Kreativ

ŠTÍTEK: smetana

Utkání mezi domácím Třincem a hosty ze Žižkova skončilo bezbrankovou remízou.

Trenér Kalivoda: Remízu bereme, je spravedlivá

Třinec - Cenný bod si do tabulky připsali hráči Třince, kteří v první půli přestáli pokutové kop žižkovského Podrazkého. Naopak v poslední minutě hlavičkoval střídající Smetana těsně vedle branky Pražanů.

Fotbalisté Vrchotových Janovic dali výhrou 2:1 nad Dolními Kralovicemi svému prezidentovi Antonínu Dvořákovi dárek k narozeninám.

Maršovice se opět inspirovaly tenisem

Benešovsko – Okresní fotbalový přebor Ferdinand odjel třetí kolo. Maršovický sniper Pavel Žížala pálí jak u Verdunu, už má na kontě devět branek, tentokrát jeho choutky odneslo čtyřikrát Mezno. Hattricky se ukázali křivsoudovský Jakl a stoper Pravonína Tomáš Babický. 

Kevin Rozum

Změny u hokejových Drtičů: ruského gólmana střídá brankář Rozum

Hodonín – Poslední nepovedené přípravné zápasy přinesly průvan v hodonínské kabině. Po úterním utkání s Technikou Brně u Drtičů tři hráči skončili, naopak další dva zase přišli. Na kromě zkoušku vytáhlého útočníka Tomáše Smetany, který na Slovácku působil již v minulém ročníku, přišel také brankář Kevin Rozum.

Miroslav Zadák (vlevo) v dresu kladenských veteránů s Romanem Buškem a Davidem Tyburcem.

Dědci pořád umí, metrový pohár je jejich

Kladno /FOTOGALERIE/ – Chybělo jen sedmnáct vteřin do konce a parta kladenských harcovníků prohrávala s Ústí nad Labem od jednu branku. Jenže si vynutila přesilovku pět na tři, svou sílu zvýšila ještě odvoláním gólmana a Aleš Hejkal ji proměnil. Kladno následně urvalo pro sebe i nájezdy a stalo se vítězem druhého ročníku Mezinárodního turnaje hokejbalových veteránů.

Mladý hodonínský útočník Matěj Charvát se na ledě Nových Zámků střelecky neprosadil. Drtiči prohráli na Slovensku 3:8.

Drtiče načal v Nových Zámcích rychlý gól v oslabení

Hodonín – Tak tenhle zápas hodonínským hokejistům vůbec nevyšel. Drtiči prohráli v Nových Zámcích 3:8, když o lepší výsledek se na ledě posledního vítěze mezinárodní soutěže MOL připravili hrubými chybami a vlastní nedisciplinovaností sami. O góly SHK se na Slovensku postarali Michal Kuba, Radoslav Smetana a Michal Zezula.

Návštěva u Zdeňka Smetany

Museum Kampa představuje Pohádkový svět Zdeňka Smetany

Praha 1 - Štaflík a Špagetka, Malá čarodějnice, Křemílek a Vochomůrka, skřítek Racochejl… Ilustrované pohádkové postavičky, na kterých vyrostla nejedna generace, jsou dílem českého animátora Zdeňka Smetany. Všechny pohromadě je nyní můžeme vidět v pražském Museu Kampa.

Havlíčkův Brod podlehl Vrchovině.

Šlágr rozhodl sporný moment

Havlíčkův Brod – Havlíčkobrodské Losy v neděli hostily první divizní šlágr mezi fotbalisty brodského Slovanu a ambiciózní Vrchovinou, která nakonec byla šťastnější a veze si do Nového Města tři body.

Havlíčkův Brod podlehl Vrchovině.

Šlágr rozhodl sporný moment

Havlíčkův Brod/ Nové Město – Havlíčkobrodské Losy včera hostily první divizní šlágr mezi fotbalisty brodského Slovanu a ambiciózní Vrchovinou, která nakonec byla šťastnější a veze si do Nového Města tři body.

