Kreativ

ŠTÍTEK: Nadace Charty 77

Josef Čadík - provozovatel kinematografu (druhý zprava), profesor Martin Bojar - člen správní rady Konta Bariéry (třetí zprava), Julie Růžičková - zástupkyně Konta Bariéry (uprostřed).

Bratři Čadíkové věnovali peníze potřebným na Konto Bariéry

Lidice - V Památníku Lidice u Kladna bylo slavnostně zakončeno pojízdné filmové promítání Kinematografu bratří Čadíků. Stejně jako v minulých letech bylo dobrovolné vstupné na projekce věnováno na dobročinné účely. Letos bylo předáno 800 tisíc korun tradičně Kontu Bariéry.

Josef Čadík - provozovatel kinematografu (druhý zprava), profesor Martin Bojar - člen správní rady Konta Bariéry (třetí zprava), Julie Růžičková - zástupkyně Konta Bariéry (uprostřed).

Bratři Čadíkové věnovali peníze potřebným na Konto Bariéry

Lidice - V Památníku Lidice bylo slavnostně zakončeno pojízdné filmové promítání Kinematografu bratří Čadíků. Stejně jako v minulých letech bylo dobrovolné vstupné na projekce věnováno na dobročinné účely. Letos bylo předáno 800 tisíc korun tradičně Kontu Bariéry.

Auto od Konta bariéry dostal i Pferda

Auto od Konta bariéry dostal i Pferda

Rychnov nad Kněžnou - Konto bariéry opět rozdávalo radost potřebným. Tentokrát ve spolupráci se známým českým řetězcem, který tímto oslavil dvacáté narozeniny.

Hra Sám na dva šéfy ve Slováckém divadle v Uherském Hradišti.

Slovácké divadlo začíná sezonu novinkami

Uherské Hradiště - Nová sezóna ve Slováckém divadle sice začala teprve před dvěma týdny, ale divadelníci už teď přichází s řadou novinek. Na co všechno se můžou příznivci uherskohradišťské scény těšit v nejbližší době?

Kinematograf Bratří Čadíků.

Vstupné za kinematograf půjde charitě

Polná – Polenské Husovo náměstí po setmění ožije opět spolu s filmovým plátnem. Do Polné tento týden přijede letní kinematograf bratří Čadíků. Promítat se bude od čtvrtka do soboty. Vstupné na kino je dobrovolné a jeho výtěžek půjde na charitativní účely.

Kinematograf bratří Čadíků

Kinematograf promítá ve Štětí

Štětí - Kinematograf bratří Čadíků po čtyřech dnech opustil Lovosice a přemístil se do nedalekého Štětí. I zde po dobu čtyř večerů probíhá večerní promítání vybraných českých filmů.

Peter Chalupianský.

Posíláním pohledů vydělal téměř 200 tisíc na charitu

Praha - Peter Chalupianský se po čtyřech měsících vrátil ze studií v Jižní Koreji. Během té doby jeho projekt Kde je Peťa vydělal 186 tisíc na charitu. Studijní pobyt je pro mnoho mladých lidí zkušeností na celý život. Peter Chalupianský se rozhodl, že změní nejen život svůj, ale podpoří i ostatní. Vymyslel projekt Kde je Peťa.

Lékotéka karlovarské krajské knihovny.

Lekotéka v krajské knihovně se stále rozšiřuje

Karlovy Vary - Oddělení pro děti Krajské knihovny Karlovy Vary se v loňském roce nákupem prvních pomůcek, hraček a knih stalo tak zvanou Toy Library hravou knihovnou. Díky podpoře Konta Bariéry byla vytvořena první část Lekotéky, což je vlastně specializovaný soubor her a pomůcek napomáhajících zdravému mentálnímu rozvoji dítěte.

KOSTEL SV. HAVLA. Nový zvon se jménem Václav má zaplnit v kostele místo po chybějícím zvonu a zároveň připomenout památku prezidenta Václava Havla.

