Kreativ

ŠTÍTEK: Tři oříšky pro Popelku

O Vánocích bude mít ve Slováckém divadle českou premiéru dobrodružný příběh Bílá velryba.

Petra Staňková: Holčičky ve školce mě nenáviděly

ROZHOVOR / O Vánocích bude mít ve Slováckém divadle českou premiéru dobrodružný příběh Bílá velryba. Ten vznikl na motivy slavného románu Hermana Melvilla z roku 1851 a se souborem ji nastudoval režisér Michal Skočovský. Jednu z rolí ztvárňuje i herečka Petra Staňková, která prozradila, jaký je to pocit hrát mužskou postavu i na co se těší v následující divadelní sezóně.

Výstava věnovaná pohádce Tři oříšky pro Popelku potěší návštěvníky zámku Moritzburg.

FOTO: Pohádka na zámku. Popelka je na Moritzburgu

Jen málokdo si umí představit Vánoce bez pohádky Tři oříšky pro Popelku. Komu nestačí jen koukat na televizi, může si na slavný film zavzpomínat i pár kilometrů za hranicemi na zámku Moritzburg, kde se natáčela nejznámější scéna a kde je až do 3. března otevřena výstava věnovaná této pohádce.

Adventní koncert žáků uhlířskojanovické základní umělecké školy v kostele sv. Václava v Jindicích.

Mladí muzikanti zahráli koledy před naplněným kostelem

Jindice - Zcela zaplněný kostel svatého Václava v Jindicích přivítal druhou adventní neděli 9. prosince žáky Základní umělecké školy v Uhlířských Janovicích. Ti pod novým vedoucím Radkem Máchou zahráli pásmo koled a skladeb patřící neodmyslitelně k Vánocům, jako je například ústřední melodie z filmové pohádky Tři oříšky pro Popelku.

Lidé už bruslí pod Joštem. Navštívili ho i reprezentanti.

Pod Joštem už se bruslí. Kluziště přišli otevřít i reprezentanti

Brno /FOTOGALERIE/ – Bruslení v modrofialové a vystoupení těch nejlepších sportovců. Tak ve středu brněnští radní zahájili sezonu na Brusláku pod Joštem. Před slavnostním rozsvěcením vystupovaly dětští krasobruslaři, bývalá česká reprezentantka Kateřina Beránková a brněnský rodák reprezentující Itálii v párovém bruslení Ondřej Hotárek.   

Hasičská fontána v Ratměřicích 2018.

Když nemůžeš, tak přidej víc, znělo na Hasičské fontáně v Ratměřicích

Ratměřice /FOTOGALERIE/ - Čtyři kubíky vody za minutu se valily při Hasičské fontáně do rybníku Lazna v Ratměřicích. Světelnou a vodní podívanou zhlédli návštěvníci předposlední prázdninovou sobotu, akce se konala již potřinácté. Ratměřičtí hasiči jí připomněli sto let české státnosti, program se proto sestával z českých a slovenských skladeb, nechyběla ani státní hymna. 

Z vernisáže výstavy věnované Otu Hofmanovi v poděbradské knihovně.

Na výstavě Oty Hofmana nechybí ani kouzelná buřinka Pana Tau

Poděbrady /FOTOGALERIE/ - Kdo by neznal černý deštník a buřinku Pana Tau, vševědoucí Centrální mozek lidstva, nebo roztomilé chobotničky z druhého patra? Výstava s názvem Ota Hofman 90 představuje souhrn všech ikonických děl známého českého spisovatele a scénáristy. Oslavit výročí jeho nedožitých jubilejních narozenin mohou nyní i návštěvníci městské knihovny v Poděbradech, kde je výstava k vidění do konce srpna.

Akce Notování Zábřehem zaplnila zábřežské Masarykovo náměstí.

Filmová hudba v Zábřehu brala lidem dech

/FOTOGALERIE/ Svědky nevídané podívané se v sobotu 9. června stal Zábřeh. Zdejší dechový orchestr odehrál dvouapůlhodinovou show složenou ze známých filmových melodií. Vystoupení sledovalo zaplněné Masarykovo náměstí.

Dechový orchestr mladých v Zábřehu

Zábřeh zažije unikátní koncert filmové hudby

Filmová hudba zazní v ulicích Zábřehu v sobotu 9. června. Pod širým nebem vystoupí v rámci akce Notování Zábřehem nejen místní orchestr s velkolepou premiérou hudby s videoprojekcí, ale i další zajímavá umělecká uskupení.

Děti v úterý potěšil herec a divadelník Jan Přeučil. S manželkou Evou jim zahrál Šípkovou Růženku.

Divadlo Jana Přeučila a Evy Hruškové okouzlilo děti

/FOTOGALERIE/ Výskot dětí se v úterý nesl prostějovským kinem. Důvodem ovšem tentokrát nebyl film. Na jevišti se totiž objevil Jan Přeučil s manželkou Evou a také jejich loutky. Pro děti si během moravského turné připravili hned několik pohádek: třeba Čerta a Káču a Šípkovou Růženku.

