Kreativ

ŠTÍTEK: smetana

Hodonínský útočník Zdeněk Kučera (v modrém) zvyšoval na začátku závěrečné části na 4:1.

Odpor posíleného Nového Jičína zlomil až útočník Kučera

Hodonín – Herně neoslnili, ale to hlavní mají. Hodonínští hokejisté dál sbírají ve východní skupině důležité body. Drtiči zvítězili po sedmé v řadě, když si ve 20. kole druhé ligy poradili s Novým Jičínem, který zdolali po průměrném výkonu 4:2.

Jiří Švestka

Kiwi vykryje denní potřebu vitamínu C

Pec pod Sněžkou - Krkonošský deník připravil spolu s HOTELEM**** HORIZONT v Peci pod Sněžkou seriál Rad odborníka na téma gastronomie. Dnes odpovídá Jiří Švestka, šéfkuchař hotelu.

Jaroslav Lassak se stal vítězem třínáctého ročníku soutěže v míchání horkých nápojů ve Slavkově u Brna.

Zásadní přehmat? Smetana se šťávou z citronu

Slavkov u Brna – Hubert, brandy, pomerančový sirup, džus, čaj a kůra, celý pomeranč a koktejlová třešeň. To jsou ingredience použité na jeden ze soutěžních horkých koktejlů, kterých jsou na Integrované střední škole ve Slavkově u Brna k mání desítky. Ta se ve středu stala dějištěm už třináctého ročníku celostátního klání studentů středních škol v míchání horkých drinků.

Hodonínští hokejisté se radují. Drtiči vyhráli ve druhé lize popáté v řadě.

Tři branky za dvě minuty. Drtiči rozhodli proti Orlové až v závěru

Hodonín – Hodonínští hokejisté prožívají nejlepší období v letošní sezoně. Drtiči zvítězili již popáté v řadě a v tabulce druhé ligy se stále drží na třetím místě. Slovácký celek naplno bodoval i v Orlové, kde vyrovnaný duel rozhodl třemi slepenými brankami od 46. do 48. minuty. Za nerozhodného stavu se prosadili Tomáš Smetana, Martin Špok a Petr Peš. Orlům se sice podařilo v závěru snížit, ale výhru hostujícího celku pečetil svým druhým gólem v utkání Zdeněk Kučera.

Hodonínský obránce Martin Miklík chrání společně s gólmanem Zdenko Kotvanem svatyni Drtičů.

Derby v Břeclavi rozhodly nájezdy. Drtiči mají dva body

Břeclav, Hodonín – Urputnou bitvu Břeclavi a Hodonína rozhodly až samostatné nájezdy. V nich byli především zásluhou Martina Špoka a juniora Víta Miky úspěšnější Drtiči, kteří oplatili ve druhém letošním jižanském derby Lvům porážku z prvního vzájemného duelu v sezoně. Svěřenci kouče Svatopluka Kosíka zvítězili na ledě tradičního rivala 3:2 a do druholigové tabulky si připsali dva body.

Hodonínský útočník Petr Peš (v tmavém).

Drtiči zbourali bobří hráz a doma vyhráli jasně 8:1

Hodonín – Mise splněna, Bobři poraženi, tři body zůstaly doma a jede se dál. Hodonínští hokejisté splnili proti Valašskému Meziříčí roli favorita, když před vlastním publikem zvítězili jednoznačně 8:1. Slovácký celek uštědřil hostům lekci z produktivity. Valaši sice byli střelecky aktivnější, ale Filip Barus v domácí brance čaroval. Zato Drtiči pálili po celý zápas ostrými a po vysoké výhře mohla téměř tisícovka příznivců slováckého celku odcházet domů nadmíru spokojena.

Ilustrační foto.

