Kreativ

ŠTÍTEK: srdce

Sladké Vánoce v Kutné Hoře.

Sladké Vánoce v Kutné Hoře se blíží

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Cukrářskými slavnostmi ožije v sobotu 8. prosince Kutná Hora. Jejich zimní varianta - Sladké Vánoce - láká i letos na sladkou ochutnávkovou stezku po historickém centru Kutné Hory. Do Sladkých Vánoc se zapojilo 23 místních kaváren, cukráren, čokoládoven, pekáren a restaurací.

Lubomír Kostelka oslavil v březnu 2017 devadesáté narozeniny.

S Lubomírem Kostelkou se veřejnost rozloučí v sobotu 8. prosince

Kamberk - Poslední rozloučení s hercem Lubomírem Kostelkou, který zemřel ve středu 28. listopadu na selhání srdce v pražské motolské nemocnici, se uskuteční v sobotu 8. prosince ve 14 hodin v kostele sv. Martina v Kamberku. Právě v této obci kousek od Vlašimi známý herec nabíral energii a v posledních létech také trvale žil.

Karlovarsko ve čtvrtfinále Českého poháru přejelo Ostravu v poměru 3:0, a na zápasy tak vede 1:0.

Český pohár: Ostrava si ani neškrtla

Karlovy Vary – Tak to byla pořádná volejbalová jízda. Úřadující mistr UNIQA extraligy mužů VK ČEZ Karlovarsko opět najel na vítěznou vlnu. Zaslouženě. Tentokrát to byl ze strany hráčů z města minerálních pramenů výkon hodný mistra.

Ilustrační foto.

Osmé kolo hodně napoví, jde do tuhého

Milovice - Osmé kolo milovické Superligy v malé kopané je přípravou na Final Four. Hrají spolu první s druhým, třetí se čtvrtým a také pátý se šestým. Bude se na co dívat.

Karvinští fotbalisté (svítivé dresy) si přivezli z Mladé Boleslavi bod.

Bod z mrazivé Boleslavi zahřál

Karviná /FOTO/ – I v oslabené sestavě vydolovali prvoligoví fotbalisté MFK Karviná na zmrzlém hřišti v Mladé Boleslavi cenný bodík. Ten je jistě zahřál u srdce.

FK Mladá Boleslav - MFK Karviná.

Boleslav doma jenom remizovala s posledním

Mladá Boleslav /FOTOGALERIE/ – První prosincový den do promrzlé a mlhou zahalené Boleslavi přijeli fotbalisté Karviné, aby tu sehráli utkání 17. kola FORTUNA:LIGY. Domácí byli od začátku mírně lepší a potvrdili to ve 12. minutě, kdy se po centru z pravé strany prosadil Tomáš Ladra. Po poločase se ale Karviná zvedla a vytěžila vyrovnání na 1:1, v 56. minutě skóroval Vojtěch Smrž. I přes závěrečnou snahu Boleslavi už zápas tímto stavem skončil.

Návrat Tomáše Plekance na kladenský led

VIDEO: Triumfální návrat Cézara Plekance

Kladno – Tady jsi doma, díky Tome, srdce vítězí! Transparent fanoušků mluvil jasně. Návrat Tomáše Plekance do kladenského dresu však oslavil v sobotu chvíli po čtvrté hodině  plný zimní stadion. A oslavil i vítězství 4:2 nad Litoměřice, hlavní hvězda večera otevřela skóre. 

Ondřej Moravec.

Moravec před sezonou: Ještě nikdy jsem nezažil, aby tým tak dobře fungoval

/ROZHOVOR/ Hvězda v pozadí. Tak lze označit biatlonového veterána Ondřeje Moravce. Na piedestalu jedničky jej loni vystřídal stříbrný muž z Pchjongčchangu Michal Krčmář. Jak ovšem trojnásobný olympijský medailista a mistr světa ve smíšené štafetě uvedl, může mít menší tlak na jeho výkony jen pozitivní dopad.

Devátý ročník galavečeru Boxeři dětem.

Na devátém ročníku galavečeru Boxeři dětem se vydražila rekordní částka

Rakovník /FOTOGALERIE/ – Devátý ročník galavečeru Boxeři dětem, který se v pátek uskutečnil v Kulturním centru Rakovník, opět nabídl velké množství zábavy, potu a dřiny v ringu i mnoho dojemných chvil. Pro nemocnou Janičku, která se bohužel charitativní akce nemohla zúčastnit ze zdravotních důvodů, byla vybrána rekordní částka 113 571 korun.

Děti se v kladenské nemocnici učily, jak předcházet úrazům.

Děti se v kladenské nemocnici učily, jak předcházet úrazům

Kladno /FOTOGALERIE/ - Každému z nás se v dětství jistě stal nějaký úraz. Úrazy jsou u dětí natolik běžnou záležitostí, že jsou často považovány za nevyhnutelnou součást dětství. Žádný úraz se ale nikdy nestane náhodně, má své příčiny a ve většině případů mu lze i předcházet.

ŠOSáci a jejich představení Hotel Blackout ve Volarech.

ŠOSáci zajeli do Volar s představením Hotel Blackout

Volary - Prachatičtí divadelníci dovezli do Volar svou velmi úspěšnou divadelní hru Hotel Blackout. Komedii, kterou Jaromír Hruška napsal, je ŠOSákům, jak se prachatickým divadelníkům lidově říká ušita na míru.

