Kreativ

ŠTÍTEK: Suchdol

Volby. Ilustrační foto.

Soud rozhodl o všech stížnostech podaných na volby v Praze

Pražský městský soud rozhodl o všech 25 stížnostech na říjnové volby do zastupitelstev v hlavním městě. Vyhověl, respektive částečně vyhověl pouze třem z nich. Vyplývá to z usnesení soudu, která byla vyvěšena na úřední desce. Lhůta, v níž musel soud vypořádat všechny stížnosti, končí ve čtvrtek. Do vypořádání stížností na volby nemohli starostové městských částí, kterých se stížnosti týkaly, svolat ustavující zasedání zastupitelstva.  

Ilustrační foto.

KRÁTCE: Studenti kutnohorské průmyslové školy zasadí krokusy

Kutná Hora - Kutnohorská průmyslová škola se připojila k Projektu Krokus. Ten realizuje irská organizace Holocaust Education Trust Ireland ve spolupráci s Oddělením pro vzdělávání a kulturu Židovského muzea v Praze. Tato organizace zapojeným školám zdarma poskytne cibulky žlutých krokusů, které se na podzim zasadí a po vykvetení připomínají jeden a půl milionu židovských dětí a tisíců dalších dětí, jenž zemřely během šoa.

Ilustrační snímek.

Derby v Suchdole ovládly nečekaně České Velenice

Jižní Čechy – Krajská fotbalová I. B třída pokračovala předposledním podzimním kolem. Překvapením kola je porážka do té doby vedoucího Suchdola doma v prestižním derby s velenickým nováčkem.

Ilustrační foto.

Od začátku roku zemřelo na silnicích okresu osm lidí

Kutnohorsko - Policie České republiky zveřejnila v polovině října statistiku dopravních nehod za uplynulé období roku 2018. Bilance je alarmující. Od ledna do září 2018 zemřelo na českých silnicích při dopravních nehodách o 43 lidí více než loni za stejné období. Mrtví přibyli zejména ve středních Čechách, přičemž několik tragických nehod se odehrálo na Kutnohorsku.

Volební štáb Praha Sobě, Hana Třeštíková, 6.10.2018

Sourozenci i celebrity. Všichni chtějí do komunálu

Zájem o to, co se děje v místě, kde žijete, vaše děti chodí do školy a rodiče k lékaři, je vnímán jako správná věc. Na rozdíl od poslanců nebo ministrů tudíž patří starostové k oblíbeným místním figurám, stejně jako radní a zastupitelé. Proto v komunálu vždy kandidovala spousta známých osobností. 

Letadlo Českých aerolinií Airbus A319 v Praze. Ilustrační foto.

KRÁTCE: Podle referenda má Suchdol bojovat proti hluku z letadel

Nejenom nové zástupce na radnice vybírali voliči o tomto víkendu. Konala se i některá místní referenda, jedno z nich v Praze - Suchdole. Radnice se občanů ptala, zda má „všemi zákonnými prostředky“ bojovat proti hluku z letadel a rozšíření hlukového pásma nedalekého letiště, které plánuje stavbu druhé přistávací dráhy. Téměř dva tisíce lidí (92 procent hlasů) postup radnice schválilo. Referendum platí.

Radar. Ilustrační foto.

Kvůli novému radaru navýší úřad počet zaměstnanců

Kutná Hora - Umístění nového úsekového radaru do Novodvorské ulice před malínským nadjezdem si vyžádá navýšení počtu úředníků na kutnohorském odboru dopravy. Informoval o tom starosta Kutné Hory Josef Viktora. Podle něj bude výběrové řízení na jednoho referenta na oddělení přestupků vypsáno 1. listopadu.

Více než stovku netopýrů vypustili pracovníci záchranné stanice pro volně žijící živočichy v pražské Královské oboře. Vzbuzeni byli začátkem února ve světlíku rekonstruovaného činžáku v Libni.

KRÁTCE: Pražské lesy přichystaly exkurzi za netopýry ve Stromovce

Chcete poznat pražské netopýry? Vypravte se s Lesy hl. města Prahy v úterý na procházku po Stromovce. Sraz s baterkami je v 18 hodin před Šlechtovou restaurací. Výprava trvá zhruba hodinu a stojí 50 korun na osobu. Druhá exkurze začíná ve stejnou hodinu o týden později. Podmínkou je vždy dobré počasí a potvrzení účasti pořadatelům.

Ilustrační snímek.

Ze svatby rovnou na hřiště: debakl 1:7

Jižní Čechy – Krajská fotbalová I. B třída mužů pokračovala čtvrtým kolem. Fotbalisté Lomnice zvítězili na bystřické půdě a propracovali se do čela tabulky.

Mistrovské fotbalové utkání III. třídy: TJ Sokol Červené Janovice - TJ Sokol Vlkaneč 0:1 (0:0).

Okresní fotbalové výsledky

Kutnohorsko /FOTOGALERIE/ - Podívejte se na výsledky a střelce zápasů 3. kola okresních fotbalových soutěží mužů na Kutnohorsku.

Obří letecké modely a aerovleky na letiště v Drahotuších

VIDEO: Nebe nad letištěm brázdily makety větroňů

/FOTOGALERIE/ V rukách dálkové ovládání a oči upřené k obloze. Tak to vypadalo v sobotu 8. září na drahotušském letišti, kde bylo k vidění na padesát obřích leteckých modelů. Nadšenci tohoto sportu se sem sjeli z celé republiky i ze sousedního Polska.

Klikov v I. B třídě končí a diváci tak budou ochuzeni například o atraktivní místní derby se Suchdolem.

Fotbalisté Klikova v I. B třídě končí, klub nemá dostatek hráčů

Jižní Čechy – Krajská fotbalová I. B třída mužů měla na programu třetí kolo. To bylo zároveň posledním vystoupením Blesku Klikov, který se rozhodl z rozehrané soutěže odstoupit. Jinak se činili především slavoničtí fotbalisté, kteří nasázeli Dobré Vodě pět gólů. Poprvé ztratil studenský nováček, jenž remizoval s SK Mladé, ale zůstal v čele tabulky