Kreativ

ŠTÍTEK: smetana

Kapela Narvan.

Dráha funkové rakety Narvan skončila na D1

Brno - Bylo to jako ve filmu, který měl hodně rychlý střih. Svérázný brněnský muzikant Mario Feinberg opouští pár měsíců před listopadem 1989 Československo a odchází na Západ. Plný inspirace se pět let nato vrací do České republiky, v mžiku podepisuje smlouvu s velkou hudební společností a zakládá kapelu Narvan.

Ilustrační foto

OFS zpráva - Trutnov

Trutnovsko - Disciplinární komise opět nadělovala. Dorostenec Smetana z Chotěvic si nezahraje 5 utkání, Chlebo z Bernartic si odpočine v následujících třech.

Marek Vlček se snaží projít přes soupeře.

Junioři Třince postoupili do extraligy

Třinec - Třinečtí junioři si zajistili v rozhodujícím duelu s Ústím postup do juniorské extraligy, když porazili Severočechy gólem Vlčka v prodloužení 5:4.

Ilustrační foto

Slovan opět vyhořel

Vysočina - Havlíčkobrodský Slovan je znovu na kolenou. Záchranářský duel 22. kola divize D s Protivanovem prohrál 0:3.

Otto Smetana (nalevo) tvrdí, že se vraždy nedopustil

Vražda důchodce je nejasná

PLZEŇ - Téměř šestnáct let starý případ vraždy, z níž je obžalován Otto Smetana (51) z Karlových Varů, včera opět projednával Krajský soud v Plzni.

Úterní koncert studentského orchstru z Nara v litomyšlském Smetanově domě.

Japonci zahráli u Smetany

Litomyšl - Studenti z Japonska zahájili v úterý 25. března večer festival japonské kultury ve Smetanově domě v Litomyšli.

Úterní koncert studentského orchstru z Nara v litomyšlském Smetanově domě.

Japonci zahráli u Smetany

Studenti z Japonskazahájili v úterý 25. březnavečer festival japonské kultury ve Smetanově domě v Litomyšli.

Pavel Smetana bude hrát divizi.

Největší posila? Žďár má Smetanu z Liberce

Žďár nad Sázavou - Přestup zimy? Na poslední chvíli získal pomyslný triumf Žďár nad Sázavou. Do čtvrtého týmu divize D přichází na půlroční hostování liberecký útočník Pavel Smetana.

Ilustrační foto

Třinečtí jdou do play-down z jedenácté příčky

Třinec - Třinečtí florbalisté zvítězili v posledním kole základní části Fortuna extraligy v Praze nad Bohemians 5:4 po prodloužení, když nezvládli závěr a v poslední minutě inkasovali z hole Boháče. Rozhodnutí přinesl v polovině druhé minuty prodloužení mladík Smetana.

Ilustrační foto.

Na STK přivezli škodu bez podlahy

Lažínky - Škodovku 1000 MB přivezl její majitel na stanici technické kontroly do Lažínek u Moravských Budějovic bez podlahy. Technici nevěřili svým očím. „Také takové rarity tady vídáme. Tisícovce prostě chyběla podlaha, kterou majitel nahradil dřevěným roštem potaženým izolací. Tu lidé znají jako IPA. V kovošrotu ve Znojmě by musel za likvidaci takového dřevěného odpadu ještě zaplatit, “ říká šéf stanice technické kontroly Jiří Smetana.

Ilustrační foto

Ohňostrojová show na hudbu Smetany

Litomyšl - Padesátý ročník festivalu Smetanova Litomyšl bude ve znamení hvězd. Pořadatelé se v dramaturgii zaměřili na dílo Bedřicha Smetany. Dvacet tisíc vstupenek dají do prodeje už ve středu pátého března.

Na podzim byl Ondřej Smetana ještě kanonýr Fulneku, nyní už střílí branky jako hráč Liberce.

Smetana se uvedl gólem

Liberec, Fulnek - Brankou, která byla první v letošním kalendářním roce fotbalového celku Slovan Liberec, se uvedl v novém působišti útočník Ondřej Smetana. Na podzim nejlepší střelec druholigového nováčka z Fulneku zamířil v zimní přestávce do celku nejvyšší soutěže hrajícího svá utkání pod Ještědem.

Jablonecký brankář Daniel Kysilka s Janem Bémem likvidují útok teplického Jana Kozáka.

