Kreativ

ŠTÍTEK: srdce

Společenský dům opět po čase hostil akci obchodu bez obalů. Tentokrát k africké exotice přibyly také citrusy z Kréty.

Vánoce v Kas centru byly s vůní exotiky

FOTOGALERIE / Spousta chutí, spousta vůní. A s tím také řada podivných tvarů. To byla sobota v prostějovském Společenském domě. Vrátila se sem totiž akce plná ovoce. Obchod Bez obalů v srdci Hané opět připravil přehlídku ovoce, tentokrát ovšem nejen z Afriky.

V Brně v čtvrtek pokřtili druhé vydání knihy historičky Mileny Flodrové Brno aneb trocha povídání. Křtu se zúčastnil i ilustrátor knihy Stanislav Sedláček a brněnská primátorka Markéta Vaňková.

Nová kniha popisuje, jak vznikaly názvy ulic v Brně

Brno /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Jak se z Brna stalo velké město ve své dnešní podobě či jak vznikaly názvy brněnských ulic, se lidé dočtou v knize brněnské historičky Mileny Flodrové Brno aneb Trocha povídání. Ve čtvrtek autorka s ilustrátorem a brněnskou primátorkou společně pokřtili její druhé vydání.

Řidička tramvaje DPO Iveta Kurečková.

Vždy velmi potěší, když vám cestující popřejí hezké Vánoce

Příští rok bude u Dopravního podniku Ostrava deset let, na Vánoce přitom zasedne do kabiny tramvaje už popáté. Se Štědrým dnem v práci sedmačtyřicetiletá Iveta Kurečková už tak nějak počítá. Letos si štědrovečerní pohodu s rodinou udělá opět o den dřív.

Martin Kratochvíl.

Týdenní zkrat: Přípravy na jeho příchod

Tento týden nebyl pouze adventní, ale i vzpomínkový. Ti, kteří chtěli, vzpomínali na Pana prezidenta. Takový ten den, u kterého přesně víte, co jste dělali, když jste se to dozvěděli. Já koukal na Otázky Václava Moravce. 

Z vyhodnocení projektu „Daruj radost“ v Českém Brodě.

Projekt 'Daruj radost' vyhrála učitelka z českobrodské základní školy

Český Brod /FOTOGALERIE/ - Projekt 'Daruj radost' odstartoval již v listopadu a nyní má svého výherce. Vyhodnocení se konalo ve čtvrtek 20. prosince. Široká veřejnost měla jasno, Český Brod dělá tím, čím je i lepším místem paní učitelka Olga Kupcová ze Základní školy v Českém Brodě. Druhé místo obsadila rodina Kiliánových a příběh jejich malé Adriany. Třetí místo získalo občanské sdružení Lecccos.

Dům čp. 181.

Ruina možná zmizí

Prachatice – Nárožní měšťanský dům na křižovatce ulic Klášterní a Neumannova v samém srdci Prachatic je jedním z nejstarších domů ve ve městě. Desítky let ale chátrá.

Jan Nepomuk Harrach

Vzpomínka na českého kavalíra hrabě Harracha

Vrchlabí - Novou knihu s titulem Jan Nepomuk Harrach Ze života českého kavalíra pokřtili včera protagonisté besedy o slavné osobnosti. Ve vrchlabském ekocentru Krtek o něm pohovořil ředitel jilemnického krkonošského muzea Jan Luštinec.

Na Božím Daru na Karlovarsku tradičně funguje Ježíškova pošta.

FOTO: Ježíšek posílá dopisy do světa

Boží Dar – V srdci Krušných hor právě sněhový kabát zahaluje město Boží dar. Přestože počet obyvatel tady nepřevyšuje tři stovky, kvůli zimním radovánkám a až pohádkové atmosféře jím ročně projdou tisíce.

Reklamní kampaň, jejímž cílem je zlákat obyvatele USA k návštěvě České republiky.

Střední Čechy lákají návštěvníky na Manhattanu

Střední Čechy /FOTOGALERIE/ - Pěkně na očích jsou nyní v centru New Yorku ta největší lákadla středních Čech. Vánoční výzdobu nejlidnatějšího města Spojených států amerických doplňují i perly ze srdce Evropy. Až do konce roku tam běží reklamní kampaň, jejímž cílem je zlákat obyvatele USA k návštěvě České republiky.

Ilustrační fotografie.

Chtějí pomoci rodině policisty

České Budějovice – Překonat těžké období života bez tatínka a manžela bude mu᠆set rodina Vladimíra Lavičky, českobudějovického kriminalisty, jenž 11. prosince spáchal sebevraždu.

Dobří andělé z bruntálské základní školy mají radost, že mohou pomáhat.

Třída Dobrých andělů

Dárci, kterým se říká Dobří andělé, mohou výrazně pomoci tisícům nemocných i malými příspěvky. V Bruntále se našla celá třída Dobrých andělů.

Jan Galabov.

Když už nadávám, tak francouzsky, směje se volejbalista Galabov

/ROZHOVOR/ Trenéři si ho cení pro velké volejbalové srdce, píli a charakter. Pochvalují si jeho útočné schopnosti a vyčítají mu slabou přihrávku. „Dříč jsem, rád dobře trénuji. Ale s tím útokem a přihrávkou se to ve Francii nějak pomotalo,“ líčí letní posila Nice Volley-Ball Jan Galabov.

