Kreativ

ŠTÍTEK: smetana

Koncert sboru Smetana.

Advent v podání sboru Smetana

Jičín – Dala by se předpokládat jistá únava, když jičínský smíšený pěvecký sbor Smetana nastupoval v neděli 18. prosince večer ke svému koncertu v chrámu sv. Jakuba v Jičíně.

Ilustrační foto.

Slízli smetanu, a pak si kousli do citronu

Kladno – Jednou nahoře, podruhé dole se o víkendu ocitli na domácí palubovce volejbalisté Kladna. V odvetách základní části první ligy dosáhli opačných výsledků než v úvodu soutěže. Druhým Dobřichovicím vrátili porážku, aby jim druhý den totéž učinili borci rezervy extraligové ČZU Praha.

Pavel Smetana.

ON-LINE rozhovor s primářem MUDr. Pavlem Smetanou

Příbram - Pátečním hostem on-line rozhovoru v redakci Příbramského deníku bylortoped MUDr. Pavel Smetana, který je primářem ortopedicko-traumatologického oddělení Oblastní nemocnice Příbram. MUDr. Pavel Smetana po studiích začínal v Příbrami, kam se v roce 2010 vrátil jako primář oddělení. Od roku 1993 působil na Ortopedické klinice FN Královské Vinohrady a FN Motol, poté byl vedoucím lékařem jednoho ze čtyř oddělení této kliniky.

Oldřich Pelčák se svou matkou Jarmilou Jurečkovou se stali v sobotu 24. září  čestnými občany obce Cidlina. Bývalý kosmonaut–kandidát tam se svou matkou chalupaří.

Nakonec letěl do vesmíru Remek, říká Pelčák

Třebíčsko – V sedmdesátých letech se zúčastnil kosmonautického výcviku. I když se Oldřich Pelčák nakonec do vesmíru nepodíval, zážitky z výcviku mu zůstanou navždy. V sobotu 24. září mu společně s jeho matkou starosta obce Cidlina na Třebíčsku Miroslav Smetana udělil čestné občanství.

Fortuna liga - Ilustrační foto.

TIPLIGA: Vyhrál a vede Smetana

Vyškov /FORTUNA LIGA/ - O oblíbenosti tipování výsledků nižších fotbalových soutěží v rámci tipovací soutěže čtenářů Vyškovského deníku TIPLIGY s Deníkem Rovnost svědčí i účast tipérů z jiných okresů Jihomoravského kraje. Čas od času některý z nich takříkajíc vyhraje na cizím hřišti.

Pětatřicet dětí prvních a druhých tříd ze Základní školy ve Svobodných Dvorech mohly 24. června  nahlédnout do „zákulisí“  farmy soukromého zemědělce  Davida Smetany.

OBRAZEM: Děti poznávaly život na farmě

Královéhradecko - Pětatřicet dětí prvních a druhých tříd ze Základní školy ve Svobodných Dvorech mohlo v pátek 24. června nahlédnout do „zákulisí“ farmy soukromého zemědělce Davida Smetany.

Koncert sboru Smetana v jičínském Porotním sále.

Pěvecký sbor Smetana se ukázal

Jičín – Třiadvacet dam a devět pánů v parádním tmavém oblečení nastoupilo ve středu v Porotním sále jičínského zámku na stupně, aby je pan sbormistr Vítězslav Čapek vyzval k provedení celkem pětadvaceti skladeb.

Květnový koncert Harmonie 1872

FOTO: Harmonie 1872 hrála Dvořáka, Smetanu i ABBU

Kolín – Jarní program kolínského Městského divadla nabízí tradičně i Jarní koncerty místních dechových orchestrů a filharmonie. První květnové úterý se divadelnímu hledišti představil kolínský orchestr Harmonie 1872 S pestrým hudebním programem.

Škola vaření

Škola vaření: Vyrobte si své vlastní máslo

Morava – Zkoušeli jste si vyrobit pravé domácí máslo? Že ne? S prvním dílem seriálu Škola vaření máte jedinečnou možnost vrátit se do časů našich babiček a prababiček, které si domácí máslo pravidelně stloukávaly a mazaly na čerstvý chléb. Přečtěte si vše, co o másle potřebujete vědět.