Junioři vyhráli v Teplicích, doma remizovali

Jablonec n. N. / Čtyři body ze dvou víkendových zápasů si na své konto připsali junioři HC Vlci v ligové soutěži. V prvním zápase porazili předposlední Teplice 5:2, ve druhém remizovali na domácím ledě se čtvrtým týmem soutěže 4:4.

NAPODOBÍ SMETANA RODÁKA ZE SMETANOVY LHOTY? Nová posila Liberce Ondřej Smetana má podobné dispozice ke střílení gólů jako kanonýr Jan Koller.

Liberec koupil fotbalovou věž

Fulnek - Druholigová anabáze fotbalového pětadvacetiletého útočníka Ondřeje Smetany končí. Autor sedmi podzimních branek v dresu Fulneku podepsal těsně před svátky přestup do prvoligového Slovanu Liberec. Trenéru Škorpilovi se má hlásit 3. ledna v Praze na testech.

Ilustrační foto.

Třinečtí florbalisté přehráli v exhibici výběr MFL

Třinec - Premiérové utkání mezi výběrem Městské florbalové ligy (MFL) a SK FbC Třinec okořenil souboj mezi mladšími výběry třineckých florbalistů, ve kterém tým složený od elévů až po starší žáky porazil dorosteneckoju­niorský celek překvapivě 5:3. Fanouškům třineckých florbalistů se představila na hřišti nová posila, z ostravského Pepina přišel obránce Jiří Charizán, jenž si zahrál ve druhé formaci.

Michal Smetana

Moravské pomníky jsou větší než v Čechách

Černá Hora - Každý kraj jiný vkus. Co je v některých částech republiky vnímáno jako odvážný krok, může být jinde běžný standard. Podle kameníků to platí i u výběru pomníků pro zesnulé.

Reprofoto ze Studie

Místo reklamního poutače vyroste u silnice nový kostel

Litomyšl - Kostel zapuštěný zčásti do země hned vedle rušné „pětatřicítky“. Tak vypadá projekt na novou modlitebnu církve bratrské v Litomyšli. Kazatel Daniel Smetana věří, že moderní kostel otevřou za dva roky. Počítají s náklady ve výši deseti milionů korun.

Reprofoto ze Studie

Místo reklamního poutače vyroste u silnice nový kostel

LITOMYŠL - Kostel zapuštěný zčásti do země hned vedle rušné „pětatřicítky“. Tak vypadá projekt na novou modlitebnu církve bratrské v Litomyšli. Kazatel Daniel Smetana věří, že moderní kostel otevřou za dva roky. Počítají s náklady ve výši deseti milionů korun.

Ilustrační foto.

Tak chutnají rakouské hory

Vyzkoušejte recepty mistra kuchaře Alexandra Fankhausera z Zillertalu. Uvidíte, že jet do rakouských hor se vyplatí nejen kvůli sněhu.

Východočeské divadlo v Pardubicích patří mezi oblíbené.

Stotisící divák přišel do divadla v Pardubicích letos dříve

PARDUBICE - Východočeské divadlo v Pardubicích přivítalo letos 100.000 diváka o tři dny dříve než vloni. Zatímco minulý rok přišel jubilejní návštěvník 17. listopadu, nyní to bylo již 14. den předposledního měsíce roku, informoval mluvčí divadla Radek Smetana. Divák se vstupenkou s pořadovým číslem 100.000 dostal od divadla několik dárků, další zatím čekají výherce internetové tipovací soutěže, který neuvedl své jméno.

DIVADÉLKO MÚZIKA. David Schůrek (19) studuje scénář recitačního pásma Světlo v lidech přebývá.

Maturitou pro Davida divadlo neskončí. Spíš začne

SEZIMOVO ÚSTÍ/KŘIVSOUDOV - „Najednou překvapeně koukáme, že s námi mikrobus odbočuje do polí a v dálce jsou vidět stany a pankáči. Náš režisér Miloš Smetana přece říkal, že v Chlumu u Křemže budeme hrát na nějakém jarmarku! Voláme kamarádovi, který už je na místě, a sděluje nám zdrcující zprávu. Opravdu budeme hrát na punkovém festivalu za městem. Vystupujeme z mikrobusu. Někteří pankáči jsou opilí. Těm máme hrát Krále Lávru? Jdeme se podívat ke klubovně, která stojí v centru celého dění. Visí na ní plakát. Jsou na něm uvedeny samé mládežnické kapely punkového ražení. Až dole je malými písmeny napsáno: Divadélko Múzika. Ptáme se po panu Smetanovi. Zatím nepřijel…“