Kostel sv. Havla dostane nový zvon Václav

Praha - Kostel svatého Havla nedaleko od Staroměstského náměstí dostane nový zvon Václav. Na pořízení zvonu mohou lidé přispět ve veřejné sbírce.Náklady na odlití a umístění zvonu jsou předběžně vyčísleny na zhruba 850 tisíc korun. Vysvěcen by měl být letos v prosinci a rozeznít se má v lednu 2017. Zvon Václav má zaplnit místo po chybějícím zvonu a zároveň připomenout památku prezidenta Václava Havla.

V Aquacentu v Teplicích trénovala ve čtvrtek dálková plavkyně Lucie Leišová.

Trénovala na La Manche v Teplicích

Teplice - V Aquacentu v Teplicích trénovala ve čtvrtek dálková plavkyně Lucie Leišová. Pár dnů před vlastním pokusem překonat kanál La Manche si tak v teplickém Aquacentru spolu s místními seniory z klubu Zvonkohra prověřila připravenost na tento náročný plán. Cílem akce bylo také podpořit zdejší seniory v myšlence, že plavání je pro ně prospěšné.

Smečenské sportovní hry. Smečno běželo pro Péťu.

Město Smečno běželo na fotbalovém hřišti pro malého Péťu

Smečno /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Na začátku je velmi smutná příběh. Příběh čtyřletého Péti ze Smečna na Kladensku a jeho rodičů. Při návratu z dovolené loni na podzim jejich automobil havaroval. Tatínek při nehodě zemřel, Péťa a jeho maminka utrpěli vážná vážná zranění vyžadující zdravotnickou péči, která není hrazena zdravotními pojišťovnami.

Smečenské sportovní hry. Smečno běželo pro Péťu.

Město Smečno běželo na fotbalovém hřišti pro malého Péťu

Smečno – Na začátku je velmi smutná příběh. Příběh čtyřletého Péti ze Smečna a jeho rodičů. Při návratu z dovolené loni na podzim jejich automobil havaroval. Tatínek při nehodě zemřel, Péťa a jeho maminka utrpěli vážná vážná zranění vyžadující zdravotnickou péči, která není hrazena zdravotními pojišťovnami.

KRISTÝNA MIKUŠOVÁ z Plchova bojuje s nemocí statečně.

Společně můžeme pro Kristýnku udělat moc

Plchov - Kladenský deník, jenž se snaží být denně nablízku svým čtenářům, se dlouhodobě věnuje také tomu, aby se prostřednictvím stránek novin mohli lidé dočíst o příbězích lidí, kteří neměli v životě příliš štěstí. Takovým se snažíme podávat pomocnou ruku a díky zájmu čtenářů měnit jejich život v lepší. Příběh Kristýnky Mikušové z Plchova je jedním z těch, které neponechávají okolí lhostejným a snaží se dívence pomoci.

Cenu převzali  předseda neziskové organizace Libor Procházka (druhý zprava) a jeho manželka Libuše (vpravo), která je zároveň vedoucí chráněného pracoviště

Neratovická neziskovka Pojďte dál získala ocenění

Neratovice - Nezisková organizace Pojďte dál, která 
v Neratovicích už deset let provozuje stejnojmennou chráněnou cukrárnu, získala významné ocenění. Klub zaměstnavatelů ji vyhlásil Zaměstnavatelem bez bariér roku 2016.

PŘED MICHAELOU ŠOFKOVOU a Davidem Švecem z Dublovic stojí  výzva v podobě autostopu na více než pět tisíc kilometrů.

Stopaři ze Sedlčanska: Těšíme se, kolik zajímavých lidí potkáme

Sedlčany – Cestování stopem může být zdlouhavé, únavné a nudné. Ale představte si, že byste měli stopem ujet 5 200 kilometrů a navíc přitom závodit s dalšími jedenácti páry. Přesně taková výzva stojí před Michaelou Šofkovou a Davidem Švecem z Dublovic na Sedlčansku, kteří se již 18. června zúčastní Mistrovství České republiky v Autostopu.

