Kreativ

ŠTÍTEK: svatba

Ilustrační foto.

Počet obyvatel se v kraji zvýšil, klesla porodnost i počet zemřelých

Počet obyvatel se v Karlovarském kraji v 1. až 3. čtvrtletí roku 2023 zvýšil, a to díky lidem, kteří se přistěhovali. Na konci září roku 2023 tak žilo v kraji podle předběžných výsledků 294 753 obyvatel, z nichž 51,3 % byly ženy. Ve všech okresech kraje více obyvatel zemřelo, než kolik se jich narodilo. Informovala o tom Jana Špačková z Krajské správy ČSÚ v Karlových Varech.

Vrah Jaromír.

Snoubenku místo svatby o adventu uškrtil, vraha z roku 1980 zabil balík plechu

Jako každý rok v adventním čase i v roce 1980 byla na Tachovsku předvánoční nálada cítit na každém kroku. Přispěla k tomu i několikacentimetrová vrstva sněhu. Kolem svátku Mikuláše totiž bílá peřina přikryla krajinu, takže vyhlídka na bílé Vánoce byla skoro stoprocentní. V těch letech ještě zimy vypadaly jako zimy.

Lenku Borovkovou v šatech od Terezy Sabáčkové fotila Gabriela Kalista v prostorách dominikánského kláštera v Českých Budějovicích.

Lenku Borovkovou naplňuje rozmanitost práce. Správné oblečení je důležité, říká

Jihočeška Lenka Borovková se event managementu, tedy pořádání různých společenských akcí, věnuje zhruba 17 let. Za tu dobu své portfolium naplnila bezpočtem konferencí i on-line konferencí, multimediálních show, plesů, galavečerů, svateb nebo třeba firemních výročí. Každá událost je pro ni velkou studnicí inspirace, stejně jako lidé, které má možnost díky své práci poznat.

5. ročník Svatebního veletrhu.

Jak na pohádkovou svatbu? Inspiraci nabídly Svatby v Jizerkách a jejich veletrh

/FOTO, VIDEO/ Dokonalý účes, dechberoucí šaty a nádherná kytice, prostě vysněná svatba bez chybičky a stresu zakončená dvojitým „ano“. Právě tato událost pro řadu žen představuje splněný sen. A zatímco některé o její podobě mají od začátku jasno, další mohly načerpat inspiraci během 5. ročníku Svatebního veletrhu. Ten se uskutečnil první listopadovou sobotu v prostorách Grandhotelu Zlatý lev v Liberci a za jeho organizací stály Veronika Kiliánová a Nikol Linke, které společně před několika lety založily Svatby v Jizerkách.

Nejrůznější svatební šaty předvedly modelky na brněnském svatebním festivalu. K vidění byla i černá róba.

Modelky oslnily Brno v zářivých svatebních šatech. Podívejte, jak jim to slušelo

/FOTO, VIDEO/ Třpytivé, flitrové, běloskvoucí i černé svatební šaty předvádějí modelky v pátek a sobotu na svatebním festivalu v brněnském hotelu Passage. Desítky přihlížejících sledovaly první festivalový den oděvy nejrůznějších návrhářů, na své si však přišli také muži. Vybrané salony pro ně přichystaly rovněž pánské přehlídky a kolekce motýlků, kravat nebo manžetových knoflíčků.

Alena Stráníková otevřela na Desné samoobslužný květinový stánek.

Květinová samoobsluha v Desné. Podívejte se s námi do malované skříně

/FOTO, VIDEO/ Srdce, věnce z chvojí i kytice ze živých květin. V Desné u Litomyšle otevřela Alena Stráníková samoobslužný květinový stánek. Nejvíc na dračku jdou nyní dušičkové vazby, ale i podzimní věnce k zavěšení na dveře. Za měsíc podzimní kreace vystřídají adventní vazby a vánoční svícny.

Matrika v Táboře bude bezbariérová.

Na svatbu i vítání občánků v Táboře budou lidé moci brzy vyjet ocelovým koněm

V Táboře v těchto dnech finišuje přístavba v Ctiborově domě, kde sídlí matrika. V obřadní síni tu zaznívá častokrát z úst snoubenců „ano", vedení města tady vítá nové občánky. Pro hůř pohyblivé hosty bývá ale takový zážitek spojen i s nepříjemností. Dosud mohli návštěvníci chodit pouze po schodech. Nově má sloužit k přepravě do patra ocelový oř.

David K. u klatovského soudu.

Při romské svatbě zbili souseda tak, až oslepl. Obžaloba žádá pro všechny vězení

Bylo to, jako když vší silou kope penaltu. Kopal mě pořád do hlavy a dával si záležet, kam míří. Já už pak na jedno oko neviděl vůbec a na druhé jen trošku. Tak popsal útok jednoho z účastníků romské svatby nedaleko Klatov 43letý muž, který byl surově zbit třemi svatebčany. Bude mít doživotní následky, na zmíněné oko už nikdy neuvidí.

David K. u klatovského soudu.

