Kreativ

ŠTÍTEK: Škoda Rapid

Mezinárodní mistrovství České republiky v autokrosu v Přerově

Na Přerovské rokli dominoval Smrž, domácí Samohýl vyhrál mezi automobily

Přerov – Třetím podnikem pokračovalo na Přerovské rokli Mezinárodní mistrovství České republiky v autokrosu. Tradiční závody o víkendu pořadatelům vyšly na jedničku. Dobré počasí, skvěle připravená trať i slušný počet návštěvníků. Vítězem královské třídy Super Buggy se stal Jan Smrž.

Do Blanska přijeli příznivci škodovek. Na tradiční sraz.

OBRAZEM: Do Blanska přijeli příznivci značky Škoda. Na tradiční sraz

Blansko - Stará Octavia, stovka, stopětka, embéčko, Rapid nebo Favorit. Naleštěné kapoty, vyladěné motory. Do Blanska zamířili o víkendu příznivci automobilové značky Škoda. Na tradiční Škoda sraz Moravský kras. Ten je součástí čtyřdílného mezinárodního srazu, který má dvě zastavení i na Slovensku.

Fotbal - Ilustrační foto.

Kraj: Zručský hrdina Kazda porazil oslabený Holýšov!

Plzeňský kraj – Z vytouženého postupu do divize se po víkendu nakonec radují fotbalisté Sušice, kteří v rámci 30. kola krajského přeboru utekli hrobníkovi z lopaty a v Mýtě uhráli kýžený bod. Famózní výkon podal v posledním kole rozvadovský Lukáš Čížek, jenž pěti góly pomohl pohraničnímu klubu deklasovat Rapid 7:0. Tíhu okamžiku naopak neunesly Přeštice, které doma ztratily s Chotíkovem dva body a skončily třetí. Za zmínku z událostí závěrečného kola krajské elity stojí ještě heroický výkon Karla Kazdy ze Zruče, který čtyřmi góly režíroval vítězství svého týmu 4:1 na horké půdě Holýšova. 

Mladší žáci SK Rapid Plzeň

Mladší žáci Rapidu Plzeň vyhráli městský přebor

Plzeň – „Sešla se parta kvalitních mladých fotbalistů," říká hrdě šéftrenér mládeže fotbalového Rapidu Plzeň Tomáš Holík. A zcela po právu, mladší žáci tohoto klubu totiž suverénně vyhráli městský přebor.

Ilustrační foto

Nadopoval se pervitinem a sedl za volant. Naboural pět aut

Znojmo – Pervitin hrál hlavní roli ve zběsilé ranní jízdě řidiče ve Znojmě na začátku týdne. Policisté o ní informovali v úterý. Mladý muž z Pardubicka dokázal neopatrnou jízdou ve Škodě Rapidu poškodit ve znojemské Loucké ulici pět aut a způsobit celkovou škodu sto třicet tisíc korun.

Ilustrační foto.

Stará garda Smíchova 
je jarním půlmistrem

Plzeň – Druhé Černice si v 11. kole Ligy starých gard snadno poradily s Unionem, na lídra ze Smíchova ale ztrácejí tři body. Petřín v závěru zápasu rozhodl o svém vítězství 4:1 nad Letnou. Nedaří se Rapidu, který potřetí za sebou prohrál, tentokráte na Karlově.

Ilustrační foto

Béčko Rokycan hraje v Sušici

Plzeňský kraj – Fotbalisté rokycanské rezervy o víkendu zajíždějí v rámci 29. kola krajského přeboru na horkou půdu Sušice, vedoucího týmu soutěže.

Ilustrační foto.

Holýšov doma překvapil favorita

Plzeňský kraj – Velká fotbalová senzace se odehrála o víkendu v Holýšově. Domácí fotbalisté v rámci 28. kola krajského přeboru udolali lídra ze Sušice 3:2 a svým mimořádným výkonem zamotali boj o postup do divize.

Ilustrační snímek

Lhota přivítá v bitvě nováčků Svéradice

Plzeňský kraj – Fanoušci fotbalového krajského přeboru se v neděli mohou těšit na nelítostný souboj domácí Lhoty se Svéradicemi, dvou nejlepších nováčků letošního ročníku.

RUPRECHTICE MAJÍ PO ČASE ASPOŇ BOD. Ve žlutém je ruprechtický Martin Dlabola.

Rynoltice na jaře poprvé padly

Liberec - Fotbalová I. A třída: Vousy neporazitelnosti jdou
v Rynolticích dolů. Krásná Studánka se dotáhla na Rapid.

Ilustrační foto

Stará garda Smíchova přehrála Rapid

Plzeň – V 8. kole plzeňské Ligy starých gard došlo na souboj vedoucích týmů. Smíchov v něm těsně zvítězil nad Rapidem a upevnil si první příčku.

Ilustrační foto.

Poslední Zruč bojuje o naději

Plzeňský kraj – Pro fotbalisty Zruče bude sobotní utkání 26. kola krajského přeboru proti Rapidu jednou z posledních možností na udržení šance na baráž.

