Kreativ

ŠTÍTEK: srdce

Divocí koně na loukách v Josefově.

OBRAZEM: V srdci divočiny

Josefov /FOTO/ - Až k divokým koním vede stezka kolem ptačího parku Josefovské louky. Kromě exmoorských poníků můžete pozorovat vydry, ledňáčky, skorce, bobry i ptáky na lučních mokřadech.

Lukáš Kraják (vlevo) se v chrudimském dresu ukázal v přípravě již v třetiligových dobách, kvůli nemoci však musel na vlastní žádost skončit.

Kraják se vrací: Nemoc mi otevřela nové dveře

Chrudim /ROZHOVOR/ - V juniorce Hradce Králové přemýšlel záložník Lukáš Kraják především nad tím, jak najít cestu do elitních českých soutěží. Jediné vyšetření v hlavním městě však fotbalistovi celý pohled na život změnilo.

Osmnáctiletý fotbalista a rozhodčí Štěpán Burgr (na snímku) zachránil společně s trenérem Jaromírem Korčákem život šestnáctiletému fotbalistovi. Ten zkolaboval na halovém turnaji ve Svitávce. Díky bleskové pomoci mužů, kteří hocha začali oživovat, se ho z

Boj o život: pomohla masáž srdce. Věřil jsem, že to dobře skončí, říká zachránce

Svitávka – Kdo nastřílí nejvíc gólů a vyhraje? Fotbalový turnaj dorostenců ve sportovní hale ve Svitávce na Blanensku nakonec přinesl v sobotu mnohem větší drama. A body za vítězství do tabulky nikdo neřešil. Šlo totiž o život. Během jednoho ze zápasů totiž krátce před polednem zkolaboval na střídačce šestnáctiletý hráč. Postihla ho zástava krevního oběhu.

Osmnáctiletý fotbalista a rozhodčí Štěpán Burgr (na snímku) zachránil společně s trenérem Jaromírem Korčákem život šestnáctiletému fotbalistovi. Ten zkolaboval na halovém turnaji ve Svitávce. Díky bleskové pomoci mužů, kteří hocha začali oživovat, se ho z

Boj o život: pomohla masáž srdce. Věřil jsem, že to dobře skončí, říká zachránce

Kdo nastřílí nejvíc gólů a vyhraje? Fotbalový turnaj dorostenců ve sportovní hale ve Svitávce na Blanensku nakonec přinesl v sobotu mnohem větší drama. A body za vítězství do tabulky nikdo neřešil. Šlo totiž o život. Během jednoho ze zápasů totiž krátce před polednem zkolaboval na střídačce šestnáctiletý hráč. Postihla ho zástava krevního oběhu.

Jakub Petružálek (ve žlutém) v posledním domácím zápase s Brnem.

Za každého v kabině strčím ruku do ohně, říká Petružálek

Litvínova - Do mateřského Litvínova se letos vrátil, aby mu pomohl do play off. Jenže doma Jakub Petružálek nezažívá dobré časy. Verva si zahrává s účastí v předkole, což zkušeného útočníka sžírá a trhá mu to srdce. „Není to pro mě jednoduché. Tím, že jsem odtud, tak mě to s…“ ulevil si před novináři po nedělní domácí porážce 3:4 s mistrovským Brnem.

Již 26. masopustní průvod v Jilmu odstartovalo o uplynulém víkendu kohoutí kokrhání.

OBRAZEM: Jilemští kohouti soupeřili o srdce jedné slípky

Jilem – Již 26. masopustní průvod v Jilmu odstartovalo o uplynulém víkendu kohoutí kokrhání, které vyhnalo z peřin hospodáře s hospodyní a jejich tři dcery. Návštěvníci pak byli svědky ranního krmení čuníků, krav i hejna vypečených slepic.

Jakub Kohák

Jakub Kohák: Srdcem jsem v Holešově celý život

ROZHOVOR / Jakub Kohák je jako živé stříbro. Chvíli nepostojí, neposedí. O víkendu uváděl v Holešově ples a byl v jednom kole. „Můžeme se s vámi vyfotit?“ slyšel každou chvíli zejména od slečen a žen.

Infekční endokarditida

Infekční endokarditida postihuje stále více Čechů. Jak se jí vyhnout?

