Kreativ

ŠTÍTEK: Suchdol

Vítěznou trefu v derby s Loučovicemi si připsal kaplický mladík Dan Pál (v pruhovaném dresu, na snímku při stíhačce hostujícího Mikuláše Šímy).

Spartak v derby udolal Vltavan a je už osmý

Českokrumlovsko – Výhra domácích v derby a jediný bod v dalších čtyřech partiích okresních zástupců na půdě soupeřů. Taková je bilance 13. kola nejnižší oblastní fotbalové soutěže – I.B třídy – z krumlovského pohledu.

Oblastní I.B třída (skupina A) - 11. kolo: TJ Blesk Klikov (žluté dresy) - FK Spartak Kaplice 5:1 (4:0).

Nová Ves se v derby s Chvalšinami podělila

Českokrumlovsko – Dělba bodů v okresním derby, výhra, remíza a dvě prohry v dalších čtyřech venkovních vystoupeních zástupců regionu na hřištích soupeřů, takové bylo jedenácté dějství nejnižší oblastní fotbalové soutěže z pohledu „krumlovské“ stopy.

Zápas 18. kola okresního fotbalového přeboru mezi Malešovem a Suchdolem musely rozlousknout pokutové kopy. V nich uspěli domácí.

David Čižinský: Nyní jsem platnější v poli

Suchdol – Legenda fotbalu na Kutnohorsku. To je David Čižinský, který momentálně hraje v rodném Suchdole. Už však nechytá, ale hraje stopera či střed zálohy. I jeho jsme vyzpovídali do naší rubriky Osobnost okresního přeboru.

Viktoria Sedlec zvítězila v Lorci nad kutnohorským béčkem.

Emoce ve Vrdech. Onderka: To jsem ještě neviděl

Kutnohorsko /FOTOGALERIE/ - Devátým kolem pokračoval v sobotu okresní fotbalový přebor mužů na Kutnohorsku. Na čele se i nadále udržely Vrdy, které doma vyhrály až po penaltovém rozstřelu.

Oblastní I.B třída (skupina A) – 10. kolo: FK Spartak Kaplice (bíločerné pruhované dresy) – TJ Sokol Olešnice 2:1 (1:0).

Loučovice mají skalp Roudného, Kaplice zapsala čtvrtou výhru

Českokrumlovsko – Kromě derby mezi Zlatou Korunou a Novou Vsí se zbývající kvartet okresních zástupců v jubilejním kole nejnižší krajské fotbalové soutěže představil výhradně v domácím prostředí a z vystoupení před svými fanoušky zaknihoval bilanci dvou vítězství a stejného počtu porážek.

Ilustrační foto.

Posudek doporučuje kladné stanovisko EIA pro obchvat Běchovic, Újezdu a Úval

Jihovýchodní část Pražského okruhu je možná blíže dokončení. Zpracovatel nezávislého posudku totiž doporučil vydat kladné stanovisko vlivu na životní prostředí (EIA) pro chystaný obchvat Běchovic, Újezdu nad Lesy a Úval. Vyplývá to z databáze EIA. K posudku může měsíc podávat veřejnost připomínky. Rozhodnutí je potom na ministerstvu životního prostředí.

Ilustrační foto.

Kam o víkendu v okrese na fotbal

Jindřichohradecko - Fotbalové soutěže mužů na Jindřichohradecku mají o víkendu na programu 8. kolo. Přinášíme program zápasů.

Pražský okruh.

Kdo blokuje dostavbu okruhu? Spor o strategickou dopravní stavbu graduje

Spor o strategickou dopravní stavbu před volbami na radnici Prahy 6 graduje. Do konfliktu se dostali představitelé ANO a STAN. Zahladí roztržku TOP 09 třetí koaliční partner? Praha 6 se chlubí nejlepším životním prostředím v metropoli. Plyne to z nedávného průzkumu společnosti Sanep pro Pražský deník. Zároveň ji ale doslova dusí beznadějně ucpané silnice. Dopravní kolony s železnou pravidelností zahlcují Vítězné náměstí v Dejvicích či Patočkovu ulici. Tunel Blanka ústí „nikam“.

Ilustrační foto

Policie rozbila srbský gang velkovýrobců a prodejců marihuany

Česká a srbská policie při společné akci zadržely deset lidí podezřelých z rozsáhlého pěstování a prodeje marihuany. Gang měl pěstírny v Česku, drogu pak prodával v zemích po celé EU. Obvinění jsou stíháni vazebně, hrozí jim až 12 let vězení.

Sedmé kolo fotbalového okresního přeboru: TJ Sokol Červené Janovice - SK Církvice 1:6 (0:3).

Další změna v čele. První jsou Nové Dvory

Kutnohorsko /FOTOGALERIE/ - Po sedmi kolech má okresní fotbalový přebor nového lídra. Přečtěte si, jak se hrálo o víkendu. Červené Janovice znovu nebodovaly. Na domácím hřišti podlehly Církvici vysoko 1:6. Domácím chyběl kapitán Robert Menšík. Za hosty se znovu třikrát trefil Dušek.

Ilustrační fotografie.

Revizi komínů by lidé neměli podceňovat

Příbramsko /ROZHOVOR/ – Nejen obavy o dostatečné zásobení se palivy dělají vrásky na čele mnoha lidem na začátku letošní topné sezony. Vlastníky nemovitostí trápí před zimou, která má být podle meteorologů nejmrazivější za poslední roky, také povinná údržba komínů a kotlů.

Ilustrační snímek.

Kam o víkendu v okrese na fotbal

Jindřichohradecko – Fotbalové soutěže mužů na Jindřichohradecku pokračují o víkendu 7. kolem. Přinášíme program zápasů

V Suchdole nad Lužnicí chtějí vybudovat památník zavražděných židovských občanů. Autorem návrhu je akademický sochař Jan Roith.

V Suchdole shánějí peníze na pomník

Suchdol nad Lužnicí – Podobu otevřených dveří a zároveň hebrejského písmene „tav“ by měl mít památník zavražděných židovských občanů Suchdola nad Lužnicí, který navrhl akademický sochař Jan Roith.