Kreativ

ŠTÍTEK: Suchdol

Liga Boleslavského deníku: Pražák - Hubert

Zpátky v čase: 28. dubna

Pojďte si s námi zavzpomínat. O kterých sportovních akcích a výsledcích jsme v Boleslavském deníku psali v minulých letech 28. dubna?

Kraj spouští pilotní projekt čistění vlaků pomocí nanonástřiků.

Nanonástřik omezí viry ve vlacích

V Moravskoslezském kraji dokončili první fázi projektu, na kterém spolupracují České dráhy, Moravskoslezský kraj, společnost Nano Zone a Zdravotní ústav Ostrava. Cílem je snížit výskyt virů a bakterií v interiéru vlaků speciálním nanonástřikem.

Fotbalista Kutné Hory Bedřich Franc.

Sportovec v karanténě: Po letech jsem dokonce vytáhl činky, pochlubil se Franc

/SERIÁL/ Kutnohorský deník v době pandemie koronaviru spustil nový seriál „Sportovec v karanténě“. Nahlédněte s námi pod pokličku kutnohorských sportovců. Co dělají během karantény, jak se udržují v kondici a co je nepříjemná životní situace naučila? Tentokrát odpovídal fotbalista Kutné Hory Bedřich Franc.

Poslední etapa  běhu Miloše Škorpila

Zpátky v čase: Redaktoři podpořili Škorpila při charitativním běhu

Zpátky v čase zavítáme na konec dubna roku 2010. Poslední čtvrtek v měsíci jsme půl osmé ráno odstartovali s kolegyní Irenou Brandejskou na trať s ultramaratoncem Milošem Škorpilem. Na charitativní běh pro pohybově postižené ze sdružení Paraple se k nám přidali ještě další čtyři běžečtí nadšenci.

Odvety čtvrtfinále Club Deportivo futsalové ligy, 1. dubna 2010.

Zpátky v čase: Ve vyhecovaném futsalovém play off došlo i na facky

/FOTOGALERIE/ S Kutnohorským deníkem se přesuneme zpátky v čase. Na začátku dubna roku 2010 se hrály odvety čtvrtfinále play off Club Deportivo futsalové ligy. Vyhecované zápasy nabídly několik parádních momentů, ale i vyhrocené situace. Prohlédněte si rozsáhlou fotogalerii.

Volejbalistka Kateřina Hanušová (uprostřed) se svými svěřenkyněmi v TJ Sparta Kutná Hora.

Sportovec v karanténě: Výzvou je nasytit tři hladové krky, smála se Hanušová

/SERIÁL/ Kutnohorský deník v době pandemie koronaviru spustil nový seriál „Sportovec v karanténě“. Nahlédněte s námi pod pokličku kutnohorských sportovců. Co dělají během karantény, jak se udržují v kondici a co je nepříjemná životní situace naučila? Dnes odpovídala volejbalistka Suchdola a spartanka z Olympie Kateřina Hanušová.

Nový Sedlec v novém. Budoucnost lokality na severu Prahy navrhne IPR v urbanistické studii. Pomoci by měla i o rok a půl zrychlená změna plánu.

Tam, kde se střetávají zájmy vlastníků. Pohne město s tramvají do Suchdola?

Nový Sedlec je nesourodá oblast na severním okraji metropole a levém břehu Vltavy. Lokalita zasahuje do tří různých městských částí (Praha 6, Praha-Suchdol a Praha-Lysolaje) a také kvůli tomu se dlouhodobě nedaří najít shodu, jak by se mělo území dále rozvíjet. Magistrát hlavního města dlouhodobě plánuje vznik nové čtvrti podél tramvajové trati z Podbaby na Suchdol. Institut plánování a rozvoje (IPR) má nyní do městské rady za úkol vypracovat urbanistickou studii.

Foto: OFS Nový Jičín

Novojičínsko: Veteráni mají svou ligu, ve hře byl pohár plný Clavinu

Nový Jičín - Fotbal na Novojičínsku žije! Kromě vlastních soutěží myslí i na ty dříve narozené. Místní okresní fotbalový svaz organizuje Veteránskou ligu pro hráče starší pětatřiceti let. Zapojeni do tohoto projektu jsou Frenštát, Heřmanice u Oder, Studénka a Suchdol na Odrou. Na jaře měli ještě přibýt Bílovec s Mořkovem.

AGRO CS Pohár Středočeského krajského fotbalového svazu, 3. kolo: Hlízov - Dobrovice 1:0 (1:0).

