Tokio - Přes tisíc žáků a učitelů v několika školách na severu Japonska onemocnělo pravděpodobně po požití jídla ve školních jídelnách. Postižené školy jsou podle úterních agenturních informací až do neděle uzavřeny.
Ústí nad Labem – Hrášek, kukuřice a fazole. To byl největší rozdíl Námořnického gulášku oproti klasickému guláši, tak jak ho známe. Právě s tímto receptem uspěla Jana Křikavová v posledním kole soutěže O nejlepší čtenářský recept Ústeckého deníku.
Teplice – Oslavu vítání nového lunárního roku připravil Svaz Vietnamců v Teplicích na 5. února do velkého sálu Domu kultury v Teplicích. Nový lunární rok ve znamení Kočky přišlo přivítat několik set Vietnamců, kteří zcela zaplnili sál a dobře se bavili u pestrého kulturního programu. Součástí oslav byla i taneční a pěvecká vystoupení v národních krojích a tradiční pokrmy.
Stříbro – Silnou podporu měl Zdeněk Štybar, když o víkendu obhajoval titul mistra světa v cyklokrosu. Do Německa za ním přijeli přátelé ze stříbrského fanklubu a samozřejmě i rodiče a sestra s rodinou.
Pardubice - /VAŘÍME S DENÍKEM/ - Většina účastníků projektu Vaříme s Deníkem se s nadšením zapojila do přípravy sushi pod dohledem šéfkuchaře Lukáše Kollmana
V posledním vydání Receptáře poradila všem šikovným hospodyňkám paní Doc.Ing.Helena Uhrová, jak si vytvořit domácí kandované ovoce a dokonce i jak jej v kuchyni použít.
Ústí nad Labem – Další kolo týdenní soutěže O nejlepší čtenářský recept má vítěze. Stal jsem jím Jiří Bršek s receptem na Kuřecí játra s křenovou šťávou.
Náchodsko -Stále se setkáváme s dotazy, čím přikrmovat ptáky, kteří u nás přezimují. Mnoho druhů, které se zde vyskytují, během podzimu odlétá do oblastí s příznivějším podnebím a s dostatkem potravy.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Kláry Boháčkové na Hovězího draka byl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu žádán.
Chrudimsko - Stále se setkáváme s dotazy, čím přikrmovat ptáky, kteří u nás přezimují. Mnoho druhů, které se zde vyskytují, během podzimu odlétá do oblastí s příznivějším podnebím a s dostatkem potravy.
Praha – Mlsání a hodování při oslavách konce roku ohrožují nejen štíhlou linii, ale zhoršují také kvalitu vlasů. Kalorické bomby plné tuků podle odborníků vlasům nesvědčí. Radí proto lidem, aby při výběru pochoutek mysleli také na to, co potřebují jejich vlasy.
Trutnov, Pojizeří - Kapr se sladkou omáčkou, jasmínová rýže, vonné tyčinky a hlavně setkání rodin. Ve Vietnamu se oslavy liší podle jednotlivých regionů.
Ústí nad Labem – Vítězný recept čtenářky Jiřiny Pekárkové na Rybí filé pod voňavou peřinkou měl ve čtvrtečním poledním menu u návštěvníků restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu obrovský úspěch.
Ústí nad Labem – Vítězný recept od čtenáře Milana Tobiáše na Burské kuřecí řízky slavil mezi návštěvníky restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu úspěch.
Krnov /FOTOGALERIE/ -Každý, kdo potká v ulicích Krnova paní Marii Fofovou, se musí v úžasu zastavit. Vodí totiž s sebou na procházky neobvyklého domácího mazlíčka: roční prasátko.
Tábor –Jak si představují děti ze ZŠ Švehlova zdravý životní styl? Jíst zeleninu, cvičit, ale i nekouřit a nepít alkohol. A hlavně si na něj nepůjčovat.
Ústí nad Labem – Na vítězné Luhačovické lázeňské kapse od čtenářky Lenky Petránkové si návštěvníci restaurace Sport Pub Zlatopramen na zimním stadionu vesměs pochutnali.
Uherské Hradiště – Mladík, kterého před třemi týdny našel policejní pes, jak se schovává pod postelí v cizí chatě, se evidentně nepoučil. Poté, co jej policisté propustili se sdělením obvinění ze spáchání několika trestných činů, kradl dál.
Slovácko - Na sobotní výlov rybníka v Březové jsem samozřejmě jela s myšlenkou, že si kromě článku přivezu inspiraci pro další díl seriálu Z moravské kuchyně, a stalo se.