Kreativ

ŠTÍTEK: Tři oříšky pro Popelku

Starosta Příbrami Josef Řihák.

Josef Řihák: Pohádky mám rád skoro všechny

Příbram/VÁNOCE SE ZNÁMÝMI LIDMI Z REGIONU/ – Starosta Příbrami Josef Řihák vzpomíná na krásné chvíle strávené při rozbalování dárků, když byl ještě kluk. Více v následujícím rozhovoru.

René Peták.

René Peták: Kapra chodím pouštět zpět do rybníka

Příbram /VÁNOCE SE ZNÁMÝMI LIDMI Z REGIONU/ – René Peták, vedoucí územního odboru příbramské policie by si přál od Ježíška lyžařskou běžeckou výbavu. Více na sebe prozradil v následujícím rozhovoru.

Petr Bednář.

Petr Bednář: Vánoční cukroví vysloveně miluji

Příbram /VÁNOCE SE ZNÁMÝMI LIDMI Z REGIONU/ - Ředitel Divadla Antonína Dvořáka v Příbrami Petr Bednář u štědrovečerního stolu ctí klasiku a vzpomíná na pásový traktor, který jako malý dostal k Vánocům a následně za asistence babičky také zničil.

Natáčení Popelky ve Švihově

Pavel Trávníček: Tři oříšky? Díky Menšíkovi a Růžičkové to bylo veselé natáčení

Švihov /ROZHOVOR, FOTOGALERIE/ - Vánoční svátky bez pohádky si dnes už většina z nás nedovede představit. Ta nejpopulárnější s názvem Tři oříšky pro Popelku je proslavena téměř po celém světě. Jednu z hlavních rolí – prince - si v pohádce režiséra Václava Vorlíčka zahrál herec Pavel Trávníček. Ten pro Klatovský deník zavzpomínal na natáčení…

Na zámku Moritzburg...

Na zámku Moritzburg se můžete setkat s princem

Moritzburg, Sasko – Na velké výstavě k oblíbené pohádce režiséra Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku, která probíhá od začátku listopadu na zámku Moritzburg u Drážďan, bude v sobotu 17. prosince živo.

Na zámku Moritzburg se můžete setkat s princem.

Na zámku Moritzburg se můžete setkat s princem

Moritzburg, Sasko – Na velké výstavě k oblíbené pohádce režiséra Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku, která probíhá od začátku listopadu na zámku Moritzburg u Drážďan, bude v sobotu 17. prosince živo.

Třináctimetrová hra světel v podobě obřího anděla Krnovany okouzlila před dvěma lety. Letos se jí na vánočních trzích dočkají znovu.

Na náměstí se slétnou největší andělé

Krnov – Úžasnou podívanou zažijí Krnované na Vánočním jarmarku. Na město se snese z oblohy třináctimetrový anděl. Jarmark bude trvat čtyři dny, od středy 7. prosince. Andělé přiletí v pátek se setměním. První den jarmarku se rozzáří i vánoční stromeček na náměstí.

Libor Bouček

Nova nabídne o Vánocích klasické i moderní pohádky

Praha - Televize Nova chystá pro diváky o letošních Vánocích zejména klasické i moderní pohádkové příběhy. Chybět nebudou Tři oříšky pro Popelku, ruský Mrazík a také zcela nové pohádky německé produkce Jak princezny po nocích tancovaly a Hvězdné tolary, které jsou inspirovány pohádkami bratří Grimmů.

I v nové divadelní sezóně se diváci mohou těšit na baletní zpracování Popelky s nádhernou hudbou Sergeje Prokofjeva. Nápaditá choreografie a režie je dílem Jeana-Christopha Maillota, dlouholetého šéfa slavného Les Ballets de Monte-Carlo.

Balet Popelka s francouzským espritem v Národním divadle

Praha - Překvapivou podívanou a vytříbenou krásu přinese malým i velkým divákům baletní zpracování pohádky Popelka na hudbu Sergeje Prokofjeva. Nápaditá choreografie a režie je dílem Jeana-Christopha Maillota, dlouholetého šéfa slavného Les Ballets de Monte-Carlo. Z pohádkového světa v provedení souboru baletu Národního divadla se lze těšit v historické budově Národního divadla jen 10. září a 22. října 2011. Vizuální zážitek umocní živá hudba: hraje orchestr Národního divadla, diriguje David Švec.

Pierru Richardovi je nyní 76 let.

Francouzská legenda Pierre Richard se chystá do Horšovského Týna

Domažlice - Slavný francouzský komik by mohl být hlavní hvězdou filmového festivalu. Mezinárodní filmový festival pro děti a mládež Juniorfest se totiž sice vrátí do Horšovského Týna až začátkem listopadu, už nyní ale organizátoři připravují zajímavá setkání s oblíbenými herci a filmaři.

Kostýmy z pohádek budou k vidění v Barrandovském studiu.

Kostýmy pyšné princezny a Gottova lucifera budou k vidění na Barrandově

Barrandovské filmové studio zpřístupní o následujících červencových sobotách sbírku svých kostýmů. Zájemci si tak budou moci zblízka prohlédnout kostýmy z pohádek Tři oříšky pro Popelku a Šíleně smutná princezna, z komedie Císařův pekař - Pekařův císař či z muzikálu Starci na chmelu.

Pavel Trávníček

Dětský den se srdíčky a pohádkovým princem

Hradec Králové – Ve středu 1. června se v sále Filharmonie Hradec Králové uskuteční společný koncert Michaely Novozámské z hradeckého Hudebního divadla dětem a pardubického chlapeckého sboru Bonifantes.

