Kreativ

ŠTÍTEK: srdce

Z utkání BC Geosan Kolín - USK Praha (79:76).

Medvědi si po dlouhé době vychutnali pocit vítězství

Kolín – Už pomalu nevěděli, jak chutná vítězství. Téměř po měsíci a půl opět tento slastný pocit zažili. Basketbalisté Kolína v předposledním kole základní části NBL porazili na domácí palubovce USK Praha 79:76.

Příbramský útočník Radek Voltr.

Radek Voltr: Ve své kariéře jsem nedostal nic zadarmo

Příbram /ROZHOVOR/ - Když se stal profesionálním fotbalistou, splnil si klukovský sen. Jeho cesta ovšem nebyla jednoduchá. Radek Voltr je ale bojovníkem s velkým srdcem a ukázal to nejen na hřišti, kde momentálně válí v barvách prvoligové Příbrami, ale také v životě.

Děti z 'Bílé třídy' Základní školy Jana Palacha se zapojily do celostátního projektu 'Srdce s láskou darované'.

OBRAZEM: Děti potěšily pacienty ručně ušitými srdíčky i úsměvy

Kutná Hora - Máme radost, že jsme udělali radost. S těmito slovy odcházeli žáci Základní školy Jana Palacha v Kutné Hoře z návštěvy místní nemocnice, z léčebny dlouhodobě nemocných. Děti z 'Bílé třídy' tam v doprovodu personálu zavítaly v rámci celostátního projektu 'Srdce s láskou darované'.  

Žáci z Benešovky navštívili domov mládeže.

Žáci z Benešovky navštívili domov mládeže

Písek - V úterý 22. a ve středu 23. ledna navštívili žáci Základní školy E. Beneše v Písku Domov mládeže při SOU Písek, aby zde v rámci dlouhodobé spolupráce školní družiny a domova mládeže zhlédli divadelní představení, které nastudoval místní dramatický kroužek.

Lidové divadlo Krnov - Ilustrační foto.

Pohádka O pekelném křišťálu

Krnovští ochotníci Lidového divadla při MIKS Krnov umí zaujmout dětské publikum. V krnovském divadle v neděli 27. ledna od 15.30 hodin hrají O pekelném křišťálu.

Ilustrační fotografie.

Tříkrálové sbírky byly letos opět rekordní

Letošní Tříkrálová sbírka je už minulostí a nastala doba ke spočítání obsahu pokladniček. Charita Opava i Hlučín mohou být pyšné, protože co do štědrosti svých obyvatel znovu zabodovaly.

V novém roce jsou florbalisté pelhřimovského Spartaku v Národní lize bodově stoprocentní. V Kadani ale podali výkon, na který pyšní být nemohou.

Florbalisté Spartaku nezářili, poslední Kadaň ale porazili

Pelhřimov – Těšit je mohou jen tři získané body. Herně florbalisté Spartaku na severu Čech nepřesvědčili. „Výhru jsme si nezasloužili. Získali jsme ji po velmi špatném výkonu ve všech řadách,“ byl kritický po zápase s posledním týmem tabulky Národní ligy trenér Pelhřimova Petr Zajíček.

Skupina Oceán.

Skupina Oceán o novém albu: Vzali jsme to teď po žensku

/ROZHOVOR/ Deset písní oslavujících ženy nabízí na své novince Femme fatale českobudějovický Oceán. Vydal ji dva a půl roku po kladně přijaté desce Ve smíru, která zahájila další éru skupiny s Jitkou Charvátovou na postu nové zpěvačky.

Václav Havel

Slavte výročí „sametu“ se Svitavami stylově

Svitavy – Sametové Svitavy a fotografie letící do Vesmíru. Letos uplyne 30 let od Sametové revoluce, která v roce 1989 vedla k pádu komunistického režimu a vzniku demokracie. Během roku se uskuteční několik setkání, výstav, přednášek a dalších akcí.

Ilustrační foto.

PET centrum vyšetřilo tisíce pacientů

Pět let fungování a vyšetření téměř deseti tisíc pacientů, tyto dva údaje se týkají moderního specializovaného PET centra Nemocnice Nový Jičín, člena skupiny AGEL. 

Vyškov pobavila v sobotu pohádka O křišťálovém srdci.

Agáta se polepšila a Alžběta zahodila strach: pohádka bavila Besední dům

Vyškov /REPORTÁŽ/ - Je příjemné sobotní lednové odpoledne a městem si to rázují rodinky s dětmi. Míří do Besedního domu, kde už od rána připravují pořadatelé sál na divadelní představení O křišťálovém srdci. S úderem druhé hodiny odpolední jsou již všichni na svém místě a veselá pohádka o lidské chamtivosti, ale i dobrotě z dílny principálky CziDivadla Hany Czivišové, může začít.

Bujaré oslavy vítězů

Sokolové jásali, až se olomoucká hala otřásala

Olomouc/Pardubice - Decibely lásky. Ne, ne v tomto případě zapomeňte na zpěváka Michala Davida. Jedná se totiž o decibely vítězství. Pardubičtí florbalisté senzačně zvítězili v Poháru České pojišťovny.

Ilustrační foto.

Chřipku přechází třetina lidí. Koledují si o malér

Přecházení zdánlivě banální choroby může vyústit až v závažné důsledky. „Objevit se mohou záněty dutin, středního ucha nebo zmíněného srdečního svalu. Hrozí i problémy nervové soustavy,“ uvádí Michal Jurovčík – primář Kliniky ušní, nosní a krční při Fakultní nemocnici Motol.

Starostu Gdaňsku Pavla Adamowicze pobodal útočník

Podezřelý z vraždy gdaňského starosty plánoval velký útok. Měl být ve Varšavě

Podezřelý z vraždy gdaňského starosty Pawla Adamowicze prý nedávno plánoval velký útok ve Varšavě. Informoval o tom polský list Gazeta Wyborcza, podle kterého to sám Stefan W. řekl při výslechu. Již dříve prý matka muže policii varovala, že má starost o chování svého syna. Chtěl prý udělat něco velkého, aby všichni věděli o jeho křivdě.   

Soutěž Srdcem spolu ocení tým s nejlepšími fanoušky

Nedaří se na hřišti? McDonald's Cup má odměnu i pro týmy s nejlepšími fanoušky

/VIDEO/ McDonald's Cup není jen soubojem mladých nadějných fotbalistů. Jeho součástí je i doprovodná soutěž Srdcem spolu. A v čem spočívá? Cílem je najít mužstvo s těmi nejlepšími fanoušky. Stejně jako na nejlepší hráče čekají i na vítěze doprovodné soutěže zajímavé ceny, například vstupenky na utkání české fotbalové reprezentace.