Na Smetanu zbyla v Jihlavě zastrčená spojka

Jihlava - Tahle ulice potvrzuje, že obecně uznávaní největší čeští hudební skladatelé to nemají v Jihlavě vůbec jednoduché. Na takového Bedřicha Smetanu zůstala úzká, nepříliš dlouhá ulice. Je to vlastně taková spojka, dokonce jenom jednosměrná, mezi Kosmákovou a Havířskou ulicí.

Pozemní hokejisté Hradce Králové v akci.

Pozemkáři jedou, vyhráli potřetí v řadě, teď navíc s nulou

Hradec Králové – Pozemkáři hradecké Slavie zatím bezezbytku plní předsezonní cíl, kterým je postup do play off. V podzimní části extraligy vyhráli potřetí v řadě a na svém kontě tak mají již deset bodů. Nyní čekají svěřence kouče Smetany opravdu silní soupeři a až teď se ukáže, jak na tom „sešívaní" opravdu jsou.

Stadion - Ústí

Smetana: Kdybychom nevěřili, nešlo by hrát

Litoměřice – Po návratu do rodných Litoměřic se Ondřej Smetana hned v prvním domácím utkání nové prvoligové hokejové sezony postavil proti svým bývalým spoluhráčům z Ústí nad Labem.

Pavel Malchárek (ve žlutém). Ilustrační foto.

Malcharek: Zatím nemáme co slavit

Zlín – Nikdo jiný si tak moc nezasloužil vstřelit první domácí gól ševců v této sezoně jako Pavel Malcharek. Zlínský útočník proti střížkovské Bohemce parádním obstřelem posadil žlutomodré na koně a za nekonečnou dřinu v tomto i předchozích zápasech konečně slízl smetanu.

Hodonínský útočník Martin Špok se proti juniorům Komety Brno střelecky neprosadil.

Kouč Kosík šetřil opory. Drtiči prohráli s juniorkou Komety

Hodonín – Ani dva nováčci z Havlíčkova Brodu, jednadvacetiletý obránce Artur Rybalkin a o tři měsíce starší útočník David Dvořáček, Hodonínu k další výhře v přípravě nepomohli. Drtiči, kterým proti juniorce Komety scházela většina zkušených hráčů, doma prohráli s brněnskými mladíky 4:5. Vyrovnaný duel rozhodl v 57. minutě svým druhým gólem hostující Silvestr Kusko.

Na motocyklech Čezeta vyjeli ze Zelného trhu závodníci Karel Abraham, Stefan Bradl a Sandro Cortese.

Abraham ukázal spolujezdcům Brno. Na historických motocyklech

Brno - Na motocyklech Čezeta vyjeli ve čtvrtek dopoledne ze Zelného trhu závodníci Karel Abraham, Stefan Bradl a Sandro Cortese. „Trojice mimo jiné navštíví Petrov, starý okruh a nový okruh, kde cestu zakončí," sdělil mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana. Na starém okruhu udělají dvě zastávky. „Vyjedou ze startu starého okruhu a poté se zdrží u pomníku Farinovy zatáčky," informoval Smetana.

Na motocyklech Čezeta vyjeli ze Zelného trhu závodníci Karel Abraham, Stefan Bradl a Sandro Cortese.

Abraham ukázal spolujezdcům Brno. Na historických motocyklech

Brno - Na motocyklech Čezeta vyjeli ve čtvrtek dopoledne ze Zelného trhu závodníci Karel Abraham, Stefan Bradl a Sandro Cortese. „Trojice mimo jiné navštíví Petrov, starý okruh a nový okruh, kde cestu zakončí," sdělil mluvčí Automotodromu Brno Jiří Smetana. Na starém okruhu udělají dvě zastávky. „Vyjedou ze startu starého okruhu a poté se zdrží u pomníku Farinovy zatáčky," informoval Smetana.

Hodonínský útočník Michal Kuba jen marně přihlíží počínání svých spoluhráčů na ledové ploše.