Akce proběhne přímo před budovou Magistrátu.

KRÁTCE: Běh pro dobrou věc uzavře magistrát

Praha - Symbolicky poslední Run and Help pro rok 2016 v úterý poběží zaměstnanci magistrátu i s primátorkou Adrianou Krnáčovou. Akce proběhne ve 12.30 hodin přímo před budovou magistrátu na Mariánském náměstí. 

Konto Bariéry připravilo na měsíc duben projekt Run and Help a letos poprvé zapojilo do běhu mateřské školy. Na snímku děti z Mateřské školy Sluníčka v Praze.

Verunka svůj olympijský sen nevzdává

Praha /FOTOGALERIE/ - Jako malá chvíli neposeděla. Sport ji bavil a ze všeho nejvíce lyžování. Jejím snem byla olympiáda. Pak přišel osudný pád. Teď jí pomáhají děti z celé republiky. Naposledy běžela pražská mateřinka.

Run and Help Teplice

Sedmiletý Kryštof si nemoc nechce připustit

Teplicko - Na 700 lidí se v pátek v Teplicích zapojilo do charitativní akce Běh pro Kryštofa, který pod patronací Konta Bariéry zorganizovala Dagmar Pike a Základní škola v ulici U Nových lázní v Teplicích.

Run and Help Teplice

Školáci ze ZŠ Nové lázně běhali pro Kryštofa

Teplice - Na pět stovek dětí v pátek dopoledne v Teplicích podpořilo dobrou věc. Společně s příznivci Základní školy v ulici U Nových lázní a teplickými fotbalisty se žáci zapojili do projektu Run and Help. Vše bylo směřováno jako podpora pro sedmiletého Kryštofa, který od malička trpí mozkovou obrnou. Základní startovné činilo 20 korun, ale bylo ryze symbolické. Kdo chtěl, mohl dát více. A tak se kasička během dopoledne pěkně plnila.

Běh pro Markétku.

Děti, učitelé i členové spolků běhali pro dívku s nemocí motýlích křídel

Kly /VIDEO, FOTOGALERIE/ - Do charitativní akce Běh pro Markétku pod záštitou Konta Bariéry, jejímž cílem bylo vybrat peníze na zaplacení osobní asistentky pro Markétku Svobodovou z Tuhaně na Mělnicku, žákyni páté třídy, se navíc zapojili nejen všichni zaměstnanci kelské základní školy a pedagogové, ale také členové zájmových spolků a běžní občané z obce i okolí.

Charitativní běh Run and Help ve Klích pro Markétku Svobodovou z Tuhaně.

Školáci opět podpoří svou spolužačku

Kly – Školáci a jejich učitelé z Kel pořádají druhý ročník sportovně-charitativní akce Run to Help, jejímž prostřednictvím chtějí podpořit žákyni místní základní školy Markétku Svobodovou z Tuhaně, která trpí takzvanou nemocí motýlích křídel.

Lucie Leišová.

Lucie Leišová, studentka a dálková plavkyně

Lucie Leišová je dvacetiletá studentka a jedna z našich nejlepších dálkových plavkyň s obrovskou chutí pomáhat druhým. Za svůj největší plavecký úspěch považuje přeplavání Gibraltarské úžiny, což pro ni však nebyl pouze sportovní výkon, ale také důležitý milník v jejím dalším působení.

Barborka a Petra Černé

Na sobotní fotbal se půjde na Stínadla s červeným nosem!

Teplice - Jít v únoru na fotbal s červeným nosem? Jistě vás napadne, že to asi nebude žádný problém: ve velké zimě vám bude hrát různými barvami, červenou nevyjímaje; po konzumaci větší dávky alkoholu na zahřátí se vaše čichové čidlo rovněž zbarví dočervena. Na dnešním prvoligovém derby FK Teplice FC Slovan Liberec, které se hraje na Stínadlech od 15 hodin, ale budou mít desítky, možná i stovky fanoušků žlutomodrých červený nos kvůli akci „Slavte jako Admir Ljevaković a podpořte dobrou věc".

