Pokud vás někdy při vaření pronásleduje pocit, že jídlu „něco“ chybí, vsaďte vařečku na to, že je to právě miso. Tato japonská pasta, která se vyrábí fermentováním sójových bobů a obilovin, totiž, jak píše časopis Gurmet, dokáže divy.
„Tartaletka, nebo košíček? Jaký je mezi nimi vlastně rozdíl? Někdo rozlišuje podle velikosti, jiný podle okrajů (rovných či vlnitých). V obou případech se připravují z křehkého či lineckého těsta a plní různými krémy a náplněmi. Mně se na nich nejvíc líbí právě ta rozmanitost – kombinace několika chutí, struktur a nekonečné možnosti zdobení. A nemusí být jen kulaté!“ říká Míša Landová pro časopis Gurmet.
Pečení je pro spoustu lidí něco jako terapie, tak to zkuste taky. Alespoň na chvilku přijdete na jiné myšlenky a ještě uděláte radost lidem kolem sebe, což se teď určitě hodí. Šlehačkové donuty jsou jemné a vláčné, dopřejte jim i tu čokoládovou polevu, popřípadě maliny.
Tu sametovou konzistenci musíte vyzkoušet. Bílá část je nepečená, dospodu můžete dát rozdrcené sušenky s máslem, aby byl nepečený celý koláč. Ale takhle je to samozřejmě mnohem lepší.
Vysvitlo sluníčko a k procházkám vcelku láká i teploměr – tak proč sedět doma? Takový podnět aktuálně přináší středočeský krajský úřad, když na sociálních sítích nabízí výlet kousek za Prahu: do Hrusic a okolí. Do Ladova kraje; na Říčansko a Mnichovicko.
Vysvitlo sluníčko a k procházkám vcelku láká i teploměr – tak proč sedět doma? Takový podnět aktuálně přináší středočeský krajský úřad, když na sociálních sítích nabízí výlet kousek za Prahu: do Hrusic a okolí. Do Ladova kraje; na Říčansko a Mnichovicko.
Vysvitlo sluníčko a k procházkám vcelku láká i teploměr – tak proč sedět doma? Takový podnět aktuálně přináší středočeský krajský úřad, když na sociálních sítích nabízí výlet kousek za Prahu: do Hrusic a okolí. Do Ladova kraje; na Říčansko a Mnichovicko.
Vysvitlo sluníčko a k procházkám vcelku láká i teploměr – tak proč sedět doma? Takový podnět aktuálně přináší středočeský krajský úřad, když na sociálních sítích nabízí výlet kousek za Prahu: do Hrusic a okolí. Do Ladova kraje; na Říčansko a Mnichovicko.
Vysvitlo sluníčko a k procházkám vcelku láká i teploměr – tak proč sedět doma? Takový podnět aktuálně přináší středočeský krajský úřad, když na sociálních sítích nabízí výlet kousek za Prahu: do Hrusic a okolí. Do Ladova kraje; na Říčansko a Mnichovicko.
Vysvitlo sluníčko a k procházkám vcelku láká i teploměr – tak proč sedět doma? Takový podnět aktuálně přináší středočeský krajský úřad, když na sociálních sítích nabízí výlet kousek za Prahu: do Hrusic a okolí. Do Ladova kraje; na Říčansko a Mnichovicko.
Žijeme ve velmi dynamické době. Všechno se mění, technologie se doslova předbíhají v touze potěšit, nalákat a obrat nás i o poslední drobné na papuče. Prostě oběh peněz kolem planety je neustále se zrychlující řetízkáč, a nedá se zastavit.
Kuře a houbová omáčka, to je skvělá kombinace. Já tentokrát použil lišky, ale samozřejmě můžete použít i jiné houby. Recept je velmi jednoduchý, ale tím více záleží na kvalitě surovin. Obzvláště kvalita koření je zásadní.
Palačinky. Tuto oblíbenou pochoutku zná snad každý. Existuje v mnoha podobách. S jednou z nich nás seznámí foodblogerka Markéta Chovancová. Na její sametové variaci s ovocem si určitě pochutnáte.
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu.
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu.
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Čarodějnické převleky, hořící vatry i špekáčky. To všechno už dobře znáte. Co takhle poslední dubnový den vyzkoušet něco netradičního? Vytvořte si společně s dětmi kouzelnou atmosféru plnou legrace a dobrodružství a především vaření v hravém stylu
Obránce Slavie Ondřej Kúdela je pro mě s velkým náskokem absolutně nejlepší stoper v lize. Ba co víc, on je pro mě osobností celé soutěže. Je to tichý šéf Slavie. Slovo „tichý“ se sice v souvislosti s Kúdelou může po kauze z utkání proti Rangers a jeho zkratu jevit poněkud směšně. Tam ve Skotsku totiž opravdu tiše řekl Kamarovi něco, čeho teď určitě lituje.
Slaný karamel. Na tuto delikatesu budete potřebovat jen jen pět ingrediencí a výsledek bude stát za to. Podávat ji můžete třeba ve formě oblíbených bonbónů či lízátek.
V chladnějších dnech zaručeně prohřeje a zasytí krémová polévka z pečené mrkve se zázvorem. K polévce se výborně hodí chléb lavaš zapečený v sendvičovači s čedarem, radí foodblogerka Markéta Chovancová.
Taky máte nejradši dezerty z jablek? Dnešní tip na takový recept od populární foodblogerky Markéty Chovancové je ultrarychlý a nepečený. Vyzkoušejte ho.
Krémová polévka z červené řepy, zjemněná jablkem a smetanou patří mezi oblíbené recepty foodblogerky Markéty Chvancové. Vyzkoušejte ji, učitě si pochutnáte.
Obrácená nekynutá jablečná buchta vylepšená vrstvou lahodné smetany. Vyzkoušejte tento skvělý recept od populární foodblogerky Markéty Chovancové. Určitě si pochutnáte.
Slib, že se neopijeme, bere mnohdy s přibývajícími posledními minutami v končícím roce za své, což má za následek hlavní novoroční předsevzetí: „Už nikdy nebudu pít“. S kocovinou nejlépe zatočíte tím, že k ní nedojde, pokud už ale máte opičku za krkem, zkuste některý z našich tipů.