V prodejně sýrů na Velké Michalské provozuje první automat na mléko ve Znojmě farmář Alois Janíček z Běhařovic.

Lidé sbírají smetanu z mléka: Znojmo má první mlékomat

Znojemsko – Sesbírat z mléka smetanu tak, jako to dělávaly před lety ženy z vlastnoručně nadojeného mléka. Pro většinu obyvatel Znojma, kteří jsou zvyklí nakupovat mléko v supermarketech, věc zcela nevídaná. Ale zřejmě se začalo blýskat na lepší časy. Znojmo má již několik týdnů svůj první mlékomat. Zájemci jej najdou v prodejně sýrů na Velké Michalské ve Znojmě.

Ilustrační foto.

Italskou panna cottu zvládne připravit skutečně každý

Východní Čechy, Rychnovsko - Letní kaleidoskop Deníků nahlíží do kuchyně: Teplé letní večery vybízejí k nejrůznějším garden party a grilování. Na závěr takových sešlostí se však hodí i sladká tečka. Pokud nechcete při její výrobě strávit v kuchyni déle než deset minut, lehká panna cotta je vhodná právě pro vás.

Radek Gulajev (v červeném) v souboji o míč s karvinským Mihailo Jovanovicem.

Remízu zachránil Gulajev

Výchozí jedenáctka Třince byla na hony vzdálená optimálnímu složení z jarní části, kdy Třinec došel jistým krokem k záchraně a posléze si vylepšil celkovou reputaci devátým místem. Nehrály tradiční opory – Paleček, Lisický, Vomáčka, Kubáň, Ceplák a Smetana, nová akvizice vracející se z Německa.

Jan Holzbauer.

Sebastian Smetana získal na republice bronzovou medaili

Kolín /FOTOGALERIE/ – Nedávno získali na mistrovství České republiky devět medailí. To bylo ale v soutěži mužů, juniorů a kadetů. Sportovní gymnasté Kolína se nenechali zahanbit ale ani mezi žáky. V Brně vybojovali jednu bronzovou medaili.

Ilustrační foto

Litoměřičtí v prvním poločase často chybovali v obraně

Litoměřice - Do důležitého střetnutí 29. kola přeboru Ústecka o udržení eventuální naděje na případný návrat po desítce let do divize šli domácí bez kvarteta opor základní sestavy: obou Dolejšků, Smetany a na lavičce ne zcela fit připraveného Tichého.

Ilustrační foto.

Ze sklepa ukradl med, smetanu do kávy a třicet vajec

Uherské Hradiště – Zřejmě pořádně hladový zloděj se vloupal do sklepa bytového domu v Tůních v Uherském Hradišti. Kromě jídla totiž nevzal vůbec nic. Ve čtvrtek 15. května ráno to na policii nahlásil devětasedmdesá­tiletý majitel.

Vrchovinský kapitán Lukáš Smetana (vlevo) se trefil poprvé v sezoně, navíc hned dvakrát. I díky jeho zásahům porazil SFK na svém hřišti Hodonín 3:2.

Sezona bez gólu? To by nebylo dobré, naznal Smetana

Nové Město na Moravě - Je sice stoper, ale i od něj se očekává, že se čas od času trefí. Kapitán fotbalistů Vrchoviny Lukáš Smetana proti Hodonínu rázně prolomil svůj střelecký půst, trefil se hned dvakrát, a i díky tomu dokázal SFK na svém hřišti otočit nepříznivý vývoj zápasu ve svůj prospěch. Na výhře 3:2 má lví podíl.

Obránce Jiří Maršálek (v popředí) patří již několik lets společně s dvojčatem Hynkem kdo kádru divizního Hodonína.