Při romské svatbě zbili souseda tak, až oslepl. Obžaloba žádá pro všechny vězení

Bylo to, jako když vší silou kope penaltu. Kopal mě pořád do hlavy a dával si záležet, kam míří. Já už pak na jedno oko neviděl vůbec a na druhé jen trošku. Tak popsal útok jednoho z účastníků romské svatby nedaleko Klatov 43letý muž, který byl surově zbit třemi svatebčany. Bude mít doživotní následky, na zmíněné oko už nikdy neuvidí. Teď policie šetření případu uzavřela a agresory čeká soud.

Olga Šípková spolu s manželem Milanem Studničkou napsala Knihu pro ženy. Obsahuje tipy, jak se postavit k vlastnímu zdraví a pohodlí. Čtenářky vede k zamyšlení, pokládání si zajímavých a přínosných otázek až k samotnému řešení.

Olga Šípková: Skončila jsem na psychiatrii. Přišel rozvod, nový partner a svatba

Život Olgy Studničkové Šípkové se před pár lety otočil vzhůru nohama. Zažila vyhoření a marně hledala recept na radost a štěstí. To se změnilo ve chvíli, kdy se seznámila se svým současným manželem Milanem Studničkou. Rozvod, nový partner i svatba byly zlomové momenty, které jí ukázaly cestu k sebepoznání a radosti ze života. 

Markéta Konvičková a Jan Bendig jsou blízcí přátelé i hudební kolegové. Seznámili se během soutěže SuperStar.

Konvičková o boji s nádorem a Bendigově podpoře. Jan jí zazpívá na svatbě

Když zpěvačka Markéta Konvičková bojovala s vážnou nemocí v podobě vzácného nádoru, měla kolem sebe podporující rodinu. Byl tu ale ještě někdo. Nejlepší přítel, Jan Bendig. Ten ji na dálku dobíjel po telefonu energií. K Markétě má blízko, považuje ji za svou rodinu. Jak prozradil v časopisu Story, své kamarádce bude zpívat na svatbě. I kdyby se konala na druhé straně zeměkoule. 

Romská svatba ve 100dole u Klatov.

Romská svatba byla se vší parádou, ale doteď ji nikdo nezaplatil

Romská svatba, která se odehrála na počátku srpna v restauraci 100dola u Klatov, má další nepříjemné pokračování. Nejprve se na ní strhla bitka, po které skončil muž s úrazem hlavy v nemocnici, nyní řeší majitel restaurace a žena, která instalovala výzdobu, dosud nezaplacené faktury. Jsou zoufalí, marně kontaktují ženicha, aby zaplatil, jelikož nejde o malé částky. Ženich se dušuje, že vše zaplatí.

Romská svatba ve 100dole u Klatov.

Romská svatba proběhla se vší parádou. Doteď ji ale nikdo nezaplatil

Romská svatba, která se odehrála na počátku srpna v restauraci 100dola u Klatov, má další nepříjemné pokračování. Nejprve se na ní strhla bitka, po které skončil muž s úrazem hlavy v nemocnici, nyní řeší majitel restaurace a žena, která instalovala výzdobu, dosud nezaplacené faktury. Jsou zoufalí, marně kontaktují ženicha, aby zaplatil, jelikož nejde o malé částky. Ženich se dušuje, že vše zaplatí.

Dcera Nadi Urbánkové Jana Fabiánová se bude vdávat

Dcera Nadi Urbánkové Jana se bude vdávat. Ví, že maminka bude na svatbě s ní

Vypadá to, že čtyřiačtyřicetileté zpěvačce Janě Fabiánové se konečně blýská na lepší časy. V roce 2021 se rozešla s bývalým snoubencem, kytaristou Dinem Bosem, poté řešila údajné sexuální obtěžování ze strany lékaře Jana Cimického a v únoru letošního roku jí pro změnu zemřela milovaná maminka, zpěvačka Naďa Urbánková. Úsměv na tvář jí ale vrátil nový partner Petr Baťha, který ji v červenci požádal o ruku. 

Zámecký park v Loučné nad Desnou se zámkem a bývalou oranžerií, dnes kulturním domem.

Zámecký park je klenot Loučné, svatební termíny tu mají plné na rok

/FOTOGALERIE/ Kdo jede z vnitrozemí do horského areálu Kouty, na elektrárnu Dlouhé Stráně nebo na Červenohorské sedlo, nemůže ho minout. A rozhodně stojí za to se zde zastavit. Zámecký park v Loučné nad Desnou je častým cílem procházek, místem konání kulturních a společenských akcí, ale také jedním z nejvyhledávanějších svatebních míst v širokém okolí. V budoucnu by mohl být bohatší o vodní svět.

David K. u klatovského soudu.

Do vazby poslal klatovský soud jednoho ze tří svatebčanů, kteří zmlátili muže

Rvačka na romské svatbě se dostala před klatovský soud. Do vazby putoval v pátek David K., který je jedním ze tří svatebčanů, kteří minulou sobotu zmlátili u restaurace blízko Klatov muže, který skončil v nemocnici. Za mříže putoval proto, jelikož byl v době napadení v podmínce. Další dva jsou vyšetřovaní na svobodě.