Ilustrační foto

Lidé otevřeli srdce i peněženky

Písek – Adventní věnce, svícny, ozdoby, malované perníčky i obrázky – to všechno je na benefiční výstavě otevřené ve středu 27. prosince ve foyer kina Portyč.

Loštický betlém řezbáře Jaroslava Beneše

Do betléma v Lošticích přibyl skladatel Janáček či liška Bystrouška

Hudební skladatel Leoš Janáček, liška Bystrouška a režisér František Pelcl přibyli do loštického betlému, který vybudoval a stále rozšiřuje místní řezbář Jaroslav Beneš. Dílo bude v jeho domě v Moravičanské ulici k vidění od 1. prosince od 6. ledna denně do 14 do 18 hodin.

Kristián Lunter

Zemřel Kristián Lunter. Mladík, který hrál za Kometu

Zvolen, Brno - Obrovská tragédie zasáhla slovenský hokej. V pouhých jedenadvaceti letech zemřel hokejový reprezentant Kristián Lunter. „Obrovská tragédie zasáhla zvolenskou hokejovou rodinu. V neděli večer ji nečekaně navždy opustil Kristián Lunter, odchovanec našeho klubu a v aktuální sezoně hráč prvoligového Prešova. Vyhasl život šikovného mladého chlapce, dobrého spoluhráče a hlavně přítele. Všem pozůstalým tímto vyjadřujeme hlubokou upřímnou soustrast. Kiko, odpočívej v pokoji,“ stojí v prohlášení HKM Zvolen na jeho facebookové stránce.

Slunce přišlo po roce do vodáren a prozářilo prostory adventem.

Slunce přišlo po roce do vodáren a prozářilo prostory adventem

Kladno /FOTOGALERIE/ - Už podeváté klienti chráněné dílny a speciální základní školy Nadačního fondu Slunce pro všechny prodávali ve středu svoje výrobky v prostorách Středočeských vodáren. Prodejní akce byla více než úspěšná. Nadační fond si z vodárny odvezl celkovou částku 31 036 korun.

Kriminalisté zveřejnili fotografie z místa nálezu mrtvého muže.

Mrtvý muž nalezený na Šumavě byl zavražděn

Nová Pec - Už se to ví jistě. Staršího muže, kterého našli dva turisté u Schwarzenberského plavebního kanálu, někdo zavraždil. Prokázala to pitva. Totožnost oběti je ale dál neznámá.

Karvinští farníci si prohlédli největší zvon na světě, který odlili zvonaři v polském Krakově.

Farníci oněměli úžasem. Spatřili největší zvon na světě

/FOTOGALERIE/ Zážitek, na který se nezapomíná, ještě stále vstřebává skupina farníků z Karviné. Od minulého týdne mohou směle říkat „vyvolení“, neboť jako jedni z mála lidí mohli na vlastní oči a zblízka vidět obrovský kostelní zvon, který vyrobili zvonaři v polském Krakově pro novou katedrálu v brazilském poutním místě Boha Otce Věčného.  

Bezobalový obchod Statek na Rynku v Pašince u Kolína nabízí své produkty ve skleněných nádobách.

Bezobalové nakupování funguje i na Kolínsku

Kolínsko /FOTOGALERIE/ - Všudypřítomný odpad ničící zemský ekosystém, mořská zvířata zamotaná v plastu, tisíce plastových mikročástic poletujících vzduchem. Abnormální množství plastů a odpadů na planetě Zemi je v poslední době čím dál více diskutované téma. Podle Organizace spojených národů (OSN) se jedná o enviromentální katastrofu. Na tu se už snaží reagovat řada lidí i lokálně.

Richard Pachman a Dita Hořínková přinesli do Slaného kouzlo Vánoc.

Richard Pachman a Dita Hořínková přinášejí lidem kouzlo Vánoc

Slaný /FOTOGALERIE/ - Do mlžného oparu byl v pondělí 26. listopadu večer zahalen koncert Richarda Pachmana a Dity Hořínkové, který se uskutečnil v Husově domě, sídle ECM, ve Slaném. Oba zpěváci navštívili město v rámci vánočního turné, na kterém představili, kromě dalších, písně ze svého nového alba.

Jaromír Jágr potvrdil novou posilu Kladna, Tomáše Plekance. Ten bude zároveň hostovat v dresu Komety Brno

Plekanec rozhodl srdcem. Hrát bude za Kladno, pomůže i Kometě

Kladno /FOTOGALERIE/ – Fanoušci několika českých klubů na jeho rozhodnutí čekali s větší či menší nadějí. Nakonec skvělý český hokejista Tomáš Plekanec tolik nepřekvapil, upsal se do konce sezony mateřskému Kladnu a pokusí se ho dostat zpátky mezi českou elitu. Radují se také v Brně, která někdejšího slavného kapitána reprezentace získala na střídavý start.

Jaromír Jágr potvrdil novou posilu Kladna, Tomáše Plekance. Ten bude zároveň hostovat v dresu Komety Brno

Plekanec zase ukázal srdce, pomůže svému Kladnu. Hrát bude i za Kometu

Fanoušci několika českých klubů na jeho rozhodnutí čekali s větší či menší nadějí. Nakonec skvělý český hokejista Tomáš Plekanec tolik nepřekvapil, upsal se do konce sezony mateřskému Kladnu a pokusí se ho dostat zpátky mezi českou elitu. Radují se také v Brně, která někdejšího slavného kapitána reprezentace získala na střídavý start.