Kreativ

ŠTÍTEK: Suchdol

První nájemníci si převzali byty v seniorském domě na sídlišti 9. května v Suchdole nad Lužnicí.

Senioři se zabydlují v novém domě na Suchdolsku

Suchdol nad Lužnicí – Seniorský dům v Suchdole úspěšně prošel kolaudací a obratem se začali stěhovat jeho osadníci. V novostavbě za 39 milionů korun na sídlišti 9. května je pro seniory připraveno 22 bytů.

Fotbalový míč ilustrační foto

Paběnice nakročily k výhře okresního přeboru

Kutná Hora - Uplynulé kolo okresního přeboru nabídlo utkání Paběnic proti Tupadlům, které první celek tabulky vyhrál 2:1, ani druhý Suchdol neztratil a Křeseticím nastřílel pět branek. Vysokým rozdílem vyhrála také kutnohorská rezerva, která na Kaňku vstřelila sedm branek.

Ilustrační fotografie.

Stolním tenistům v okrese kraluje Lodhéřov

Jindřichohradecko – Stolní tenis na Jindřichohradecku má za sebou další sezonu. V okresním přeboru, který je tradičně rozdělený do tří úrovní, se představilo celkem 39 týmů.

Dovolená začala. Lví smečka si užívá volna.

Poslední otazníky. Lvi ladí program přípravy a hledají nahrávače

A vážně je po sezoně, konstatovali v pondělí večer členové extraligového áčka volejbalového oddílu Lvi Praha. Trenér Tomáš Pomr naposledy foukl do píšťalky a vedl k týmu závěrečnou řeč. „Bylo to přátelské setkání. Těm, co odcházejí, jsem poděkoval a popřál hodně štěstí v nové kariéře. Každý z kluků má u nás dveře otevřené,“ zdůraznil.

Ilustrační foto

Áčko Švantláku dokonalo mistrovský hattrick

Písek – Za stavu 2:0 na zápasy pro Švantlův Dvůr se v sobotu odehrálo třetí finálové klání 2. NHbL. Suchdol již asi nemohl příliš doufat v nějaký zvrat v sérii, přesto hosté domácím nic neulehčovali.

Fotbalový okresní přebor: TJ Rozvoj Křesetice - TJ Star Tupadly 2:1 pk.

Malín nestačil na Křesetice, Církvice rozstřílela Nové Dvory

Kutná Hora - Třiadvacáté kolo okresního přeboru přineslo nečekanou prohru Malína s Křeseticemi, ani Suchdol nebodoval naplno, s Kaňkem prohrál na penalty. Církvice deklasovala Nové Dvory výhrou 7:0, Chotusice si proti Zbraslavicím vedly podobně, zvítězily 6:1.

Ilustrační foto

Zbraslavice dostaly výprask od Křesetic

Kutná Hora - Dvaadvacáté kolo okresního přeboru přineslo nečekanou výhru Křesetic ve Zbraslavicích, dále ztrátu jednoho bodu Malína na Kaňku. Paběnice byly proti Církvici úspěšné, a tak dále drží první příčku.

Jiskra Třeboň B. Stojí zleva: vedoucí mužstva Oldřich Skipala, Hubert Holý, Jakub Veselý, Ondřej Beníšek, Jan Kröpfel, Martin Průcha, Radek Bašta, Jan Kolář, Tomáš Bednář, David Bartl. Dole zleva: Vojtěch Týnavský, Jan Sivok, Jan Kučera, asistent trenéra

V třeboňském béčku vedou fotbalisty ke skromnosti

Třeboň - Fotbalisté třeboňského béčka, kteří mají zázemí v Břilicích a působí v krajské I. B třídě, si pro letošní cíl vytyčili skončit do sedmého místa. K tomu zatím nemají daleko, neboť bodové rozestupy ve vyrovnaném středu tabulky skupiny D nejsou velké.

Požár stodoly v Suchdole.

OBRAZEM: Požár stodoly v Suchdole zaměstnal osm jednotek hasičů

Suchdol - Dým vznášející se nad suchdolskou ulicí Ohrádka II upoutal ve čtvrtek 16. května kolem jedné hodiny odpolední pozornost nejednoho řidiče či kolemjdoucího. Jeho příčinou byl požár stodoly u rodinného domu. "Požár byl nahlášen na linku 112. Svépomocí se jej snažil uhasit senior, který se pohyboval uvnitř stodoly. Po příjezdu jednotek byl ihned vyveden, naštěstí se celá situace obešla bez zranění," řekla policejní mluvčí Vendulka Marečková.

Návštěva krajských radních Martina Hermana (ANO) a Karla Horčičky (ČSSD) na Kutnohorsku začala v úterý 14. května 2019 v Suchdole.

V Čáslavi ovládají všechny živly: vzduch, vodu, oheň - a umějí to i se zemí

Kutnohorsko /FOTOGALERIE/ - Pohledy na budoucnost sítě nemocnic na Kutnohorsku, kde má veřejnost zájem o plány nového vedení lékařských zařízení v Kutné Hoře i v Čáslavi, ale také v širším okolí (včetně vazeb regionu na kolínskou oblastní nemocnici) se staly jedním z témat debaty při úterním setkání dvojice středočeských radních se starosty a občany v Čáslavi.

Hotel Grand v Čáslavi

S radními mohou lidé promluvit v čáslavském Grandu

Kutnohorsko - Na společné setkání zvou občany i starosty obcí z Kutnohorska středočeští radní pro oblast investic a veřejných zakázek Martin Herman (ANO) a jeho kolega Karel Horčička (ČSSD), jenž má na starosti oblast kultury a památkové péče.

Ilustrační foto.

O titul Vesnice roku zabojuje také Suchdol

Suchdol - O titul Vesnice roku 2019 bojuje také obec Suchdol na Kutnohorsku jako jedna ze sedmnácti středočeských obcí. Obec s jedenáctisty obyvateli má své želízko v ohni vůbec poprvé. V současné době soutěží jednotlivé obce v rámci krajských kol, z nichž vítězové postoupí do celostátního klání. Do něj postupuje za každý kraj vždy maximálně jedna obec, tedy ta, která v krajském kole získá Zlatou stuhu.

Ilustrační foto

Kam o víkendu za sportem? Oběma dnům bude vládnout fotbal

Kutná Hora - Víkend bude ve znamení fotbalu, zajímavé utkání nabídne okresní přebor, kde Paběnice vyzvou Suchdol. Čáslavští fotbalisté odehrají v neděli domácí utkání proti Vysokému Mýtu, Hlízov bude chtít napravit prohru na penalty v Sokolči v nedělním utkání, soupeřem mu bude Sázava.

Ilustrační foto.

Suchdol naděloval, zápas Malína proti Paběnicím rozhodovaly penalty

Kutná Hora - Devatenácté kolo okresního přeboru přineslo jednoznačnou výhru Suchdola proti Uhlířským Janovicím. Souboj Malína a Paběnic v základní hrací době vítěze nenašel, pokutové kopy vyšly lépe domácím. Hráči Sedlce i přes početní nevýhodu porazili Kaňk.

Ilustrační snímek.

Kam se vypravit na okresní fotbal?

Jindřichohradecko – Fotbalový přebor i okresní soutěž mužů mají o víkendu na programu další kolo. Kam se můžete na Jindřichohradecku vydat?