Hodonín inkasoval v Nových Zámcích osm gólů

Nové Zámky – Čekání na první výhru stále trvá. Po Piešťanech a Vsetínu si hodonínští hokejisté nepřišli ani na Nové Zámky, účastníkovi MOL ligy podlehli 4:8. Drtičům nemohli k lepšímu výsledku ani Američan Cory Belisle s Kanaďanem Nickem Laportem, kteří jsou ve slováckém klubu na zkoušce.

Karel Abraham na Masarykově okruhu v Brně.

Před koncem předprodeje: Velká cena Brna táhne víc než loni

Brno – Zažít kompletní třídenní program největší motoristické akce v České republice, nebo jít pouze na jeden den a zaplatit ještě o pětinu víc? Kdo hodlá navštívit letošní motocyklovou Velkou cenu na brněnském Masarykově okruhu, má poslední dva dny na zakoupení zvýhodněné vstupenky v předprodeji. Po sobotní půlnoci to už půjde pouze v přímém prodeji.

Jorge Lorenzo na GP Německa.

Lorenzo s Rossim dohání Hondu. Pomoci jim mají testy v Brně

Brno - Honda, Honda, Yamaha, Yamaha. Až druhý sled celkového pořadí motocyklového mistrovství světa MotoGP letos patří jezdcům italského týmu. Yamaha Factory Racing, za kterou jezdí úřadující světový šampion Jorge Lorenzo a devítinásobný mistr světa Valentino Rossi, drží zatím třetí a čtvrtou příčku.

Ilustrační foto.

Choceňská mlékárna letos vydělá méně

Choceň – Tuzemský lídr ve výrobě pomazánkového másla loni vykázal přebytek 23 milionů korun, letos je zatím hospodářský výsledek kvůli vyšším výkupním cenám mléka a smetany jen stěží kladný.

Těžká trať ani horké letní počasí neodradilo v sobotu v Lidových sadech v Liberci stovky lidí od startu v jednom ze závodů seriálu RunTour.

S nevidomou běžela Smetana

Liberec - Na trať se vydali běžci zdraví i s postižením. Roli trasérky převzala také moderátorka Emma Smetana.

Ilustrační foto.

Loňský rekordní zisk Choceňská mlékárna letos nezopakuje

Choceň – Rekordní zisk loňského roku letos Choceňská mlékárna nezopakuje. Tuzemský lídr ve výrobě pomazánkového másla loni vykázal přebytek 23 milionů korun, letos je zatím hospodářský výsledek kvůli vyšším výkupním cenám mléka a smetany jen stěží kladný. Řekl to ředitel firmy Pavel Marek.

Pozemní hokejisté Hradce Králové v akci.

'I čtvrté místo považuji za velký úspěch,' říká Smetana

Hradec Králové /ROZHOVOR/ – Byla to výborná sezona. Po zisku stříbrných medailí v hale extraligoví pozemkáři hradecké Slavie vybojovali výborné čtvrté místo v nejvyšší soutěži na venkovní ploše. Přitom mnoho nechybělo a slavisté měli ve své sbírce bronzové medaile.

Ilustrační foto

'Pozemní hokej doslova zaplakal,' hněval se Smetana

Hradec Králové – Po dvou předchozích výhrách extraligoví pozemní hokejisté hradecké Slavie přivítali na Všesportovním stadionu tým President Praha. V přímém souboji o čtvrté místo zaručující postup do play off se oba soupeři rozešli smírně.

Ilustrační foto

Hradečtí pozemkáři dokázali porazit vedoucí tým tabulky

Hradec Králové – To čekal málokdo. I ve druhém jarním extraligovém kole pozemkáři hradecké Slavie dokázali naplno bodovat a ještě více posílili naděje na účast v play off. Na umělé trávě Všesportovního stadionu svěřenci trenéra Smetany po velmi dobrém výkonu porazili vedoucí Litice.

