Kreativ

ŠTÍTEK: Suchdol

Ilustrační foto.

Kam za sportem a aktivním pohybem

Jindřichohradecko – Přinášíme několik tipů, kam lze o víkendu vyrazit nejen na Jindřichohradecku za sportem a aktivním vyžitím.

Ilustrační foto.

Memoriály v Cepu vyhráli domácí nohejbalisté

Cep - Kvalitní nohejbal byl k vidění při tradičním turnaji v Cepu. Prvenství v 31. ročníku „Memoriálu Stanislava Bečky“ a 7. ročníku „Memoriálu Františka Klímy“ nakonec vybojovalo trio pořádajícího USC Sportklub.

Vinohradská.

KRÁTCE: Oprava Vinohradské ulice se přiblížila

Praha - Magistrát učinil další krok k dlouho očekávané a diskutované proměně Vinohradské třídy. Vedení města totiž vypsalo výběrové řízení na projektanta. Adepti se můžou hlásit do konce srpna. Práce by měly začít v příštím roce. Proměna by měla trvat přibližně tři roky.

Park. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Park u Milíčova opět ožije

Praha - Hřiště na pétanque, na fitness, prostor na grilování či nové pódium. To všechno slibuje plánovaná oprava parku mezi ulicemi Křtinská, Mejstříkova, K Milíčovu a Letzelova na Hájích. Proměnou projde zejména severní část areálu.

Záchranná služba Praha. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Záchranáři otevřou u hasičů novou výjezdovou základnu

Praha – Novou výjezdovou základnu otevírají v úterý odpoledne pražští záchranáři. Pracoviště v Radotíně je součástí stanice pražských hasičů číslo 8 v ulici V Sudech – přičemž spolupráce záchranářů s hasiči je model, který se osvědčuje, třebaže hasiči jsou složkou ministerstva vnitra a záchranku zřizuje magistrát.

Ilustrační snímek.

Sobota bude v Suchdole patřit fotbalu

Suchdol nad Lužnicí - Velký fotbalový den čeká v sobotu Suchdol nad Lužnicí. Místní Sokol totiž na svém hřišti pořádá turnaj dětí, tradiční exhibiční mač a také hudební zábavu pod širým nebem.

Radnice Prahy 10. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Desítka má koncepci sportu

Praha - Zastupitelstvo desáté městské části schválilo dokument věnovaný sportu. Na jeho základě chce zvýšit počet sportovišť a zajistit lepší financování. Koncepce vychází z dotazníkového šetření i jednání s občany.

Olga Tichá.

Olga Tichá: Zdraví ji zrazovalo, ale ona boj o život nikdy nevzdala

Praha - Paní Olga Tichá se narodila v roce 1932 v pražském Suchdole. Ve třech letech se pak přestěhovala s rodiči do Horoměřic. Většinu života ale strávila v Horních Počernicích, kam se v devatenácti letech provdala. Nyní žije už více než třicet let v Domově pro seniory v Kobylisích, kam se nastěhovala po smrti svého manžela, o kterého se poslední tři roky jeho života starala. „Přál si zemřít doma a já mu chtěla splnit," říká. Málem to ale stálo život i jí.

Fotbalisté Hlízova porazili Paběnice a vrhli se do postupových oslav.

Výsledky okresního fotbalu na Kutnohorsku

Kutnohorsko - Podívejte se na výsledky a střelce předposledního kola okresního fotbalového přeboru a III. třídy, a také na poslední zápasy IV. třídy o uplynulém víkendu.

Hokejbalisté HC ŠD Písek slaví zisk titulu.

Švantlák po pěti letech opět vyhrál 2. NHbL

Písek - Se dvěma výhrami na hřišti Suchdolu nad Lužnicí k dobru nastupovali hokejbalisté A-týmu HC ŠD Písek ke třetímu duelu finále 2. NHbL v domácí Orange aréně, kde v případě vítězství mohli slavit titul.

Čáslav v derby deklasovala kutnohorskou Spartu

Čáslav v derby deklasovala kutnohorskou Spartu

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - V rámci 28. kola Fortuna Divize C se v Kutné Hoře představila Čáslav. Derby bylo soubojem mužstev z opačných konců tabulky. Zatímco Kutné Hoře patří předposlední 15. místo, Čáslav vstupovala do zápasu z třetí příčky. Roli favorita Čáslavští zvládli a deklasovali Kutnou Horu vysoko 7:0.

Ilustrační foto.

Kam o víkendu na okresní fotbal

Jindřichohradecko - Fotbalové soutěže mužů na Jindřichohradecku vrcholí. Přinášíme program víkendových zápasů v přeboru i obou skupinách okresní soutěže.

Michaela Ruprechtová skládala praktickou maturitu na SZeŠ Rakovník obor chovatelství.

Nejtěžší otázky byly z pěstování rostlin, ale Michaela je zvládla

Rakovník – Michaela Ruprechtová z Ryšína, studentka Střední zemědělské školy v Rakovníku obor Chovatelství, skládala ve čtvrtek praktickou maturitní zkoušku. Měla několik částí. V jedné z nich musela vypočítat zásobu senáže v senážním žlabu, popsat technologii senážování, výživové hodnoty senáže i bezpečnost práce při vstupu do senážních věží.

Aleš Čermák.

Známý fotbalista skončil po nehodě v nemocnici

Praha – Vážná nehoda, která jen taktak neskončila tragédií, se v noci na neděli odehrála v Kamýcké ulici na okraji metropole – na spojnici mezi Suchdolem a Horoměřicemi. Řidič Škody Octavia RS vyjel po půlnoci mimo komunikaci, kde narazil do stromu. Auto poté zachvátily plameny – a prakticky celé shořelo. Řidiči na místě pomáhali svědci nehody. Naštěstí se ho podařilo dostat ven včas. Při nehodě utrpěl zranění hrudníku, s nimiž ho středočeští záchranáři odvezli do nemocnice; plameny zlikvidovali přivolaní hasiči.

Ilustrační snímek.

Kam můžete o víkendu na okresní fotbal

Jindřichohradecko - Fotbalové okresní soutěže mužů na Jindřichohradecku spějí do finiše. O víkendu jsou na programu další zápasy v přeboru i v obou skupinách nejnižší třídy.