Vyškovský zoopark potřetí láká na program Sváteční zoo. Děti můžou například pomoci s výzdobou v Hanáckém statku.

Sváteční zoo: básně mezi zvířaty i odpočinek u animovaného betlému

Vyškov /FOTOGALERIE, VIDEO/ – Dva hlasy pro Santu, víc než deset pro Ježíška. O tom, kdo nosí dárky, mají české děti ještě stále jasno. Alespoň to vyplývá z jejich odpovědí na archu v Hanáckém statku vyškovského zooparku. Jde o jednu z hříček, kterou si jeho pracovníci pro návštěvníky na několik následujících dnů připravili. Usedlostí znějí koledy, i ji ovládá pohodová atmosféra. Je sobota dopoledne a v areálu potřetí startuje program Sváteční zoo.

z filmu Anděl Páně 2

Vánoce s Andělem Páně 2 i Popelkou

Loňský filmový hit Jiřího Stracha Anděl Páně 2, nová pohádka Karla Janáka Nejlepší přítel, digitálně vyčištěné Tři oříšky pro Popelku či dvojdílný snímek Marie Terezie ozdobí letošní vánoční obrazovku České televize.

Hubertská jízda zahájila 3. listopadu Svatohubertské slavnosti v Hejnicích. Průvod městem vedl od Lesnické školy k bazilice Navštívení Panny Marie.

OBRAZEM: Hejnice vzdaly poctu Hubertovi

Hejnice – Patron myslivců Hubert s bohyní lovu Dianou po boku se v pátek dopoledne tradičně nesli v čele průvodu, který každoročně pořádá lesnická škola v Hejnicích.

Koncert skupiny Lucie v O2 Areně 10. června

Festival Soundtrack Poděbrady je za dveřmi

Mezinárodní Festival Filmové Hudby a Multimédií Soundtrack Poděbrady je jedinečný počin nejen svým zaměřením na filmovou hudbu, ale také orientací na nové formy umění, multimédia a nejmodernější technologie, které proměňují pasivní poslech hudby v interaktivní zážitek. Letos jede už naostro, po loňské ochutnávce se představí od čtvrtka 24. do neděle 27. srpna v celé parádě 1. ročník.

Koncert skupiny Lucie v O2 Areně 10. června

Festival Soundtrack Poděbrady je za dveřmi

Poděbrady – Mezinárodní Festival Filmové Hudby a Multimédií Soundtrack Poděbrady je jedinečný počin nejen svým zaměřením na filmovou hudbu, ale také orientací na nové formy umění, multimédia a nejmodernější technologie, které proměňují pasivní poslech hudby v interaktivní zážitek. Letos jede už naostro, po loňské ochutnávce se představí od čtvrtka 24. do neděle 27. srpna v celé parádě 1. ročník.

Letní Letná – redaktorka Jana Kašparová na vlastní kůži.

Akrobati na laně, žongléři a sbírka na trampolínu

Česká republika se sice nemůže pochlubit mořem, ani horami, šplhajícími vysoko k mrakům, přesto je naše krajina jedinečná. V rámci 50dílného seriálu Poznáváme Česko se nyní vydáme do těch nejkrásnějších koutů naší země. A že se bude na co dívat! Dnes se společně vydáme do míst, kde to tepe životem.

17. Minisalon Filmové klapky. V Divadle Hybernia je vystaveno 125 klapek a každá je od jinehé autora. Dražba se bude konat 3.6.2014 na Zlín Film Festivalu. Na snímku si klapky prohlíží režisér Václav Vorlíček.

No nic, já končím. Karlovarský festival vzdává poctu Václavu Vorlíčkovi

„Je to poprvé, co jsem si na tomhle relaxačním festivalu vzal kravatu,“ svěřil se včera Marek Eben v karlovarském městském divadle. A kdo za to mohl? Nebyla to ani střihačka filmu Obludárium Sarah Flacková, ani Jana Plodková či Karel Roden. Stalo se tak díky režiséru Václavu Vorlíčkovi, muži, který, jak pravil Eben, „točí české komedie. A komedie, to je vážná věc.“  

z filmu Všichni dobří rodáci

Českou klasiku uvidí diváci Severní Ameriky

Spalovač mrtvol, Marketa Lazarová, Všichni dobří rodáci, Tři oříšky pro Popelku - nejen tyto tituly uvidí spolu s dalšími českými filmy diváci v Severní Americe. Jak včera oznámili představitelé Národního filmového archivu na festivalu v Karlových Varech, uzavřela instituce významnou smlouvu s distribuční společností Janus Films, díky níž se s českou klasikou seznámí publikum za oceánem.

Theodor Pištěk

Pištěk poodhalí slavná díla

Tři oříšky pro Popelku, Marketa Lazarová, Postřižiny, Arabela, Návštěvníci, Amadeus, Valmont – jen malý výčet filmů a seriálů, které spojuje tvůrce jejich kostýmů, výtvarník Theodor Pištěk.