Kreativ

ŠTÍTEK: Suchdol

Kominík při své práci. Ilustrační fotografie.

Začíná se topit: kominíci mají plné ruce práce

Kutnohorsko – Počasí podzimního rázu nás začalo doprovázet již před pár dny. A proto mnozí z nás v těchto dnech už začali, nebo v nejbližších dnech začnou, topit. Začátek topné sezóny však s sebou přináší i některé povinnosti, například kontrolu komína. Někteří si na tuto záležitost nevzpomněli a nyní se můžou setkat s problémy. Na kontrolu komína totiž zapomnělo více lidí a kominíci nyní nevědí, kam dřív skočit. Nakonec to může trvat i několik týdnů, než se na zapomnětlivce dostane řada.

Pražský okruh.

Praha 6 chce stavební uzávěru v místě, kudy povede Pražský okruh

Vedení Prahy 6 chce po magistrátu vyhlášení stavební uzávěry v severozápadní části Prahy, kudy by měl vést Pražský okruh. Uzávěra by tak znemožnila stavby v místech, kudy by měl plánovaný okruh vést. Přitom na nedokončených místech už uzávěra byla, ale v roce 2013 ji zrušil soud. Informaci přinesl web E15.cz 

Ilustrační foto.

Kam o víkendu v okrese na fotbal

Jindřichohradecku - Fotbalové okresní soutěže mužů o víkendu pokračují 5. kolem. Přinášíme kompletní zápasový program.

Děti si v suchdole užily spoustu zábavy.

Úkoly i hry. Děti se během soboty v Suchdole nenudily

Spoustou masek i úkolů pro děti. Tak se ty nejmenší, společně se svými rodiči, rozloučily s prázdninami v Suchdole. Organizátoři obecní akce si pro ně připravili třeba chůzi na chůdách, střelbu či házení na terč, nechyběl ani skákací hrad. Pro děti, které pak rády tvoří, byly zase nachystaná dvě stanoviště, kde si mohly vyrobit pěkné ozdoby z papíru.

Ilustrační snímek.

Klikovský nováček vybojoval první vítězství

Jižní Čechy – Krajská fotbalová I. B třída pokračovala druhým kolem. Ve skupině A uspěli oba zástupci okresu na hřištích soupeřů. Klikovský nováček zvítězil ve Zlaté Koruně a Suchdol importoval tři body z Boršova. Ve skupině D uspěly doma Třebětice i Nová Bystřice, derby třeboňského béčka s Lomnicí skončilo smírně. S prázdnou se naopak vrátili hráči Slavonic i Kardašovy Řečice.

Po nárazu se vozidlo otočilo na střechu a zůstalo na pravém boku.

Po nárazu se vozidlo otočilo na střechu a zůstalo na pravém boku

Suchdol /OBRAZEM/ - Auto o víkendu skončilo na střeše v obci Suchdol u čerpací stanice. Čtyřiasedmdesátiletá žena, která řídila vůz Škoda Felicia ve směru z Prahy, přejela poblíž čerpací stanice do protisměru a následně do levého silničního příkopu.

Ilustrační foto.

Kapličtí mladíci zapsali u Lužnice nevydařenou premiéru

Suchdol nad Lužnicí – Jako první ze všech fotbalových mládežnických družstev kaplického Spartaku vstoupili do nové mistrovské sezony 2017/18 dorostenci, kteří v novém ročníku budou hrát oblastní I.A třídu ve společenství s vyšebrodským Dynamem. A na začátek nečekal mladíky vůbec snadný soupeř, neboť hostovali na půdě silného suchdolského Sokola.

Dopravní nehoda na silnici I/2 u Suchdola: v poli převrácený kamion ve směru na Prahu.

OBRAZEM: Kamion naložený peletkami si 'ustlal' na poli u Suchdola

Suchdol - Na pravém boku skončil nedobrovolně jízdu kamion, jehož řidič v úterý dopoledne nasměroval do příkopu a následně do kukuřičného a pšeničného pole. Ve stejné poloze souprava vydržela až do podvečerních hodin, kdy se začalo s překládkou přepravovaných peletek a s vyproštěním vozidla.