Ještě před několika lety znamenala práce pro Hedviku Černou celý její život. Pracovala od rána do večera a od večera do rána. Byla hrdá, jak ji šéf chválí, jak je dokonalá. Teď už ví, že život je úplně o něčem jiném. Přesvědčila ji o tom vážná nemoc - infekční endokarditida.   

ilustrační foto

Vídeňský ples se poprvé roztančí v lázních

Karlovy Vary – Roční plesový kalendář v Karlových Varech doplní nová elegantní společenská akce. Bude jí první Vídeňský ples v Karlových Varech, který je naplánovaný na 16. března. Slavní umělci, zástupci z oblasti hospodářství a politiky i všichni nadšení milovníci tance se tento večer setkají v působivém Grandhotelu Pupp v lázeňském srdci Karlových Varů

Příprava nové antropologické expozice.

Srdce je na cestě. Nová expozice roste

Humpolec – Práce na nové antropologické expozici, kterou pracovníci humpoleckého muzea na Horním náměstí připravují v rámci letošních oslav 150. výročí dr. Aleše Hrdličky, jsou v plném proudu.

Valentýnská soutěž o romantický pobyt.

Čtenáři Deníku vyznávali lásku na svatého Valentýna. Přečtěte si všechna přání

Miluji Tě, mám Tě rád, vážím si Tě. I těmito slovy mohli čtenáři Deníku prostřednictvím našich novin vyznat lásku na svatého Valentýna své drahé polovičce a zároveň tím soutěžit o exkluzivní dárek v podobě pobytu pro dvě osoby ve Spa hotelu Lanterna. Všechny valentýnky, které jste nám posílali od 28. ledna do 9. února, si nyní můžete přečíst v tomto článku. 

PAVEL BUDÍNSKÝ - trenér BK ARMEX Děčín.

Děčín chce zastavit sérii. Ukažme srdce, nabádá Budínský

Děčín - Dvě prohraná derby, dvě porážky ve Final Four Českého poháru. V posledním utkání před reprezentační pauzou by děčínští Válečníci rádi ukončili sérii porážek. Příležitost budou mít ve středu večer v Brně, kde v rámci Národní basketbalové ligy sehrají od 20 hodin druhý zápas nadstavby.

Jedna z našich současných nejpopulárnějších popových zpěvaček Markéta Konvičková.

Markéta Konvičková sní o StarDance

Jedna z našich současných nejpopulárnějších popových zpěvaček Markéta Konvičková bude určitě hlavním tahákem na letošním společném plese Moravskoslezského kraje a statutárního města Ostravy, který se uskuteční 22. února v Clarion Congress Hotel Ostrava.

ZROD HOSPICE NENÍ LEHKÝ. Město Brno již poskytlo pozemek a připravený je i projekt. Jednou by zařízení mohlo vypadat takhle.

Dům pro Julii. V Brně se rodí první dětský hospic v České republice

Brno – Když umírá blízký člověk, je pro každého těžké smířit se s takovou smutnou skutečností. Není však nic horšího, než když nenadále přijde vážné onemocnění dítěte a rodiče se musí vypořádat s mnoha tíživými faktory jako je vztek, smutek, stres, strach a obava z toho, jak dítě i oni sami vše zvládnou. V této těžké situaci situacích rodičům pomůže tzv. terénní odlehčovací služba. Případná výhra v programu společnosti Tesco „Vy rozhodujete, my pomáháme“ by byla pro hospic „Dům pro Julii“ další vítanou podporou.

1. kolo tenisového Fed Cupu: Česká Republika - Rumunsko, 10. února 2019 v Ostravě. Na snímku Barbora Krejčíková (vlevo) a Kateřina Siniaková (vpravo) proti Irina-Camelia Beguová a Monica Niculescuová.

Důvod k panice? Ne, prohra českých tenistek přijít musela

Voda je mokrá, nebe je modrý a české tenistky vyhrávají Fed Cup. Lehce poupravená hláška z filmu Poslední skaut platila (se dvěma výjimkami) už od roku 2011. Na triumfy dam ze srdce Evropy si fanoušci tak zvykli, že víkendová prohra v 1. kole s Rumunskem působí jako facka ze tmy.

Zakladatelka perinatálního hospicu Dítě v srdci Alena Peremská.