Hlízov postoupil do osmifinále krajského poháru

/FOTOGALERIE/ Jako generálku na jarní část I. A třídy sehráli fotbalisté Hlízova v sobotu na domácím hřišti utkání 4. kola AGRO CS Poháru SKFS. Po brance Martina Jarůňka postoupili před Dobrovice do osmifinále.

Z dětského představení 'O pejskovi a kočičce' ve velkém sále Městského společenského domu v Kolíně.

Stovky dětí se bavily nad příhodami pejska a kočičky

/FOTOGALERIE/ Do poslední všechny připravené židličky ve velkém sále Městského společenského domu v Kolíně zaplnily ve středu 26. února dopoledne děti nejen z kolínských mateřských a základních škol, ale třeba i ze Žiželic, Suchdola, Dolních Chvatlin, Křečhoře nebo Převýšova. Přilákala je divadelní adaptace známé pohádky Josefa Čapka O pejskovi a kočičce v podání Divadla KK.

Z dětského karnevalu v Suchdole

OBRAZEM: Dětský karneval v Suchdole oživil sobotní odpoledne

Dětský karneval připravili na sobotu 22. února členové Sboru dobrovolných hasičů v Suchdole. Děti se na této tradiční akci v místní sokolovně rozhodně nenudily. Čekala je spousta soutěží, her a hlavně sladkých odměn. Nechyběla ani dětská diskotéka.

Suchdolem prošel masopustní průvod.

OBRAZEM: Suchdolem prošel masopustní průvod

Od rána se v sobotu 15. února v Suchdole vše chystalo na oslavu masopustu. Před zámečkem předala starostka městyse právo nad Suchdolem maškarám, s patřičným vysvětlením, jak se mají chovat. Když bylo vše přislíbeno, tak se průvod za zvuku kapely Suchdolanka vydal na trasu přes celou obec.

Nehoda kamionu na křižovatce u Bečvár

Kamion na křižovatce se větrem málem převrátil

/FOTOGALERIE/ Vítr přidělal vrásky na čele i řidičům. Ve chvílích prudkého deště, který místy doplnily i kroupy, nebylo vidět prakticky na krok, vítr působil potíže s řízením. Své o tom ví řidič kamionu, který se téměř převrátil na křižovatce zvané U Ruky, tedy na křížení silnice od Kolína na Uhlířské Janovice a silnice od Suchdola na Bečváry.

Nehoda kamionu na křižovatce u Bečvár

Kamion se větrem málem převrátil

/FOTOGALERIE/ Vítr přidělal vrásky na čele i řidičům. Ve chvílích prudkého deště, který místy doplnily i kroupy, nebylo vidět prakticky na krok, vítr působil potíže s řízením. Své o tom ví řidič kamionu, který se téměř převrátil na křižovatce zvané U Ruky, tedy na křížení silnice od Kolína na Uhlířské Janovice a silnice od Suchdola na Bečváry.

Ze 14. Školního plesu v Suchdole.

Školní ples v Suchdole si přichystal překvapení

/FOTOGALERIE/ V pořadí již 14. Školní ples uspořádalo v pátek 7. února Sdružení rodičů při Základní a mateřské v Suchdole. V místní sokolovně bylo po celý večer veselo. Taneční vystoupení v netradičním pojetí, které si společně připravili rodiče, žáci i učitelé, se setkalo se zaslouženým potleskem.

Univerzita v Suchdole.

Mladík lezl za přítelkyní oknem, poranil si záda. Dívka jinde pád nepřežila

Během středečního večera a čtvrtečního rána došlo shodou nešťastných okolností v Praze ke dvěma pádům na studentských kolejích, které spolu však nesouvisejí. Zatímco v prvním případěv Suchdole šlo o muže, který lezl oknem za svou přítelkyní a při pádu z první patra se pouze lehce zranil, dívka na Břevnově pád z dvanáctého patra nepřežila.

Z mysliveckého plesu v sokolovně v Suchdole.

OBRAZEM: Myslivecký ples v Suchdole nabídl i dančí guláš

Tradiční myslivecký ples uspořádal v sobotu 25. ledna Myslivecký spolek Lověna Dobřen. Do sokolovny v Suchdole lákal návštěvníky nejen hudbou k tanci, o kterou se postaral Jan Kment se svou skupinou, ale i bohatou zvěřinovou tombolou a výborným dančím gulášem.

Ze Sportovního karnevalu v Suchdole.

Sportovci vyměnili hřiště za taneční parket

/FOTOGALERIE/ Tradiční Sportovní karneval proměnil v sobotu 18. ledna sokolovnu v Suchdole na taneční sál. O hudební stránku večera se postarala skupina Hanz Band. Kromě tance a tomboly bylo na programu vyhlášení nejlepších sportovců pořádající Tělovýchovné jednoty Družba. A došlo i na smolaře roku, jehož vyhlášení paradoxně sklidilo u publika největší ohlas.

