Kreativ

ŠTÍTEK: smetana

Otto Smetana

VIDEO: Za vraždu důchodce dostal výjimečných 20 let

Plzeň — Vražda německého důchodce byla potrestána po 17 letech. Otto Smetana 12. ledna 2009 odešel od Krajského soudu s výjimečným trestem 20 let za vraždu německého důchodce Filipa Martina. Té se měl dopustit v prosinci 1992.

Otto Smetana

VIDEO: Za vraždu důchodce dostal výjimečných 20 let

Plzeň (aktualizováno) - Téměř po 17 letech byla v pondělí potrestána vražda německého důchodce Filipa Martina (72) ve Frankfurtu nad Mohanem. Jednapadesátiletý Otto Smetana z Karlových Varů si u Krajského soudu v Plzni vyslechl výjimečný dvacetiletý trest odnětí svobody v nejtěžším typu věznice.

Ilustrační foto.

České předsednictví se Smetanou i Watersem

Praha - Premiéra opery CA Ira jednoho ze zakladatelů kapely Pink Floyd Rogera Waterse, hudební festival United Islands of Europe a stovky dalších kulturních akcí budou doprovázet české předsednictví Evropské unie.

Jarmark v Litomyšli

FOTOGALERIE: U Smetany vládl shon i vánoční pohoda

Litomyšl - Náměstím zněly v sobotu celý den koledy, nesla se vůně svařeného vína a horké medoviny. Prostor okolo sochy Bedřicha Smetany zabrali řemeslníci a stánkaři. Lidé tu sháněli na poslední chvíli nejen dárky pro své blízké, ale někteří si přišli užít vánoční chvíli.

Z koncertu sboru Smetana v kostele ve Vysokém Veselí.

Vánoční koncert sboru Smetana

Vysoké Veselí/ V kostele sv. Mikuláše Toletínského se rozezněly krásné hlasy Smíšeného pěveckého sboru Smetana Jičín, které byly doprovázeny Pavlem Krčmárikem na klavír a Ondřejem Koláčným na housle.

Unavený z náročné přípravy na mistrovství Evropy v Rijece přijel do Brna Tomáš Fučík. To se odrazilo na jeho časech v jeho silných disciplínách na 100 a 200 metrů polohově. V obou případech skončil jihlavský plavec druhý.

Picková ovládla vytrvalostní krauly

Brno/Jihlava - Sedm medailí vylovili v Brně z bazénu plavci JPK Axis. Tentokrát nebyl nejúspěšnější Tomáš Fučík, dvěma výhrami ho zastínila kraulařka Barbora Picková. Hned třikrát se na stupně vítězů postavil Ondřej Smetana.

Na Velkou cenu Březolup se v neděli sjela více než padesátka střelců z celé Moravy i ze Slovenska.

Zlatá diabolka: pět medailí pro region

Březolupy - (FOTOGALERIE) Pět medailových umístění vybojovali sportovní střelci z uherskohradišťského regionu na Velké ceně Březolup. Již 39. ročník závodů Zlatá diabolka - Memoriál Rudolfa Jocha a Eduarda Briskorina přilákal do březolupské sportovní haly 53 závodníků z celé Moravy a ze Slovenska.

Liberec - Kladno 2:0

AKTUALIZOVÁNO: Liberec porazil doma bezzubé Kladno 2:0

Liberec - Po týdnu narazil Slovan Liberec na další tým ze dna tabulky I. Gambrinus ligy, ale tentokrát narozdíl od bezbrankové plichty na Žižkově, bodoval naplno před poloprázdnými domácími tribunami.Vítězství nad Kladnem mu zajistili trefou do poločasu Papoušek a v předposlední minutě Smetana. Hosté potvrdili svoji střeleckou bezradnost a k vážnějšímu ohrožení branky se nedostali.

Krnovská jezdecká sochu  Císaře Františka Josefa I. měla pohnutý osud. Byla slavnostně odhalena v říjnu 1908, odklizena z očí veřejnosti byla v říjnu 1918 a její stopa končí v říjnu 1938, kdy byla z nařízení SNDAP převezena z Krnova do Mnichova.

Z Archivu: Josefa II. střídal Schubert a Smetana

Krnov - Realistické sochy osobností nemají v Krnově na růžích ustláno. Střídají se podle toho, jakou postavu zrovna touží společnost adorovat a která se dané době naopak nehodí do krámu.

Tata Bojs

Tata Bojs: Ve fracích hrát nebudeme

Olomouc -V úterý zažije sál olomoucké Reduty nevšední hudební spojení. Na jedné straně rockoví Tata Bojs, na straně druhé pak virtuosky z New Yorku vystupující pod názvem Ahn Trio. Náplní čistě akustického koncertu budou skladby z novinkového alba smetana.

V ŠESTI. Tata bojs a sestry Angella, Lucia a Maria Ahnovy, jež se podílely na novém albu kapely. Společně vyrazí na krátké turné.

Tata bojs: Necháme bublat smetanu

Praha /ROZHOVOR/- Tata bojs na novém albu „smetana“ znovu vydávají svoje nejznámější písně, ovšem nově natočené v akustických verzích ve spolupráci s Ahn Triem. Sestry Angella (housle), Lucia (klavír) a Maria (violoncello) Ahnovy doprovodí Tata bojs i na krátkém turné.

