Kreativ

ŠTÍTEK: Suchdol

Ilustrační foto.

Suchdol se posunul na první místo okresního přeboru

Kutná Hora - O víkendu se odehrálo sedmnácté kolo okresního přeboru. Suchdol se díky výhře v Tupadlech posunul na první místo, osmibrankovou přestřelku mohli vidět diváci v Sedlci, kde nakonec rozhodovaly pokutové kopy.

Hana Kopečková

Učitelka ze Suchdola ovládla v Řecku maraton. Start přitom dostala jako dárek

Suchdol /ROZHOVOR/ - Je to příběh o motivaci, obrovské vůli a lásce k běhání. Haně Kopečkové bude padesát let. Učí na Základní škole v Suchdole. Ale to nejzajímavější o ní ví málokdo: v březnu vyhrála amatérský maraton v Řecku s cílem v Olympii. Slavila v místě, kde se tradičně zapaluje olympijský oheň, který pak putuje po celém světě.

Hana Kopečková

Učitelka z Česka ovládla v Řecku maraton. Start přitom dostala jako dárek

/ROZHOVOR/ Je to příběh o motivaci, obrovské vůli a lásce k běhání. Haně Kopečkové bude padesát let. Učí na základní škole v Suchdole u Kutné Hory. Ale to nejzajímavější o ní ví málokdo: v březnu vyhrála amatérský maraton v Řecku s cílem v Olympii. Slavila v místě, kde se tradičně zapaluje olympijský oheň, který pak putuje po celém světě.

Ilustrační snímek.

Jarošovští fotbalisté inkasovali v Kunžaku 10 gólů

Jindřichohradecko – Fotbalový okresní přebor měl na programu 17. kolo. V něm se činili střelci Kunžaku, kteří jarošovského nováčka deklasovali 10 góly. Překvapení se zrodilo na půdě druhé Peče, jež doma padla s Číměří.

Jak jsme žili v Československu. Ilustrační foto

Jak jsme žili v Československu. Tentokrát z obce Labutice

Dlouhodobý seriál Deníku Jak jsme žili v Československu představuje týden co týden obrazově jednu obec nebo město z regionu. V pátečním vydání Prostějovského Deníku najdete tentokrát ohlédnutí za životem v obci Labutice.

Ilustrační foto

KRIMI MIX: Zloděj muže okradl na cestě z chrámu

Kutná Hora - Kapsáři, kteří v hojné míře parazitují na turistech v centru hlavního města, se nevyhýbají ani Kutné Hoře. Policisté takový případ zaznamenali naposledy o uplynulém víkendu.

22 moderních bytů čeká na seniory v Suchdole.

Suchdolští dokončili dům pro seniory

Suchdol nad Lužnicí – V domě s pečovatelskou službou za 39 milionů korun je pro seniory připraveno 22 bytů. Novostavba vyrostla v Suchdole na sídlišti 9. května.

Čtyřicátý ročník Odemykání Lužnice v Klikově.

Lužnice po zimě ožila

Klikov – V sobotu už po čtyřicáté odemkli vodáci ze Suchdola na Lužnicí svoji řeku a zahájili tak další sezonu proužkovaných triček, písniček s kytarami a hlavně brázdění říčních vod na kánoích, pramicích i raftech.

Tématem kalendáře na rok 2020 bude Suchdolsko v malbě a grafice. Město by jej rádo doplnilo o díla ze soukromých sbírek.

Hledají obrazy Suchdolska

Suchdol nad Lužnicí – Tématem kalendáře na rok 2020 bude Suchdolsko v malbě a grafice. Město by jej rádo doplnilo o díla ze soukromých sbírek.

Masopustní průvod prošel v sobotu 30. března Suchdolem u Kutné Hory.

Masopustní maškarní průvod prošel Suchdolem

Suchdol u Kutné Hoře - Suchdolská masopustní maškara se konala v sobotu 30. března v Suchdole u Kutné Hory. Sraz účastníků průvodu byl dopoledne u místního zámečku, kde se nejprve společně vyfotili a pak předala starostka zástupci maškar právo projít obcí.