Hasičský ples se konal ve Zbraslavicích.

Tip Deníku: Tančit budou hasiči i myslivci

/FOTOGALERIE/ Plesová sezona je v plném proudu, a tak se o víkendu na Kutnohorsku uskuteční hned několik plesů. V sobotu 18. ledna od 20 hodin budou ve zbraslavické sokolovně tančit místní dobrovolní hasiči. Hrát jim bude kutnohorská kapela 4G. V Žehušicích to zase v tělocvičně rozjedou myslivci. I oni mají naplánovaný začátek na 20. hodinu, o hudební program se postará skupina Tip.

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Kutnohorsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

Fotokvíz: Poznáte obec na Kutnohorsku?

FOTOKVÍZ: Poznáte obec na Kutnohorsku?

Všímáte si svého okolí? Samozřejmě ano. Ale poznáte města a obce na Kutnohorsku podle detailů, které pro vás zachytil hledáček redakčního fotoaparátu? Zkuste to s naším novým fotokvízem. Poznáte, odkud vám snímky přinášíme tentokrát?

V Suchdole u Kutné Hory připravili sportovci již druhou akci na rozhýbaní těla po vánočních svátcích.

V Suchdole se opět sportovalo. V sokolovně se hrál stolní tenis

Z nového roku neuplynul ani týden a v Suchdole připravili sportovci již druhou akci na rozhýbaní těla po vánočních svátcích. Po Novoročním výběhu na Vysokou, na jehož organizaci se spolu s městysem a hasiči podílela i Tělovýchovná jednota Družba, připravil na neděli 5. ledna Klub přátel stolního tenisu svůj Tříkrálový turnaj.

Mimoúrovňová křižovatka Přední Kopanina, odkud má pokračovat Pražský okruh k Suchdolu.

Dva severní úseky Pražského okruhu budou mít jeden proces EIA

Dva úseky severní části Pražského okruhu mezi Suchdolem a Březiněvsí a mezi Suchdolem a Ruzyní budou mít společný posudek vlivů na životní prostředí (EIA). Vyplývá to z databáze EIA. Jako první by se měl začít stavět prvně zmíněný úsek, označovaný 519, a to v roce 2024. O rok později by měla být zahájena stavba části 518. Už v příštím roce chce Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD) pokračovat v budování dálničního obchvatu metropole v jihovýchodní části mezi Běchovicemi a dálnicí D1.

Novoroční výběh na Vysokou.

OBRAZEM: Na Vysoké si připili k novému roku

Šestý ročník stále populárnějšího Novoročního výběhu na Vysokou připravil pro jeho příznivce Městys Suchdol ve spolupráci s místními hasiči a Tělovýchovnou jednotou Družba.

Pracovní skupina projektu Příběhy našich sousedů.

Žáci osmých a devátých tříd se zapojili do projektu Příběhy našich sousedů

Příběhy, na které bychom neměli zapomenout, se v prvním pololetí školního roku 2019/2020 vydávají zaznamenat žáci ze základních škol v Kutné Hoře, Malešově a Suchdole. Dokumentaristické týmy složené z dětí osmých a devátých tříd navštěvují pamětníky, aby vyslechly jejich příběhy v rámci projektu realizovaném ve spolupráci s neziskovou organizací Post Bellum.

Z čertovského reje v Suchdole.

Čerti prošli Suchdolem a potom řádili na náměstí

/FOTOGALERIE/ Populární Čertovský rej se konal v sobotu 7. prosince v Suchdole. O jeho zvyšující se popularitě svědčilo zaplněné náměstí. Rej se nejprve vydal na obchůzku obcí, aby vzápětí za zvuku zvonců a řinčení řetězů dorazil do místa dění čertovské veselice. Její součástí byl také ohňostroj a ohňová show.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.

Ondřej Chundela.

Angažmá u outsidera? Řekl jsem si: Horší už to být nemůže, říká Chundela

/ROZHOVOR/ Je to rok, co si klub FC Prosex Praha vysloužil v Deníku nelichotivou nálepku lůzr podzimu. Důvod? Ani jeden bod a skóre 13:114. Během následujících týdnů a měsíců se ale parta kamarádů, jež má sídlo v Čimicích, zlepšila. „Teď je naším cílem střed tabulky,“ říká Ondřej Chundela. Tenhle mladík je v III. třídě docela raritou. Kvůli věku - je mu 16 let.