Pokoj pro VIP hosty v jindřichohradeckém hotelu Bílá paní, ze kterého je výhled přímo na zámek, upravuje studentka oboru kuchař číšník Andrea Ťápalová.

Někteří klienti vyhledávají luxus

Jindřichův Hradec – Někteří hoteliéři v Jindřichově Hradci vymýšlejí nejrůznější nadstandardní nabídky, aby přilákaly své zákazníky. Většinou se však shodují na tom, že v posledních několika letech tržby postupně pozvolna, zato stále, klesají.

ZPĚV JI BAVÍ. Nela Říhová byla jedním z dětí, které se v soutěži Solasido probojovaly do finále.

Solasido navštívilo Tachov

Tachov – Osmadvacet dětí z tachovských základních škol se probojovalo do finále pěvecké soutěže Solasido. Ve zdejším kině Mže si děti v pondělí mohly vyzkoušet soutěžní písně a natočit je na CD.

Kronikářka Jana Michlová z Mezihoří

Jana Michlová píše kroniku ráda

Mezihoří – V pořadí třetí obecní kronikářkou od roku 1922 je v obci Mezihoří Jana Michlová, která říká, že psaní obecní kroniky ji prostě baví. Deník se zeptal, jak vznikají zápisky v kronice a jak se žije v Mezihoří.

Vodní hrad Švihov na Klatovsku, kde se rodily Tři oříšky pro Popelku. Na snímku pod letošní sněhovou peřinou

O Popelce na Švihově

Švihov – Tři oříšky pro Popelku, bez kterých už nemohou být české Vánoce, vznikaly hned na několika místech Klatovska.

Vodní hrad Švihov na Klatovsku, kde se rodily Tři oříšky pro Popelku. Na snímku pod letošní sněhovou peřinou

O Popelce na Švihově

Švihov – Tři oříšky pro Popelku, bez kterých už nemohou být české Vánoce, vznikaly hned na několika místech Klatovska. Václav Vorlíček je natáčel na vodním hradě Švihově, v Mezihoří i na Čachrovsku. „Vzpomínky mám jen dobré. Setkávali jsme se s ochotou a vstřícností,“ zdůrazňuje opakovaně režisér.

V Bašce v sobotu připravili akci s názvem Vánoční veselé hodování. Přes poměrně silný mráz přišly do areálu kulturního domu stovky lidí. Děti si přišly na své v dílně, kde mohly kreslit a vyrábět vánoční ozdoby.

Vánoční veselé hodování přilákalo stovky lidí

Baška /FOTOGALERIE/ – V Bašce v sobotu připravili akci s názvem Vánoční veselé hodování. Na příchozí čekaly domácí zabijačkové hody i tradiční vánoční nápoje, děti si přišly na své v dílně, kde si mohly vyrobit například vánoční ozdoby.

Ilustrační foto

České pohádky prostě k Vánocům patří... a hotovo!

Zlín /DENÍK ZLÍŇÁKA, 15. PROSINCE/ - Těším se na Vánoce. Na stromeček, na sníh (snad bude), cukroví a hlavně na pohodovou atmosféru. K té neodmyslitelně patří pohádky. Přemýšlím a tipuji, které to letos budou.

Sedmý triumf. Josef Váňa starší s Tiumenem zvítězil v jubilejní 120. Velké pardubické. Druhý doběhl Amant Gris a třetí skončila bělka Sixteen.

Tiumen? Nekope, nekouše. Prostě hodný kůň

Chyše – /FOTOGALERIE Z OSLAV v CHYŠI/ - Sedminásobný vítěz Velké pardubické Josef Váňa má v jedné ze svých stájí v Mlýncích u Chyše na Karlovarsku ustájeno třicet krásných koní.

Představení divadelní a šermířské společnosti Gonfanon

Muzejní noc: mučení, šermíři i Marie Terezie v Olomouci

Olomouc – Ukázky mučení a katovského řemesla, šermířské i loutkové vystoupení, historická autíčka a panenky, skládání puzzle, ale také zbrusu novou výstavu. I takový program, a všechno zcela zdarma, připravilo olomoucké Vlastivědné muzeum na páteční podvečer a noc.

Herec Pavel Trávníček se rozhodl zviditelnit jáchymovské lázně

Princ se stal tváří lázní

Jáchymov - Už sedmatřicet let baví malé i velké diváky koprodukční česko–německá pohádka Tři oříšky pro Popelku. Pavel Trávníček, který si v ní „vystřihl“ roli jednoho z mnoha svých princů, začal před nedávnem intenzivně spolupracovat s jáchymovskou lázeňskou organizací.

Výstava Tři oříšky pro Popelku je umístěna na zámku Moritzburg u Drážďan. Na zahájení  přijeli režisér Vorlíček, představitel prince Pavel Trávníček a král - německý herec Rolf Hoppe.

Pavel Trávníček: Fekální princ, smál se mi Menšík, když jsem vězel v hnoji

Ústí nad Labem, Moritzburg /EXKLUZIVNÍ ROZHOVOR/ – Pavel Trávníček, pro nějž byla role prince ve slavné české pohádce Tři oříšky pro Popelku debutem před filmovou kamerou, nesměl chybět na slavnostním zahájení výstavy k Popelce na saském zámku Moritzburg. Na šlechtickém sídle poblíž Drážďan, které hostí pohádkovou expozici už jen do 10. ledna. A jak na natáčení v NDR vzpomíná sám filmový princ Pavel Trávníček?