Kreativ

ŠTÍTEK: smetana

Vznikne něco úchvatného, něco jako tradiční nebe na jazyku.

Cukrářská výzva: Tartaletky, které obdivují i v televizi

„Tartaletka, nebo košíček? Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Někdo rozlišuje podle velikosti, jiný podle okrajů (rovných či vlnitých). V obou případech se připravují z křehkého či lineckého těsta a plní různými krémy a náplněmi. Mně se na nich nejvíc líbí právě ta rozmanitost – kombinace několika chutí, struktur a nekonečné možnosti zdobení. A nemusí být jen kulaté!“ říká Míša Landová pro časopis Gurmet.

Šlehačkové donuty

Sladká terapie. Recept na šlehačkové donuty s ovocem a polevou

Pečení je pro spoustu lidí něco jako terapie, tak to zkuste taky. Alespoň na chvilku přijdete na jiné myšlenky a ještě uděláte radost lidem kolem sebe, což se teď určitě hodí. Šlehačkové donuty jsou jemné a vláčné, dopřejte jim i tu čokoládovou polevu, popřípadě maliny.

Fotbalové střípky David Kobylíka

Fotbalové střípky Davida Kobylíka: Kdo přijde po Látalovi, slízne smetanu

Obránce Slavie Ondřej Kúdela je pro mě s velkým náskokem absolutně nejlepší stoper v lize. Ba co víc, on je pro mě osobností celé soutěže. Je to tichý šéf Slavie. Slovo „tichý“ se sice v souvislosti s Kúdelou může po kauze z utkání proti Rangers a jeho zkratu jevit poněkud směšně. Tam ve Skotsku totiž opravdu tiše řekl Kamarovi něco, čeho teď určitě lituje.

Krémová polévka z mrkve

Krémová polévka z mrkve. Skvěle zahřeje i zasytí

V chladnějších dnech zaručeně prohřeje a zasytí krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. K polévce se výborně hodí chléb lavaš zapečený v sendvičovači s čedarem, radí foodblogerka Markéta Chovancová.

Na novoroční kocovinu lze vyzrát mnoha způsoby. Dokonce i smetanou

Slib, že se neopijeme, bere mnohdy s přibývajícími posledními minutami v končícím roce za své, což má za následek hlavní novoroční předsevzetí: „Už nikdy nebudu pít“. S kocovinou nejlépe zatočíte tím, že k ní nedojde, pokud už ale máte opičku za krkem, zkuste některý z našich tipů.