Blovice - Kuřecí maso na jedenáct různých způsobů v pondělí vonělo blovickou pobočkou Střední školy Oselce. Žáci oboru Kuchařské práce tam měřili své síly v soutěži Hrnečku, vař. Letos se vše neslo ve znamení minutkové kuchyně.
Vrchlabí– Už čtvrtou zimu přežívá několik malých ježků zimu ve školách. Stali se součástí projektu Bodlinka unás, který připravili pracovníci Správy Krkonošského národníhoparku.
Cheb - Na pulty knihkupectví se v těchto dnech dostává publikace chebského autora – vášnivého rybáře Václava Fikara. Má příznačný název Zápisník šíleného rybáře. Autor žádost Deníku o rozhovor neodmítl.
Děčínsko – Jídelen, které lákají na polední menu vyrostlo v poslední době na Děčínsku jako hub po dešti. O tom, zda nabízí i zdravá jídla se však dá v mnohých případech pochybovat.
Ústí nad Labem – Vítězstvím v soutěži o nejlepší recept se může pochlubit Jana Tučková s receptem na Rumcajsův guláš. Celkem pro něj hlasovalo na webu Ústeckého deníku devatenáct čtenářů.
Nížkov – Třetím rokem vyučují v Základní škole v Nížkově etickou výchovu. V rozvrhu ji mají žáci druhého výukového stupně s výjimkou deváťáků, kteří se sice s prvky etické výchovy rovněž seznamují, ale v rámci rodinné výchovy.
Ústí nad Labem – Španělský ptáček po Ústecku vyhrál čtenářský recept Ústeckého deníku. Recept do redakce zaslala Dita Sedláková. Menu Ústeckého deníku připravoval kuchařský tým restaurace SportPub v čele s šéfkuchařem Martinem Ječmenem.
Řím - Ekologickou katastrofu zpúsobil zatím neznámý pachatel záměrně. Na únik nejméně 1000 krychlových metrů ropy už doplatily stovky zvířat, ohrožena by mohla být i zemědělská výroba.
Příbramsko - Pravděpodobně jarní prázdniny zapříčinily na Příbramsku pokles chřipkových onemocnění. Zatímco v týdnu před nimi zaznamenali epidemiologové třicetiprocentní nárůst, téměř stejnou měrou přišel o prázdninách pokles.
Squamish /FOTOGALERIE/-7 h ráno a mě tahá zpostele libá vůně kuřecího masa. Náš výborný kuchař Pavel, se dal konečně do vaření. A pojal to vskutku velkolepě, kuřecí ragú, rýže a polévka se mu povedli.Dnešní den je, po včerejším vyčerpávajícím boji o bronz, odpočinkový.
Brno /TEST RESTAURACÍ/ - Specialitou jsou teplá japonská jídla. Na grilech uprostřed stolů si mohou hosté sami podle chuti upravit marinované maso i zeleninu.
Chrudimsko - Ať už máte o valentýnské oslavě jakoukoli představu, dobré jídlo k ní patří. Možná dáte přednost restauraci, ale možná bude tím pravým dárkem provoněná kuchyně, prostřený stůl a sváteční večeře. Nabízíme vám inspiraci.
Exotika je slabé slovo. Vyrazíte-li totiž do Japonska, ihned po přistání si uvědomíte, že jste se právě ocitli v jiném světě. Na pobyt v zemi vycházejícího slunce jen tak nezapomenete, můžete si být jisti, že tahle technická velmoc plná úslužných a ohleduplných lidí vás „posadí na zadek“.
Zlínský kraj – Pomeranče byly v uplynulých dvou týdnech nejvíce zdražovanou potravinou ve Zlínském kraji. Vyplývá to z posledního průzkumu Českého statistického úřadu.
Port-au-Prince - Zatím není jisté, zda byl muž pod troskami celé čtyři týdny od ničivého zemětřesení, nebo až po následných otřesech. Kromě dehydratace a a podvýživy ale neutrpěl vážnější poranění.
Určitě potřebujete ušetřit čas i spotřebu elektrické energie a přitom si na jídle, které připravujete doma, pochutnat. Pomoci vám mohou domácí pekárny a parní anebo elektrické tlakové hrnce.
Bez dostatečného příjmu sacharidů by dětský organismus neměl dostatek energie nejen na fyzické aktivity, ale ani na správný růst a vývoj. Dobrým zdrojem sacharidů je například pečivo a cereálie, které jsou bohaté na vitaminy, minerální látky a vlákninu.
Vyškov /ROZHOVOR/ – Jmenuje se Bui Hai Yen. Přátelé a známí jí oslovují jako Danu. Momentálně pomáhá v obchodě své maminky ve Vyškově. Plány do budoucna má ovšem úplně jiné.
Jeseníky – První den testování vlastních schopností má za sebou čtyřiapadesát vojáků čtyř států, kteří se sjeli do Jeseníků na XVI. ročník mezinárodního extrémního závodu Winter Survival.
Jeseníky – První den testování vlastních schopností má za sebou čtyřiapadesát vojáků čtyř států, kteří se sjeli do Jeseníků na šestnáctý ročník mezinárodního extrémního závodu Winter Survival.
Zlínský kraj – Brambory byly v uplynulých dvou týdnech nejvíce zdražovanou potravinou ve Zlínském kraji. Vyplynulo to z pravidelně zveřejňovaného průzkumu Českého statistického úřadu.
Ústí nad Labem /HLASOVÁNÍ, FOTOGALERIE/ – Soutěž o nejlepší recept zná dalšího vítěze. V hlasování na webu Ústeckého deníku vyhrály mezi čtenáři Kuřecí nudličky se žampionovou směsí od Veroniky Drápalové.
Varšava - Také u severních sousedů České republiky jsou v plném proudu výprodeje oděvů, elektroniky a dalšího zboží. Poláci ovšem budou moci zanedlouho levně nakoupit i potraviny, a to od armády.
Ústí nad Labem /FOTOGALERIE/ – Vítězem prvního čtenářského kola v roce 2010 o nejlepší recept se stala Dagmar Škvárová s receptem Kotleta od paní Škvárové.Čtvrteční menu Ústeckého deníku připravoval šéfkuchař Martin Ječmen.
Děčín - Nápad se líbil především Vladislavu Raškovi, který se rozhodl obout do farmářských bot, zapřáhnout koně a vydat se osázet první rýžoviště. Uplatnění zde najde po dohodě napříč politickým spektrem i sociální demokrat Jaroslav Foldyna.
Ostrava- Vánoce se slaví i za vězeňskými zdmi. Například v žaláři v Ostravě-Heřmanicích je pro více než osm set trestanců připraven bohatý program, odsouzení se mohou těšit i na dobré jídlo.