Kreativ

ŠTÍTEK: Nadace Charty 77

Kutnohorští středoškoláci si vyzkoušeli policejní fyzické testy.

OBRAZEM: Kutnohorští středoškoláci si vyzkoušeli policejní fyzické testy

Kutná Hora - Kutnohorští středoškoláci si v úterý 23. října vyzkoušeli policejní fyzické testy na atletickém stadionu Olympia. Na vlastní kůži tak mohli okusit, co zažívají uchazeči o práci u policie. Sportovní den s policií byl zároveň spojen s charitativní akcí, protože policie při náboru spolupracuje s Kontem bariéry.

Františka Zemanová v tandemu na padáku.

Aktivní senioři pronikají i do světa rekordů

Pelhřimov – Pozoruhodné aktivní seniory obdarovalo u příležitosti letošního slavnostního vyhlášení ceny Senior roku také pelhřimovské Muzeum rekordů, jehož provozovatelem je rekordmanská agentura Dobrý den.

Ilustrační foto.

Litoměřický klub LiPen zazářil v seniorské soutěži

Litoměřice - Čtenářský klub LiPen působící při Knihovně K. H. Máchy v Litoměřicích se umístil na 3. místě v celorepublikové soutěži Senior roku v kategorii Nejlepší seniorský klub. Ocenění je za celoroční činnost.

České vzpěračky nafotily na plumlovském zámku kalendář i plakáty s červeným nosem na podporu Konta Bariéry

Vzpěračky se svlékly pro kalendář. A výtěžkem z prodeje pomáhají Jakubovi

Třetí rok po sobě se letos představily vzpěračky z České republiky v poněkud nezvyklé podobě: na kalendáři, spoře pózující fotografovi. Letošní ročník kalendáře foceného tentokrát na zámku v Plumlově však měl také charitativní podtext. Zatímco v předešlých dvou letech se organizátorka z Náměště na Hané, Julie Švecová, soustředila hlavně na představení vzpěraček coby krásných žen, letos spolupracuje s Kontem Bariéry.

Jaderná elektrárna Dukovany.

Jaderná elektrárna spouští Letní kino pod věžemi

Dukovany - Od pátku 17. srpna začíná u dukovanské jaderné elektrárny unikátní Letní kino pod věžemi. Až do konce prázdnin nabídne každý pátek a sobotu lákavé filmové zážitky. Kino bude současně fungovat jako největší autokino v regionu. Úplně poprvé si tak bude možné projekci filmů užít nejen z diváckých židlí pod širým nebem, ale také přímo z aut.

Kinematograf znovu přilákal spoustu diváků.

OBRAZEM: Kinematograf znovu přilákal spousty diváků

Kutná Hora - Česká komedie "Špunti na vodě" uzavřela čtvrtý ročník Hudebního léta – Kinematograf bratří Čadíků 2018 na Palackého náměstí v Kutné Hoře. Na dobrovolném vstupném se na Konto Bariéry podařilo vybrat  41.048 korun, což je téměř o deset tisíc korun více, než loni.

„Bariéry s policií“ zdolávaly v Benešově desítky mladých lidí.

Sportovat s policií mohou lidé pro dobrou věc

Střední Čechy – Zasportovat si – a zároveň pomoci dobré věci. To je cílem akcí Přes bariéry s policií spojených i s charitou, které středočeští policisté společně s Kontem Bariéry a s dalšími partnery postupně pořádají v pěti městech po celém kraji. V úterý se uskuteční v Kladně, dále se v tomto týdnu ještě chystá v Mladé Boleslavi a Příbrami. V dubnu a květnu se již uskutečnila v Kolíně a v Benešově.

Pomalu se blíží další ročník akce Den bezpečné Příbrami, který se uskuteční 15. června v areálu přírodního koupaliště Nový rybník.

Den bezpečné Příbram pomůže Laurince

Příbram – Pomalu se blíží další ročník akce Den bezpečné Příbrami, který se uskuteční 15. června v areálu přírodního koupaliště Nový rybník. Své dovednosti na něm tradičně předvedou všechny složky Integrovaného záchranného systému.

Vedoucí Klubu Coolna ve Znojmě Robert Knebl.

