Kreativ

ŠTÍTEK: srdce

Ilustrační foto.

Vloupal se do garáže

Karlovy Vary – Karlovarští kriminalisté zahájili trestní stíhání třiačtyřicetiletého muže z Ostrova, který si pro krádež vybral garáž v Karlových Varech.

Ježíškova vnoučata nadělovala radost.

Lidé s dobrým srdcem mohou být stále Ježíškovými vnoučaty

Děčínsko – Splnit přání seniorům mohou stále lidé pomocí celorepublikového projektu Ježíškova vnoučata. Na webu projektu si mohou lidé, kteří by rádi udělali dobrý skutek, vyhledat, která vánoční přání je ještě možné seniorům z různých koutů republiky vyplnit.

Vandalové zničili část unikátní výstavy velkoplošných fotografických portrétů stoletých Čechoslováků.

Případ poničené výstavy fotografií: policie žádá veřejnost o pomoc

/VIDEO/ Pražští kriminalisté zveřejnili jediné dostupné video z naprosto nepochopitelného vandalského činu. O silvestrovské noci krátce po půlnoci skupina dosud neznámých pachatelů poškodila šest panelů, které byly součástí výstavy „Narozeni 1918 - Tváře století“ umístěné na náměstí Václava Havla u Národního divadla.

Kateřina Perknerová.

Glosa Kateřiny Perknerové: Učí. Umí to?

Kdo umí, ten umí. Kdo neumí, ten učí. Tohle uštěpačné heslo rozšiřují většinou lidé, kteří mají pocit, že školy ovládají hysterické pedagožky, jejichž životní náplní je buzerovat žactvo a užívat si dvouměsíční prázdniny.

Adolf Langer, ředitel HZS Teplice.

Práce hasiče se za poslední léta výrazně proměnila. Hasič to musí mít v srdci

Teplice – Už přes třicet let působí na stanici hasičů v Teplicích Adolf Langer. To, že svůj život zasvětí záchraně lidí a jejich obydlí při požárech, věděl už jako malý kluk, když první zkušenosti získával v Bohosudově u tamní dobrovolné jednotky. Vyučil se automechanikem, později přešel na teplickou strojní průmyslovku. Vysokoškolské vzdělání na VŠB Ostrava se zaměřením na požární ochranu dokončil až při zaměstnání.

Ze středoamerického Hondurasu vyrazila nová karavana migrantů

Do USA míří další karavana migrantů. Z Hondurasu vyrazily stovky lidí

Stovky obyvatel středoamerického Hondurasu vyrazily v pondělí večer na cestu, na jejímž konci čekají vysněné Spojené státy. Nová karavana migrantů podle agentury Reuters věří v úspěch své cesty, navzdory zkušenostem předchozí uprchlické vlny, která se zastavila na severním okraji Mexika.

Jiří Škvrna plave v ledové vodě, nebojí se ani výstupu na Sněžku do půl těla.

Jiří Škvrna: Otužování je lék na křečové žíly, ale i na deprese

Mladá Boleslav /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Otužilec Jiří Škvrna uspořádá v sobotu 19. ledna první ročník soutěže zimních plavců. Povídali jsme si o tom, jak se sám dostal k otužování a prozradil, co může dělat i netrénovaný člověk k tomu, aby opravdu začal. Kdy už může být otužování nebezpečné?

Ředitel HZS Teplice Adolf Langer.

Ředitel HZS Teplice: Hasič musí mít svoji práci uloženou ve svém srdci

Teplice /ROZHOVOR/ – Vyučil se automechanikem, později přešel na teplickou strojní průmyslovku. Vysokoškolské vzdělání na VŠB Ostrava se zaměřením na požární ochranu dokončil už při zaměstnání. „To, že budu hasičem, jsem věděl od svých žákovských let,“ říká Adolf Langer, ředitel HZS Teplice.

Strakonice – Závěr víkendové přehlídky ochotnických divadelních sborů Setkání ve strakonickém Domě kultury patřil v neděli 13. ledna souboru J.K.Tyl z Českých Budějovic.

Čarodějnická nevěsta zakončila Setkání

Strakonice – Závěr víkendové přehlídky ochotnických divadelních sborů Setkání ve strakonickém Domě kultury patřil v neděli 13. ledna souboru J.K.Tyl z Českých Budějovic.

Pavlína Wolfová

Život Pavlíny Wolfové se sportem: Bez nás by takoví nebyli

Jeden novoroční vzkaz: „Úspěch či nedostatek úspěchu Vašeho dítěte ve sportu neukazuje to, jaký jste rodič…“ Tato slova mi napsal jeden z přátel Sportovního deníku na facebooku. „Mít doma sportovce, který se rád učí, má respekt, je týmový hráč, psychicky odolný, houževnatý a do všeho jde naplno … TO je odraz Vaší rodičovské výchovy,“ dodal na konec.