Ples podpoří Dítě v srdci

Kostelec nad Orlicí - Perinatální hospic Dítě v srdci sídlící na faře v Kostelci nad Orlicí pomáhá rodinám vyrovnat se se situací, kdy je postihla ztráta dítěte.

Školení hasičů v Třemošnici

Hasiči se zdokonalovali v neodkladné předlékařské pomoci

Třemošnice /FOTO/ - V sobotu 9. února se konalo v místní hasičské zbrojnici JSDH Třemošnice tematické školení na téma poskytování neodkladné předlékařské pomoci při činnostech v souvislosti s dopravními nehodami a vyprošťováním zraněných osob z havarovaných vozidel.

Ilustrační foto

Vraždy? Často klasické domácí zabijačky, řekl kriminalista

Jižní Morava - Soka v lásce bodl dvacetkrát nožem. Trefil i srdce, a manžela své bývalé přítelkyně tak sprovodil ze světa, a to přímo před ženinýma očima. Útok zhrzeného milence na ubytovně v brněnské Šámalově ulici začátkem loňského července byl jednou ze šestnácti vražd, které policie v kraji minulý rok vyšetřovala.

Cukrárna Myšák ve Vodičkově ulici.

Zahřešit si občas neškodí. Přijďte si zamlsat do některé z pražských cukráren

/FOTOGALERIE/Zajít si jednou za čas do cukrárny přece nikomu neuškodí. Najít ale pořádnou cukrárnu s poctivými dezerty jako za starých časů může být někdy obtížné. Přesto jich v Praze pár je. Některé se specializují na dorty, jiné na moderní dezerty a další na staré dobré tradiční cukrárenské zákusky. Pojďte je společně s námi navštívit.

Z utkání BC Geosan Kolín - USK Praha (79:76).

Medvědi předvedli katastrofální koncovku

Praha – Kolaps. Jinak ani nejde nazvat vystoupení kolínských basketbalistů Kolína na USK Praha. Na Folimance vedli v dohrávce prvního kola nadstavbové části skupiny A2 devatenáct vteřin před koncem o sedm bodů, přesto utkání ztratili po prodloužení 99:110.

Osiřelý Čiko našel nový domov poté, cu mu zemřel jeho pán a on byl týden uvězněný v bytě.

Čiko našel dobré srdce i domov

Královéhradecko - Smutný příběh malého Čika, kterého našla začátkem roku městská policie po týdnu v bytě jeho zemřelého pána z Hradecka, má dobrý konec.

Nábřeží Ladislava Stehny v Jindřichově Hradci.

Chystá se přestavba hradeckého nábřeží

Jindřichův Hradec – Nutnost přestavby dopravně frekventovaného nábřeží Ladislava Stehny v historickém srdci města u Vajgaru ukládá úřadu skutečnost, že v roce 2020 vyprší městu výjimka z hlukové studie. To znamená, že z nábřeží do té doby musejí zmizet „hlučné“ dlažební kostky.

Peter Frühauf.

Frühauf se vrací do Hradce. Zahraje si turnaj i benefici

Hradec Králové - Miláček hradeckých hokejových fanoušků se zase předvede na stadionu, který mu za čtyři sezony tak přirostl k srdci. Obránce Peter Frühauf, jenž momentálně působí v Trenčíně, si opět zahraje v Hradci Králové.

Zakladatelka perinatálního hospicu Dítě v srdci Alena Peremská.

Ples podpoří Dítě v srdci

Kostelec nad Orlicí - Perinatální hospic Dítě v srdci pomáhá rodinám, které postihla ztráta dítěte. Podpořit projekt můžete zakoupením vstupenky na 3. Ples Dítě v srdci, který se uskuteční v sobotu 16. února ve Sdruženém klubu Rabštejn v Kostelci nad Orlicí.

Na pražském Proseku otevřela nová konceptová hospoda Gambrinus Srdcovka.

Praha má další hospodu, nabízí i historii. Pivo má chutnat jako z pivovaru

Siluety a příběhy „srdcařů“, kteří milují pivo a dělají ho takzvaně srdcem, jsou jedním z designových prvků nově otevřené restaurace v Praze na Proseku. Konceptová hospoda Gambrinusu Srdcovka vznikla po kompletní rekonstrukci části sídlištního nákupního centra. Koncept hospod Srdcovka byl vytvořen s cílem, aby pivo chutnalo stejně jako v pivovaru.