Kreativ

ŠTÍTEK: Suchdol

Vítězstvím 6:1 na půdě Klikova vstoupili do nového ročníku I. B třídy fotbalisté Nové Bystřice.

I. B třída: Nováčci začali ve velkém stylu, Bystřice dala šest gólů

Jižní Čechy – Krajská fotbalová I. B třída odstartovala úvodním kolem. Jindřichohradecko má ve skupině D 10 zástupců. Bez bázně a hany vstoupili do nové sezony oba nováčci. Studená si poradila s Ledenicemi a České Velenice dokázaly zvítězit na řečické půdě. Výborně si počínala Nová Bystřice, jejíž hráči nastříleli oslabenému Klikovu šest gólů. Roli favorita potvrdil Suchdol, jenž doma porazil třeboňské béčko, a uspěly rovněž Slavonice. Lomnice a Třebětice si připsaly po bodu.

Místo, kde stávala socha V. I. Lenina

Po soše Lenina je v Kolíně stále prázdné místo

Kolín – Úpravy a opravy hned několika prostranství ve městě zbrzdily či stále ještě brzdí výkupy pozemků. Jedním z příkladů může být ulice Míru. „Ta je opravdu příšerná,“ konstatoval starosta Vít Rakušan.

První kolo Poháru Okresního fotbalového svazu Kutná Hora: TJ Sokol Červené Janovice - TJ Sokol Malín 0:2 (0:0).

Z Poháru OFS překvapivě vypadla kutnohorská rezerva, Malešov i Chotusice

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - V neděli večer proběhlo 1. kolo poháru OFS Kutná Hora. Zrodilo se několik překvapivých výsledků, jmenovitě prohra Kutné Hory B se Zbýšovem, postup Miskovic přes Chotusice vyřazení Malešova vrdskou rezervou. Dále postupují Suchdol, Nové Dvory, Sedlec, Vrdy B, Miskovice, Malín, Tupadly a Zbýšov.

Cyklista nedal přednost motorkáři

Cyklista nedal přednost motorkáři

Suchdol – Dopravní nehoda se stala v neděli 12. srpna v 15.40 hodin na křižovatce silnic zvané Na Markétě mezi obcemi Suchdol a Miskovice.

Voda z rozvodněného potoka zatopila část Kulířova.

Přívalový déšť rozvodnil potok. Zatopil sklepy, dětský tábor je v bezpečí

Blanensko – Lokální bouřky s přívalovými dešti ve středu vpodvečer zaměstnaly krajské hasiče převážně na Blanensku. K popadaným stromům přes silnici vyjížděli k obcím Suchdol, Vavřinec nebo Petrovice. „Stromy jsme odstranili s pomocí motorové pily,“ sdělili jihomoravští hasiči na svých webových stránkách. U Petrovic rozřezali dvě desítky stromů.

Muž nezvládl řízení a poslal džíp na střechu. Řidič byl opilý.

Řidič poslal džíp na střechu

Jedním zraněním skončila sobotní nehoda automobilu Jeep Grand Cherokee u Suchdola. Na lesní cestě směrem ke Ptenskému Dvorku po devatenácté hodině narazil do stromu.

Vodovod. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Metropoli se nevyhnou odstávky vody

Letní prázdniny v některých městských částech zahájí omezením dodávek pitné vody. Nejvíc se odstávky dotknou obyvatel Smíchova, Hloubětína a Suchdola. Zítra od 8.00 do 15.00 hodin budou vodu z cisteren nabírat někteří obyvatelé ulic Kmochova, Plzeňská a U Trojice. 

Hokejbalisté SK Suchdol nad Lužnicí obsadili v II. lize druhou příčku.

Suchdol v druholigovém finále na Písek nestačil

Suchdol nad Lužnicí - Finálovou sérii hokejbalové II. ligy, která se hrála na tři vítězství, hráči Suchdola doma neprodloužili. Třetí vzájemný zápas s Pískem prohráli 2:4, což znamená, že stejně jako v minulé sezoně obsadili druhé místo.

Zásah policie.

Marihuana kam se podíváš. Vila v pražském Suchdole skrývala pěstírnu

/VIDEO/ O tom, že se krásná vila dá používat i k jiným účelům než k bydlení, se koncem května přesvědčili pražští kriminalisté. V Praze-Suchdole v jedné z nich objevili mazaně maskovanou pěstírnu marihuany. Jako "zahradník" působil třicetiletý Srb, který si vilu pronajal.

Veleničtí fotbalisté jsou přeborníky Jindřichohradecka.

Vítězem okresního přeboru jsou fotbalisté Českých Velenic

Jindřichohradecko – Fotbalový okresní přebor mužů nabídl dramatickou zápletku až do závěrečného kola. Jeho vítězem se nakonec stali hráči Českých Velenic, kteří v přímém souboji porazili Studenou v jejím kunžackém azylu a v příští sezoně si zahrají krajskou I. B třídu. Do okresní soutěže sestupuje pouze Chlum, který v OP nahradí Plavsko a Jarošov.

Vítězové 2018.

Starší dorost si přelakoval dresy zlatou metalízou

Pardubicko – Medailová éra pokračuje. V součtu dospělé a mládežnických kategoriích je absolutní jedničkou v České republice pardubická hokejbalová škola. Starší dorostenci si připsali další mistrovský titul, když v souboji o zlato přetlačili velmi silnou Plzeň. Mladší dorostenci brali na finálovém turnaje ve Světlé nad Sázavou bronz.

Ilustrační foto

Hokejbalový dorost Suchdola čeká finále MČR

Suchdol nad Lužnicí - V závěrečném kole extraligové skupiny B se v Suchdolu odehrálo okresní derby, v němž domácí mladší dorostenci porazili jindřichohradecký Olymp 8:3 a zpečetili tak svůj přímý postup do finále mistrovství republiky.

Znojemský vodák David Gros.

Skautský vedoucí Gros: Na vodě se děti učí postarat se o sebe

Znojmo – Vede skautské centrum Stará vodárna, půjčovnu lodí a mladší oddíl vodních skautů. Vodácký koníček se Davidu Grosovi stal během let náplní velké části života. „Přináší mi velké uspokojení, když vidím, jakých pokroků děti ve vodáckém oddílu během pár let dosahují a jak bývají ve svých třinácti nebo patnácti letech i lidsky dozrálejší díky tomu, co je vodácký životní styl naučil. Přijímat výzvy, dokázat se postarat sám o sebe a podobně,“ říká Gros.

Tramvajová trať v Praze. Ilustrační foto.

Město plánuje desítky kilometrů nových tramvajových tratí

Třicet pět nových projektů na stavby tramvajových tratí nebo zázemí pro tramvaje má v zásobě Praha. Magistrát počítá s dalším rozvojem tohoto druhu dopravy i dále od centra a za hranice metropole. První nové tramvajové úseky jsou ale stále několik let od zahájení. Plány na investice ukazuje tak zvaný zásobník projektů v Plánu udržitelné mobility, který tento týden Praha zveřejnila. V řadě případů jde o úplně nové trasy, většinou ale spíše o plány, o kterých se už mluví delší dobu.

Ilustrační foto.

Dva týmy z Kutnohorska postoupily do finále Kába Cupu 2018

Vrdy – Oblíbený turnaj Kába Cup, který organizuje bývalý rozhodčí Kabil, měl na programu ve čtvrtek kvalifikační skupiny, z nichž první tři týmy postoupily do finále, které se odehraje v Praze 24. června 2018 na stadionu pražské Slavie v Edenu.