Hodonín inkasoval rozhodující gól v poslední minutě

Hodonín – A zase porážka. Hodonínským fotbalistům se v závěru letošního divizního ročníku nedaří. Hráči RSM získali během anglického týdne pouze bod. Doma s Bystřicí nad Pernštejnem i v neděli v Novém Městě nad Moravě vyšli svěřenci trenéra Luďka Zlámala naprázdno. Slovácký celek sice vedl po brankách Tomáše Rešky nad domácí Vrchovinou 1:0 a 2:1, ale v závěrečné desetiminutovce inkasoval dvě branky a se třetím týmem soutěže prohrál 2:3.

Slavnostní otevření areálu pro pozemní hokej v hradeckém Farářství.

Kouč pozemkářů Smetana: 'Byl to takový zápas blbec'

Hradec Králové – Extraligoví pozemkáři Slavie Hradec zajížděli poprvé v jarní části na hřiště soupeře. V Praze změřili síly s Presidentem a je třeba říct, že oběma mužstvům šlo o hodně, neboť usilují o účast v play off.

Rakouský šampionát historických vozidel HistoCup

Okruh přivítá „svalnaté" ameriky

Brno – Pořádně široká paleta závodních vozů čeká o víkendu na návštěvníky brněnského Masarykova okruhu. Rakouský šampionát historických vozidel HistoCup odhalí kolem sta historických sportovních vozů napříč druhou polovinou dvacátého století. „Za nejzajímavější považuji svalnaté americké vozy Chevrolet Camaro, Corvette nebo Ford Mustang," láká motoristické fanoušky do ochozů mluvčí brněnského Automotodromu Jiří Smetana.

Ilustrační foto.

Třasoň: Byla to akce jako od Bayernu Mnichov

Hulín – Tenhle svérázný chlapík prostě nestárne. Když má míč u nohy, i skladatelé vážné hudby Dvořák se Smetanou hrají proti němu falešné tóny. Exligový rutinér a největší zimní posila fotbalistů Admiry Hulín Miroslav Třasoň dvě minuty před koncem výstavní trefou rozhodl zápas I. B třídy skupiny B v Tečovicích.

Sebastian Smetana vybojoval stříbrnou medaili.

Sebastian Smetana získal stříbro

Kolín – Tradičním závodem v Brně se rozjela letošní gymnastická sezona. Ve druhém největším městě republiky se závodilo v trojboji – cvičení na hrazdě, bradlech a prostných.

Pavel P. Ries

Festival Slízne Smetanu v Kině Beseda

Plzeň – Slíznout Smetanu, tak se jmenuje filmový pořad složený ze dvou dokumentů režiséra Pavla P. Riese, který bude v rámci festivalu Smetanovské dny uveden v sobotu 22. března od 17 hod. v Kině Beseda.

Od narození Bedřicha Smetany uplynulo 190 let.

Od narození B. Smetany uplynulo 190 let. V roce 1860 nocoval v Lípě

Česká Lípa - Jsou to historické paradoxy. Po středověké osobnosti Jindřichu z Lipé se v České Lípě jmenuje hlavní třída, historici přitom dodnes jednoznačně nevědí, zda tento muž, jenž se významně zapsal do dějin zemí korun České, skutečně stál u zrodu města Lipá.

Hodonínští hokejisté poděkovali po posledním zápase základní části věrným fanouškům.

Hodonín skončil sedmý. Ve čtvrtfinále se utká s Porubou

Hodonín – Všechny druholigové rébusy jsou vyřešeny, poslední zápasy základní části rozhodly o čtvrtfinálových dvojicích. Sedmý Hodonín vyzve v prvním kole play-off druhou Porubu. Série hraná na tři zápasy začíná v Ostravě již v úterý. Doma se Drtiči představí ve čtvrtek.

MUDr. ZDENĚK SCHWARZ  v libáňské cukrárně Karolínka povídal o sobě,  zdravotnictví, záchrance i práci senátora.

Smetana maloval, to jsem po něm asi zdědil

Libáň/Litomyšl – /ROZHOVOR/ Charismatický elegán, který nejde daleko pro slova. „Když je někdo blbec, tak mu to řeknu," tvrdí. Nebojí se vyjádřit svůj názor, i když to pro něho má mnohdy fatální následky.