Ilustrační foto

Křižovatka u Suchdola patří k nejnebezpečnějším v republice

Kutnohorsko - Řidiči na Kutnohorsku v únoru bourali více, než tomu bylo ve stejném období loňského roku. Vyplývá to ze statistik, které zveřejnili kutnohorští dopravní policisté. Zatímco loni v únoru se na silnicích okresu událo jednačtyřicet dopravních nehod, letos jich bylo čtyřiapadesát. Přibylo zejména dopravních nehod s alkoholem.

Cyklobus.

Milovníci kol, pozor! Po zimě na svou trasu opět vyrazil pražský cyklobus

V sobotu opět vyjíždí na svou trasu pražský cyklobus. Dopravní podnik hlavního města Prahy (DPP) umožňuje na lince č. 147 přepravovat jízdní kola na speciálním rámu umístěném na zadní části autobusu. Stejně jako v minulých letech budou cyklisté moci jízdní kola přepravovat mezi určenými zastávkami až do konce října.

Oslava Mezinárodního dne žen v suchdolské sokolovně.

OBRAZEM: Ženy v Suchdole oslavily svůj svátek

Suchdol - Oslavu Mezinárodního dne žen připravil Suchdol na pátek 8. března. V místní sokolovně bylo připraveno rozmanité občerstvení. Hudební stránky akce se na výbornou zhostil oblíbený Pepíno Matura. O překvapení večera se postaral svým vystoupením pánský taneční soubor Rasputin z Kolína.

Hasičský bál v suchdolské sokolovně.

Hasičský bál zaplnil sokolovnu v Suchdole do posledního místečka

Suchdol - Dobrovolní hasiči ze Suchdola se v sobotu 23. února pořádně zapotili. Odpoledne uspořádali dětský karneval a večer je čekal tradiční hasičský bál. Ten byl slavnostnější, protože místní hasičský sbor oslavuje letos své 135. narozeniny. O bál byl veliký zájem, skoro všechna místa u stolů v sokolovně byla dlouho dopředu rezervována.

Suchdolští dobrovolní hasiči připravili karneval pro děti.

OBRAZEM: Suchdolští dobrovolní hasiči připravili karneval pro děti

Suchdol - Tanec, hry, soutěže, zábava a hlavně spousta legrace. To vše si mohly užít nejen děti na karnevalu, který se konal v sobotu 23. února v Suchdole. V sokolovně ho uspořádal místní sbor dobrovolných hasičů. Ti to vzali jako trénink na večerní Hasičský bál.

Na futsalovém turnaji na Klimešce zvítězili domácí hráči

Klimeška hostila futsalový turnaj žáků

Kutná Hora /FOTOGALERIE/ - Futsalovým turnajem pro ročníky 2007 na Klimešce si zpestřily sobotní den oddíly osmi žákovských klubů. Prvenství si nakonec připsali domácí fotbalisté Kutné Hory, kteří ve finále porazili Hlinsko na penalty.

Ilustrační foto.

Nový rok lidé přivítají aktivně

Kutnohorsko - Také na Kutnohorsku oslaví lidé příchod nového roku aktivně. Vyberou si všichni, kdo mají rádi procházky, i ti, kdo čas rádi tráví aktivněji, než pouhou chůzí.

Adventní koncert v kostele v Suchdole.

OBRAZEM: Děti zazpívaly v suchdolském kostele

Suchdol - Základní a Mateřská škola Suchdol uspořádala o první adventní neděli 2. prosince slavnostní koncert v kostele svaté Markéty. Školní pěvecký sbor pod vedením Hany Kopečkové a Evy Vyhnánkové navodil předvánoční atmosféru a vykouzlil úsměvy na tvářích všech přítomných.

Pražský okruh - ilustrační foto

Vylepšení Pražského okruhu získalo souhlas kraje

Střední Čechy - Důležitého souhlasu vyznívajícího ve prospěch řidičů, který je nicméně jen jedním z řady potřebných vyjádření, se dočkala již existující část Pražského okruhu neboli dálnice D0.