Kreativ

ŠTÍTEK: srdce

Tito dva chlupáči stále čekají na své majitele. Fenka (světlá) – mladá kříženka severského plemene – pobíhala po Medardu. Starý chundelatý voříšek byl nalezen v Dolním Rychnově.

Útulky se často plní uprchlíky a "vánočními dárky"

Sokolov – Lekl se petardy a utekl. Pomozte, prosím, s hledáním. Podobných zpráv jsou zejména před silvestrem a po něm plné sociální sítě. Se psy, kteří se lekli a utekli, a také s takzvanými nechtěnými vánočními dárky má bohaté zkušenosti i Záchytné zařízení pro zvířata Městské policie Sokolov na Vránově.

Tomášek bojuje od loňského května s leukémií. Obec a přátelé chystají benefiční koncert, jehož výtěžek by měl rodině pomoci financovat nákladnou léčbu.

Tříletý Tomáš bojuje s leukémií. Obec a přátelé chystají benefiční koncert

Kamenné Zboží – Příběhy vážně nemocných malých dětí nejsou nikdy veselým čtením. Zároveň však díky snaze rodičů, známých, blízkého okolí, lidí z obce, ale i zcela neznámých lidí s dobrým srdcem dávají víru a naději, že všechno dobře dopadne. Právě takový je i příběh tříletého Tomáška z Kamenného Zboží, malé obce ležící hned za Nymburkem. S pomocí přispěchalo vedení obce, konkrétně starostka Eva Špetlová.

Tým FC Chališ Mažice v podzimní části IV. třídy.

V Mažicích tepe velké fotbalové srdce

Mažice – Pomyslnou plaketu za oddanost amatérskému sportu si na Táborsku bezesporu zaslouží celá řada fotbalových nadšenců. Jedna obzvlášť blyštivá by ovšem zcela jistě rozzářila i klubovnu týmu FC Chališ Mažice.

DOMA TO DRHNE. Děčínští hokejisté v letošní sezoně bodují více venku než doma. V sobotu padli s Trutnovem. Na zemi se ocitl obránce Jan Kaltenböck (vpravo).

Doma to Medvědům moc nejde

Děčín – Hokejisté Děčína potvrdili, že v letošní sezoně nejsou doma pánem. Svěřenci Jaroslava Haška přenechali po tuhém boji a porážce 2:3 všechny body Trutnovu.

Pracovníci Lesů hl. m. Prahy ošetřili Beethovenův platan.

Beethoven tu snil o mladé komtese. Nejstarší platan hlídá tomograf

/FOTOGALERIE/ Nejstaršímu a nejmohutnějšímu platanu na území hlavního města Prahy se přezdívá Beethovenův, protože kousek od stromu v zahradě Velkopřevorského paláce se v roce 1796 světoznámý skladatel ubytoval. V listopadu se Beethovenův platan dočkal odborného ošetření.

Z utkání BC Geosan Kolín - Svitavy 90:95.

Medvědi opět nezvládli dramatickou koncovku

Kolín – Děčín, Ústí, Svitavy. Tři domácí utkání, která měla něco společného. Dramatickou koncovku se smutným koncem. Vstup do nového roku pro kolínské basketbalisty nebyl zrovna povedený. S Tury v sedmnáctém kole NBL prohráli 90:95.

Sendvič s burákovým máslem.

Nečekaný vedlejší efekt. S novými plícemi žena získala i alergii na buráky

Transplantace orgánů jsou mnohdy pro pacienty se závažnými onemocněními jedinou šancí na přežití. Pro 68letou Američanku však nové plíce přinesly naprosto nečekanou komplikaci. Pouhé dva týdny po operaci se u ženy, která nikdy netrpěla alergií na arašídy, projevila po jejím oblíbeném sendviči s burákovým máslem těžká alergická reakce. Jak se ukázalo, alergií na arašídy trpěl muž, od kterého plíce pocházely.