NA RAPIDU. Mezi českolipskými Horákem a Válkem je domácí Železný.

Rapid vypadl s Českou Lípou

Liberec - V semifinále fotbalového poháru LKFS mělo Liberecko jen jedno zastoupení v Rapidu Liberec. Bohužel ten byl vyřazen Českou Lípou, která ve finále narazí na Velké Hamry, jež porazily Sedmihorky 1:0.

Přijďte si v sobotu prohlédnout závod KWD Dobrovice

KWD Bohemia otevře závod návštěvníkům už v sobotu

Dobrovice - Desítky robotů na pár čtverečních metrech. Zdá se vám to jako scifi? Vůbec ne. Tak to nadneseně řečeno vypadá ve společnosti KWD Bohemia, která už šest let působí v Dobrovici a zaměstnává zde nejen místní obyvatele. Pokud závod chcete vidět na vlastní oči, přijďte už tuto sobotu na den otevřených dveří.

Ilustrační foto

Smíchov rozdrtil nováčka z Unionu

Plzeň – 34. ročník Ligy starých gard pokračoval sedmým kolem. Vedoucí Smíchov vysoko vyhrál nad Unionem, druhý Rapid těsně porazil Košutku.

IV. třída, sk. B: Kvasetice (červené dresy) - Myslív 1:0

Sušice porazila Rapid, a vede

Klatovsko - Přinášíme víkendové výsledky fotbalových týmů z Pošumaví. Ve fotogalerii najdete snímky ze zápasů okresního přeboru Luby B - Klatovy B a IV. třídy, skupiny B Kvasetice - Myslív.

Nehoda v Lipové – lázních

Srnec srážku se škodovkou nepřežil

Lipová – lázně – K nehodě osobního vozu, který se střetl s lesní zvěří, vyjížděli policisté v pondělí 2. května. Kolize se stala poblíž Lipové – lázní.

Ilustrační foto

Skončí Rapid kvůli sporům o nájem?

Plzeň – Sportovci SKP Rapid Plzeň na Doubravce netrpělivě čekají, až soud rozsekne jejich spor o nájemné za část pozemků v areálu, které vlastní podnikatel Pavel Stelzer.

Fotbal - Ilustrační foto.

Kraj: Bodovala pouze rezerva Domažlic

Plzeňský kraj – Horšovský Týn i Holýšov prohrály ve 22. kole krajského přeboru v domácím prostředí shodně 1:2. Úspěch naopak slavila rezerva Domažlic která vyhrála v Mýtě.

Ilustrační foto.

Byty pro lidi v nouzi: Jak dotyčné najít? Mačkat všechny zvonky

Brno /NA VLASTNÍ KŮŽI/ – Trošku nervózní rychle kráčím do budovy organizace IQ Roma servis. Vyndávám si z uší sluchátka, která jsou pro mě při cestování hromadnou dopravou tolik typická, a rozhlížím se. „Registrační týden," čtu nápis na dveřích 
a spolu s mladým mužem vcházím do dveří. Je pátek ráno a já se hlásím jako dobrovolnice projektu Rapid rehousing, který nabízí rodinám v bytové nouzi možnost získat nové bydlení.

Ilustrační foto.

Čelní střet dvou aut ráno uzavřel silnici u Kostic

Kostice – Dvě zraněné osoby skončily v péči záchranné služby po úterní ranní nehodě na silnici mezi Břeclaví a Kosticemi. „Došlo k čelnímu střetu dvou osobních aut. Cesta kvůli tomu byla uzavřená," uvedl mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Mikoška.

Fotbal - Ilustrační foto.

Kraj: Bublíkův Bolevec se v Sušici postaral o senzaci

Plzeňský kraj – O víkendu se odehrálo kompletní 20. kolo fotbalového krajského přeboru. V něm se dařilo fotbalistům Chotíkova, kteří výhrou ve Vejprnicích 2:1 prolomili sérii čtyř jarních porážek. Výsledkovou mizérii ukončili také borci plzeňského Rapidu, kteří na domácím hřišti zdolali Luby 4:2. Sušice doma překvapivě ztratila, když nestačila na Bolevec ex-domažlického Michala Bublíka 1:2. Zaváhal i Rozvadov, který si ze hřiště rokycanského béčka odvezl pouze bod. Do čela jdou Přeštice, které vyhrály ve Zruči 4:1.

Střet dvou automobilů na křižovatce v Nové Pace.

Renault skončil v oplocení u domu

Nová Paka – V pondělí dopoledne se krátce před půl jedenáctou na křižovatce Husitské a Rokycanovy ulice srazila dvě osobní auta.

Ilustrační foto.

Svéradice vyzvou Sušici

Plzeňský kraj – O víkendu se fotbaloví fanoušci mohou těšit na kompletní program devatenáctého kola krajského přeboru. Magnetem bude nedělní souboj na hřišti nováčka ze Svéradic, který přivítá největšího favorita na postup do divize, výběr Sušice.