Starostu Gdaňsku Pavla Adamowicze pobodal útočník

Útočník na charitativní akci pobodal primátora Gdaňsku. Ten později zemřel

Na primátora polského Gdaňsku Pavla Adamowicze zaútočil během nedělní charitativní akce muž s nožem. K incidentu došlo ve chvíli, kdy politik z podia hovořil k lidem. Adamowicz podstoupil několikahodinovou operaci srdce, později ale v nemocnici zemřel. Útočníka policie zadržela, jeho motiv je neznámý.  

Z utkání BC Kolín - Brno (75:80).

Medvědi si přivřeli dveře mezi elitu

Kolín – Basketbalisté Kolína si zřejmě zavřeli dveře do elitní skupiny A1. Na domácím hřišti totiž prohráli s Brnem 75:80. V posledních třech kolech základní části NBL musí vyhrát a ještě spoléhat na zaváhání soupeřů.

Atraktivní podívaná pro diváky a nemilosrdný zápas s bahnem pro jezdce a jejich pionýry, to byl 19. ročník Off-road fichtel day v Soběslavi.

Legendární pionýry závodily na okruhu

Soběslav - V sobotu se konal v pořadí 19. ročník vytrvalostního závodu Off-road fichtel day. Jezdci na motocyklech značky Jawa 50 soupeřili ve dvou kategoriích. Areál Automotoklubu (AMK) Soběslav zaplnily desítky diváků a fanoušků.

Ilustrační foto

Obrat o 180 stupňů. Srdce Vřídla se stěhovat nebude

Karlovy Vary – Komplikovaný přesun technologie, která zajišťuje výtrysk karlovarského Vřídla, se konat nebude. Současné vedení magistrátu zcela změnilo plány bývalé koalice a krenotechnologii, bušící srdce horkého léčivého pramene, ponechá v podzemí.

Pavel Klimenda

Pavel Klimenda: V Plzni nespěchám

Plzeň - Čtyřiadvacetiletý absolvent pražské Ježkovy konzervatoře je členem muzikálového souboru Divadla J. K. Tyla v Plzni teprve od loňského roku.

Dekstone Tuři Svitavy vs. ČEZ Basketball Nymburk (64:68).

Lídr naplnil předpoklady, ale o vítězství musel bojovat do poslední minuty

Svitavy /KOOPERATIVA NBL/ – Byli jedenáct bodů v plusu a někde v koutku sportovní haly Na Střelnici se rodila velká basketbalová senzace. Jenže nakonec se ukázalo, že Nymburk ve Svitavách prohrát nechtěl a Dekstone Tuři v očekávaném střetu čtyřbodovým rozdílem padli. Byla to však porážka statečných svitavských srdcí.

Na Vánoce si Iveta Hlobilová připravila několik dárků. Řadu z nich sama vyrobila, ve městě je vyhlášenou šperkařkou. O to víc jí píchlo u srdce, když den před Štědrým dnem zjistila, že všechny přichystané dárky skončily vyhozené v podzemním kontejneru.

Zažila vánoční zázrak. Omylem vyhozené dárky zachránil ochotný popelář

Znojmo - Na Vánoce si Iveta Hlobilová ze Znojma připravila několik milých dárků. Řadu z nich sama vyrobila, ve městě je vyhlášenou šperkařkou. O to víc jí píchlo u srdce, když den před Štědrým dnem zjistila, že všechny přichystané dárky skončily vyhozené v podzemním kontejneru v centru města.

Srdce pod křížem. Kardinálovi Špidlíkovi odhalí v Boskovicích památník.

Srdce pod křížem. Kardinálovi Špidlíkovi odhalí památník, 70 let od vysvěcení

Boskovice – V roce 1919 se v dnešní Bělské ulici v Boskovicích narodil kardinál Tomáš Špidlík. Známý teolog, filozof a spisovatel, který se stal uznávanou autoritou vědeckého světa. Kardinálem jmenoval Špidlíka v roce 2003 papež Jan Pavel II. V Itálii žil Špidlík přes padesát let. Zemřel v roce 2010 v Římě. Boskovického rodáka zatím ve městě připomíná pamětní deska na tamním gymnáziu, kde v minulosti také studoval. Místní Špidlíkovi letos v srpnu odhalí v Bělské ulici v parčíku nedaleko jeho rodného domu památník.