Kreativ

ŠTÍTEK: smetana

Fotbalové střípky David Kobylíka

Fotbalové střípky Davida Kobylíka: Kdo přijde po Látalovi, slízne smetanu

Obránce Slavie Ondřej Kúdela je pro mě s velkým náskokem absolutně nejlepší stoper v lize. Ba co víc, on je pro mě osobností celé soutěže. Je to tichý šéf Slavie. Slovo „tichý“ se sice v souvislosti s Kúdelou může po kauze z utkání proti Rangers a jeho zkratu jevit poněkud směšně. Tam ve Skotsku totiž opravdu tiše řekl Kamarovi něco, čeho teď určitě lituje.

Krémová polévka z mrkve

Krémová polévka z mrkve. Skvěle zahřeje i zasytí

V chladnějších dnech zaručeně prohřeje a zasytí krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. K polévce se výborně hodí chléb lavaš zapečený v sendvičovači s čedarem, radí foodblogerka Markéta Chovancová.

Slib, že se neopijeme, bere mnohdy s přibývajícími posledními minutami v končícím roce za své, což má za následek hlavní novoroční předsevzetí: „Už nikdy nebudu pít“.

Na novoroční kocovinu lze vyzrát mnoha způsoby. Dokonce i smetanou

Slib, že se neopijeme, bere mnohdy s přibývajícími posledními minutami v končícím roce za své, což má za následek hlavní novoroční předsevzetí: „Už nikdy nebudu pít“. S kocovinou nejlépe zatočíte tím, že k ní nedojde, pokud už ale máte opičku za krkem, zkuste některý z našich tipů.

Jednoduchý koláč z kakaového korpusu

Zdravé mlsání. Vyzkoušejte jednoduchý koláč s lískovými oříšky

Lískové oříšky poskytují velký zdroj energie pro tělo. Jsou dobře stravitelné, dokonce ještě lépe než vlašské ořechy nebo mandle. Využít je můžete například u jednoduchého koláče podle Markéty Chovancové. Je z kakaového korpusu s náplní z bílé čokolády a mascarpone. Určitě si pochutnáte.

Pochutnejte si na originální Itálii s nečekanou oranžovou tečkou

Lahodné sladké ovoce kaki roste na svazích kolem španělské Valencie. V tomto receptu se ale zakutálelo až do Itálie. Z oblíbené italské kuchyně totiž vychází základ kaki panna cotty. Kaki propůjčuje jídlům originální plnou chuť, výraznou oranžovou barvu, ale také spoustu vitamínů, antioxidantů a vlákniny. Vylepšete si své menu plody, které jsou nyní v sezóně. Zralé a šťavnaté kaki Persimon Bouquet teď najdete v obchodech.

Pochutnejte si na originální Itálii s nečekanou oranžovou tečkou

Lahodné sladké ovoce kaki roste na svazích kolem španělské Valencie. V tomto receptu se ale zakutálelo až do Itálie. Z oblíbené italské kuchyně totiž vychází základ kaki panna cotty. Kaki propůjčuje jídlům originální plnou chuť, výraznou oranžovou barvu, ale také spoustu vitamínů, antioxidantů a vlákniny. Vylepšete si své menu plody, které jsou nyní v sezóně. Zralé a šťavnaté kaki Persimon Bouquet teď najdete v obchodech.

Pochutnejte si na originální Itálii s nečekanou oranžovou tečkou

Lahodné sladké ovoce kaki roste na svazích kolem španělské Valencie. V tomto receptu se ale zakutálelo až do Itálie. Z oblíbené italské kuchyně totiž vychází základ kaki panna cotty. Kaki propůjčuje jídlům originální plnou chuť, výraznou oranžovou barvu, ale také spoustu vitamínů, antioxidantů a vlákniny. Vylepšete si své menu plody, které jsou nyní v sezóně. Zralé a šťavnaté kaki Persimon Bouquet teď najdete v obchodech.

Candát na zelenině

Česká ryba v létě? Ideální. Je dostupná i dietní a recepty z ní chutné

Mezi nejtypičtější tuzemská jídla patří sice svíčková na smetaně či vepřo knedlo zelo, ale ani ryby nejsou českým kuchařům cizí. Nemusí to přitom být drahý losos nebo tuňák. Chutné ryby se ukrývají i v našich řekách a rybnících. Připravte si s Deníkem candáta, pstruha, sumce, nebo třeba kapra. Ani ten totiž nemusí být jen štědrovečerní večeří.