Kreativ

ŠTÍTEK: svatba

V Indii se snoubenci vidí až třetí den svatby.

Svatby ve světě: Někde nevěsta přijde o zuby, jinde ženich pošlape příbuzné

„Hlavně žádné komedie,“ přála si úpěnlivě moje známá, když se měla vdávat a její nastávají si přál slavit svatbu ve své rodné vesnici. Poněkud introvertní nevěsta se už předem děsila vesnických svatebních tradic a bála se, aby při nich nevypadala trapně. Mohla však být ráda, že se vdává v Čechách a ne třeba ve Skotsku, v Keni nebo v Rumunsku, kde hosté snoubence a novomanžele moc nešetří. To by si našeho rozbíjení talířů jinak považovala!

Za sedmnáct let, co je Camilla vdaná za Charlese, se její dvě děti rozhodly zůstat spíše v pozadí. V případě Toma, který se díky svým článkům a pořadům stal celebritou, to však úplně neplatí.

Pětinásobná babička Camilla. Bratr jí tragicky zemřel, sestra si rozumí s králem

Do královské rodiny pronikala Camilla Parker Bowlesová zprvu tajnými schůzkami s princem Charlesem, poté již coby oficiální partnerka, kterou však královna Alžběta II. vzala na milost až po čase. Že bude jednou Camilla královnou chotí na úrovni, dokázala svým skromným chováním. Nesnažila se nijak vyčnívat a o prezentaci nestáli a ani nestojí její nejbližší příbuzní.

Jedním z oddávajících je starosta Chodova Patrik Pizinger.

Chodováci mají zájem o svatby pod širým nebem

V Chodově na Sokolovsku evidují letos velký zájem o svatby. Již koncem listopadu jejich počet výrazně přesáhl počet svateb za celý loňský rok. A poměrně oblíbeným sňatkem začíná být ten pod širým nebem či na neobvyklém místě mimo obřadní síň.

Svatba nanečisto

Svatební den si můžete zkusit nanečisto. Na jihu Čech měla tato veselka premiéru

„Vezmeš si mě?“ Otázka, kterou vše začíná a se kterou se spouští vlna emocí, myšlenek a představ, jak by tento výjimečný den, kdy se dvě duše ocitnou před oltářem a spojí své životy, měl vypadat. První věc, kterou žena nejčastěji řeší, jsou svatební šaty. Hned vzápětí padají otázky na výzdobu, květiny, hudbu, catering, program, ale také na to, kde se den D bude konat. Otázek je moc, a tak přišla myšlenka, uspořádat svatbu nanečisto…

Svatební veletrh.

Dorty, šaty či prstýnky. Budoucí nevěsty si v Liberci užily svatební veletrh

Třetí ročník Svatebního veletrhu se uskutečnil druhou listopadovou sobotu v městě pod Ještědem. Organizovala ho svatební agentura Svatby v Jizerkách a návštěvníci Pytloun Grand Hotelu Imperial se mohli inspirovat vším, co je třeba k dokonalé svatbě. Zájemci mohli ochutnat svatební dorty a zákusy, prohlédnout si svatební šaty, vyzkoušet prstýnky či využít služeb vizážistek.

Zakladatelky svatební agentury Svatby v Jizerkách.

Zařídí nejkrásnější den. Dvě kamarádky spojila vášeň ke svatbám

Veronika Kiliánová a Nikol Linke jsou důkazem toho, že na některé věci je potřeba počkat. Cesty spolužaček z děčínského gymnázia se rozdělily po maturitě, aby je po několika letech osud opět svedl dohromady, tentokrát ve městě pod Ještědem. Slovo dalo slovo a společně před téměř třemi lety založily Svatby v Jizerkách. Druhou listopadovou sobotu budou v Liberci pořádat další ročník Svatebního veletrhu.

Zámek Valdštejnů v Litvínově.

Litvínov nabízí nové termíny svateb. Zámek láká i přespolní páry

Matrikářky v Litvínově přijímají rezervace na termíny svateb v roce 2023. Tradičně největší zájem je o soboty od června do srpna. Podle radnice mladé páry nemají problém ani s uzavíráním sňatků v květnu, což dříve kvůli pověrám nebývalo. Pro příští rok nabízí město některým párům datum 11. 11., aby uspokojilo poptávku po atraktivních termínech.

