínského Městského společenského domu, kam tento populární fotograf a spisovatel přicestoval se svojí audiovizuální show.
Brno /FOTOGALERIE, INFOGRAFIKA/ - Není vůbec výjimečné, že hosté restaurace najdou v dohřívaných nerezových vaničkách v bufetu i pět druhů jídel a několik příloh
Ve středověku naši předci na hrachu vyrostli. Nezřekli se ho ani ve sváteční dny. Velikonoce i Vánoce na dlouho spojili s pučálkou, opraženým hrachem se škvarky nebo se skořicí a medem. Tehdy možná ani netušili, jak zdravou to zeleninu jedí.
Dvaapadesátiletý Miroslav měl k dobrému jídlu vždycky dobrý vztah. Jak by ne, když byl vyhlášeným kuchařem na jednom moravském zámečku. Občasné otoky a bolesti kloubů na nohou a později i na palcích rukou se snažil ignorovat. Vůbec netušil, že by se mohlo jednat o záludnou dnu.
Žďár nad Sázavou - Venku se citelně ochladilo a o hřejivých slunečních paprscích už si můžeme nechat jen zdát. Páni tvorstva obléknou zimní bundy a rostliny a zvířata se budou snažit vypořádat se se zimou každý po svém.
Nýdek -Turisté a návštěvníci podhorské obce Nýdek, pokud dostanou hlad, můžou využít služeb některé z místních restaurací. Jednou z nich je podnik s příznačným názvem Nýdečanka.
Brno /FOTOGALERIE/ - Kuchyni vládne indický šéfkuchař, jídelní lístek tedy nabízí kuřecí, jehněčí a rybí maso. Dvě strany jídelníčku zabírají vegetariánská jídla.
Desná - Obyvatelé jizerskohorského města jako první v okrese budou muset nechat povinně očipovat své psy. Čip i jeho aplikaci lidem zaplatí samo město.
Kadov - Kuřecí nudle na červeném karí s kokosovým mlékem, bambusovými výhonky, červenou paprikou a jasmínovou rýží nebo třeba kaši z jasmínové rýže s kokosovým mlékem a marinovaným ananasem v ovocném sirupu vám může připravit šéfkuchař kadovského Penzionu Klokočí Marek Šolc.
Ostrava - Nejlevněji za poslední dva roky vyšel porovnávaný nákup deseti vybraných druhů potravin. Ceny porovnáváme v nejmenovaném ostravském marketu už od dubna 2004.
Ostrava - Nejlevněji za poslední dva roky vyšel porovnávaný nákup deseti vybraných druhů potravin. Ceny porovnáváme v nejmenovaném ostravském marketu už od dubna 2004. Název marketu úmyslně neuvádíme, abychom jej nezvýhodňovali před ostatními.
Kutnohorsko - Úsměv na rtech může pohrávat předsedovi představenstva Zemědělské akciové společnosti Kačina Milanu Kasalovi. Alespoň když se hovoří o úrodě brambor. Ty sice nejsou pro podnik hlavní plodinou, ale na písčitých půdách, kde se nevyplatí zavlažovat a kde tak téměř nic jiného neroste, jsou ideální.
Horní Stropnice - Úctyhodných 106 let už oslavila aktuálně nejstarší Jihočeška – paní Růžena Rouhová. V úterý si symbolicky připila se svými nejbližšími bílým cinzanem a s chutí si zazpívala své oblíbené lidové písničky. Narodila se 22. září 1903!
Jedním ze čtenářů, který se nám přihlásil na kulinářskou výzvu – posílejte nám své nejlepší recepty, je Jiří Míka z Karlových Varů. Poslal nám jich opravdu hodně, ale protože je zrovna velká houbová úroda, vybrali jsme netradiční recepty právě z těchto surovin.
Plzeň - Napsat šifrovanou zprávu neviditelným inkoustem, zvednout pravítkem plastovou lahev napěchovanou rýží, vytáhnout padesátník z vody suchou rukou a řadu dalších zajímavostí si mohli Plzeňané vyzkoušet v pátek a v sobotu přímo v centru Plzně.