Zimní stadion v Olomouci se dočkal svatební premiéry.

Tohle tady ještě nebylo. Plecharéna poprvé zažila svatbu!

Stojí od roku 1948, v roce 1967 dostal první střechu, na začátku 80. let se dočkal přestavby a mohl hostit třeba mistrovství světa ve volejbale žen (1986) nebo hokejové mistrovství Evropy juniorů (1988). Od pohledu toho zimní stadion v Olomouci zažil spoustu, v sobotu se ale dočkal jedné kuriózní premiéry.

Jitka Sedláčková je velmi pracovitá. Když nenatáčí a nehraje v divadle, ráda kutí nebo zahradničí na chalupě na Vysočině. Ve volných chvílích jezdí s partnerem Pavlem na kratší výlety.

Svatba? Nechci to zakřiknout. Jitka Sedláčková po boku partnera Pavla září

V uplynulých letech došlo v životě herečky Jitky Sedláčkové k zásadním změnám. Našla životního partnera a stala se hrdou babičkou. Této role se zprvu obávala, nyní si ji užívá. Podobný obrat nastal v pohledu na svatbu, kterou, jak prozradila Jitka Sedláčková v časopisu Story, už nevylučuje.

Hudební festival Colours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice, 21. července 2023, Ostrava. Svatba na Colours of Ostrava v Kofokaple láska (Tomáš Laloušek a Denisa Laloušková Tomanová).

VIDEO: Na Colours pršelo štěstí. Pár oddával Vladimír Polák z Třech Tygrů

Ačkoli by si někdo mohl myslet, že je to výňatek z některého z jejich oblíbených skečů, opak je pravdou. Na Colours of Ostrava se v pátek konala skutečná svatba – mimochodem jedna ze šesti. Oddávajícím nebyl nikdo jiný než známý herec Vladimír Polák z Tří Tygrů. Lepší muzikanty na svatební párty mnoho novomanželů nemělo.

Hudební festival Colours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice, 21. července 2023, Ostrava. Svatba na Colours of Ostrava v Kofokaple láska (Tomáš Laloušek a Denisa Laloušková Tomanová).

VIDEO: Na Colours pršelo štěstí. Pár oddával Vladimír Polák z Třech Tygrů

Ačkoli by si někdo mohl myslet, že je to výňatek z některého z jejich oblíbených skečů, opak je pravdou. Na Colours of Ostrava se v pátek konala skutečná svatba – mimochodem jedna ze šesti. Oddávajícím nebyl nikdo jiný než známý herec Vladimír Polák z Tří Tygrů. Lepší muzikanty na svatební párty mnoho novomanželů nemělo.

Hudební festival Colours of Ostrava v Dolní oblasti Vítkovice, 21. července 2023, Ostrava. Svatba na Colours of Ostrava v Kofokaple láska (Tomáš Laloušek a Denisa Laloušková Tomanová).

Na Colours pršelo štěstí. Pár z Prahy oddával Vladimír Polák z Třech Tygrů

/FOTOGLERIE, VIDEO/ Ačkoli by si někdo mohl myslet, že je to výňatek z některého z jejich oblíbených skečů, opak je pravdou. Na Colours of Ostrava se v pátek konala skutečná svatba – mimochodem jedna ze šesti. Oddávajícím nebyl nikdo jiný než známý herec Vladimír Polák z Tří Tygrů. Lepší muzikanty na svatební párty mnoho novomanželů nemělo.

Hana Vagnerová.

Herečka Hana Vagnerová obdržela už několik gratulací ke svatbě. To ji rozesmálo

Už půl roku média plní zprávy, že se Hana Vágnerová bude vdávat za motocyklového závodníka. Nejde však o herečku Hanu Vagnerovou, nýbrž o modelku. To však některým nebrání v tom, aby té první gratulovali. Hvězda snímku Hranice lásky, který loni bojoval na karlovarském festivalu o cenu, popsala, jak jí záměna komplikuje život.

Adam Brízgala

Letní přípravu nesnáším, přiznává Brízgala. Dřinu si zpříjemnil vlastní svatbou

Kladenští hokejisté právě absolvují poslední týden letní přípravy a vyhlíží zasloužené volno, které přijde před návratem na led. Brankář Adam Brízgala, který v uplynulém ročníku vystrnadil z brankoviště jedničku Landona Bowa, si tvrdou dřinu na suchu zpříjemnil vlastní svatbou. Za ženu si vzal bývalou hokejovou reprezentantku Kateřinu Bukolskou. „Bylo to hrozně fajn. Víkend jsme si naprosto užili. Vytvořili jsme speciální puky s nápisem Brízgalovi a datem svatby. To byla naše společná hokejová záležitost,“ popisuje pětadvacetiletý gólman v rozhovoru pro Deník.