Dotlačí kanonýr Smetana tým k zisku titulu slovenského mistra?

Smetana v čele střelců slovenské ligy. Do Liberce se nevrátí

Liberec - Zatímco liberečtí fotbalisté se na jaře střelecky trápí, jejich bývalý spoluhráč a do června stále ještě kmenový hráč Slovanu Ondřej Smetana je hvězdou slovenské ligy. Osmadvacetiletý vysoký útočník (198 cm) je od začátku sezony 2010-11 na hostování v klubu FK Senica. Na podzim tam nastřílel sedm gólů, teď ve čtyřech jarních kolech přidal další čtyři a je s 11 zářezy na čele tabulky kanonýrů nejvyšší slovenské soutěže Corgoň ligy.

Ilustrační foto

Pro mlsné jazýčky

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem, a z loňských průzkumů vyplynulo, že 65 procent Čechů oslavovalo svátek zamilovaných doma. Aby se vám i letošní Valentýn vydařil, nechte se inspirovat speciálním menu, které ve vás rozproudí smysly a probudí nepoznané vášně.

Ilustrační foto

Silvestrovské chuťovky

Veselí, dobré jídlo a pití – tak si představujeme skvělou silvestrovskou oslavu. Aby hosté byli spokojeni a hostitel nemusel stát celý večer v kuchyni, přinášíme vám několik zajímavých receptů.

Dobový plakát z roku 1935.

Sto let pěvecko-hudebního spolku Smetana

Frýdek-Místek – Jméno skladatele Bedřicha Smetany máme v místeckém názvosloví spojeno s velkým parkem u řeky. Ale ještě dříve se po autorovi Libuše jmenoval místní pěvecko-hudební spolek. Právě si připomínáme 100 let od jeho vzniku.

Všemi možnými způsoby se snaží Aleš Burian (vlevo) zastavit jihlavského obránce Gabriela. Brazilec nakonec sehrál v duelu klíčovou roli, nedal rozhodující penaltu.

Divizní nováček z Vrchoviny se postaral o senzaci

Nové Město na Moravě – Zrodilo se překvapení. Velké. Druholigová Jihlava, která je žhavým aspirantem na postup do první ligy, skončila v Ondrášovka cupu s ostudou už v prvním kole. Velký favorit nedokázal porazit divizní Vrchovinu, která si ve druhém kole zahraje s Líšní.

V pořadí třetím mlékomatem se mohou pyšnit lidé z Králova Pole.

Dobré, zdravé, chlazené? Točené mléko

Brno - Měli byste zájem o čerstvé mléko z automatu? Na takovou otázku odpovídali obyvatelé v anketě na internetových stránkách Kuřimi na Brněnsku. Většina hlasujících byla pro.

Tradiční akcí Beskydského Veseléta je Odpoledne s písničkou, které se zaměřuje především na starší generaci.

Sady Smetany se rozezpívaly

Frýdek-Místek /FOTOGALERIE/ - Třináct set diváků si přišlo poslechnout Josefa Zímu, zpívali skoro všichni, někteří i plakali.

Ilustrační foto

Veselí vyslechne Dvořáka i Smetanu

Veselí nad Moravou – Po koncertu Dechového orchestru ZUŠ a Dechového orchestru Baden – Württenberg z Německa si tentokrát Základní umělecká škola ve Veselí nad Moravou společně s Mezinárodní společností Vítězslava Nováka připravila komorní koncert z děl Bedřicha Smetany, Antonína Dvořáka a Vítězslava Nováka.

Zdeněk Smetana (84), autor známých postaviček z večerníčků o Rákosníčkovi, Křemílku a Vochomůrkovi či Malé čarodějnici, vystavuje do 27. června v písecké Sladovně. Kromě ilustrací nabízí galerie i jeho grafiky suchou jehlou.

Smetana: Havran i Rákosníček, to jsem já

Písek - Autor Křemílka a Vochomůrky, Rákosníčka, Kubuly, Malé čarodějnice a dalších známých pohádkových postaviček vystavuje do 27. června v písecké Sladovně.