Štěstí? Na stop se lze dobře připravit, říká Knebl

Znojmo – Roberta Knebla zná většina obyvatel Znojma jako vedoucího nízkoprahového klubu Coolna. Málokdo ale ví, že jeho vášní je dobrodružný způsob cestování. Již podruhé se účastní Mistrovství České republiky v autostopu. Společně s neteří Karin Vlkovou zdolá za týden okolo pěti tisíc kilometrů. Stop není podle něho jen způsob, jak se zadarmo dostat z místa na místo. „Stopař na cestách potká spoustu zajímavých lidí, zažije neuvěřitelné příběhy nebo se stane na chvíli součástí života řidiče, který si přál na chvíli společnost. Spousta známých mě nabádá k tomu, abych sepsal knihu,“ prozrazuje Knebl.

Jonáš Kešnar získal díky sbírce Konta Bariéry novou elektronickou protézu.

Spolužáci mi občas říkají Robocop

Jindřichův Hradec – „Ty jsi tak trochu jako Robocop, ne?“ ptali se prý spolužáci Jonáše Kešnara ve chvíli, kdy se jim ukázal se svou novou elektronickou protézou.

V Zrcadlovém sále zámku Dobříš se uskuteční v neděli 11. března od 19 hodin a kromě Jaroslava Svěceného vystoupí komorní soubor příčných fléten Magistri a klavíristka Lucie Toth.

Jaroslav Svěcený podpoří obnovu dobříšských varhan

Dobříš – Houslový virtuos Jaroslav Svěcený bude hlavní hvězdou benefičního koncertu pro obnovu dobříšských varhan v kostele Nejsvětější Trojice. V Zrcadlovém sále zámku Dobříš se uskuteční v neděli 11. března od 19 hodin a kromě Jaroslava Svěceného vystoupí komorní soubor příčných fléten Magistri a klavíristka Lucie Toth. Celý program bude slovem provázet Zdeňka Žádníková Volencová.

David Blažejovský a Jan Kříž si bionické ruce převzali 4. ledna v sídle nadace.

Díky dárcům má robotickou roku také David z Havlíčkobrodska

Havlíčkobrodsko – Krásný vánoční dárek věnovali lidé z celé republiky dvanáctiletému Davidu Blažejovskému z Havlíčkobrodska. Díky svým příspěvkům na Konto bariéry pomohli zaplatit čtyři robotické ruce v hodnotě přes dva a půl milionu korun. Jednu z nich získal právě David. Bionickou ruku si v lednu převzal v pražském sídle nadace.

Řidička Taxíka Maxíka Soňa Strejcová a klientka Zdeňka Stočesová, která potřebovala odvézt k lékaři.

Speciální taxík Maxík bude vozit seniory v dalších třech českých městech

Služeb sociální taxislužby Taxík Maxík, kterou do života uvedlo Konto Bariéry Nadace Charty 77 ve spolupráci s lékárnami Dr. Max, mohou nově využívat také občané Benešova, Mostu a Svitav. Celkem tak Taxík Maxík, jenž poprvé vyjel v roce 2016 v Prachaticích a Liberci, funguje již na osmi místech Česka.

Přišel i ponocný.

V kostce z regionu: Přišel i ponocný

Pardubický kraj /KRÁTKÉ ZPRÁVY/ - O první adventní neděli v Moravské Třebové mohli návštěvníci tradičního jarmarku na náměstí před vánočním stromem potkat městského ponocného Pavla Machálka, který je v civilním životě zaměstnancem kulturních služeb. Vánoční strom září od první adventní neděle rovněž před radnicí na náměstí v Poličce.

Taxík Maxík míří do svitavských ulic.

Taxík Maxík míří do svitavských ulic

Svitavy – Zbrusu nový minibus Ford Tourneo Custom, který ze společného projektu Nadace Charty 77 a sítě lékáren Dr. Max získalo Středisko sociálních služeb Salvia, bude již brzy brázdit ulice města.

Ilustrační foto

Literární vědci Brabec a Opelík dostanou Seifertovu cenu

V rezidenci pražské primátorky bude dnes odpoledne předána Cena Jaroslava Seiferta. Jejími letošními laureáty se stali literární kritici a historikové Jiří Brabec a Jiří Opelík. Cenu udílí Nadace Charty 77 a jména laureátů oznamuje vždy v předvečer Seifertových narozenin - 22. září příslušného roku. Cena je spojena s odměnou 100.000 korun.