Teplice - Příbram 2:0

Slavte jako Ljevaković s červeným nosem!

Teplice – Teplický fotbalový klub rozpoutal během týdne neobvyklou charitativní kampaň, ve které vybízí návštěvníky sobotního prvoligového šlágru Teplice – Liberec k nákupu červeného nosu, který pomůže potřebným v rámci projektu Konta Bariéry.

Hlavní roli autistky Wendy ve hře Kakadu, která inspirovala akci Dej si kabát do šatny, bravurně ztvárnila herečka Simona Babčáková.

Nemáte vstupenky do divadla? Přijďte alespoň do šatny, lákají v Dejvicích

Praha /ROZHOVOR/ - Sehnat vstupenky do věčně vyprodaného Dejvického divadla není jednoduchý úkol. I tak stojí za návštěvu. Jeho vedení nově láká diváky do šatny. Nejde o legraci, ale o charitativní akci divadla a Konta Bariéry, u jejíhož zrodu stálo místní představení Kakadu. Na divadelních prknech představuje svět lidí s autismem.

Hlavní roli autistky Wendy ve hře Kakadu, která inspirovala akci Dej si kabát do šatny, bravurně ztvárnila herečka Simona Babčáková.

Nemáte vstupenky do divadla? Přijďte alespoň do šatny, lákají v Dejvicích

Praha /ROZHOVOR/ - Sehnat vstupenky do věčně vyprodaného Dejvického divadla není jednoduchý úkol. I tak stojí za návštěvu. Jeho vedení nově láká diváky do šatny. Nejde o legraci, ale o charitativní akci divadla a Konta Bariéry, u jejíhož zrodu stálo místní představení Kakadu. Na divadelních prknech představuje svět lidí s autismem.

Seniorka roku: Hana Svobodová ze Skřivan.

Seniorkou roku se stala Hana Svobodová ze Skřivan

Hradec Králové - Česká republika už zná svého Seniora a Seniorku roku 2015. V Kongresovém sále pražského hotelu Hilton se uskutečnilo finále prvního ročníku soutěže Senior roku, která má za cíl podporu aktivního života českých penzistů.

Seniorka roku: Hana Svobodová ze Skřivan.

Seniorkou roku se stala Hana Svobodová ze Skřivan

Hradec Králové - Česká republika už zná svého Seniora a Seniorku roku 2015. V Kongresovém sále pražského hotelu Hilton se uskutečnilo finále prvního ročníku soutěže Senior roku, která má za cíl podporu aktivního života českých penzistů.

Porotci soutěže Pianista roku: (zleva) Rostislav Čapek, Jitka Fowler Fraňková, Petr Malásek.

V Pianistovi roku se bude na co těšit

Praha /VIDEO/ - Neveřejným výběrovým kolem začal již čtvrtý ročník Pianisty roku, soutěže, která si dala za cíl propagovat živou hudbu nejen v kavárnách a restauracích. Z více než dvou desítek přihlášených vybrala odborná porota ve složení Petr Malásek, Jitka Fowler Fraňková a Rostislav Čapek patnáct soutěžících, kteří v pěti veřejných kolech předvedou, jak s pianem dokáží zaujmout sál.

OŽIJE DĚTSKÉ HŘIŠTĚ SMÍCHEM postižených i zdravých dětí? Peníze se shání na integrující prvky dětského hřiště v atriu ZŠ v Jesenické ulici v Bruntále.

Už máte jen dva dny na to podpořit dobré nápady ve svém regionu

Tři miliony korun si díky úspěšnému programu „Era pomáhá regionům" rozdělí regionální veřejně prospěšné projekty z celé České republiky. Do programu se v tomto roce přihlásilo 270 neziskových organizací. Grantová komise vybrala v každém z 20 regionů tři nejzajímavější projekty, o čtvrtém rozhodla veřejnost.

