Kreativ

ŠTÍTEK: Tři oříšky pro Popelku

Z koncertu dámského tria Musica Dolce Vita v rámci cyklu Kruh přátel hudby v Kolíně.

Dámské trio Musica Dolce Vita uzavřelo letošní sezonu Kruhu přátel hudby

/FOTOGALERIE/ Dvojí 'netradičně' provázelo letošní poslední koncert Kruhu přátel hudby - dámské trio říkající si Musica Dolce Vita zahrálo místo obvyklého úterka už v pondělí 16. prosince a Komorní sál Městského společenského domu vyměnilo za sál podnikatelského inkubátoru Cerop v kolínském zámku.

Heřmanův Městec

Vánoční koncert pohádkových písní

Pěvecký sbor Vlastislav Heřmanův Městec připravil pro všechny milovníky vánoční hudby a zpěvů tradiční VÁNOČNÍ KONCERT. Půvabné vánoční koledy a zpěvy přednese PS Vlastislav a jeho hosté.

Českobudějovický týden

A jaká je ta vaše?

Tři oříšky pro Popelku, Anděl páně či S čerty nejsou žerty? Každý z nás má svou oblíbenou pohádku, bez které si nedovede vánoční svátky představit. Čtenáři Deníku o tom hlasovali na našem webu. Která pohádka zvítězila se dočtete v Českobudějovickém týdnu, který vychází ve středu. Dozvíte se také, jaké pohádky budou mít o Vánocích premiéru, nebo které jsou oblíbené u dětí v regionu.

Českokrumlovský týden

A jaká je ta vaše?

Tři oříšky pro Popelku, Anděl páně či S čerty nejsou žerty? Každý z nás má svou oblíbenou pohádku, bez které si nedovede vánoční svátky představit. Čtenáři Deníku o tom hlasovali na našem webu. Která pohádka zvítězila se dočtete v Českokrumlovském týdnu, který vychází ve středu. Dozvíte se také, jaké pohádky budou mít o Vánocích premiéru, nebo které jsou oblíbené u dětí v regionu.

Jindřichohradecký týden

A jaká je ta vaše?

Tři oříšky pro Popelku, Anděl páně či S čerty nejsou žerty? Každý z nás má svou oblíbenou pohádku, bez které si nedovede vánoční svátky představit. Čtenáři Deníku o tom hlasovali na našem webu. Která pohádka zvítězila se dočtete v Jindřichohradeckém týdnu, který vychází ve středu. Dozvíte se také, jaké pohádky budou mít o Vánocích premiéru, nebo které jsou oblíbené u dětí v regionu.

Písecký týden

A jaká je ta vaše?

Tři oříšky pro Popelku, Anděl páně či S čerty nejsou žerty? Každý z nás má svou oblíbenou pohádku, bez které si nedovede vánoční svátky představit. Čtenáři Deníku o tom hlasovali na našem webu. Která pohádka zvítězila se dočtete v Píseckém týdnu, který vychází ve středu. Dozvíte se také, jaké pohádky budou mít o Vánocích premiéru, nebo které jsou oblíbené u dětí v regionu.

Prachatický týden

A jaká je ta vaše?

Tři oříšky pro Popelku, Anděl páně či S čerty nejsou žerty? Každý z nás má svou oblíbenou pohádku, bez které si nedovede vánoční svátky představit. Čtenáři Deníku o tom hlasovali na našem webu. Která pohádka zvítězila se dočtete v Prachatickém týdnu, který vychází ve středu. Dozvíte se také, jaké pohádky budou mít o Vánocích premiéru, nebo které jsou oblíbené u dětí v regionu.

Strakonický týden

A jaká je ta vaše?

Tři oříšky pro Popelku, Anděl páně či S čerty nejsou žerty? Každý z nás má svou oblíbenou pohádku, bez které si nedovede vánoční svátky představit. Čtenáři Deníku o tom hlasovali na našem webu. Která pohádka zvítězila se dočtete ve Strakonickém týdnu, který vychází ve středu. Dozvíte se také, jaké pohádky budou mít o Vánocích premiéru, nebo které jsou oblíbené u dětí v regionu.

Táborský týden

A jaká je ta vaše?

Tři oříšky pro Popelku, Anděl páně či S čerty nejsou žerty? Každý z nás má svou oblíbenou pohádku, bez které si nedovede vánoční svátky představit. Čtenáři Deníku o tom hlasovali na našem webu. Která pohádka zvítězila se dočtete v Táborském týdnu, který vychází ve středu. Dozvíte se také, jaké pohádky budou mít o Vánocích premiéru, nebo které jsou oblíbené u dětí v regionu.