Návštěvníci zámku ve Slavkově u Brna si užili netradiční Strašidelné prohlídky

OBRAZEM: Večeře? Mozek s krví. Strašidelné prohlídky na zámku ve Slavkově lákají

Když do hotové omáčky přidáte trochu syrové krve, je pak obzvláště lahodná, ukazuje k nakousnutému lidskému mozku na talíři Morticie Addamsová. Morbidně prostřený stůl vítá první návštěvníky Strašidelných prohlídek na zámku ve Slavkově na Vyškovsku. V sobotu po setmění se jich účastní desítky zájemců, včetně dětí. „Bohužel máme vyprodáno,“ musí pracovnice za pokladnou odmítat zájemce, kteří si nestihli vstupenku zarezervovat předem.

Návštěvníci zámku ve Slavkově u Brna si užili netradiční Strašidelné prohlídky

K večeři mozek s krví: podívejte, na strašidelné prohlídky na zámku ve Slavkově

Když do hotové omáčky přidáte trochu syrové krve, je pak obzvláště lahodná, ukazuje k nakousnutému lidskému mozku na talíři Morticie Addamsová. Morbidně prostřený stůl vítá první návštěvníky Strašidelných prohlídek na zámku ve Slavkově na Vyškovsku. V sobotu po setmění se jich účastní desítky zájemců, včetně dětí. „Bohužel máme vyprodáno," musí pracovnice za pokladnou odmítat zájemce, kteří si nestihli vstupenku zarezervovat předem.

V sobotu 22. října se v Riegrově 51 uskutečnil po dvouleté přestávce českobudějovický svatební veletrh Jihočeské nevěsty. Snoubencům nabídl novinky i tradici nejen v gastronomii, nechyběla módní přehlídka a další doprovodný program.

Českobudějovický svatební veletrh nabídl novinky i tradici. Program byl nabitý

V sobotu 22. října se v Riegrově ulici 51 uskutečnil po dvouleté koronavirové přestávce Českobudějovický svatební veletrh Jihočeské nevěsty. Přilákal desítky zájemců o svatební obřad, kteří se přímo na místě dozvěděli řadu zásadních informací. Nechyběl bohatý doprovodný program, včetně módní přehlídky svatebních šatů, či spodního prádla.

Svatba jak z hasičské pohádky

Když na vdavkách hoří. Hasiči měli svatbu jak z pohádky. Podívejte se

/FOTOGALERIE/ Nebyla by to však pořádná hasičská svatba, kdyby kolegové novomanžela Davida Netolického ze stanice Hasičského záchranného sboru v Pardubicích něco vtipného nevymysleli. Společně s "dobráky" ze Svídnice na Chrudimsku nachystali svatebčanům pořádný zásah. Museli společně vyměnit duši v kole, a to nejen společně, ale navíc každý jen jednou rukou. Následovalo přeříznutí trochu většího polínka, aby si zajistili teplo domova, a nakonec museli uhasit hořící domeček vyrobený z kartonu. Podívejte se na tu parádu ve fotkách.

Otužilci a zimní plavci Martin a Lucie měli svatbu v jeskyni ve Sloupu na Blanensku. Po obřadu si šli s přáteli zaplavat do zatopeného lomu v Šošůvce.

Jiná veselka: Hasič si v jeskyni na Blanensku vzal ženu z Promrzlých pyjavic

Před několika lety začal Martin Hanáček chodit s partou otužilců z Blanska a okolí plavat do zatopeného lomu. Otužování a později zimnímu plavání profesionální hasič doslova propadl. To ještě netušil, jak mu změní život. Na druhém konci republiky to měla podobně paní Lucie. Stejnému koníčku se věnovala ve skupině Promrzlé pyjavice od řeky Malše v Českých Budějovicích.

Otužilci a zimní plavci Martin a Lucie měli svatbu v jeskyni ve Sloupu na Blanensku. Po obřadu si šli s přáteli zaplavat do zatopeného lomu v Šošůvce.

Otužilecká veselka: Pár si řekl své ano v jeskyni, prstýnky byly na ledu

Před několika lety začal Martin Hanáček chodit s partou otužilců z Blanska a okolí plavat do zatopeného lomu. Otužování a později zimnímu plavání profesionální hasič doslova propadl. To ještě netušil, jak mu změní život. Na druhém konci republiky to měla podobně paní Lucie. Stejnému koníčku se věnovala ve skupině Promrzlé pyjavice od řeky Malše v Českých Budějovicích.

Svatba Evy Samkové a Marka Adamczyka.

Eva Samková měla svatbu v Rokytnici. Olympijská vítězka si vzala herce Adamczyka

/FOTOGALERIE/ Své "ano" si řekl hvězdný pár, slavná snowboardistka Eva Samková a herec Marek Adamczyk. Veselku měli ve čtvrtek 15. září v Krkonoších, v krásném prostředí areálu Horská bouda Dvoračky a horský hotel Štumpovka. Oslava sice byla utajená, ale Deník o ní získal informaci ze dvou na sobě nezávislých zdrojů.