NA STARTU I SKLONKU ŽIVOTA. Na Jesenicku můžete podpořit bezpečné dětství i důstojný odchod ze světa.

Už máte jen dva dny na to podpořit dobré nápady ve svém regionu

Jesenicko - Minimálně tři miliony korun si díky programu „Era pomáhá regionům" rozdělí regionální veřejně prospěšné projekty z celé České republiky. Ten, který veřejnost v každém z 20 regionů podpoří nejvíce, získá od Ery 50 tisíc korun, druhý v pořadí 40 tisíc korun, třetí 35 tisíc korun a čtvrtý si odnese 25 tisíc korun. Víc než milion korun pak věnovali na dobrou věc individuální dárci. Jejich příspěvky jsou pro projekty klíčové čím více totiž nezisková organizace vybere od veřejnosti, tím vyšší příspěvek získá i od Ery. Výběr peněz skončí už za dva dny 6. ledna 2016.

Damián Tomášek z Prahy 3 se svou maminkou Magdalenou.

Vánoční dárek: děti přispěly chlapci na speciální vozík

Praha - Sedmiletý Damián Tomášek dostal vánoční dárek o pár dní dříve. Ještě před Vánoci mohl využívat speciální vozík, jelikož má vrozenou vývojovou vadu mozku a sám nemůže sedět ani chodit. Stávající speciální židlička mu už nestačila. Vozík, který mu zajistí nejen kvalitní sed a možnost bezpečného transportu, má také polohovací funkce, díky kterým může odpočívat.

POŘÍDÍ SI ČLENKY TANEČNÍ SKUPINY Jiřinky z Paskova další kostýmy?

Podpořte dobré nápady kolem vás

Tři miliony korun si díky úspěšnému programu Era pomáhá regionům rozdělí regionální veřejně prospěšné projekty z celé České republiky. Do programu se letos přihlásilo 270 neziskových organizací. Grantová komise vybrala v každém z dvaceti regionů tři nejzajímavější projekty, o čtvrtém rozhodla veřejnost.

NA STARTU I SKLONKU ŽIVOTA. Na Jesenicku můžete podpořit bezpečné dětství i důstojný odchod ze světa.

Podpořte dobré nápady kolem vás

Jeseníky - Tři miliony korun si díky úspěšnému programu „Era pomáhá regionům" rozdělí regionální veřejně prospěšné projekty z celé České republiky. Do programu se letos přihlásilo 270 neziskových organizací. Grantová komise vybrala v každém z 20 regionů tři nejzajímavější projekty, o čtvrtém rozhodla veřejnost.

Plavkyně Lucie Leišová.

ŘÁD SRDCE: Vyplavala téměř 150 tisíc pro muže na vozíčku

Příbram – Lucie Leišová. Dvacetiletá dívka z Příbrami. Její jméno koluje veřejností v posledních dvou letech. Proslavilo ji dálkové plavání. Loni přeplavala Gibraltar, čímž si splnila svůj sen. Letos se rozhodla uplavat desítky kilometrů z Českých Budějovic po Vltavě až do Prahy.

Liberec a Prachatice jsou první města, která dostala darem od Konta Bariéry velkoprostorové automobily, takzvané Taxíky Maxíky. Přispěli na ně zákazníci sítě lékáren Dr. Max. Slavnostní předání vozů v Praze doplnil koncert skupiny The Tap Tap.

Konto Bariéry předalo první Taxíky Maxíky seniorům a lidem s postižením

Praha /FOTOGALERIE/ - Velkoprostorové automobily, takzvané Taxíky Maxíky, budou vozit seniory a lidi se zdravotním postižením. Prvními dvěma městy, která dostala auta darem, jsou Liberec a Prachatice. Auta jim pořídilo Konto Bariéry díky zákazníkům lékáren Dr. Max. Z každého prodaného produktu jejich privátní značky totiž putovala po dobu dvou měsíců jedna koruna na nákup automobilů.