Trappolu milovali Neruda i Smetana

Trappolu milovali Neruda i Smetana

Plzeň – „Karty nejsou jen žolíky a prší," říká sběratel a znalec hracích karet Petr Bílý. Naráží tak na výstavu v plzeňském Národopisném muzeu, která představuje dnes už zaniklou karetní hru trappola, které se lidově říkalo bulka.

Trappolu milovali Neruda i Smetana

Trappolu milovali Neruda i Smetana

Plzeň – „Karty nejsou jen žolíky a prší," říká sběratel a znalec hracích karet Petr Bílý. Naráží tak na výstavu v plzeňském Národopisném muzeu, která představuje dnes už zaniklou karetní hru trappola, které se lidově říkalo bulka.

Kácení čtyřicetiletého smrku v ulici B. Smetany v Českých Budějovicích.

OBRAZEM: V ulici B.Smetany pokáceli čtyřicetiletý smrk

České Budějovice - Kmen stromu, který dlouhá léta rostl v Českých Budějovicích, měl praskliny a byl nahnutý, takže hrozilo, že může padnout na dům stojící v jeho těsné blízkosti. Kácení asi šestnáctimetrového krasavce sledovalo pozorně několik lidí v okolí, a ne všichni s jeho kácením souhlasili.

Bedřich Smetana Memorial. V netradičně teplém povánočním čase se sešli fanoušci discgolfu na turnaji v Novém Jičíně.

Ve Smetánkách o smetanu. Discgolfisté bojovali v Novém Jičíně

V netradičně teplém povánočním čase se sešli fanoušci discgolfu na turnaji v Novém Jičíně, o nějž byl mezi sportovci předem mimořádný zájem. Bedřich Smetana Memorial byl plně šedesáti hráči obsazený již měsíc předem pouhou hodinu od spuštění on-line registrace.

Ilustrační foto.

Chutné, rychlé a bez točení se kolem trouby. Sedm receptů na vánoční cukroví

Východní Čechy – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.

Ilustrační foto.

Chutné, rychlé a bez točení se kolem trouby. Sedm receptů na vánoční cukroví

Východní Čechy – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Rychnovského deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.

Ilustrační foto.

Chutné, rychlé a bez točení se kolem trouby. Sedm receptů na vánoční cukroví

Rychnovsko – Stále mnoho práce, předvánoční shon a k tomu tak trochu i nešikovnost při pečení. Také patříte k této skupině žen? Nevadí. I vy můžete vytvořit kouzelné mísy plné chutného a úžasného vánočního cukroví. Navíc nebudete muset ani na okamžik zapnout troubu. Postačí jen šikovné ruce. Čtenáři Rychnovského deníku se podělili o své recepty. Inspirujte se a na poslední chvíli dožeňte to, co jste nestihli.

HOBIT. Ve druhém díle se vrací v titulní roli britský herec Martin Freeman.

Filmové premiéry: Opulentní Hobit, samotář ve vlnách a Smetana

Praha /VIDEO/ - V kinech bude konkurenty válcovat Jacksonova Středozem. O diváky se utká i Robert Redford na jachtě a „tykadlový" řidič…  Čas se nachýlil. Druhý díl Tolkienova Hobita vstupuje do českých kin. V noci na čtvrtek jej v premiéře vidělo půlnoční publikum v 70 sálech, projekce pořádala největší síť multikin u nás Cinema City. Diváci v kostýmech čaroděje, Bilba či trpaslíků si mohli vybrat speciální formáty IMAX a 4DX, zájem byl ale i o klasickou 2D verzi s titulky.

Sebastina Smetana (vlevo) získal na republikovém šampionátu stříbrnou medaili.

Sebastian Smetana získal na republice stříbro

Kolín – Kolínští sportovní gymnasté zažili další velice úspěšné závody. Tentokrát se představili ve výborném světle na mistrovství České republiky v povinných sestavách. Závod proběhl ve specializované tělocvičně SK Hradčany Praha.