Natáčení pohádky Čertova nevěsta na zámku v Ploskovicích.

Pohádky - fenomén Vánoc. Jaká je vaše nejoblíbenější?

/ANKETA/ Každý rok se televizní stanice předhánění v tom, kdo odvysílá nejoblíbenější pohádky. Ty tradiční jako Tři oříšky pro Popelku čekají diváky během svátků samozřejmě také letos. Na obrazovkách se ale objeví i premiéry jako Princezna a půl království nebo třeba Čarovný kamínek, které odvysílá Česká televize. 

Z výstavy kostýmů v horšovskotýnském zámku.

Výstava kostýmů měla úspěch

V prostorách zámecké konírny Státního hradu a zámku Horšovský Týn proběhla od 1. 6. 2019 do 31. 8. 2019 výstava s názvem „Kouzelný Vorlíček“.

Olomoucký sbor Zpěvanky. Ilustrační foto

Zpěvanky na zkoušce cvičily Gotta, pak přišla ta zpráva

„Kdepak ty ptáčku hnízdo máš…“, znělo od klavíru v Sociálních službách pro seniory v Zikově ulici v Olomouci. Ve středu dopoledne zkoušel pěvecký soubor Zpěvanky, ve své věkové kategorii 80 + unikátní těleso, a skladba z pohádky Tři oříšky pro popelku je pro Zpěvanky jednou z nejzamilovanějších.

Tři oříšky pro Popelku na Švihově.

PODÍVEJTE SE: Na Švihově vítal děti princ z Popelky

Švihov – Nádvoří vodního hradu Švihov o víkendu zaplnili princové a princezny. Velikonočním dětským plesem byla slavnostně otevřena nová výstava, která připomíná slavnou pohádku Tři oříšky pro Popelku, která se zde natáčela.

Tři oříšky pro Popelku na Švihově.

PODÍVEJTE SE: Na hradě se opět zabydlela Popelka

Švihov - Hrad Švihov otevřel prohlídkový okruh věnovaný Popelce a natáčení slavného filmu Tři oříšky pro Popelku.  Slavnostního uvedění výstavy se ujal pohádkový princ Pavel Trávníček.

Na hradě ve Švihově bude lákadlem výstava k pohádce Tři oříšky pro Popelku.

Princ Trávníček přijede do Švihova

Švihov – Všichni princové a princezny jsou zváni 20. dubna na Popelčin velikonoční dětský ples při příležitosti slavnostního otevření výstavy Za tajemstvím Popelčina střevíčku na hradě Švihov.

V Praze se koná poslední rozloučení s režisérem Václavem Vorlíčkem.

Režisér Vorlíček, superman českého filmu. Loučil se i princ z Tří oříšků

Ve strašnickém krematoriu v Praze se od úterního poledne konalo poslední rozloučení s filmovým režisérem Václavem Vorlíčkem, který zemřel minulý týden ve věku 88 let. S autorem mnoha komedií a pohádek se přišli rozloučit kromě pozůstalých také kolegové z branže i fanoušci. Smuteční řeč měl na starosti Zdeněk Zelenka, Vorlíčkův student a blízký přítel. Při obřadu zněly melodie ze slavného - nyní hlavně vánočního - snímku Tři oříšky pro Popelku.

Václav Vorlíček

FOTO: Dubí vzpomíná na zesnulého režiséra Vorlíčka

Dubí vzpomíná na legendárního režiséra Václava Vorlíčka. Tento ikonický filmový tvůrce byl ve městě několikrát. Otevíral tu výstavu kostýmů z filmu Princ a Večernice a loni v září se zúčastnil promítání bijáku Pane, vy jste vdova! v tamějším infocentru v Modrodomě.

Václav Vorlíček

Zemřel režisér Václav Vorlíček. Filmařské legendě bylo 88 let

Ve věku 88 let zemřel po dlouhé nemoci v úterý večer režisér Václav Vorlíček. Serveru Blesk.cz to řekl režisér Zdeněk Zelenka, podle kterého zemřel v nemocnici Pod Petřínem. Vorlíček je autorem oblíbené pohádky Tři oříšky pro Popelku, seriálu Arabela či komedie Dívka na koštěti. V roce 2017 získal na filmovém festivalu v Karlových Varech cenu za mimořádný přínos kinematografii.