Zemřel trhosvinenský farář Marcin Želazny. Lidé za něj před farou zapalují svíčky.

S farářem se chtějí rozloučit

České Budějovice – Věřící, k nimž od roku 2008 promlouval a byl jim oporou 28. prosince zemřelý farář Marcin Żelazny, se chystají s ním rozloučit.

Kamila Brotánková je propagátorkou zdravé stravy a zdravého životního stylu.

Ten, kdo vám může nejvíce pomoci, jste vy sami, říká Kamila Brotánková

/ROZHOVOR/ Nad tím, co jí, se Kamila Brotánková z Řásné nedaleko Telče pořádně zamyslela v době, kdy ji trápily ekzémy a nemohla se jich nijak zbavit. Zjistila, že je závislá na cukru. Když ho ze svého jídelníčku vynechala, zmizely ekzémy i další potíže. Začala se naplno věnovat zdravé stravě a zdravému životnímu stylu a nyní své zkušenosti předává dál.

Kamila Brotánková je propagátorkou zdravé stravy a zdravého životního stylu.

Ten, kdo vám může nejvíce pomoci, jste vy sami, říká Kamila Brotánková

Řásná – Nad tím, co jí, se Kamila Brotánková pořádně zamyslela v době, kdy ji trápily ekzémy a nemohla se jich nijak zbavit. Zjistila, že je závislá na cukru. Když ho ze svého jídelníčku vynechala, zmizely ekzémy i další potíže. Začala se naplno věnovat zdravé stravě a zdravému životnímu stylu a nyní své zkušenosti předává dál.

Ilustrační foto.

Ježíšek nepřinesl správné dárky. Rozezlený devítiletý chlapec zavolal policii

Mnoho dětí zažije ten pocit zklamání, když roztrhne papírový obal vánočního dárku a uvnitř najde hračku, kterou nechtěl, nebo dokonce nenáviděné oblečení. Devítiletého chlapce ze severu Německa však špatný výběr rozzuřil natolik, že na Štědrý den zavolal na tísňovou linku a policie na místo skutečně přijela. O případu informovaly agentury DPA a AFP.

Šimon Hrubec (vlevo) nedávno oslavil 300. start za Třinec v extralize. Oporou svého týmu byl i v Davosu.

Šimon Hrubec: Cítil jsem se špatně, je tu řídký vzduch

Davos – Byl vyhlášen nejlepším hráčem utkání za třinecké mužstvo. Šimon Hrubec opětovně podržel během náročného duelu své spoluhráče, slavit ale nemohl, neboť Oceláři vytěžili z nadějně rozehraného utkání na Spengler Cupu proti Magnitogorsku jen bod.

Otužilci plavali v břeclavské Dyji. Voda měla dva stupně Celsia.

Vánoční tradice. Otužilci plavali na Štěpána ve dvoustupňové řece Dyji

Břeclav /VIDEO/ – Desítky plavců po roce znovu plavaly v ledové Dyji. Již čtyřiačtyřicátý ročník Vánočního kilometru v Břeclavi, který pořádá místní klub sportovního potápění Nautilus, si nenechal ujít ani zanedlouho sedmatřicetiletý Pavel Kolařík z Podivína. Na Štěpána před polednem doplaval nejrychleji do cíle na poloviční půlkilometrové trati. „Jsem amatér. Loni se mi tady podařilo zvítězit na čtvrtkilometru, teď na dvojnásobku. Super,“ řekl muž.

Ilustrační foto.

Nadvláda Elektro Viola pokračuje

Rakovník - TJ TZ Rakovník připravila tradiční fotbalový turnaj. V celku slušně zaplněnému hledišti se představilo osm týmů, které vesměs využily služeb okresních fotbalistů působících od divize až po okresní přebor. Pod dohledem rozhodcovského tria Václav Reiprich, Petr Chejlava a Miroslav Andrle začaly nejdříve zápasy ve skupinách.