Ženský tým Jedovaté Rumělky věnoval pod stromeček 35 speciálně ušitých polštářků pro chirurgické oddělení.

Jedovaté Rumělky podpořily ženy po operaci prsu

Havlíčkův Brod - Psychická podpora, úsměv, i to je velmi důležitá pomoc pro nemocné pacienty. O to více, když žena podpoří nemocnou ženu po operaci prsu, třeba polštářkovým srdcem a trochou svého času.

Trenér Petr Semerád.

Postup do extraligy? Otevřený. Jen když hned zase nespadneme, říká kouč Semerád

Hustopeče – Házenou žije odmala. Oblékal dres extraligového Frýdku-Místku i brněnského Králova Pole. Teď jedenačtyřicetiletý Petr Semerád stojí na lavičce házenkářů z Hustopečí. V klubu ze svého rodného města sám kdysi začínal. Teď na podzim dovedl prvoligovou Legatu na vrchol tabulky jako trenér. „Je to nejlepší sezona za poslední roky,“ říká Semerád po polovině soutěže.

Ivan Hoffman

Den Ivana Hoffmana: Na pole patří Zetor!

Při dnešní globální nabídce všeho všude se možná nehodí držet něčemu palce z čiré nostalgie. Přesto informace, že se špatně daří Zetoru a v Brně se bude propouštět, zní, jako by měl problém někdo z rodiny. Po našich polích se dávno prohánějí všelijaké cizí zelené potvory, ale nám starším stále přijde, že na české pole patří Zetor. A vlastně na jakékoli pole.

Pardubičtí běžci podpořili při adventu dobrou věc.

Pardubičtí běžci podpořili při adventu dobrou věc

Pardubice - Ačkoliv se teploty již pohybují pod nulou, existují stále lidé, které mráz nezastaví, když mohou učinit něco pro zahřátí na srdci. A několik takových lidí je i v Pardubicích. Namísto toho, aby chystali sváteční oběd na třetí adventní neděli, vyrazili si vyběhnout na Kunětickou horu. Mezi nimi byla i spolupracovnice Deníku Tereza Čaladi, která si vyzkoušela Adventní běh pro Adámka, Kunětickou devítku, na vlastní kůži.

Poslední z devíti vánočních koncertů The Gospel Family se uskutečnil v Kovozoo Staré Město.

Gospelový koncert uspával Ježíška v kovo-dřevěném betlémě

Nedělní velkolepý koncert třicetičlenného sboru The Gospel Family z Nové Dubnice, držitele ceny Zlatá Europea od Evropské unie umění, si v interní expozici Kovozoo Staré Město nenechalo ujít 550 posluchačů. Kouzelný gospelový koncert v nich bude ještě dlouho doznívat.

Srdce k výročí úmrtí prezidenta Václava Havla.

Na divadle rozsvítili Havlovo srdce

České Budějovice – V úterý 18. prosince je to přesně sedm let, kdy odešel Václav Havel, spisovatel, dramatik, esejista, vůdčí osobnost Sametové revoluce a vzpomínaný československý a český prezident.

Ilustrační foto.

Kuře pomůže dětem v Dětském domově v Korkyni

Korkyně - Nadace Kuře Pomozte dětem zveřejnila TOP 50 projektů neziskových organizací, pro které Kuře sbírá podporu v 21. ročníku sbírky. Do této skupiny projektů se podařilo dostat Dětskému domovu Korkyně z Dobříšska.

Václav Havel.

Pietní setkání za Václava Havla

Svitavsko - Lidé ve svitavském okrese si v úterý připomenou sedmé výročí úmrtí Václava Havla. Od 16 hodin se bude vzpomínat na prezidenta v Litomyšli.

Joel Kayamba - Ilustrační foto.

Dojatý Joel Kayamba se loučil: Opava mi zůstane navždy v srdci

Sice strávil v Opavě necelé dva roky, přesto zanechal Joel Kayamba (26) ve slezské metropoli hlubokou stopu. Skvělými kousky bavil diváky, rozhodoval zápasy, klubu vydělal miliony a zapojil se také do řady charitativních projektů. Sobotní zápas s Mladou Boleslaví byl jeho poslední v opavském dresu. V jarní části už bude „válet“ za plzeňskou Viktorii.

Ladislav Opluštil (na snímku vlevo) zachránil cyklistu. Jeho čin ocenil i starosta

Hasič zachránil život cyklistovi, jako hrdina se necítí

Hodonín - Po cestě z práce pomohl vážně zraněnému cyklistovi a zachránil mu tím život. Čin hasiče Ladislava Opluštila z Hodonína ocenil tento týden starosta města Libor Střecha při osobním setkání na radnici. Zachránce ovšem svoje jednání jako hrdinství nevnímá, jen jako občanskou povinnost. „Poskytl jsem první pomoc a naštěstí to dopadlo dobře,“ říká skromně.

Babský hon u Starého Města

Při babském honu na okraji Starého Města znělo halali

FOTOGALERIE / Je třetí prosincová sobota. Krajina kolem Starého Města je pokryta popraškem sněhu, který křupe pod nohama. Pára od úst prozrazuje, že už je tu poslední měsíc v roce, tedy čas, který patří především myslivcům.