Tata Bojs

Tata bojs: Necháme bublat smetanu

Praha - Tata bojs na novém albu „smetana“ znovu vydávají svoje nejznámější písně, ovšem nově natočené v akustických verzích ve spolupráci s Ahn Triem. Sestry Angella (housle), Lucia (klavír) a Maria (violoncello) Ahnovy doprovodí Tata bojs i na krátkém turné.

Melinho

VIDEO: Sigma v poháru končí, podruhé Liberec nezvládla

Olomouc - Podruhé v pěti dnech hráli fotbalisté olomoucké Sigmy doma na Andrově stadionu proti Slovanu Liberec. Páteční zápas 11. kola Gambrinus ligy Hanáci vyhráli 2:1, úterní duel 4. Poháru ČMFS skončil vítězstvím hostů 0:2.

Ilustrační foto

Liberec jede na Hanou bez střelce Smetany

Liberec - Dvojzápas se Sigmou Olomouc čeká v následujících dnech fotbalisty Slovanu Liberec. V pátek se na Andrově stadionu střetnou s domácím celkem v 11. kole 1. Gambrinus ligy a v úterý 28. října je čeká tamtéž utkání 4. kola Poháru ČMFS.

Ilustrační foto.

Nákupní košík Deníku 24.9.

Liberec - Přinášíme vám cenové srovnání, které jsme provedli v níže uvedených libereckých obchodech ve středu 24. září. Nejlevněji bylo v součtu v Globusu.

Momentky z uktání krajského přeboru ČLU Beroun - N. Strašecí

Beroun předvedl v oslabení skvělý obrat

Nové Strašecí/ Fotbalisté Českého Lva - Unionu Beroun předvedli na půdě Nového Strašecí husarský kousek. Po poločase Berounští prohrávali 1:2, navíc hned v úvodu druhé půle uviděl červenou kartu obránce Smetana. Jenže v deseti berounští hráči zabojovali a třemi brankami utkání otočili a odvezli si všechny body.

Ilustrační foto

Zboží v akci nekoupíte jen tak snadno

Jičín - Zachtělo se mi vrátit se do dob mládí, když doma hrnec byl plný mléka a na něm krunýř ze smetany. Ulízávat smetanu, to byla ta největší dobrota. V hrnci pak zbyla jen modrá vodička jako je to teď.

Plzeňští Tomáš Rada a Jakub Navrátil (nahoře) v souboji s domácím Ondřejem Smetanou.

Fotbalisté Viktorie remizovali v Liberci

PLZEŇ - Fotbalisté Viktorie Plzeň zlomili nepříznivou bilanci a v Liberci po dlouhé době bodovali, když na stadionu pod Ještědem zaslouženě remizovali 1:1 Západočeši sice prohrávali brankou Blažka z 54. minuty, ale tři minuty před koncem zápasu vyrovnal střídající plzeňský útočník Adam Varadi.

Exliberecký zadák dokázal ve vzdušných soubojích uplatnit své centimetry.

Dočkalova trefa zajistila Slovanu tříbodový zisk

Liberec - Ve včerejším severočeském prvoligovém derby měli fotbalisté Liberce i Teplic co napravovat. V dohrávce třetího kola hrály oba týmy pod dojmem předchozích debaklů (Liberec 1:4 v Brně, Teplice 0:3 na Žižkově). Náprava se povedla Libereckým, kteří zvítězili Dočkalovým gólem 1:0 a dostali se v tabulce na páté místo hned za Jablonec.

Pamětníci zaplakali, když město srovnalo se zemí prastarý altán v sadech Bedřicha Smetany.

Starý altán v sadech Smetany už neexistuje

Frýdek-Místek - Pamětníci zaplakali. Město srovnalo se zemí prastarý altán vsadech Bedřicha Smetany poblíž bývalého autobusového stanoviště. Altán už byl tak starý a rozpadlý, že podle odborníků prý přestával být bezpečný. Město ale ujišťuje, že ještě letos na jeho místě postaví nové podobné zařízení.

Ilustrační foto

Fotbalisté Lišova by letos chtěli hrát na střed tabulky

Lišov-Po podzimní části byli šestí, nakonec se museli spokojit s osmým místem. Fotbalisté Lišova si v minulém ročníku I. A třídy – skupiny B připsali na konto osmatřicet bodů. „Mohlo jich být více, ale to by nám musel lépe vyjít začátek jarní části,“ kriticky přiznává Josef Smetana, předseda SK Lišov. Nálada v klubu, který letos oslavil kulatých osmdesát let od svého vzniku, je týden před startem nové sezony podle Smetanových slov dobrá. „Přípravu jsme zahájili začátkem července. Je potěšitelné, že hráči se na trénincích scházejí v hojném počtu,“ netají Smetana spokojenost.

OBRAZEM: Vlnův memoriál

ROKYCANY - Kořistí dvojice Smetana, Janeček se stal letošní ročník Vlnova memoriálu. Představilo se v něm deset tenisových párů a ředitelem byl zvolen Karel Koželoužek.

Ilustrační foto.

Mladší dorostenci Zenitu rozstříleli Český Dub

Český Dub - Na závěr soutěže sehráli mladší dorostenci utkání na půdě posledního celku – Podještědského FC Český Dub. S chutí si zastříleli a připsali si nejvyšší výhru v soutěži.