Roman Smetana

Smetanovi už vězení nehrozí, žalobci dovolání nepodají

Olomouc – Vězení už tykadlovému řidiči Romanu Smetanovi nehrozí. Státní zástupci totiž nebudou proti březnovému verdiktu Krajského soudu v Olomouci podávat mimořádný opravdný prostředek – tzv. dovolání k Nejvyššímu soudu.

Roman Smetana před olomouckou věznicí

Žalobci uzavřeli kauzu bývalého řidiče MHD Smetany

Olomouc – Žalobci uzavřeli případ bývalého řidiče olomoucké MHD Romana Smetany odsouzeného za to, že pomalovával předvolební plakáty. Další vězení tak Smetanovi nehrozí. Zůstává mu tříměsíční podmínka za to, že se vyhýbal nástupu do vězení. Informoval o tom dnes server iDNES.cz. Smetana s trestem nesouhlasí, odvolávat se ale nebude.

Ilustrační fotografie.

Konečně vyšlo slunce a oteplilo se, tak hurá za prací do polí

Královéhradecko - Tak dlouhou zimu zemědělci nepamatují. Zatím nabírají zpoždění a jsou rádi za každý hezký den. „Zatím odhaduji, že máme tak čtyřtýdenní zpoždění. Doufám, že se příroda umoudří a vše dožene," říká David Smetana, soukromý zemědělec ze Svobodných Dvorů.

Ilustrační fotografie.

Konečně vyšlo slunce a oteplilo se, tak hurá za prací do polí

Královéhradecko - Tak dlouhou zimu zemědělci nepamatují. Zatím nabírají zpoždění a jsou rádi za každý hezký den. „Zatím odhaduji, že máme tak čtyřtýdenní zpoždění. Doufám, že se příroda umoudří a vše dožene," říká David Smetana, soukromý zemědělec ze Svobodných Dvorů.

Pavel Malcharek.

Slízl jsem smetanu, odmítal chválu Malcharek

Zlín – Nebyl to jednoduchý zápas, ale ševci jej zvládli. Buldočí vůlí urvali ve 21. kole Fotbalové národní ligy nesmírně důležité tři body. Vše dokumentovala rozhodující akce zápasu sedm minut před koncem. Pazderův dlouhý aut prodloužil hlavou Poznar a Pavel Malcharek, jenž si naběhl do rozhozené obrany soupeře, rozhodl o třech bodech pro žlutomodré barvy.

Kuchařka Ivana Derynková ukazuje pekáč plný kuřete na smetaně.

RECEPT DENÍKU: Recept vznikl improvizací

Ústí nad Labem - „Manželka dělá doma zapečené brambory se šlehačkou s vepřovou kotletou. Ale s kuřecím to není také špatné," zhodnotil recept Deníku Pavel Pokorný.

Roman Smetana

Malíř tykadel Smetana dostal podmínku

Olomouc – Bývalý řidič autobusu Roman Smetana do vězení nepůjde, podmíněný trest je pro něj dostatečný. Ve čtvrtek o tom rozhodl olomoucký Krajský soud, když řešil odvolání státního zástupce. Ten pro Smetanu požadoval nepodmíněný trest. Malíř tykadel tentokrát k soudu nepřišel. Důvody své nepřítomnosti vysvětlil v dopise, který soudu s předstihem zaslal.

Jaro na talíři.

Vepřová krkovička s lněným semínkem

Recept nám zaslal Ladislav Pertl z Hradiště.  Celý název: Vepřová krkovička s lněným semínkem doplněna smaženým žloutkem a fazolky se slaninou, podávané s bramborem ze smetanou a tymiánem, rozinkové pyré.

Hokejový krajský přebor.

Z předkola play-off postupuje Frýdlant

Liberec - V předkole play-off krajského přeboru v hokeji předvedl Frýdlant parádní kousek proti Lomnici. Doma vyhrál a protože se hraje jen na dvě utkání, soustředil se v odvetě v Lomnici na prodloužení a také na trestná střílení.